Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Thsmith » 25 юли 2023 14:00

BRF написа:
Thsmith написа:
BRF написа:
Thsmith написа:
BRF написа:
JimBeam написа:Не знам, ама не ви видях вас русофилите да ревете като руснаците използваха касетъчни бомби миналата година в началото на войната и също така фосфорни снаряди, които са още по опасни.

Никой нищо не реве,просто накрая пак ще го отнесат украйнците!Това е все едно да дадеш прашка с две топчета на някое лапе да стреля по някоя батка ,който има въздушна пушка!Ако си мислиш,че руснаците имат по-малко касетъчни бомби от тези които ще получат украйнците ,хахахахаах!

То това е разковничето. Трябва да им дадеш много повече за да може квадратно главата батка да изяде шамарите. Ако си мислиш, че ватниците могат да произведат повече в дългосрочен план от Янките, "хахаха". Просто трябва да се увеличи обема. Има време естествено, никой не бърза.

Нищо не мисля кой какво може да произведе!Тъпите украйнци или по-скоро продажните им управляващи ги насъскват към една кауза пердута!В момента в който се разколебаят им подхвърлят нещо такова като касетъчни бомби!На всички е ясно,че това е много повече от война Украйна -Русия,но и на всички е ясно ,че Русия към момента печели категорично на всички фронтове,не само военните!

Кое точно печели? Поне едно нещо, моля! Понеже аз не се сещам за нито едно нещо в което плановете им не са станали на пух и прах и не са постигнали точно обратното, заради това питам.

Търговията си върви !
Консолидираха си обществото!
Показаха на олигарсите си,че на Запад парите им не са защитени!
Взеха териториите които си искаха!
Видяха ,че няма страшно от натовската техника!
На тренираха си армията!

- Коя търговия върви? Търговията е съсипана напълно и то вероятно за десетилетия напред. Да, все още има някакъв стокообмен през посредници, които обират разликата. Щетата обаче е чудовищна. Опитите да изкараш този погром като успех е просто уникален фейл.
- Кое консолидираха бре? Преди 2 седмици имаше танкове на 2 часа от Москва. Ебати консолидацията. В момента са по близо до етап всеки срещу всеки за власт, а не до някаква консолидация.
- Кое точно взеха? Успеха е, че успяват година и нещо да удържат една тотално затънала държава като Украйан да не ги изтласка изцяло и да почне щурм на техни територии ли? Чуваш ли се изобщо? И тук говорим за държава, която се обиждаше, че вече не я смятат за суперсила и вярваше, че е военен съперник на САЩ, която постоянно се хвалеше с някакви безаналогови анимации, които не успяват да преборят 40 годишна техника от залежали складове? Просто трябва да се шегуваш.
- Да, видяха. Това може да е някакъв позитив. Все пак вече не се заблуждаваш, че си конкурент, а знаеш че си 1/2 век назад. Имаш време да се поправиш и превъоръжиш, но някак ми е трудно да го сметна за особено вероятно.
- Да, тренират ги много добре. Загубите им са невиждани от втората световна война, Афганистанското фиаско изглежда като Дисни, чудна тренировка.
- Какво точно показаха на олигарсите си и какво ще постигнат? Принципно е по безопасно да ти запорират сметките или да ти се наложи да ги местиш по дубай и ко, поне от падане от прозореца или Лефортово.

----

- Изолираха се от основния си търговски партньор, унищожиха лостовете си за влияние спрямо политиката в Европа
- Увеличиха границата с НАТО двойно, увеличиха и сплотиха членовете на Алианса
- Напълниха стомната на Янките до толкова, че да прелива
- Поставиха се в изцяло зависимо положение от Китай

Направо чудно. Сега слагат ядрени ракети в Беларус, след някой и друг месец като цъфнат подобни във Литва, Финландия и ко, представям си какъв рев ще е и какво изпълнения не цели. Просто перфе.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 25 юли 2023 15:49

ReBorn1982 написа:Другарят Резников оплете езика ..... вика хем настъплението вървяло по план, хем се ..... бавело ....
Значи да разбираме, че планът е бил контраофанзивата да се бави ..... обаче, ако планът е бил да се бави, значи ..... не се бави .... щото планът е да .... се бави. :lol: :lol:

Е, в крайна сметка според плана, Зеленски вече трябваше "да яде рапани в Ялта". :lol: :lol: :lol:

New York Times пише, че атаките срещу пристанището Рени на река Дунав са направили трайно впечатление на Запада и са поставили под съмнение възможността за износ на зърно от Украйна изобщо. Кой иска да акостира на пристанище, където всеки момент може да падне нещо руско?!
Сухопътният маршрут също не е вариант, тъй като транзитът на зърно "вбесява европейските фермери".

И Зеленски може да се сърди само и единствено на себе си. Благодарение на румънците разбрахме, че "орките" са унищожили три зърнохранилища на пристанище Рени. Русия унищожава дори хипотетичната възможност за възобновяване на сделката със зърно.

Киев отговори с опити за демонстративни удари с дронове по сградите на руското министерство на отбраната в Москва. Руската федерация лишава Украйна от милиарди долари валутни печалби от зърно, а Украйна счупи няколко стъкла в Москва, като не е ясно как това "отмъщение" помага на Украйна да спечели войната. :roll:

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 25 юли 2023 16:21

Thsmith написа:- Коя търговия върви? Търговията е съсипана напълно и то вероятно за десетилетия напред. Да, все още има някакъв стокообмен през посредници, които обират разликата. Щетата обаче е чудовищна. Опитите да изкараш този погром като успех е просто уникален фейл.

Изображение

Всичко си върви. През границите с Грузия се вкарват най-разнообразни "забранени" неща. Газът се купува от Индия, Пакистан и други държави и се препродава на Европа като "неруски", отделно търговията на газовите борси си върви, атомната енергетика на САЩ продължава да съществува благодарение на руския обогатен уран и т.н.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 25 юли 2023 16:25

Colonelcassad написа:Благодарение на румънците разбрахме, че "орките" са унищожили три зърнохранилища на пристанище Рени. Русия унищожава дори хипотетичната възможност за възобновяване на сделката със зърно.

На мен от видеата на румънците ми направи впечатление .... абе не ги знам колко подкрепят Украйна, както ни облъчва западният политпроп, обаче яко се кефеха като се удряха Геран-ите/Шахед-ите в силозите. :lol: :lol: .... все едно бяха на някакво шоу с фойерверки. :mrgreen:

Не ми изглеждаше хич евроатлантическо .... :mrgreen:

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 25 юли 2023 16:49

bubka написа:Изображение

Всичко си върви. През границите с Грузия се вкарват най-разнообразни "забранени" неща. Газът се купува от Индия, Пакистан и други държави и се препродава на Европа като "неруски", отделно търговията на газовите борси си върви, атомната енергетика на САЩ продължава да съществува благодарение на руския обогатен уран и т.н.

Грузия миналата година отбеляза рекорден ръст на БВП от 11%, благодарение на това, че не наложи санкции на Русия, въпреки безпрецедентния натиск на Запада. А управляващите грузински политици няколко пъти казаха в прав текст, че Западът и Украйна са притискали Грузия да отвори втори фронт срещу Русия, за да се помогне на Украйна в началните месеци на войната, т.е. Русия да изтегли войски от Украйна за грузинския фронт. Грузия изглежда си е научила урока и не се съгласи да настъпи същата мотика за втори път, а Зеленски беше много разочарован и дори наложи някакви санкции на Грузия. Западът както се предполагаше веднага спретна някакви цветни протести, но грузинските власти успяха да се справят със ситуацията. А, Европа също наложи санкции на Грузия, защото възобнови въздушния трафик с Русия.

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 25 юли 2023 17:21

Корумпираната гинеколожка Урсула (тя е може би най-лоялната и предана марионетка на САЩ в Брюксел) днес пак е раздавала пари на европейските данъкоплатци на не по-малко корумпирания киевски режим. Все пак останах приятно изненадан от хилядите коментарите под нейния туит - 99% са критични и негативни. :mrgreen:

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 25 юли 2023 17:25

Износът на зърно от Украйна за седмицата падна с 35% - Welt.
Без съгласието на Русия износът на украинско зърно е невъзможен, предупреждава австрийският експерт Михаел Цинканел.
След оттеглянето на Русия от Черноморската зърнена инициатива и военните учения в Черно море броят на корабите, акостирали в украинските пристанища, намаля с 35%.
Експертът уверява, че приключването на зърнената сделка ще има последствия за глобалния юг и най-вече за Африка.
Просто 95% от зърното по сделката отиде на Запад, приказките за гладуващи африкански деца няма да сработят.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 25 юли 2023 17:45

Thsmith написа:
BRF написа:
Thsmith написа:
BRF написа:
Thsmith написа:
BRF написа:Никой нищо не реве,просто накрая пак ще го отнесат украйнците!Това е все едно да дадеш прашка с две топчета на някое лапе да стреля по някоя батка ,който има въздушна пушка!Ако си мислиш,че руснаците имат по-малко касетъчни бомби от тези които ще получат украйнците ,хахахахаах!

То това е разковничето. Трябва да им дадеш много повече за да може квадратно главата батка да изяде шамарите. Ако си мислиш, че ватниците могат да произведат повече в дългосрочен план от Янките, "хахаха". Просто трябва да се увеличи обема. Има време естествено, никой не бърза.

Нищо не мисля кой какво може да произведе!Тъпите украйнци или по-скоро продажните им управляващи ги насъскват към една кауза пердута!В момента в който се разколебаят им подхвърлят нещо такова като касетъчни бомби!На всички е ясно,че това е много повече от война Украйна -Русия,но и на всички е ясно ,че Русия към момента печели категорично на всички фронтове,не само военните!

Кое точно печели? Поне едно нещо, моля! Понеже аз не се сещам за нито едно нещо в което плановете им не са станали на пух и прах и не са постигнали точно обратното, заради това питам.

Търговията си върви !
Консолидираха си обществото!
Показаха на олигарсите си,че на Запад парите им не са защитени!
Взеха териториите които си искаха!
Видяха ,че няма страшно от натовската техника!
На тренираха си армията!

- Коя търговия върви? Търговията е съсипана напълно и то вероятно за десетилетия напред. Да, все още има някакъв стокообмен през посредници, които обират разликата. Щетата обаче е чудовищна. Опитите да изкараш този погром като успех е просто уникален фейл.
- Кое консолидираха бре? Преди 2 седмици имаше танкове на 2 часа от Москва. Ебати консолидацията. В момента са по близо до етап всеки срещу всеки за власт, а не до някаква консолидация.
- Кое точно взеха? Успеха е, че успяват година и нещо да удържат една тотално затънала държава като Украйан да не ги изтласка изцяло и да почне щурм на техни територии ли? Чуваш ли се изобщо? И тук говорим за държава, която се обиждаше, че вече не я смятат за суперсила и вярваше, че е военен съперник на САЩ, която постоянно се хвалеше с някакви безаналогови анимации, които не успяват да преборят 40 годишна техника от залежали складове? Просто трябва да се шегуваш.
- Да, видяха. Това може да е някакъв позитив. Все пак вече не се заблуждаваш, че си конкурент, а знаеш че си 1/2 век назад. Имаш време да се поправиш и превъоръжиш, но някак ми е трудно да го сметна за особено вероятно.
- Да, тренират ги много добре. Загубите им са невиждани от втората световна война, Афганистанското фиаско изглежда като Дисни, чудна тренировка.
- Какво точно показаха на олигарсите си и какво ще постигнат? Принципно е по безопасно да ти запорират сметките или да ти се наложи да ги местиш по дубай и ко, поне от падане от прозореца или Лефортово.

----

- Изолираха се от основния си търговски партньор, унищожиха лостовете си за влияние спрямо политиката в Европа
- Увеличиха границата с НАТО двойно, увеличиха и сплотиха членовете на Алианса
- Напълниха стомната на Янките до толкова, че да прелива
- Поставиха се в изцяло зависимо положение от Китай

Направо чудно. Сега слагат ядрени ракети в Беларус, след някой и друг месец като цъфнат подобни във Литва, Финландия и ко, представям си какъв рев ще е и какво изпълнения не цели. Просто перфе.

Аз за разлика от теб имам привилегията да не мразя нито едните,нито другите ,нито третите и това ми помага да имам безпристрастна преценка!Освен това се срещам с много хора от много държави!
Нещата които продавам идват от Франция,Германия ,Австрия ,Италия,Унгария и всички са увеличени с поне 30% от началото на войната,не го имам за голям успех на Европа .Купувах и от Украйна и там за една година ми вдигнаха цената с 5% ,но вече не могат да ми доставят ,защото “страх ни е да отидем до фабриката за да не ни хванат военните и да ни пратят на фронта да се бием само защото украйнските и руските олигарси не се разбраха за нещата в Донбас,не искаме тази война “!
Преди 4 години лирата в Турция беше 30 ст сега е 7 ст,но едва ли смяташ Турция за приключила!
Преди лятото бях в Италия във фабриката от която купуваме кафе,изнасят за над 40 държави в света имат една от най-добрите фабрики в Италия,демек огромна фирма!В продължение на дни печаха кафе с надписи и на руски и като ги питах какво ще го правят нали санкции и нали се сещаш какво ми отговориха ?
До момента има търговски отношения между Украйна и Русия на тема газ,а газа в България пак е руско но с посредниците които споменаваш!Мога да ти пиша още много за търговията ,но няма смисъл и сам го осъзнаваш!
Лично на мен ми беше доста любопитно как ще изглежда контраофанзивата на Украйна след месеци подготовка на кадри,десетки милиарди набити в последно поколение техники Леопарди и тем подобни,след всичко което наля “цивилизования свят” във всичко това!Виждаш какъв е резултата,предполагам че няма да им дадат самолети и ракети с далечен обсег,че тогава още повече ще лъснат голите гъзове!
Стига ти толкова!
С едно съм съгласен,че имаше Вагнер на 2 часа от Москва,обаче сега са на 1 час от Киев ,странно !И това го имаш за провал на Путин!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 25 юли 2023 18:14

BRF написа:Аз за разлика от теб имам привилегията да не мразя нито едните,нито другите ,нито третите и това ми помага да имам безпристрастна преценка!Освен това се срещам с много хора от много държави!
Нещата които продавам идват от Франция,Германия ,Австрия ,Италия,Унгария и всички са увеличени с поне 30% от началото на войната,не го имам за голям успех на Европа .Купувах и от Украйна и там за една година ми вдигнаха цената с 5% ,но вече не могат да ми доставят ,защото “страх ни е да отидем до фабриката за да не ни хванат военните и да ни пратят на фронта да се бием само защото украйнските и руските олигарси не се разбраха за нещата в Донбас,не искаме тази война “!
Преди 4 години лирата в Турция беше 30 ст сега е 7 ст,но едва ли смяташ Турция за приключила!
Преди лятото бях в Италия във фабриката от която купуваме кафе,изнасят за над 40 държави в света имат една от най-добрите фабрики в Италия,демек огромна фирма!В продължение на дни печаха кафе с надписи и на руски и като ги питах какво ще го правят нали санкции и нали се сещаш какво ми отговориха ?
До момента има търговски отношения между Украйна и Русия на тема газ,а газа в България пак е руско но с посредниците които споменаваш!Мога да ти пиша още много за търговията ,но няма смисъл и сам го осъзнаваш!
Лично на мен ми беше доста любопитно как ще изглежда контраофанзивата на Украйна след месеци подготовка на кадри,десетки милиарди набити в последно поколение техники Леопарди и тем подобни,след всичко което наля “цивилизования свят” във всичко това!Виждаш какъв е резултата,предполагам че няма да им дадат самолети и ракети с далечен обсег,че тогава още повече ще лъснат голите гъзове!
Стига ти толкова!
С едно съм съгласен,че имаше Вагнер на 2 часа от Москва,обаче сега са на 1 час от Киев ,странно !И това го имаш за провал на Путин!

Естествено, че ще се увеличат. Какво очакваш да се случи при положение, че 2 години си си играл на криеница и сам си си разрушил икономиката докато си печатал пари и си преследвал хората по поляните. Търговията няма да изчезне с вълшебна пръчка, но неумолимо намалява и "печалбата" отива при посредника. И всичко това ще се проточи, колкото повече време минава, толкова повече ще намалява и пазара ще се настройва.

---
Що се отнася до Турция, да... смятам, че финансовата политика на Ердоган е пагубна за Турците, но там нещата се дължат на личните му решения и могат да се коригират. Не са толкова зависими от други участници.

И да, имам го за абсолютен провал на Путлер. ТОй нямаше как да направи по голям подарък на Янките и как да загроби русия повече. Що се отнася до Вагнер, разликата е, че с цялата си сила и в апогея, някак успяваха да минат по някой и друг метър около едно село, не няколко стотин км за часове. тЪ... ако ще да са на 10 км от Киев, дооооста по далеч са от каквото и да е в сравнение с похода им към Москва.
Иначе аз бих се радвал Беларус да се включи в мелето и да повлече Полша.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 25 юли 2023 18:40

Какво смяташ ти няма значение ,аз ти показвам резултатите!Турция продължава да е в топ 10 армия на света и тук се пишеше че Ердоган се опълчил на Путин и пусна онези от Азов!И щял да контролира зърнения коридор,като пич Путин изчака да мине срока и занули всички шансове за износ !Ама все пак Турция и тя уж фалира от 2017,представям си как ще се случи това с Русия като всички си продължават алъш вериша с тях,начело с Украйна!
И все пак не намесвай КОВИД,казах увеличение от начало на войната!

Върни се в “Свободна зона”