bubka написа:Soulen написа:Thsmith написа:Имам една приятелка, която постоянно ме упреква, че си поръчвам сходни неща във всички места и изобщо не съм склонен да опитвам друго![]()
Де да знам, аз отивам за да се разходя до дадено място и да се повеселя, нямам никакво желание да усещам точно автентично местното/народноВинаги съм бил толкова злояд и недоверчив към хранителни експерименти.
Ами затова и не са ти интересни. Има хора, които от селото си даже не обичат да излизат и всяко пътуване навън им е неприятно и чакат с радост да си се приберат. Хора всякакви. Познавам хора с доста добри възможности, които цял живот само работят и по никакъв начин не си доставят удоволствие.
Аз като пътувам някъде, го правя почти изцяло заради природата и гледките извън градовете. Не мога да ги разбера някои като тръгнат по музеи или подобни. Да, интересно е да се разходиш по някои от уличките с местна архитектура или около модерните сгради, но толкова. Иначе нямам проблем да опитвам местна кухня, стига да е разпознаваемо от пръв поглед от какво е направено яденето. Като природа най-красивата страна в Европа за мен е Черна гора иначе.
Аз обичам и двете. Конкретно следващата ми екскурзия е за пролет Плитвички езера в Хърватска. Природата на Балканите е страшна, даже ние сме сравнително постни спряно повечето държави тук, ако погледнем обективно на нещата.