Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот NOMER14 » 19 сеп 2023 20:56

Последните 10-15 години ми се случваше един път в годината командировка в София. Не беше проблем в нощна осветена София да се движиш в центъра. Е, малко страшничко си беше около Земеделското министерство.
Иначе Играта не е прав.
2 пъти фалира държавата - '89, '96 г. Общият признак - рухването на банковата система и оттук спиране на промишлените предприятия и... жестоки съкращения и/или затваряне на заводи. Преживял съм го и не ми навирайте цитати от кабинетни плъхове. Не коментирам кой е управлявал.
В края на 70-те години не е фалирала държавата. Само обикновената вафла и лимонада от 5 стотинки станаха по 7 ст., хлябът от 26 на 30, белият от 30 на 36 ст. Тези ги помня, щото малко хлапе само това купуваше. Млякото от 18 ст. без бурканчето на 22 ст. Захарта от 70 ст на левче, но в провинцията я нямаше (мъкнехме от столицата за компотите, имаше едни пакети по половин кило). Маслини ядяхме един път в годината, когато нашите роднини в София ходеха на море, минаваха и ни оставяха 1 пакет (виждали сте ги по старите филми). За бананите няма да казвам.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 19 сеп 2023 21:06

Гледам, че коментирате вчерашния случай с грабежа около фармацевтичния комплекс.
На мен най-силно впечатление ми направи, че момчетата се качили в градски автобус в 5 часа сабахлем. Мисирките не коментират с билет или с карти са били. Ние, в глухата провинция, до областния град, ако нямаш собствен транспорт, трудно би стигнал. Има 2-3 автобуса/маршрутки в делничен ден. А тук още в 5 часа са си взели автобуса на Фандъкова, дотиран от нашите данъци! А после чувам дърти лъжи, че животът в столицата и големите градове бил скъп.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 19 сеп 2023 21:10

Eminem написа:Вместо полицаят, който спря престъпник, нападнал момичета с палка,(има и много други престъпления) да е награден, сега ни занимават дали е правилно, че е стрелял по престъпник, който не се е подчинил на заповед. Егати държавата.

Да уточним, че става дума пак за цигани. Хубавото е, че единият циганин е убит. Лошото е, че другите двама са живи.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 19 сеп 2023 21:14

https://news.bg/politics/tagarev-podkrepata-za-ukrayna-shte-prodalzhi-spored-vazmozhnostite.html

Тагаренко не спира по цял ден с Украйна да се занимава ..... няма такъв боклук и майцепродавец.

NOMER14 написа:Гледам, че коментирате вчерашния случай с грабежа около фармацевтичния комплекс.
На мен най-силно впечатление ми направи, че момчетата се качили в градски автобус в 5 часа сабахлем. Мисирките не коментират с билет или с карти са били. Ние, в глухата провинция, до областния град, ако нямаш собствен транспорт, трудно би стигнал. Има 2-3 автобуса/маршрутки в делничен ден. А тук още в 5 часа са си взели автобуса на Фандъкова, дотиран от нашите данъци! А после чувам дърти лъжи, че животът в столицата и големите градове бил скъп.

Цигани/н и билет в София са 2 напълно несъвместими неща.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 19 сеп 2023 21:20

NOMER14 написа:2 пъти фалира държавата - '89, '96 г. Общият признак - рухването на банковата система и оттук спиране на промишлените предприятия и... жестоки съкращения и/или затваряне на заводи. Преживял съм го и не ми навирайте цитати от кабинетни плъхове. Не коментирам кой е управлявал.

Фалира, ама друг път... Това през 89-а няма да го коментирам. Дълг от 8,9 милиарда (брутен) ако е катастрофа, то представям си, какво ще е при сегашният...
Колкото до 96-та, писал съм доста по тая тема. Сравнявал съм го със случилото се в Чили и социалистът Салвадор Алиенде. Преди няколко седмици гледах Григор Сарийски, който говори по тая тема "България беше фалираНа, а не фалираЛа през 1996-та!".

Колкото до затварянето на заводите, оня ден ти показах черно на бяло, какво се е случило с Кремиковци и как всичко живо краде вътре на поразия.
Последна промяна от Drunken_Master на 19 сеп 2023 21:21, променено общо 1 път.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 19 сеп 2023 21:21

Тъй като тука често се говори колко ненадежден партньор и троянски кон сме в ЕС аз искам да попитам, след поредното ни лизане на чужди обувки, как точно ще гледат на нас Унгария, Полша, Словакия и Румъния? Това си беше класическо предателство спрямо тях и нож в гърба.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 19 сеп 2023 21:47

delqnski47 написа:Просто ще се разшири сивата зона и барабар с тва ще се изтегли нов кредит, щот в крайна сметка дупката трябва да се попълни.
Тук става въпрос за милиарди на година.

Да, най-вероятно се действа по този толкова лесен начин, а не орязваш разходите както предполага ситуация в която нямаш пари. Тегли заеми и друг ще плаща.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
boglev
Контакти:

Мнениеот boglev » 19 сеп 2023 22:36

"След края на брифинга ми предстои разговор с премиера на Украйна Денис Шмигал, в който ще го информирам, че в близко бъдеще България няма да позволи внос на слънчоглед от Украйна, ако не се регламентира точното количество с квота", каза акад. Денков.

Вече освен до ЕС и САЩ, се допитваме и до Украйна. Много лигаво племе
«Войну убивают войной, кровь смывают кровью, зло вернется к тому, кто его сотворил!»[center][/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 19 сеп 2023 23:02

Деян Донков обяви шах на Народния театър дни преди най-важната му премиера за сезона. Това е представлението „Хага” на големия ни режисьор Галин Стоев, който пристигна от Франция специално, за да го постави у нас. Пиесата е написана от украинката Саша Денисова. В нея се разиграва въображаем съдебен процес срещу военните престъпления във войната между Русия и Украйна, роден в главата на едно дете, изгубило близките си.
Режисьорът е направил оригинален избор за ролята на Владимир Путин - дал я е на жена. Това е Радена Вълканова. Името на Донков е доста назад в списъка на актьорите, което издава, че ролята му не е кой знае колко голяма. Запознати издават, че той трябва да изиграе външния министър на Русия. Според запознати Вергов ще влезе в образа на убития Пригожин.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 19 сеп 2023 23:12

Drunken_Master написа:
Деян Донков обяви шах на Народния театър дни преди най-важната му премиера за сезона. Това е представлението „Хага” на големия ни режисьор Галин Стоев, който пристигна от Франция специално, за да го постави у нас. Пиесата е написана от украинката Саша Денисова. В нея се разиграва въображаем съдебен процес срещу военните престъпления във войната между Русия и Украйна, роден в главата на едно дете, изгубило близките си.
Режисьорът е направил оригинален избор за ролята на Владимир Путин - дал я е на жена. Това е Радена Вълканова. Името на Донков е доста назад в списъка на актьорите, което издава, че ролята му не е кой знае колко голяма. Запознати издават, че той трябва да изиграе външния министър на Русия. Според запознати Вергов ще влезе в образа на убития Пригожин.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Кви са тия дивотии ве, тва сериозно ли е сега? :lol:
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Върни се в “Свободна зона”