Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: Тема за политика - България

Мнениеот ReBorn1982 » 29 дек 2023 11:00

Цитираш ми Гудериан какво казал преди появата на 5 (Пантера) и 6 (Тигър). Много удобно.

Пантера има и по-добра бронировка, и по-добро въоръжение. И като цяло е много по-качествен танк. Разбира се, като пуснеш, примерно, 30 Т 34 срещу 5 Панцер V (Пантера), естествено, че Т 34 ще победи ..... все едно Реал да излезе с 4 футболиста срещу Левски с 11 .... ще паднат, колко и да са класи над Левски. :)

Всичко при Т 34 опира до количеството.
Последна промяна от ReBorn1982 на 29 дек 2023 11:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 29 дек 2023 11:00

Между другото е много забавно, как германците търсят отговор на въпросният танк, че и го копират 1:1, а всъщност... "той не е нищо особено". :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 29 дек 2023 11:48

Функционално неграмотното прочело нещо за някакви танкове в някакъв форум и решило да ни осведоми кои са най-добрите. Чак другарите му се изсмяха на форумните знания.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 29 дек 2023 11:51

pomiqrat написа:Функционално неграмотното прочело нещо за някакви танкове в някакъв форум и решило да ни осведоми кои са най-добрите. Чак другарите му се изсмяха на форумните знания.

Няма проблем, кажи си и тук мнението... Изгарям от любопитство, да ти прочета аргументираните мнения по въпроса. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 29 дек 2023 12:47

ReBorn1982 написа:Цитираш ми Гудериан какво казал преди появата на 5 (Пантера) и 6 (Тигър). Много удобно.

Пантера има и по-добра бронировка, и по-добро въоръжение. И като цяло е много по-качествен танк. Разбира се, като пуснеш, примерно, 30 Т 34 срещу 5 Панцер V (Пантера), естествено, че Т 34 ще победи ..... все едно Реал да излезе с 4 футболиста срещу Левски с 11 .... ще паднат, колко и да са класи над Левски. :)

Всичко при Т 34 опира до количеството.

Съптношение цена-качество Т34 е най-добрия. Все пак количеството бие качеството при ограничени ресурси.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 29 дек 2023 13:02

Drunken_Master написа:Между другото е много забавно, как германците търсят отговор на въпросният танк, че и го копират 1:1, а всъщност... "той не е нищо особено". :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Особеното при Т34 е сплавта,използвана за направата му,както и ъгълът,под който са монтирани листовете на корпуса му.Това увеличава устойчивостта му на попадение от снаряд,без да влияе на теглото му.
Т34 е среден танк с тегло 31 тона и няма как да бъде сравняван с Тигъра,който е тежък танк с тегло почти 60 тона.
88 милиметровото оръдие на немската машина действа на 1000 метра, като пробива 100 милиметрова броня, нанасяйки ужасяващи поражение на противниковите машини. На руските екипажи е наредено да влизат в бой с „Тигъра“ при съотношение 1 към 5 за руснаците, а американските и английските танкисти отбягвали въобще срещата с него. Има случай при който немският капитан Вакер разбива руски танк Т-34/85 на разстояние от 3900 метра.
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 29 дек 2023 13:10

Аз не съм сравнявал Т34 с Тигъра, а с Пантерата... Пантерата е копирана версия на Т34.
Има някои които казват, че фактически и двете са излезли от Т34. Там вече не знам, не съм такъв специалист.

Принципно, доколкото съм чувал и двата немски танка са били доста ненадеждни, случвали са се доста повреди. А вече написах, че поддръжката им е била особена. А като добавим, че съветските танкове са дизелови, а немските са бензинови...

То зависи и за какви условия са пригодени. Примерно Матилда и Валънтайн огромна част от тях са върнати от СССР, понеже са се затруднявали в тежките условия там.
In Soviet service, the Valentine was used from the Battle of Moscow until the end of the war, mainly in the second line. Although criticised for its low speed and the 2-pounder gun, the Valentine was liked due to its small size, reliability and good armour protection. Initially the tracks gave some problems in winter; from freezing down to minus 20, snow packed into the tracks, though at below minus 20 it was not a problem. The problem was later solved.

The Soviet Matildas saw action as early as the Battle of Moscow and became fairly common during 1942. Unsurprisingly, the tank was found to be too slow and unreliable. Crews often complained that snow and dirt were accumulating behind the "skirt" panels, clogging the suspension.
Изображение

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 29 дек 2023 13:47

Drunken_Master написа:Аз не съм сравнявал Т34 с Тигъра, а с Пантерата... Пантерата е копирана версия на Т34.
Има някои които казват, че фактически и двете са излезли от Т34. Там вече не знам, не съм такъв специалист.

Принципно, доколкото съм чувал и двата немски танка са били доста ненадеждни, случвали са се доста повреди. А вече написах, че поддръжката им е била особена. А като добавим, че съветските танкове са дизелови, а немските са бензинови...

То зависи и за какви условия са пригодени. Примерно Матилда и Валънтайн огромна част от тях са върнати от СССР, понеже са се затруднявали в тежките условия там.
In Soviet service, the Valentine was used from the Battle of Moscow until the end of the war, mainly in the second line. Although criticised for its low speed and the 2-pounder gun, the Valentine was liked due to its small size, reliability and good armour protection. Initially the tracks gave some problems in winter; from freezing down to minus 20, snow packed into the tracks, though at below minus 20 it was not a problem. The problem was later solved.

The Soviet Matildas saw action as early as the Battle of Moscow and became fairly common during 1942. Unsurprisingly, the tank was found to be too slow and unreliable. Crews often complained that snow and dirt were accumulating behind the "skirt" panels, clogging the suspension.

Пантерата има постоянни подобрения и промени,които са правени в хода на войната.Това естествено поражда доста проблеми с поддръжката.Когато има повреда,ремонтните екипи трябвало първо да разберат коя точно модификация е танка,за да донесат правилните части :lol:
В битката за Москва са имали и други проблеми.Липсата на антифриз и зимно гориво са обездвижили танковите части.Оказало се,че влака,който трябвало да ги достави е задържан някъде из Полша :lol:
Най-голям мор за немските танкове на Източния фронт обаче се оказва прахоляка.Запушването на охладителната система води до прегряване на двигателя,оттам и тежки и скъпи ремонти.
Все пак двигателя е Майбах.
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 29 дек 2023 13:50

Доста са факторите, де... Дали под "най-добър" се разбира "най-надежден" или "най-боеспособен"...
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 29 дек 2023 14:19

Drunken_Master написа:Аз не съм сравнявал Т34 с Тигъра, а с Пантерата

Ти написа, че е най-добрият танк във ВСВ, което значи че го сравняваш с всички танкове.

Върни се в “Свободна зона”