ЛК плейоф (реванш) Айнтрахт Франкфурт -Левски 31.08.23 четвъртък 21:30

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Re: ЛК плейоф (реванш) Айнтрахт Франкфурт -Левски 31.08.23 четвъртък 21:30

Мнениеот alexdb » 29 авг 2023 22:20

blue avalanche написа:
alexdb написа:
Е винаги има много ако-та. Реално ако Роналдо си беше вкарал 1000% положение плюс гола на Фадига щяхме на теория да вземем мача. Но едно са бакалски сметки по този начин, друга е реалността. Никой не може да гадае какво би се получило, защото при 1:1 и ние и немците щяха да играят по различен начин. Както можеше гола на Роналдо плюс френетичната подкрепа от трибуните да даде крила на играчите и да се надскочат, така можеше да отнесем още някои и друг гол.
За мен първият мач си беше равностоен, като по-чистите положения бяха за Левски.

Какво ще стане в четвъртък предстои да видим. Чета, че съдия ще е някакъв холандец без опит, но вадещ бая картони. Та ако немците покажат играта си от мачовете с Дармщат и Майнц като нищо ще ги нашарят за нула време и натам не се знае какво може да се случи. Същото се отнася разбира се и до нашите.

За нас се оказа по-добрият вариант "гол в края на мача". Немците нямаха време да реагират. Ако бяха излезли с настройка като на Аякс в Разград, щяха да ни надуят шушоните. Твърде рано решиха да доиграват мача. А и нямат много официални мачове.
Това, че щели да продадат този или онзи не е голям келепир. Сигурен съм, че вече са предвидили заместник. Който може да се окаже и по-зъл. Ето Байерн продадоха Левандовски, но взеха Кейн. От това по-лесно ли им стана на другите? :)
Пак казвам - Айнтрахт могат повече, ние играхме на тавана на възможностите! Мое мнение, разбира се...
Голът на Фадига - случайност. Ако го накарат да стреля 10 пъти от същата позиция, колко пъти ще уцели вратата? Камо ли да вкара гол...
Твърде много неща липсват в нашата игра за европейски мачове. Нямаме човек, който да "прави" играта, нямаме изпълнител на статични положения, нямаме удари отдалеч. Ама не такива, дето едвам се дотъркулват до вратаря... Рикардиньо е всичко друго, но не и ЦН. Роналдо е "криминален престъпник". За такива пропуски трябва да има наказателна отговорност. Уелтън играе "лаком за гол".

Абе виждали сме истински звезди да изпортват и по-чисти положения от Роналдо. Това с продажбата на футболери като принцип си прав и тези вече са си договорили заместници, ама май срещу нас няма да играят ни едните ни другите. Колко ще са добри заместниците да му мислят в Бундеслигата.
Иначе за мен Айнтрахт в момента са подсредняшки отбор в Европа. То ясно, че ние сме си футболни джуджета, ама с малко късмет може пък нещо да направим.
А какво ни липсва е ясно. Левски докато не стане финансово стабилен отбор някакви по-сериозни успехи, като да станем шампиони или да влезем в групи на ЕКТ, няма да има. Най-много някоя купа и толкова. Без пари стабилен отбор няма как да се случи в наше време. Да, може да бием някой от водещите отбори, да го добутваме до трето-четвърто място, но толкова.

venciemilovv

Мнениеот venciemilovv » 29 авг 2023 22:31

alexdb написа:
blue avalanche написа:
alexdb написа:
Е винаги има много ако-та. Реално ако Роналдо си беше вкарал 1000% положение плюс гола на Фадига щяхме на теория да вземем мача. Но едно са бакалски сметки по този начин, друга е реалността. Никой не може да гадае какво би се получило, защото при 1:1 и ние и немците щяха да играят по различен начин. Както можеше гола на Роналдо плюс френетичната подкрепа от трибуните да даде крила на играчите и да се надскочат, така можеше да отнесем още някои и друг гол.
За мен първият мач си беше равностоен, като по-чистите положения бяха за Левски.

Какво ще стане в четвъртък предстои да видим. Чета, че съдия ще е някакъв холандец без опит, но вадещ бая картони. Та ако немците покажат играта си от мачовете с Дармщат и Майнц като нищо ще ги нашарят за нула време и натам не се знае какво може да се случи. Същото се отнася разбира се и до нашите.

За нас се оказа по-добрият вариант "гол в края на мача". Немците нямаха време да реагират. Ако бяха излезли с настройка като на Аякс в Разград, щяха да ни надуят шушоните. Твърде рано решиха да доиграват мача. А и нямат много официални мачове.
Това, че щели да продадат този или онзи не е голям келепир. Сигурен съм, че вече са предвидили заместник. Който може да се окаже и по-зъл. Ето Байерн продадоха Левандовски, но взеха Кейн. От това по-лесно ли им стана на другите? :)
Пак казвам - Айнтрахт могат повече, ние играхме на тавана на възможностите! Мое мнение, разбира се...
Голът на Фадига - случайност. Ако го накарат да стреля 10 пъти от същата позиция, колко пъти ще уцели вратата? Камо ли да вкара гол...
Твърде много неща липсват в нашата игра за европейски мачове. Нямаме човек, който да "прави" играта, нямаме изпълнител на статични положения, нямаме удари отдалеч. Ама не такива, дето едвам се дотъркулват до вратаря... Рикардиньо е всичко друго, но не и ЦН. Роналдо е "криминален престъпник". За такива пропуски трябва да има наказателна отговорност. Уелтън играе "лаком за гол".

Абе виждали сме истински звезди да изпортват и по-чисти положения от Роналдо. Това с продажбата на футболери като принцип си прав и тези вече са си договорили заместници, ама май срещу нас няма да играят ни едните ни другите. Колко ще са добри заместниците да му мислят в Бундеслигата.
Иначе за мен Айнтрахт в момента са подсредняшки отбор в Европа. То ясно, че ние сме си футболни джуджета, ама с малко късмет може пък нещо да направим.
А какво ни липсва е ясно. Левски докато не стане финансово стабилен отбор някакви по-сериозни успехи, като да станем шампиони или да влезем в групи на ЕКТ, няма да има. Най-много някоя купа и толкова. Без пари стабилен отбор няма как да се случи в наше време. Да, може да бием някой от водещите отбори, да го добутваме до трето-четвърто място, но толкова.
Добър анализ, г-н Професоре. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 29 авг 2023 23:31

Това с финансовата стабилност е някаква дъвка за балончета. Най-финансово нестабилния клуб в Европа днес е вероятно ФК Барселона. Държавата с най-много дългове - САЩ. Така че... не. За мен най-големият проблем от години за "Левски" е липсата на визия и стратегия. Значи даже нездравословния модел на господин Елегантния беше визия и страттегия - много пари = успех. Е, не стана, понеже беше направена от човек без футболни познания. Целта му беше all-in. Мъри имаше визия и стратегия, но неговата визия и стратегия изисква време. Три-четири години. Но тя не предвижда "черни лебеди", като БАТЕ, Беверен или Хамрун - 11 момчета, които са решили, че мача им с "Левски" е мача на живота им. "Левски" на Мъри много прилича на Айнтрахт. В последните 6-7 сезона Франкфурт "градират" във всяко едно отношение. И титлата им в Лига Европа беше венеца на тази градация. От друга страна, в правилния футбол няма мИчта. Айнтрахт имат потенциала да спечелят ЛК, да се класират за ШЛ... по-скоро не. И това също е правилния фубол. Знаеш си мястото. Това така и не се разбира от много хора. А и аз самият донякъде не го приемам.

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 29 авг 2023 23:49

metodito написа:Това с финансовата стабилност е някаква дъвка за балончета. Най-финансово нестабилния клуб в Европа днес е вероятно ФК Барселона. Държавата с най-много дългове - САЩ. Така че... не. За мен най-големият проблем от години за "Левски" е липсата на визия и стратегия. Значи даже нездравословния модел на господин Елегантния беше визия и страттегия - много пари = успех. Е, не стана, понеже беше направена от човек без футболни познания. Целта му беше all-in. Мъри имаше визия и стратегия, но неговата визия и стратегия изисква време. Три-четири години. Но тя не предвижда "черни лебеди", като БАТЕ, Беверен или Хамрун - 11 момчета, които са решили, че мача им с "Левски" е мача на живота им. "Левски" на Мъри много прилича на Айнтрахт. В последните 6-7 сезона Франкфурт "градират" във всяко едно отношение. И титлата им в Лига Европа беше венеца на тази градация. От друга страна, в правилния футбол няма мИчта. Айнтрахт имат потенциала да спечелят ЛК, да се класират за ШЛ... по-скоро не. И това също е правилния фубол. Знаеш си мястото. Това така и не се разбира от много хора. А и аз самият донякъде не го приемам.

Проблемът не е в дълговете, а в това дали можеш да ги рефинасираш. Нямаш кешовица, нямаш възможност да пазаруваш играчи, да плащаш прилични заплати и то редовно и т.н. и т.н. Барса има огромни дългове, ама има кой да им дава още, а Левски е натикан в ъгъла. За това иде реч.
И случая Сонко ти е емблематичен - харесва го някой друг, дава му по-добри условия и айде чао. Вероятно това ще стане и с другите в Левски като Уелтон, Кордоба, Краев. И ти почваш пак отначало да градиш отбор.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 30 авг 2023 00:18

Нито Сонко, нито Краев или Кордоба са някакви незаменяеми футболисти. Незаменим футболист беше Гонзо. С "визия и стратегия" не визирам някакви единици. Споменах Елегантния и неговия отбор. Добре бе, да го таковам такованото. Фърляш едни такива пари (де не са и твои ма това е друг въпрос), обаче си евтин на треньор и вратар. И спортен дирек. Ми вземи един като Наско за дирек, де ги знае нещата. Той Русев искаше да е и треньор и директор и не знам какво. Бай Дельо бъкел не знаел английски, води международен състав. Треньор и вратар и кой знае каъв сезон щеше да е това. Но това е несъстоятелен модел, неустойчив. Предишният отбор на Мъри беше плод на колективния ум на Мъри, Цанко и помощниците му и включваше сплав между опитни бг играчи, няколко младока и чужденци, които бяха скаутвани явно много внимателно (като Дарко), включително и малди чужди играчи (като Ричард). Този имаше стратеги в главата си и каза еди кой си сезон, този състав ще е готов. И беше. Мъри обаче го нямаше. Просто не му знам на този как му работи мозъка, но тоя мисли 24 часа сигурно за футбол. Единственият му проблем съм го казвал: класическите деветки и... Гонзо. Там не знам Наско или той е виновен. Това е стратегията. А визията беше "Левски" да е автономен.

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 30 авг 2023 01:18

metodito написа:Нито Сонко, нито Краев или Кордоба са някакви незаменяеми футболисти. Незаменим футболист беше Гонзо. С "визия и стратегия" не визирам някакви единици. Споменах Елегантния и неговия отбор. Добре бе, да го таковам такованото. Фърляш едни такива пари (де не са и твои ма това е друг въпрос), обаче си евтин на треньор и вратар. И спортен дирек. Ми вземи един като Наско за дирек, де ги знае нещата. Той Русев искаше да е и треньор и директор и не знам какво. Бай Дельо бъкел не знаел английски, води международен състав. Треньор и вратар и кой знае каъв сезон щеше да е това. Но това е несъстоятелен модел, неустойчив. Предишният отбор на Мъри беше плод на колективния ум на Мъри, Цанко и помощниците му и включваше сплав между опитни бг играчи, няколко младока и чужденци, които бяха скаутвани явно много внимателно (като Дарко), включително и малди чужди играчи (като Ричард). Този имаше стратеги в главата си и каза еди кой си сезон, този състав ще е готов. И беше. Мъри обаче го нямаше. Просто не му знам на този как му работи мозъка, но тоя мисли 24 часа сигурно за футбол. Единственият му проблем съм го казвал: класическите деветки и... Гонзо. Там не знам Наско или той е виновен. Това е стратегията. А визията беше "Левски" да е автономен.

Ми същият този Мъри имаше преди време едно знаменателно интервю. Та в него това обясни - нужен е бюджет между 15 и 20 млн. евро на година за да бъде изграден и развиван качествен отбор, който ще е безпроблемно в челото на шампионата и редовен участник в групите на ЕКТ. Та това е положението. Явно не е говорил ей тъй на изуст, защото както ти каза, човекът си живее за футбола и нещата са му повече от ясни. И го доказа и с Левски и Астана. Та за квито и да е стратегии и визии да говориш очевидно струват там някъде и ако нямаш тия пари стратегиите и визиите умират.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 30 авг 2023 04:26

И идва Беверен, и разбираш, че тея милиони са изтекли в канала. За мен парите, говоря за клуб с амбициите на "Левски" (който играе в конкуренцията на нашите клубове), а и всеки друг бг клуб, не са толкова много. Нека са 15 милиона тогава. Това сигурно е недостатъчно (не съм поглеждал) за един клуб от Бундеслигата или Ла Лига.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 30 авг 2023 08:57

Тази дискусия, май, е за общата тема. Щото доста се отклони от конкретния мач.
На тези, които се прекланят пред "експерта по футболни въпроси" Наско Сираков мога да припомня какви "Сульо и Пульо", какви ментета, какъв талаш прекара през клуба докато беше спортен директор. Със всички тези пари, които изтекоха в канала под мъдрото ръководство на Сираков, сега нещата можеше да стоят по друг начин.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 30 авг 2023 10:16

blue avalanche написа:
honda написа:
blue avalanche написа:Тук се прокарва някакво мнение, че направо сме ги изтървали в София и само продажния съдия и немските балтии са спасили Айнтрахт. Не знам на кое отгоре?
Ще припомня, че в 67- та минута Топмьолер извади двама от най-добрите си играчи(Хааге и Муани), смятайки, че мачът е решен. Че Гьотце направи Цунами да си говори сам. Че за 90мин бихме един корнер и че ударите са 9-4 за немците.
И, не на последно място, ние сме тези, дето вкараха гол в 95-та минута.
И още нещо - Айнтрахт не си отлага мачовете.
Чудя се, ако вземем, че влезем в групите, целия шампионат ли ще отложим тогава?

Гледал ли си мача на живо ? Бих те посъветвал преди да коментираш даден мач първо да го гледаш на живо , после по тв и тогава да коментираш .
Ако беше гледал мача на живо , а не по тв. щеше да забележиш ,че Гьотце не игра точно срещу Цунами през голяма част от мача( особено в началото) . Гьотце не заемаше стандартната позиция ,която би трябвало да заема едно крило , а беше много по в центъра- някъде около 20-25-я метър по ширината на терена и доста по-назад . Цунами беше объркан ( най-вероятно това е "нещото" което Н.Костов се опитвал да подскаже ,но наистина беше много шумно ) дали да следва Гьотце или да си пази зоната и реално до 30-та минута нито едно ,нито другото и доста пъти влезнаха през неговата зона. Тук вината не е само на Цунами - трябваше и Уелтон да помага .(След 30-35-та минута се виждаше как и Уелтон се върна малко назад и Джамили и Митков също минаха малко вляво да помагат на нашата защита вляво). Явно ни бяха разузнали и бяха забелязали, че Уелтон е най-острия ни играч, но почти не участва в дефанзивната фаза на играта и разстоянието между него и Цунами понякога е доста голямо и ни направиха " капан" в които ни хванаха.
Най-нормалното нещо е играчите на Айнтрахт да печелят единоборствата срещу играчите на Левски . Много по-можещи са. Примерно доколкото си спомням работеше като моряк . Заплатата на един капитан или главен механик е в порядъка 9-15 000 долара на месец ( на голям пасажер може да достигне 20-25000). Докато заплащането на един сервизен инженер на "Вартцила" ,МАН, АВВ , "Сименс", върви 1500- 2500 евро на ден при стандартно планово посещение , ако е нещо извънредно може да прехвърли 5000 евро на ден. Просто тези пари се дават защото въпросния сервизен инженер може да реши задачи ,каквито главния механик със своя тим не може (никой не казва ,че главния механик е слаб и не може да се справи) . И тук е същото просто играчите на Айнтрахт могат да решават на терена задачи ,каквито тези на Левски не могат и затова са много по-добре заплатени .
Преди първия мач бях написал ,че шансовете за крайна победа на Левски са под 1% в момента се увеличаха сериозно ,но и в момента не са повече от 10% . Германците си остават големия фаворит и най-вероятно ще ни елиминират. Просто са по-можещи . Като ги видиш на живо и с каква лекота се придвижват и разиграват разбираш ,че са много по-напред с материала.
Ние няма какво да губим от този мач , само можем да спечелим. Просто нашите да играят на предела на възможностите си освободени без напрежение и да се притесняват. Лично за мен всеки дава най-добрия си "перформанс" когато е освободен психически.
Между другото Рикардиньо е точно лек централен нападател.

1. Мачът го изгледах целият. По ТВ.
2. Къде съм писал, че Цунами е виновен? Ако може с цитат... Нито, пък, съм писал, че САМО Гьотце е нахлувал оттам. Писах, че неговата зона беше разграден двор. Не че Галчев се справяше по-добре...
3. "Лек централен нападател" е измислица на треньори, които искат, но, по една или друга причина, нямат "тежък централен нападател". Гуардиола беше голям фен на "лекия нападател" в Барса, но в Байерн играеше с Левандовски, а сега си взе Халанд и не кара с "лекия" Алварес. Защо ли?
4. За останалото - просто повтаряш моите наблюдения.
Никого не обвинявам. Както се казва: "Не стреляйте по пианиста! Той толкова си може."

1.Когато гледаш мач по телевизията не можеш да придобиеш реална представа какво се случва на терена . Обикновено камерата следи топката , а не дава общ план на терена и не можеш да видиш движението на играчите по терена.
2. Че Гьотце направи Цунами да си говори сам. - това аз ли съм го писал. Обясних ти ,че по-скоро са ни хванали в тактически капан. Реално това е тактическа победа на треньора на Айнтрахт.
3. Един от "вечните" въпроси във футбола - лек "раздвижен" нападател , или тежък "таран" . Определено в последните 50 години се налага модела с раздвижения лек нападател . Такива са най-добрите голмайстори и най-скъпите ( заедно с плеймейкърите) играчи. Такива бяха като почнем от К.Кигън, А.Симонсен, Г.Линекер, Е.Бутрагеньо , У.Санчес минем през Баджо , Стоичков, Папен, Ромарио, Бебето , Скилачи, Дзола, Каниджа и завършим с най-актуалните нападатели и голмайстори в момента - Меси, Неймар, Мбапе, Салах . Според теб дали отборите за които са играли споменатите играчи не могат да си позволят "тежки" нападатели. Поне в момента изглежда ,че времето на класическите тежки "тарани" е отминало . Много рядко може да се видят ЦН като Хорст Хрубеш, Пол Маринър, Вим Кифт , Т.Скухрави , Я.Колер, П.Крауч - играчи ,които разпиляваха централи защитници като салфетки в таверна и вкарваха много голове голяма част от които с глава. В момента вече е пълно с високи здрави прави централни защитници ( голяма част от които с африкански корени) ,които да не отстъпват като височина и физическа мощност на ЦН и при игра за спорна топка при равностойни физически качества предимствата на защитника пред нападателя са безспорни - задачата на защитника е нападателя да не може да отиграе топката , докато нападателя освен да достигне топката трябва и да успее да я насочи - нещо което е много по-трудно. Съвсем друго е ако топката се движи по земя - там предимството е на нападателя, особено ако защитника е с лице към собствената си врата.
В съвременния футбол най-важното нещо е бързината , а топката се разиграва най-бързо като се движи по земя. Може да звуци парадоксално, но при пасове по земя по 10-15 -20 метра топката може да се движи по-бързо отколкото при пасове по въздух по 40-50метра( някога Пл.Гетов правеше пасове по 70-80 метра) , при такива топката изминава разстоянието по-бързо ,но докато бъде отработена и отиграна се губи време ,а и 40-50 метров пас е много лесен за защитата.
Иначе за мен идеалния ЦН е комбинация от раздвижен и физически мощен. Такива бяха Марко ван Бастен и Роналдо(Феномена) , но те бяха уникати и съчетаваха бързина, техника и физическа мощ. За съжаление нападател с такива характеристики няма да видим в Левски ( или ако бъде при нас ще бъде за много кратко).

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 30 авг 2023 11:33

На всички мрънкачи за посредствения средняк айнтрахт е кажа, че чистата статистика сочи едно - този отбор на айнтрахт е сред най-добрите 16 в Европа по форма от тази година (1/8 финал за Шл играха тази пролет), а за капак, ако по някаква случайност ги отстраним, ше са най-високо поставеният отбир в ект, откакто има подобни рейтинги, отстраняван от бг отбор в историята!

Толкова за немския средняк!
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Върни се в “Левски”