Тук съм съгласен ,и аз постоянно се възмущавам на липсата на амбиция и фантазия на повечето наши от защита и средна линия.Получаеа топката пред него 20-30 м. празно ,а той се врътне и пусне настрани и на всичкото отгоре започва да ръкомаха на другите и да им посочва къде да подават.Няма плеймейкър с умения и въображение.Митков е като гара разпределителна наляво и надясно.Вчера само един негов пас си спомням ,когато Уелтън падна за дузпа.Вярно ,че е млад,ама много го превъзнасяте.Дарлан и той нищо запомнящо.На клиповете му хвърляше някакви пасове,а досега при нас нищо,отделно и няма физика,лесно пада и губи топката.Сонко преди и Кордоба вкараха по един фамозен гол с изстрел отдалеч и това им беше за толкова време.Високи са а при центрирания пред противника никакви ги няма.
Краев и той 1,95 пък е звездата от ,,Белите не могат да скачат,,
ЛК плейоф Левски - Айнтрахт Франкфурт 24.08.23 четвъртък 20:00
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: ЛК плейоф Левски - Айнтрахт Франкфурт 24.08.23 четвъртък 20:00
rane написа:noo написа:... Бързината в отиграванията е отличителната разлика и може би затова създаваме немалко положения.
Ти от коя година гледаш Левски? Защото ние от 2013-2014 някъде играем бавен и скучен футбол с много малки изключения.
Сега сме един от най-предвидимите отбори. Загледай колко пъти има наш футболист, абсолютно непокрит на някой от фланговете и колко пъти някой от нашите играчи с топка му подава.
Изключение прави Краев. Останалите, почти без изключения, си я карат стъпка по стъпка. Андреев на някой ЦЗ, после ЦЗ на ДЗ, после ДЗ връща на ЦЗ, после ЦЗ подава на другия ЦЗ, той на ЛЗ, ЛЗ му я връща, ЦЗ пак на ЛЗ, той на Уелтън и чак тогава може да има някакво развитие.
Това го играем от години, без може би при Роси, но и тогава беше защото имахме Гомез и Обертан, които разчупваха.
Тези връщания към вратаря и подавания предимно настрани са още от времето доста преди Мъри. И естествено сме се опарвали, но поука никаква. ПАОК ни изравниха след такова ситнене, Айнтрахт вчера ни вкараха пак след такова ситнене.
Скорост, като скорост на отиграванията и развитие на атаките имаше при Шпайдела, при Гочето, при И. Кючюков, при Грозни(тук направо им скривахме топката на моменти), при първия престой на Петрович, при първия престой на Мъри... може и да изпускам някои периоди, но едва ли са много?!
Само трябва да обясниш защо създаваме доста повече положения в сравнение, например с Мъри.
----
Айнтрахт, в момента, е един от най-силните отбори в Европа. (22 по коефициент). Не знам защо смяташ, че оставят свободни футболисти и зони, когато играеш срещу тях.
Футболът от времето на Шпайдела и сега е доста различен. Тогава имахме невероятния шанс, да съберем по едно и също време, уникални играчи за нашите стандарти, повечето израснали и играли заедно още от деца. Доколкото си спомням, на повечето Вуцов им даде шанс за първи стъпки в професионалния футбол.
Останалите треньори са от тоя век и затова няма да ги коментирам.
vlong написа:Тук съм съгласен ,и аз постоянно се възмущавам на липсата на амбиция и фантазия на повечето наши от защита и средна линия.Получаеа топката пред него 20-30 м. празно ,а той се врътне и пусне настрани и на всичкото отгоре започва да ръкомаха на другите и да им посочва къде да подават.Няма плеймейкър с умения и въображение.Митков е като гара разпределителна наляво и надясно.Вчера само един негов пас си спомням ,когато Уелтън падна за дузпа.Вярно ,че е млад,ама много го превъзнасяте.Дарлан и той нищо запомнящо.На клиповете му хвърляше някакви пасове,а досега при нас нищо,отделно и няма физика,лесно пада и губи топката.Сонко преди и Кордоба вкараха по един фамозен гол с изстрел отдалеч и това им беше за толкова време.Високи са а при центрирания пред противника никакви ги няма.
Ми слаби сме, това е положението. Всички вън, първо българите и първо младите
noo написа:rane написа:noo написа:... Бързината в отиграванията е отличителната разлика и може би затова създаваме немалко положения.
Ти от коя година гледаш Левски? Защото ние от 2013-2014 някъде играем бавен и скучен футбол с много малки изключения.
Сега сме един от най-предвидимите отбори. Загледай колко пъти има наш футболист, абсолютно непокрит на някой от фланговете и колко пъти някой от нашите играчи с топка му подава.
Изключение прави Краев. Останалите, почти без изключения, си я карат стъпка по стъпка. Андреев на някой ЦЗ, после ЦЗ на ДЗ, после ДЗ връща на ЦЗ, после ЦЗ подава на другия ЦЗ, той на ЛЗ, ЛЗ му я връща, ЦЗ пак на ЛЗ, той на Уелтън и чак тогава може да има някакво развитие.
Това го играем от години, без може би при Роси, но и тогава беше защото имахме Гомез и Обертан, които разчупваха.
Тези връщания към вратаря и подавания предимно настрани са още от времето доста преди Мъри. И естествено сме се опарвали, но поука никаква. ПАОК ни изравниха след такова ситнене, Айнтрахт вчера ни вкараха пак след такова ситнене.
Скорост, като скорост на отиграванията и развитие на атаките имаше при Шпайдела, при Гочето, при И. Кючюков, при Грозни(тук направо им скривахме топката на моменти), при първия престой на Петрович, при първия престой на Мъри... може и да изпускам някои периоди, но едва ли са много?!
Само трябва да обясниш защо създаваме доста повече положения в сравнение, например с Мъри.
----
Айнтрахт, в момента, е един от най-силните отбори в Европа. (22 по коефициент). Не знам защо смяташ, че оставят свободни футболисти и зони, когато играеш срещу тях.
Футболът от времето на Шпайдела и сега е доста различен. Тогава имахме невероятния шанс, да съберем по едно и също време, уникални играчи за нашите стандарти, повечето израснали и играли заедно още от деца. Доколкото си спомням, на повечето Вуцов им даде шанс за първи стъпки в професионалния футбол.
Малка поправка - почти всички от онзи състав на Шпайдела бяха наложени в първия състав от Добромир Жечев.
Да се сравнява онези времена с настоящето е несериозно.
Когато играехме в Щутгарт онези имаха 3-ма немски национали и един скандинавец ( тогава можеше да има 2 чужденци) , ние имахме 6-7 наши национали ,които играеха заедно няколко години.
В момента Айнтрахт имат 19 национали на своите страни , като всяка една от тях е пред нас в момента.
honda написа:noo написа:rane написа:noo написа:... Бързината в отиграванията е отличителната разлика и може би затова създаваме немалко положения.
----
Малка поправка - почти всички от онзи състав на Шпайдела бяха наложени в първия състав от Добромир Жечев.
Да се сравнява онези времена с настоящето е несериозно.
Когато играехме в Щутгарт онези имаха 3-ма немски национали и един скандинавец ( тогава можеше да има 2 чужденци) , ние имахме 6-7 наши национали ,които играеха заедно няколко години.
В момента Айнтрахт имат 19 национали на своите страни , като всяка една от тях е пред нас в момента.
Първите мачове на Гибона, Сираков и Б. Михайлов са по времето на Вуцов. https://levskisofia.info/season-1979-1980/
Съвсем нормално е всички да не започнат заедно в отбора. Погледни кои са били тогава титуляри.
- metodito
- Контакти:
[/quote]olfix написа:Ти сериозно ли??? Срещу Костов, срещу този Левски? Човек, осъзнай се малко. Ако имаш прегенции, че разбираш от футбол, погледни реално на нещата. Толкова динамичен, огнен, подреден, с възможност за промени в схемата отбор, аз не съм виждал в България. Наско вън??? А кой "вътре"? Това вашето не е просто черногледство, то е омраза.
В дългосрочен план ще разбереш какво съм написал. Аз написах и няколко други публикации, а не ги цитираш. Като например това, че за мен отстраняването на Беер Шева се явява за мен подвиг. Някак си лековато мнозина тук гледат на това, че отстранихме редовен евротурнирен борец. Пропуснал си и да ме цитираш и за колектива - че за мен Беер Шева доказа, че имаме колектив. Както и коментарите ми за Костов като човек (Стоев е един от най-интелигентните и положителните хора в българския футбол. Това няма отношение към треньорстване. Най-добрият български треньор за всички времена (съмнявам се някога в някоя вселена да отидем на полуфинал на световно), не се изразява по най-префиния начиН). Просто е човек, на който се възхищавам от интелекта - слушал съм му интервюта достатъчно.). Че е интелигентен е ясно. Но е станал по-умерен и сякаш помъдрял. Не като треньор, а като личност - човек, този е много нагоре. Като треньор ще си покаже накрая. Както казах, изчакай. И да, Наско - ВЪН.
- metodito
- Контакти:
drvasko98 написа:vlong написа:Тук съм съгласен ,и аз постоянно се възмущавам на липсата на амбиция и фантазия на повечето наши от защита и средна линия.Получаеа топката пред него 20-30 м. празно ,а той се врътне и пусне настрани и на всичкото отгоре започва да ръкомаха на другите и да им посочва къде да подават.Няма плеймейкър с умения и въображение.Митков е като гара разпределителна наляво и надясно.Вчера само един негов пас си спомням ,когато Уелтън падна за дузпа.Вярно ,че е млад,ама много го превъзнасяте.Дарлан и той нищо запомнящо.На клиповете му хвърляше някакви пасове,а досега при нас нищо,отделно и няма физика,лесно пада и губи топката.Сонко преди и Кордоба вкараха по един фамозен гол с изстрел отдалеч и това им беше за толкова време.Високи са а при центрирания пред противника никакви ги няма.
Ми слаби сме, това е положението. Всички вън, първо българите и първо младите
Роналдо харесва ли ти титуляр всеки мач? Нито ведъж не е започвал на негово място Патрик или Марин. Колко мача опропасти това човече? Колко топки загуби? Сега... ако решиш да ме затапиш с: "Ако искаш да бяха пускали Иса вместо Дембеле, ще ме затапиш"...
noo написа:Само трябва да обясниш защо създаваме доста повече положения в сравнение, например с Мъри.
----
На база на какво реши, че създаваме повече положения сега, сравнено с преди? След първият ни мач този сезон срещу числото на Г. Аспарухов някой беше направил съпоставка с мача ни като домакин с тях с Мъри треньор. Ударите към вратата бяха с 2-2,5 пъти повече, когато треньор е бил Мъри.
За други мачове не знам, но това си спомням, че беше изкарано като сравнителна статистика.
Та ми е интересно на каква база го пишеш това за повечето положения? Срещу Локо Сф със сигурност имахме повече голове, положения и удари, но за другите не знам как беше.
И не виждам какво общо имат свободните пространства с неумението и липсата на футболен интелект в нашите играчи да търсят свои съотборници, които са свободни и има шанс да направят добра атака.
Футболът по времето на Шпайдела се играеше от футболно умни хора, които най-вече виждаха играта и разположението на своите съотборници и бяха в състояние без проблем да "хвърлят" точен пас на 30-40 и дори повече метра.
Сега се подава масово на 5, 10, до 15 метра. Единствено Краев вижда и пуска дълги подавания и най-вече има силата и физиката да го направи.
Погледни например Пацо Андреев като ритне със сила топката къде пада, независимо дали е от земя или от ръка. Едно време съм виждал вратари, които толкова силно подават, че топката пада пред противниковото нак. поле.
Асен Митков, който аз лично много харесвам и възлагам надежди да ни стане голям плеймейкър, не шутира, а плюе топката към противниковите вратари.
Кр. Димитров като чисти топката, тя пада 30-а метра по-напред. Същото е и с Петри.
Роналдо има едно нещо в изобилие - скорост, обаче съотборниците му не може да го използват, защото хем нямат навика да погледнат дали и кога е свободен на фланга, хем не могат да му дадат толкова дълъг и точен пас.
По същата причина рядко се ползват и скоростните качества на Уелтън. Него поне Краев се опитва да го търси чат пат.
Скорост в Левски в момента няма, а и от доста години не е имало. За да имаш скорост ти трябва футболен интелект, умения и класа. В момента в Левски има играчи с лимитирани качества и недостатъци, които бяха привлечени за мизерна обща сума, като се разчиташе с работата на треньорите те да се подобрят.
Подобрение, категорично при това, има при Краев. Има такова и при Уелтън в някаква степен и при Кордоба. При Пламен също има видимо подобрение. Останалите в момента или са в застой или дори са деградирали.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."
пак ще кажа и с това ще да свърша."
noo написа:Само трябва да обясниш защо създаваме доста повече положения в сравнение, например с Мъри.
Защото при Мъри се обръщаше далеч повече внимание на играта в защита от целия отбор.
За справка при Мъри от първите 5 мача за първенство сме допуснали 1 гол и една загуба. При вкарани 12 гола. 3 откожени мача.
При Костов сме допуснали 5 гола при вкарани 12 гола и две загуби. 2 откожени мача.
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)
Дай на глупака власт и му гледай сеира!
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)
Дай на глупака власт и му гледай сеира!
То на Мъри много му бяха трудни първите 5 мача, оставаше и да допуснем 5 гола в тях.
Сравнете и съперниците, иначе не е обективна статистиката. Да не забравим и селекциите, защото има огромна разлика в това отношение.
Но тази тема вече омръзва и трябва да се спре, може да я коментирате свободно в 'Без цензура'.

Но тази тема вече омръзва и трябва да се спре, може да я коментирате свободно в 'Без цензура'.