Mariner написа:honda написа:Mariner написа:honda написа:Mariner написа:Според мен от двубоите с Айнтрахт Левски повече ще загуби отколкото спечели. Да, спечелиха 2-3 млн., (които след данъци са по-малко), но от друга страна през последната година, всички подлоги всякакси се опитваха да надуват изкуствено цените на играчите им. Благодарение на това се чуваше за мултимилионни нереални оферти за футболисти с елементарни за европейското ниво качества. Та след този двубой, потенциалните купувачи ще имат много наум. Може би единствено Кордоба горе долу се представи добре, но набедените за ‘звезди’, ‘диаманти’, ‘извънземни’ и т.н. Уелтон, Цунами, Краев, Рикардиньо само доказаха, че нивото им е топ 6 на Ефбет лига.
От тези които играха в двата мача срещу Левски почти няма играч ,който да струва под 10 млн евро.
Според мен някои играчи на Левски като Кордоба, Краев, Пл.Андреев, Уелтон доста си вдигнаха цената.
Предполагам се шегуваш за 10-те милиона и ще го оставя без коментар.
Но звучи смехотворно да слагаш вратарчето тук. Та той дори и в Струмска Слава не би бил титуляр. Аз лично си спомням за много повече комични изяви от него, отколкото спасени голове. Но ваше право си е да си го надувате и да му се радвате, както навремето набедихте за гении Б. Краев, Витов, Хичо-Мичо и кой ли още не.
Не , не се шегувам :
https://www.transfermarkt.com/eintracht ... /verein/24Един от играчите ,които игра в първия мач вече го продадоха на Наполи за 25 млн евро.
Пл.Андреев е на 18 години , да се сещаш за по-добър вратар на неговите години през последните 50 години?
Левски издържа 85 минути и беше на 10-15 минути от продължения срещу отбор ,чийто играчи са оценени на над 15 ПЪТИ повече( и струващ приблизително два пъти повече отколкото всичките футболисти в Ефбет лига взети заедно). Айнтрахт имат няколко играча ,които струват повече от целия ни отбор .
Извинявай, не съм прочел правилно. Останах с впечатление, че говориш за играчите на Левски.
А за по-добри 18 годишни вратари - мога да изброя десетки - Пл. Илиев, Китанов, Дюлгеров, Наумов, Вуцов и много много други. От по отдавна вашите юноши от 90-те Здравков и Ив. Попов. Даже и Лозанов беше по-добър на неговата възраст (той май и още е).
От изброените от теб вратари единствено Китанов има някакви изяви на ниво професионален футбол преди да навърши 18 години. Разбирам ,че си привърженик на Черно море -няма лошо. Би трябвало да знаеш ,че Китанов се развиваше много добре ,докато Краси Колев работеше с него, след като Краси Колев дойде в Левски развитието на Китанов спря и Китанов остана само талант, който не успя да се развие . Остана физически доста слаб,което за един вратар има голямо значение. Не искам да те обиждам , но е много по-сложно да си вратар на Левски отколкото на Черно море.
Пл.Илиев - много добър рефлекс и умение да се пласира , друго откритие на Краси Колев . Много добра игра с крака , до 17-та си година е играл като халф . Основния му недостатък - доста нисък за вратар ( Пл. Андреев е с 15 см по-висок от него ,на неговите години).
Другите дето си ги изброил влезнаха в мъжкия футбол на повече от 18 години.
За изброените от теб Д.Попов и Здр.Здравков - и двамата застанаха след 18-та си година. И двамата имаха качества ( според мен Здравко беше по-добрия). И двамата не издържаха на психическото натоварване да бъдат на вратата на Левски . Когато вече бяха на по 21 години се сринаха психически . На разбора преди реванша срещу Фернцварош Здравко( който трябваше да пази) заяви ,че го е страх и няма да пази. Митко Попов заяви " разчитайте на мен , аз съм човека" , след като получихме гол в първата минута Митко поиска смяна и започна да прави глупости на терена да си търси червен картон( при положение ,че на резервната скамейка нямаше вратар) . Мисля ,че това беше последния мач и на двамата с Левски , за следващия мач беше привлечен Пацо Николов.
Моето лично мнение е,че най-талантливия вратар в България беше Н. Михайлов , но и при него няколко грешки като юноша го сринаха и се възстанови след няколко години .
Затова ти написах ,че е съвсем различно да си на вратата на Левски и на Черно море , при грешка на вратата на Левски на следващия ден въпросния вратар е на първа страница на спортните медии.
Добър вратар за мен е този на който му вкарват по-малко голове, а не този който прави страхотни спасявания.