Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот metodito » 05 яну 2024 21:12

alexdb написа:
metodito написа:[offtopic]
Странджата написа:Някои младежи хал хабер си нямат, че тогава в първенствата, особено олимпийските, не участваха професионални спортисти. Така че може да се твърди, че сме имали добре развит спорт по някои дисциплини с "аматьори" с държавни заплати ...
Изобщо соц картината а ла Господинов - и ние живяхме социализма, отдавна в младите е победила истината за онези времена, които - повярвайте ми, ако бяха вашите, нямаше да искате да си ги спомняте!

"Истината", Странджа, е материя често субективна, когато говорим за историята. Истина чия? На този, който от малко родопско село е отишло в града, завършило е гимназията с пълно шест, влязло е в университет и излязло със златен медал. Кариера започнал, успехи, признание, семейството си отгледал и изучил децата си, така че да се гордее с тях. Та какво ще си спомнят днес "младите", когато пораснат. Може ли както през 70-те да речем едно дете от някакво родопско село или малко градче да влезе в университет и да го издържат техните днес? Освен ако тате не е агробизнесменче - мутра, а майката - "бизнесдама", разбирай лека жена, потърсила мекото на хляба. Извинявай, но от такъв генен пул - за чии ще е това в университет. Може ли днес млада двойка да си позволи апартамент и да създаде семейство, както преди? Кажи, де? Но мнозина днес, "отличници" от ПИЗА, че и по-възрастни, разсъждават с гъза си. "Истината" идва в края на дните ти. Дотогава виждаш основно върха на носа си.[/offtopic]

Методи, пълно е с такива. Тате продаде нива и айде лайф в университета. А за младите двойки и апартаментите погледни цените в София, които вече бият сума западни столици и сам ще си отговориш, че може.

[offtopic]Как, ако живееш на село, ще продаваш нивата си? Нали ще останеш без ядене? Продават земя гражданята.[/offtopic]

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 05 яну 2024 22:29

Методито,
От време оно нивите са няколко до 5 декара.
Заради онаследяване на част от по-голяма, имаш пари да купиш малка нива или при необходимост да продадеш и най-вече заради градушките - да са в различни землища. Бабите знаеха от коя нива бобът лесно се сварява заради състава на почвата. Нямало е едно време тенджери под налягане.

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 06 яну 2024 08:40

NOMER14 написа:Методито,
От време оно нивите са няколко до 5 декара.
Заради онаследяване на част от по-голяма, имаш пари да купиш малка нива или при необходимост да продадеш и най-вече заради градушките - да са в различни землища. Бабите знаеха от коя нива бобът лесно се сварява заради състава на почвата. Нямало е едно време тенджери под налягане.

Това по колко декара са ти нивите, зависи от много причини: дали областта е планинска, или е в Предбалкана, или по полето. В полето, тези с по 5 дка са или мързеливи или с чело два пръста. Средностатистическо за нашето поколение в полето нивите са около 60-70 дка + 10-на дка гора за семейство. В Предбалкана по 20-30дка + 5 дка гора. По планините 2-5дка + 2-5дка гора. В различни райони на землището са по причина наследяване или придобиване чрез покупко-продажба. Също така заради промяна в обхвата на землищата веднага след руско-турската освободителна война 1877-78 г. Свободните земи, чийто собственици са се изселили в Османската държава са заети от съседните села и землището на дадено село се разширява, като новопридобитите земи се разпределят между селяните участвали в отвоюването им срещу съседното село. За съжаление тази страница от българската история е малко позната, но много поучителна - войната за землища - 1878-79 г.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 06 яну 2024 13:51

[offtopic]"Истината", Странджа, е материя често субективна, когато говорим за историята. Истина чия? На този, който от малко родопско село е отишло в града, завършило е гимназията с пълно шест, влязло е в университет и излязло със златен медал. Кариера започнал, успехи, признание, семейството си отгледал и изучил децата си, така че да се гордее с тях. Та какво ще си спомнят днес "младите", когато пораснат. Може ли както през 70-те да речем едно дете от някакво родопско село или малко градче да влезе в университет и да го издържат техните днес? Освен ако тате не е агробизнесменче - мутра, а майката - "бизнесдама", разбирай лека жена, потърсила мекото на хляба. Извинявай, но от такъв генен пул - за чии ще е това в университет. Може ли днес млада двойка да си позволи апартамент и да създаде семейство, както преди? Кажи, де? Но мнозина днес, "отличници" от ПИЗА, че и по-възрастни, разсъждават с гъза си. "Истината" идва в края на дните ти. Дотогава виждаш основно върха на носа си.[/offtopic]
Методи, истината не е материя, тя я артефакт, а материята не е субективна :) За другото не ми се спори, защото не разбирам патоса ти. Аз се ожених, когато живеех на един таван под наем на Ангел Кънчев, в който от капандурата течеше, когато вали. От село съм, гордостта ми беше, че вуйчо имаше велосипед, защото беше пощаджия. За жалост на децата ми не им е интересно откъде съм тръгнал и през къде съм минал. Това ще ги заитересува едва когато мене вече ме няма. Но и аз бях така, а сега няма кого да питам ... Но да се надяваме, че не само ще научат фактите, но и ще ги разберат ...
П.С. Но няма какво да се окайвам, ами да взема да се преборя с мързела си и да направя един файл за децата си, вместо да чаткам тука клавиатурата оъ мукаетлък ...

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 06 яну 2024 14:30

Според агента на Роналдо днес трябваше да летят за Истанбул?
Май нищо не се чува.
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 06 яну 2024 14:49

Първата тренировка на тия е на 10-ти. В Турция сигурно ще мине прегледи и след това договор.
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 06 яну 2024 18:25

icemanbg33..-.....то ако ставаше така да инвестираш във фонд на 10% доходност ехеее.. Като нищо даже и ще си на 0 в края на годината от тарикатлъци. Роналдо е спазарен не го мислете. Важното е да се вземат едни 300000 за Краев и толкова за онзи с плитките дето стана звезда за 1 година. Кордоба също е наложително да му се вземат пари. Едни 2.7 ще са идеални. Дори и това да е нулева година откъм Европа.

icemanbg33
Контакти:

Мнениеот icemanbg33 » 06 яну 2024 20:44

Вълчан написа:icemanbg33..-.....то ако ставаше така да инвестираш във фонд на 10% доходност ехеее.. Като нищо даже и ще си на 0 в края на годината от тарикатлъци. Роналдо е спазарен не го мислете. Важното е да се вземат едни 300000 за Краев и толкова за онзи с плитките дето стана звезда за 1 година. Кордоба също е наложително да му се вземат пари. Едни 2.7 ще са идеални. Дори и това да е нулева година откъм Европа.

“ The average stock market return is about 10% per year for nearly the last century, as measured by the S&P 500 index.”

Първата статия в интернет. ;)

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 06 яну 2024 20:45

Като чета диалога за нивите и плащането на задълженията ,че веднага се сещам за моите преживявания.
1996 строя къща ,има недостиг на пазара на строителни материали ,няма и свободни пари ,всеки спестен лев се дава за строежа,бързаме да изпреварим инфлацията.
В същото време се връщат нивите,получават ги възрастни хора,болни,алкохолици.
Трябват им пари ,за 100(сто) лева продаваха декара,чернозем.
Тъста ми ,дребен земеделец ,искаше да развива бизнеса,ама няма пари.Аз пък искам да му помогна ,ама имам къща да строя,знам че тази земя ще поскъпне и ще струва пари ,ама какво да направя,започнал съм строежа.
И така стана ,след десет години вече декарът струваше 1000 лева.
Че с парите за къщата щях да взема едни хиляда декара и сега да бъда милионер.
Така и с Левски ,няма свободен кеш,иначе всеки знае какво да прави.
Може би!
САМО ЛЕВСКИ!

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 06 яну 2024 21:13

бааа, ква тема сте подхванали :) Айде, аз няма да се "хваля" как НЕ си купих биткойн на 5-7 долара парчето - викаха ми хората да взема поне за 100 долара, ама аз не, та не. Що ли? Ми щото винаги съм смятал, че човешката глупост не може да е чаааааак толкова голяма, ама се оказа, че съм я подценил, както и алчността :lol: Обаче това ми е за урок и ето, миналата година си направих едни 30% печалба на портфейла ми в акции. Тази година може и повече да е (дано).

те това е основната разлика, колеги - умните хора се учат от грешките си, неможачите си търсят оправдания. Лошото е, че в управата ни са неможачи, че даже и с претенциЙ...

П.С. Шмаротцер, къде са тези по 5 декара гора на семейство в полето, бря :lol: Иначе поздравления, че подхващаш теми, които са тера инкогнита за 99.99% от народонаселението. Пък ако речнеш и нещо за турското "робство", може и да те анатемосат - ма не е за тази тема

П.П.С. Някой със снимки от летището на Роналдо? У фейса му, инстаграм или каквото и там да има на него или агента му?
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Върни се в “Левски”