За мен най-лошото е,че и двамата (Бербатов и Лечков) са прави .
Бербатов е прав ,че в най-добрия вариант първите положителни резултати може да се очакват след 8-10 години. - да така е.
Бербатов е прав , че БФС нищо не може да направи относно броя на чужденците от ЕС в нашите клубове- да така е.
Бербатов индиректно призна,че БФС се управлява не от ИК ,а от "мастити" бизнесмени като Кирил Домусчиев и Гриша Ганчев и той щял да говори с тях , нямал друг начин да им въздейства.
Има ли някой в този форум ,който да вярва че Бербатов като каже на КД и ГГ да не уреждат мачове, да не притискат съдии , да налагат български играчи вместо чужденци и те веднага ще го послушат. Отговора ще бъде нещо от типа на .." ей така както съм седнал ,без да ставам , можеш ли ми намравиш един ми**т" .
Лечков също е прав - преди около 10 години когато П.Панов( лека му пръст , едва ли има човек ,който да каже лоша дума за него)като отговорник на юношеския футбол написа за изключително слабата подготовка ( и физическа и тактическа) на юношите . Кой клуб предприе някакви действия? - На практика никой. Преди вече доста години един от водещите клубове в ДЮШ проведе тест сред младшата си възраст - да пробягат 400 метра. Нито един от начеващите футболисти не успя да пробяга дистанцията под 60 секунди. За какво говорим ? - Какви професионални футболисти ще става от тези след като на 16 години не могат да пробягат 400 метра за 60 секунди? Във всяка една уважаваща себе си школа след подобни резултати на въпросните момчета щеше да им се каже ,че оттук нататък могат да се занимават с футбол но само за свое удоволствие, а то какво ? - Едно от тези момчета в момента е в А националния отбор. Не случайно е избрана дистанцията 400 метра,която се счита за най-трудната бегова дистанция и изискваща качества най-близки до тези ,които се изискват от един професионален футболист. Не случайно Борусия(Д) е назначил за треньор по бегова подготовка на първия си състав шармантната Алисия Шмидт,която е състезателка точно на 400 метра, освен това има перфектни крака и задник и поне по време на тренировка играчите са много съсредоточени

Но да се върнем към нашия футбол . Друго за което е прав Лечков - индиректно призна,че в момента в БФС е абсолютен хаос и анархия и няма никакъв ред .- да така е.
Друго за което Лечков също е прав. Държавата ,а и не малко общини обещаваха ,че ще дадат много средства за футбол - стадиони ,игрища и т.н. Нищо такова не се случи. И няма да се случи . Прости въпросните средства ги няма . И тук Бербатов обича да говори за помощ от държавата и общините - нищо такова няма да се случи .
Друго за което Лечков е прав - БФС е абсолютно самоиздържаща се структура - да , така е. Благодарение на много добрите контакти на Б.Михайлов в УЕФА и ФИФА , БФС получава всяка година по няколко милиона евро( преди няколко години беше 5-6 на година , сега определено е повече) ,които са напълно достатъчни . Реално погледнато болшинството аматьорски клубове съществуват благодарение на помощта ,която получават от БФС. И ако бъде сменено настоящето ръководство най-вероятно тази помощ от УЕФА няма да я има.
За друго Лечков също беше прав - наистина по време на конгреса на БФС през октомври 2021 в тоалетните са се раздавали пари за да се гласува за Бербатов, не че БФС не беше организирал шумни купони за делегатите със " от всичко по много" .
За мен нито Бербатов и екипа му нито настоящето ръководство имат потенциала да измъкнат българския футбол от ситуацията в която се намира.
Проблем номер 1 на българския футбол се казва : Кирил Домусчиев и Гриша Ганчев - докато тези двамата са в българския футбол нищо добро не ни чака.
Ако аз трябва да предложа президент на БФС бих предложил Павел Колев.