Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: Тема за политика - България

Мнениеот ReBorn1982 » 08 дек 2023 20:57

bubka написа:Досега неприятели ли сме били с тях :lol: ?

Някой чете ли, че вече хора с двойно гражданство могат да стават депутати :lol: ?

То и министри ще могат да стават май.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 08 дек 2023 20:59

garfield22 написа:
Soulen написа:От чисто любопитство, какво казва въпросното изследване за Русия. Иначе аз също смятам, че сме най-близки с румънците, сърбите и хърватите по обясними причини като съседство. Само че тук уж имало славяни, а румънците отричат общия ни произход. Едит: сега видях, че е само за Балканите. Интересно каква база са използвали за сравнение.

Изследването е само за Балканското население, главно за сърбите и хърватите, за Русия си има други изследвания, но не съм специалист по тях. Според тях сърбите и хърватите имат най-много славянски ген, около 60-70%, ние имаме около 50%, но те го пишат като общо източноевропейско влияние, така че е възможно при нас част от това да е прабългарско наследство. Ако ти е интересно тук се обсъждат детайли около проучването и генетиката като цяло:
https://www.forumnauka.bg/topic/20392-g ... /#comments

Това ми беше мисълта де. Дали въпросния ген не е българския като първа цивилизация сред останалите тук. Ако процента е малък в Русия ще стане ясно.

Иначе мен ме дразни асоциирането с орките. Ако те не са славяни, нямам проблем ние да сме или обратното :mrgreen:
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 08 дек 2023 21:08

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/16442269

Пембенски поименно благодари на Делян Пеевски, Бойко Борисов и Кирил Петков за нагъзването на България. :mrgreen:

Сигурен съм че сме обещали С 300. Т.е. най-ценното, което имаме. Затова и се крие упорито какво точно подаряваме.

garfield22
Контакти:

Мнениеот garfield22 » 08 дек 2023 21:09

Soulen написа:Това ми беше мисълта де. Дали въпросния ген не е българския като първа цивилизация сред останалите тук. Ако процента е малък в Русия ще стане ясно.

Иначе мен ме дразни асоциирането с орките. Ако те не са славяни, нямам проблем ние да сме или обратното :mrgreen:

Най-много славянски ген имат хърватите, има го и при румънците и гърците, така че едва ли е само от прабългарите. Но за тях така или иначе няма много генетични изследвания. А в Русия има всякакви гени- славянски, тюркски (може би като на прабългарите), угро-фински и т.н.

Drunken_Master написа:Форум "Наука"? Моля те!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

П.С.
Това е единствения форум, в който дори модераторите са дебили! Влизам в темата им за войната и се скъсвам от хилене! Има един scaner, дето цитира само украинските сводки, а най-забавното е, че и им вярва яко... :lol:

В историческите раздели на Форум Наука има интересни дискусии, както и в Бойна слава, във форумът на thorn също се обсъжда генетиката за който се интересува. А темите за войната не ги следя там.

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 08 дек 2023 21:22

ReBorn1982 написа:https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/16442269

Пембенски поименно благодари на Делян Пеевски, Бойко Борисов и Кирил Петков за нагъзването на България. :mrgreen:

Сигурен съм че сме обещали С 300. Т.е. най-ценното, което имаме. Затова и се крие упорито какво точно подаряваме.

Май всичко дето го има българската армия ще се окаже излишно и негодно по критериите на Тагарев. :lol:

Скоро ще се запее поредната мантра, че трябва да купуваме и ПВО, разбира се - задължително от САЩ! :geek:

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 08 дек 2023 22:30

Да, и Зеленски ни благодари за "негодните" оръжия, които му пращаме. :) :) Явно е най-големият балък на света .....

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 08 дек 2023 23:13

Демонтират фигурите на Паметника на съветската армия до 30 дни. Това съобщи в „Денят започва“ Трайчо Трайков, кмет на район „Средец“ в София, цитиран от Критично.

Най-големия проблем... :lol: :lol: :lol:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 09 дек 2023 01:58

https://blitz.bg/politika/zhestok-ekshn ... 90814.html
[offtopic]На трибуната за реплика се качи Иво Мирчев от ПП-ДБ.

„Г-н Първанов да ви кажа, че не е добре да спекулирате за убития полицай. Никога бронетранспортьори не са били ползвани за това“, поде той, но набързо се обърна към председателката на заседанието – Росица Кирова заради мърморене от страна на Костадин Костадинов от „Възраждане“.

„Спрете да говорите от долу, а кажете името на общинския съветник. Не говорете за балерини, а кажете кой би общинския съветник на „Възраждане“. Ако не поне искайте справедливост на прокуратурата“, каза той, а Костадинов започна да му крещи: „Кажи ти кой заплашва министър!“.

Кирова се опита да въдвори ред, призовавайки лидера на „Възраждане“ да изчака Мирчев да се изкаже и да не подвиква от място.

„Г-н Първанов, никога не са използвани БТР-и на българската граница. Не наказвайте граничарите да влизат в такива машини. Тяхната работа е важна и трябва да ги пазим, но не спекулирайте. Тези БТР-и дори по време на студената война не са били по границата ни. Прокарвате си проруските си интереси. Човекът е загинал, пазейки България“, каза той.

По отношение на ролята на МВР по време на военно положение, отново имахте чиста спекулация. Има ясен доклад на гранична полиция и доклад на МВР, че няма нужда от тези бронетранспортьори. Не използвайте това като аргумент“, каза Мирчев и слезе от трибуната.[/offtopic]

„Г-н Първанов, никога не са използвани БТР-и на българската граница. Не наказвайте граничарите да влизат в такива машини.

Ако точно така се е изказал, значи тези машини са наказание за граничарите ни, но за украинците са супер.

Според тях, нищо свястно не пращат на Украйна, всичко е развалина.

Както казва "скараджията" - получи се драматичен обрат на събитията.
Обрат в сюжета - тези политици не са европейски подлоги, а руски и пращат само боклуци на Украйна, за да са лесна мишена за Русия.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 09 дек 2023 04:30

Thsmith написа:
bobonikolov написа:
Thsmith написа:Добре, аз само един въпрос имам. Така ли оперирате със семейния си бюджет? Такива тези изобщо не помагат на позицията ви, а точно обратното. Аз например съм готов да подкрепя всичко, което е срещу Ватниците, но да ме убеждава някой, че е много изгодно да харча пари за глупости за да заменям нещо, което подарявам, а не продавам е...

Когато базовата позиция е слаба, мълчиш си и се фокусираш върху други битки, а там където не е изгодно, просто не вдигаш шум за да отмине. Не обратното в опит да изкараш някоя абсурдна теза по чиста.

Един иска да раздава пари за пенсии, друг за оръжие, трети за заводи, четвърти някоя друга дивотия и всички с чуждите пари. Как пък един не каза, че иска да намали данъците и да спре преразпределянето и упражнението на някой да харчи чуждите пари за каквито дивотии си измисли?

Нищо не подаряваме директно. Баш си го продаваме. Както казах за БТР-ите ще вземат 200 милиона долара. За старите и ръждясали ЗРК сигурно още толкова. Има комплекси, които са на по 60 години и отдавна не са в експлоатация и само седят на склад. Има идея догодина да вземат нови ЗРК, но няма да е Пейтриът, а NASAMS и то даже не е сигурно, че ще стане. Това, което става в момента е, че разкарваме едни стари машини и взимаме едни добри пари за тях. А това какво ще се купува в бъдеще и дали изобщо ще се купи нещо е отделен въпрос.
Докато го четох, много ми напомни на Ал Гор :x Следил ли си го като ВП и в кампанията му с W? :roll:

Да, помня, че обещаваше, че щял да изплати външния дълг до 2012 година и искаше да наложи целеви намаления на данъците, както и да прокарва по-либерални политики относно абортите и хомосексуалистите, докато Буш предлагаше цялостно намаление на данъците и уж американски войници да не се разпростират повече по света и като цяло по-консервативна политика срещу хомосексуалистите.Накрая се съдиха за гласовете във Флорида и Буш спечели.Я кажи с какво точно съм ти напомнил за него? Аз нито обещавам да изплатя националния дълг, нито пък да прокарвам някакви социални, либерални или каквито и да е политики.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 09 дек 2023 04:59

Eminem написа:https://blitz.bg/politika/zhestok-ekshn-v-parlamenta-deputati-si-naletyakha-na-boy-i-blits-tv_news990814.html
[offtopic]На трибуната за реплика се качи Иво Мирчев от ПП-ДБ.

„Г-н Първанов да ви кажа, че не е добре да спекулирате за убития полицай. Никога бронетранспортьори не са били ползвани за това“, поде той, но набързо се обърна към председателката на заседанието – Росица Кирова заради мърморене от страна на Костадин Костадинов от „Възраждане“.

„Спрете да говорите от долу, а кажете името на общинския съветник. Не говорете за балерини, а кажете кой би общинския съветник на „Възраждане“. Ако не поне искайте справедливост на прокуратурата“, каза той, а Костадинов започна да му крещи: „Кажи ти кой заплашва министър!“.

Кирова се опита да въдвори ред, призовавайки лидера на „Възраждане“ да изчака Мирчев да се изкаже и да не подвиква от място.

„Г-н Първанов, никога не са използвани БТР-и на българската граница. Не наказвайте граничарите да влизат в такива машини. Тяхната работа е важна и трябва да ги пазим, но не спекулирайте. Тези БТР-и дори по време на студената война не са били по границата ни. Прокарвате си проруските си интереси. Човекът е загинал, пазейки България“, каза той.

По отношение на ролята на МВР по време на военно положение, отново имахте чиста спекулация. Има ясен доклад на гранична полиция и доклад на МВР, че няма нужда от тези бронетранспортьори. Не използвайте това като аргумент“, каза Мирчев и слезе от трибуната.[/offtopic]

„Г-н Първанов, никога не са използвани БТР-и на българската граница. Не наказвайте граничарите да влизат в такива машини.

Ако точно така се е изказал, значи тези машини са наказание за граничарите ни, но за украинците са супер.

Според тях, нищо свястно не пращат на Украйна, всичко е развалина.

Както казва "скараджията" - получи се драматичен обрат на събитията.
Обрат в сюжета - тези политици не са европейски подлоги, а руски и пращат само боклуци на Украйна, за да са лесна мишена за Русия.

Понеже вече почва да ми писва да чета точно тая опорка 200 пъти ще кажа и на теб за пореден път защо ги даваме тия машини, защо не стават за ползване в България и защо ще свършат работа на Украйна. Щото или не си се возил в такова или си забравил. Първо- точно тоя БТР е първата версия с два газкови двигателя и с две скоростни кутии. Газковите двигатели са изключително немощни по 90 кс единия и в армията имаше случаи, при които, когато БТР- ите пълни с хора тръгнеха по някой чукар на ученията не можеха да го качат и се налагаше войниците да слизат за да станат по-леки и да могат да се изкачат. Освен това не могат да пресекат дори една малка рекичка. Не говоря за голяма река. Говоря за малка река. В Камбоджа един такъв затъна, друг влезе да го дърпа и остана на същото място, а най-срамното е, че командир беше този Ивелин от Възраждане, който сега подскача като ощипан да ги защитава, а неговите войници в Камбоджа бяха тези, които си изпатиха баш от тия машини. И сега ще обясня защо ще бъдат полезни на украинците. Защото украинците могат да ги модернизират и да ги ползват на бойното поле. Украйна има модернизирани БТР 60 с нови дизелови двигатели украинска разработка с обща мощност 240 кс. Трябва да отбележа, че тези БТР, които даваме на Украйна нямат общо с БТР 60, които са в складовете на министерство на отбраната, които са модернизирани през годините с двигател Къминс 250 кс, подобрена броня и оръдие. Имаме и такива с Камазов двигател. И тук е разковничето- за да се вкарат тия трошляци от гаража на министерство на вътрешните работи в движение ще трябват милиони - първо за да ги вкараме в режим движение и после евентуално с модернизация и на двигател и на скорости и на броня, че и на въоръжение и накрая пак ще сме с техника минимум 20 години назад технологично за армията, а за граждански цели ако ще даваме милиони, по-добре да е за чисто нови машини за граничарите вместо да се мъчат в нещо, което е консервна кутия и не е маневрено. Защото на границата ти трябват бързи и маневрени машини, а не нещо, което едвам вдига 80 и то на равен път и харчи 150 на сто. В Украйна има война. И Украйна не жали средства да въведе подобен вид техника в бойна готовност особено предвид загубите на фронта. За украинците няма да е проблем да изхарчат десетки милиони долари за да ги обновят, докато за нас това е ненужен разход. Сега дано поне сте разбрали и да спрете да повтаряте едни и също.

Върни се в “Свободна зона”