Furious_Monk написа:При толкова много хвалебствия, не мога да не си припомня, откъде тръгна Кейн и докъде стигна. Със сигурност в академията на Арсенал са имали своите видими доводи да го отхвърлят, някои от качествата, които човек притежава вътрешно се развиват на доста по-късна възраст, като например хладнокръвие, отлична преценка за силата на удара и мястото на което е най-добре да се насочи, позициониране, дори и самото самочувствие.
Но Кейн показа как с дисциплина, характер, всеотдайност и много работа, плюс талант не толкова видим на ранна възраст се постигат значими неща.
Вярвам, че и в Реал и Барселона има доста по-видимо талантливи момчета от него, просто не съм сигурен, че някога изобщо ще се доближат до името което си изгради англичанинът.
И в този ред на мисли, има още един такъв забележителен пример при англичаните- Деклан Райс.
Това са хора, от които младите футболисти трябва да взимат пример... да си лишен от някакъв талант, не те прави слаб или безполезен футболист, само мисълта в главата прави човек слаб.
И да си завърша тирадата, че днес съм в настроение... обратният пример също го има в достатъчно големи количества... от Денилсон, Дентиньо, Адриано(въпреки че неговата кариера не бе толкова лоша, но за таланта, който притежаваше си е провал) и още много други, адски способни футболисти.
Дори ще стигна още по-далеч, за мен Роналдиньо не успя да оползотвори таланта си по най-добрият възможен начин.
Роналдиньо имаше всичко на всичко 4 сезона на топ ниво 2003-2007. Неслучайно като премина в Милан на 28 всички гледаха на него като на едва ли не бившо величие защото там дотогава вече беше ясно че е приключил с това да е топ футболиста на планетата