NOMER14 написа:damyanov1963 написа:Това ръководство е от прехваленото до небесата "златно поколение" на българския футбол, което дори и бронзовите медали на СП взе незаслужено, за 4-то място и то след унизителна загуба от Швеция с 0:4, след като се влачеха, като мърди по терена от преумора, че стигнали до полуфинал, като прибавим и другата унизителна такава от Нигерия с 0:3, картинката става пълна. Една Хърватия на следващото СП с лекота взе бронзовите медали и то заслужено за трето място, като победи Холандия, ами Турция...
Играли били в големи европейски отбори - дрън, дрън, с изключение на Стоичков в Барселона, другите бяха в посредствени европейски отбори, които не показваха нищо особено в Европа, ама на изстрадалите български футболни душици, това им се видя мега-хипер успех.
Дамянов,
Какво ти става неделя вечер?
По пътя за полуфинала бихме бившия световен Аржентина-86, настоящия тогава Германия-90 и бъдещия Франция-98. Само един съдия ни попречи срещу по-бивш и по-бъдещ шампион Италия-82,06 да играем срещу Бразилия-94,02.
В националния играеше най-силният футболист в един период от 5 години в света - Ицата. Клубният футбол тогава беше чист, нямаше ги от Източна Европа, а ония другите още не бяха слезли от палмите. Британският футбол (основният спонсор на футболист за настоящите финали) беше капсолиран.
Примерът с турчилята е смешен. За да стигнат до медалите биха само азиатски отбори. Първият европейски отбор, когото биха срещнали, щеше да ги размаже с помощта на съдията. Както се случи в първия им мачс Бразилия и на следващото Европейско.
Не само Стоичков игра в голям отбор.
Емо игра в еврошампионите Порто и Байерн.
Лече и Хубчев в еврошампиона Хамбургер.
Валенсия, Атлетико, Спортинг, Абърдийн, Мюнхен слаби отбори ли бяха? Изредих ти половината ШЛ.
Айде да не си заравяме главите в пясъка, Хамбургер еврошампион от 83-та, Порто от 87-а Байерн от 76-та, останалите също бяха средноевропейски отбори тогава, верно че постигнаха най-големия успех тогава, но... на фона на другите представяния на националния ни отбор, не омаловажавам постигнатото, но не съм и съгласен с превъзнасянето им
Посочи ми друг отбор, който да е губил финал и то малък с такава разлика и такава жалка игра, на всичко отгоре и крайната ни г.р. беше отрицателна.
Няма да пиша и да отговарям повече по тая тема, защото знам че ви дразня, оставям ви да се радвате на успеха от 94-та, който за мен е силно и незаслужено преувеличен.
Само накрая ще добавя, че Германия е падала на СП и от по-слаби отбори, а Франция преди нас падна и от Израел на Парк де Пренс, а ако Аржентина не си беше направила криво сметката, че ще бие Румъния, след като падне от нас, щяхме да се прибереме заедно с Гърция на Балканите.