Сламеното човече напълно е изплискало легена.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Администрацията от Държавния департамент на САЩ и финансовото министерство във Вашингтон е предложило рекордно дълъг списък от 20 български имена на президента Джо Байдън, които подлежат на санкция на техните финансови активи на територията на САЩ.
В списъка са основно действащи политици от българския парламент и извън него, бивши министри, магистрати, бивши и настоящи кметове, знакови олигарси и укриващи се на територията на трети страни.
Има имена от целия политически спектър, но определени партии са „с предимство“. Голяма част са обвързани политико – икономически с повече от една партия.
За първи път прави впечатление вклчючването на кметове от големи и по-средни градове. Кметове са обект на антикорупционни санкции в Северна Македония и други балкански държави.
Drunken_Master написа:THE G.A.M.E написа:Какво могъщество по-времето на соца ?Drunken_Master написа:Кво излизане? Спора е за това, че под крилото на Русия нямало как да сме сила, понеже те не били искали "силна и могъща България"... С което твърдение, за пореден път доказа, че няма тема, в която да не си тотално неадекватен...
Съветската техника е мачкана където и когато я хванат "Янките". Ама по всички параграфи !
Та онези отвъд океана се сдобиват с "МИГ 29" още при първата война в Ирак. Техните Ф-ки буквално унищожават за норматив съветските тенекии ...
"Велики" вика ...![]()
![]()
![]()
Служил съм в Щаба на "Трети Армейски Корпус".
Цялата ни стратегия за успешно възпиране на турците се състоеше в това... Да взривим стените на яз. Кърджали и Студен кладенец и така, да издавим всичко, де-що е в европейската ( "Одринска Тракия" ) ... Част.
За всичко останало сме разчитали онези примати на североизток, да дойдат с ракетите си.
Дъ Гейм, не знам вече как да го обясня, че да ме разбереш... Вече наистина съм безпомощен.
Това по рАсия 24 ли го казаха ?ReBorn1982 написа:THE G.A.M.E написа:Съветската техника е мачкана където и когато я хванат "Янките". Ама по всички параграфи.
Нали ?! .... като в Сърбия, където допотопно съветско ПВО от 1950-те свали свръх модерен американски "невидим" самолет.
Der Schmarotzer написа:Drunken_Master написа:THE G.A.M.E написа:Какво могъщество по-времето на соца ?Drunken_Master написа:Кво излизане? Спора е за това, че под крилото на Русия нямало как да сме сила, понеже те не били искали "силна и могъща България"... С което твърдение, за пореден път доказа, че няма тема, в която да не си тотално неадекватен...
Съветската техника е мачкана където и когато я хванат "Янките". Ама по всички параграфи !
Та онези отвъд океана се сдобиват с "МИГ 29" още при първата война в Ирак. Техните Ф-ки буквално унищожават за норматив съветските тенекии ...
"Велики" вика ...![]()
![]()
![]()
Цялата ни стратегия за успешно възпиране на турците се състоеше в това... Да взривим стените на яз. Кърджали и Студен кладенец и така, да издавим всичко, де-що е в европейската ( "Одринска Тракия" ) ... Част.
За всичко останало сме разчитали онези примати на североизток, да дойдат с ракетите си.
Дъ Гейм, не знам вече как да го обясня, че да ме разбереш... Вече наистина съм безпомощен.
Тъ геймът е прав по отношение на стратегия ни, която беше срещу турците: 24 часа трябваше да ги задържим на границата, докато ВДВ на СССР влязат в Анкара. По границата и 30км навътре беше осеяно с бункери и заровени танкове, немски и съветски (като огневи точки), които не бяха в движение, но можеха да стрелят. Сега, какво са мислели турците за това е съвсем друг въпрос. Тяхната територия беше също осеяна както нашата с бункери и огневи точки.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Drunken_Master написа:Der Schmarotzer написа:Drunken_Master написа:THE G.A.M.E написа:Какво могъщество по-времето на соца ?Drunken_Master написа:Кво излизане? Спора е за това, че под крилото на Русия нямало как да сме сила, понеже те не били искали "силна и могъща България"... С което твърдение, за пореден път доказа, че няма тема, в която да не си тотално неадекватен...
"Велики" вика ...![]()
![]()
![]()
Тъ геймът е прав по отношение на стратегия ни, която беше срещу турците: 24 часа трябваше да ги задържим на границата, докато ВДВ на СССР влязат в Анкара. По границата и 30км навътре беше осеяно с бункери и заровени танкове, немски и съветски (като огневи точки), които не бяха в движение, но можеха да стрелят. Сега, какво са мислели турците за това е съвсем друг въпрос. Тяхната територия беше също осеяна както нашата с бункери и огневи точки.
Той не е прав, понеже ние дори не спорихме за това... Както и да е, какво ти е мнението за подготовката в ония години. Естествено, говоря за казармата... Малко или много, това все пак е някаква военна подготовка, на фона на сегашното, където няма и такава дори.
Der Schmarotzer написа:Аз съм го писал и преди. Подготовката беше на макс. Младеж, който влезе в казармата 120 кила, след няколко месеца служба беше станал 80 килограма, 185см на 80кг. Всеки ден сутрин (без събота и неделя) съм бягал по 7-8км. В част от дните, с нас бягаше и дежурния по полк, когато с случеше да е дежурен по-млад офицер. Специализираната подготовка - таблици, схеми, се изучаваше на макс без някой да се офлянква. Когато имаше практически занятия също всичко беше на макс. Разбира се имаше и кръшкачи, но всичко си зависеше от командира на батареята или ротата. При нас бяха все завършили или киевскотото военно училище или това в Шумен - полкът беше с най-модерната ПВО техника на Балканите и нямаше място за мързел. Дори транспортна рота работеха както трябва. В боевите батареи почти всички бяха приети за студенти, така, че нивото беше изключително високо. Само в транспорта рота имаше издънки, но за сметка на това те пък бяха най-оправните - понякога изненадваха и себе си дори. Ротния беше се хванал за главата от изобретателността им. При една от поредните гонки из парка със зилове смазаха кабината на единия зил. Никой от командването на дивизията не разбра за това. За два дни докараха от някъде една кабина, смениха смазаната кабина, боядисаха я и всичко беше готово - те се оттърваха от евентуален дисцип, ротния от арест и даване под съд. Но с това и спряха състезанията.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
THE G.A.M.E написа:Това по рАсия 24 ли го казаха ?ReBorn1982 написа:THE G.A.M.E написа:Съветската техника е мачкана където и когато я хванат "Янките". Ама по всички параграфи.
Нали ?! .... като в Сърбия, където допотопно съветско ПВО от 1950-те свали свръх модерен американски "невидим" самолет.![]()
![]()
Онзи "Стелт" дори е безпилотен и е жертва на грешка в компютъра.
Което е обяснимо, понеже иде реч за 1-вият в историята дрон.
Сега кАжи за "великата съветска техника", дето възпря "Янките" да премажат Югославия и Ирак.![]()
Абе, сРъбите налЕ имаха С300 / или там както се наричат тея консерви / ... Що не спреха НАТО ?![]()
НалЕ... Задавам тоя въпрос понеже съм чувАл, че С300 било най-могъщото орУжие в Галактиката ...![]()
![]()
nghcvth написа:Янките обаче най- хубаво премазаха Афганистан. Отидоха, за да махнат талибаните, стояха 20 години, дадоха няколко хиляди убити, изтеглиха се, оставиха оръжия за милиарди и талибаните завладяха страната за около седмица. Велика победа срещу изключително силен и добре въоръжен съперник.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 12 госта