nghcvth написа:А защо изобщо някой да е искал да го убие? Да, ясно, че смятате Левски за отбора на народа, че сте били репресирани и подобни глупости, но пак няма никакъв смисъл. Ако приемем, че е заговор на комунистите, защо им е да убиват най- популярния български футболист от отбор, на който те помагат? По- скоро ми звучи като поредните приказки от 1001 нощи.
Запознат ли си с историята на комунизма, на зверствата му, на убийствата без съд, за доносите, за всичките гадории на този противен строй?
Изгледай това видео:
https://m.youtube.com/watch?v=xSWCDAxS_RcМалко над 13 минути е. Разказва историята на Ради Мазников. Футболист, играл рекордните 18 сезона за Левски, и до днес е един от най-младите национали на България. Носител на Балканската купа(единственият, за съжаление, трофей на ниво мъже, ако не бъркам).
Малко след 9-ти септември изчезва. Така го пишат него и поне още трима футболисти - Коста Жеков и Кирил Цветков от Левски и Димитър Зографов от Славия.
Със сигурност има и други, аз за тези се сещам.
Видеото излиза 2022 година - близо 80 г. след изчезването му. Дали толкова години, след убийството му е разсекретена и разкрита истината за него, не знам, ама във всеки случай е шокиращо, отблъскващо и зверско всичко, което му се случва, а заедно с него и на хиляди други, затрити от онези години.
Аз все още не намирам причина някой да иска да убие Ради Мазников, К. Жеков, К. Цветков, Д. Зографов, Г. Аспарухов и др. хора от България, ама те са го правели.
Обърни внимание на последните му думи в края на видеото! Настръхваш! Какви Българи е имало в България!
... и какви са ги наследили...