Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот pomiqrat » 18 сеп 2023 16:09

Drunken_Master написа:
NOMER14 написа:Да, Мето, чакаха точно учащите се да приберат реколтата, войниците също, а някъде ползваха и работници. Това в рамките на месец, а в горните класове и два месеца по консервни фабрики.

Напълно нормално. Индустриализацията изисква работна ръка от хора, които живеят в градовете. Няма развита държава с преобладаващо селско население. В селото няма заводи за автомобили, локомотиви или танкове. Затова ми става смешно, като ми кажат, че комунистите унищожили селото. Не, не бяха те, а твоите приятели от СДС, които имаха две мозъчни гънки.

Човече, още ли не си отишъл на полето да ни покажеш как става. Ходи и селскоиндустриализирай с 3-месечен безплатен труд и ни дай примера си, за да те последваме.

Селскоиндустриализацията изисква хора по селата. Ще трябва да вземем завода на баща ти и ресторанта на шефа ти, за да се върнете на село.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 18 сеп 2023 16:14

Трудно ще му обясниш на чугуна, защо след като тъпите комуняги им взеха земите и животните и ги натикаха в ТКЗС, по умните от селяните избягоха в града.
Истината е, че никой не му се е работело за жълти стотинки селска работа в полза на ТКЗС и държавата. 40-50лв са били заплатите там.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 18 сеп 2023 16:14

ivan56 написа:Да подчертаем, че същата тази Германия беше победена и срината до основи след ВСВ.
Само ей така да ви напомня на вечно фалиращите Германия и чертаещи и черно бъдеще.
Същата тази Германия след спирането на руски газ за по-малко от година направи четери терминала за ВПГ. Толкова по тая тема.
Да не ги мислим германците.
Идеше реч за нашата си държава.
Намерете колко е печалбата на Аеца след спирането на руския газ. 8-)
На Неохим също и на редица други предприятия :idea:

Скоро ще трябва да внасяме ток и АЕЦ-а не ще ни стига.

На приятел в Кипър колегата му е платил 5 цента за ток :lol: Там 6 месеза е лято. Покривът му е в слънчеви панели и държавата поема 70% от покупката. Интересто ми е през зимата с панели можем ли да произвеждаме ток или е нужна някаква температура.
Последна промяна от pomiqrat на 18 сеп 2023 16:31, променено общо 1 път.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 18 сеп 2023 16:28

И още нещо се сетих за тия където ги защитават сега масово.
Тия къде са си дали земите да им ги работят тия зърнари, дали са доволни от жълтите стотинки, които получават за рента.
Дали има зърнари които само обработват за да получат субсидия. В техният бранш е бил около 2млрд лева.
Тази година ми прави впечатление по нашият край, че доста слънчоглед си изсъхна по нивите на тия измамници.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 18 сеп 2023 16:48

Thsmith написа:
Drunken_Master написа:Не знам, не съм бил свидетел на въпросните събития, понеже съм бил доста малък тогава. Вероятно е настъпил масов хаос, хората не са имали хабер, как да процедират... Помня, в началото на ХХI век, селото на баба ми беше пълно. В момента на нейната улица има само едно семейство. Други 20-25 къщи са напълно празни...

И ти се чудиш защо младите хора нямат желание да живеят в селото на баба ти ли? :lol: :lol:

Защо си мислиш, че младите хора не желаят, да живеят на село? Ми изобщо не си прав. Има страшно много хора, на които не им се живее в мръсен и шумен град, където паркираш 45 минути.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 18 сеп 2023 16:50

ivan56 написа:Трудно ще му обясниш на чугуна, защо след като тъпите комуняги им взеха земите и животните и ги натикаха в ТКЗС, по умните от селяните избягоха в града.
Истината е, че никой не му се е работело за жълти стотинки селска работа в полза на ТКЗС и държавата. 40-50лв са били заплатите там.

По-умните кои са? Тия дето трябваше да ходят в Кремиковци ли? :lol: :lol:
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 18 сеп 2023 16:54

Drunken_Master написа:
Thsmith написа:
Drunken_Master написа:Не знам, не съм бил свидетел на въпросните събития, понеже съм бил доста малък тогава. Вероятно е настъпил масов хаос, хората не са имали хабер, как да процедират... Помня, в началото на ХХI век, селото на баба ми беше пълно. В момента на нейната улица има само едно семейство. Други 20-25 къщи са напълно празни...

И ти се чудиш защо младите хора нямат желание да живеят в селото на баба ти ли? :lol: :lol:

Защо си мислиш, че младите хора не желаят, да живеят на село? Ми изобщо не си прав. Има страшно много хора, на които не им се живее в мръсен и шумен град, където паркираш 45 минути.

Защото съм реалист. Да, има много хора на които не им се живее в шумен град. Основно над 40-45 и то не с идея и желание да работят на полето. Тезата как на младежите им се живее на село ще е нов връх в абсурдите.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 18 сеп 2023 16:55

Drunken_Master написа:
Thsmith написа:

Това категорично си личи по запустелите села.

Сигурно има млади хора, които искат да живеят на село. Но в 90% от случаите става дума за млади хора, които работят нещо в IT сферата или подобно, могат да си позволят да са home office и да си насадят една градинка, колкото да си вадят домати за салатата. Млади хора, които да живеят на село и да бачкат на полето се съмнявам много мераклии да намериш.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 18 сеп 2023 17:00

Младите хора искат дискотеки, купони и забавления. Кифлите искат салони за красота и бутици за маркови дрехи. Не градинка и домати...
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 18 сеп 2023 17:12

Вече могат да се отглеждат всякакви зеленчуци по балконите или остъклените тераси. Пробвайте първо с чери домати или с подправки. Семената ги продават на дискове. Слагаш ги в саксията и ... береш, ядеш.

Върни се в “Свободна зона”