Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Drunken_Master » 16 юли 2023 00:44

ivan56 написа:
Drunken_Master написа:ЧУДО! Политици с топки! У нащо село не сме видели подобно нещо!

Вучич за отказа да наложи санкции срещу Русия: Минаха 505 дни. Аз бях този, който първоначално се противопостави на налагането на санкции, смятайки, че моралната позиция на Сърбия е най-важна. Правим ли пари от това или не? Не. Имаме ли много проблеми поради това? Да имаме. Сигурен ли съм, че ще продължим? Не, не съм сигурен. Защото за мен е много по-важно каква ще бъде правната и моралната ни позиция

Китай предупреди Запада срещу планове за създаване на аналози на НАТО в Азия.
Китайският говорител Хуа Чунинг написа за това в социалните мрежи.
„Не сме забравили кървавия дълг на НАТО към Китай за бомбардирането на нашето посолство в Югославия. Страните от Азиатско-тихоокеанския регион са против военната машина, особено срещу „азиатско-тихоокеанската версия на НАТО“, която разпалва блокова конфронтация или нова студена война“, каза тя.

Поляците настояват да спре въоръжаването на Киев.
Жители на Варшава протестират до украинското посолство с искане да се спре доставката на оръжия за режима в Киев. Акцията е посветена на годишнината от Волинското клане.

Нормално за вас путинофилите да залагате на куци коне.
Той и оня се надяваше руската кочина да му помогне, ама свърши в Хага и югокочината се разпадна на малки парченца и като бонус получи нови враждебни съседи. Красота.
Политиците с топки са до там, докато не получат парен чук.

Орбан ако е "куц кон", представям си какви са Просто Киро и бай Тиквун...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 16 юли 2023 03:23

orkoeba4a

Мнениеот orkoeba4a » 16 юли 2023 09:23

Пореден нож в спине. :geek:

Китай дава приоритет на Туркменистан пред Русия за следващия си голям газов проект

Владимир Путин иска "Силата на Сибир 2" да бъде реализиран възможно най-бързо, но Пекин няма причина да бърза
...
Китай ускорява изграждането на дълго отлагания централноазиатски газопровод за доставка на газ от Туркменистан, дори когато Русия настоява за своя нова сибирска връзка, тъй като Пекин съчетава нуждите си от енергийна сигурност с дипломатическите си приоритети. Пекин желае да засили връзките с Централна Азия в рамките на инициативата си "Един пояс, един път", но почти десетилетие след началото на строителството проектът "Линия D" е възпрепятстван от сложни преговори за цените и техническите пречки за прокарване на тръбопровод, пресичащ още три.
През 2022 г. Китай е внесъл 35 млрд. куб. метра газ на стойност 10.3 млрд. долара по три тръбопровода от Туркменистан, в сравнение с 16 млрд. куб. м по един тръбопровод от Русия на стойност около 4 млрд. долара.

"Силата на Сибир 2" - най-рано през 2030 г. :lol: :mrgreen:

РЮА предлага на Кремъл да пратят Лавров вместо Путин на срещата на Брикс, защото ще трябва да арестуват путята, Кремъл отказва. :lol:
"We realize we are bound by the Rome Statute, we cannot invite someone and then arrest him. We would be happy if Putin did not come" South African Vice President Paul Mashatile said.

:lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 16 юли 2023 14:36

Външният министър на Индия мдд е казал, че Индия няма интерес към общата валута на БРИКС.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 16 юли 2023 14:50

Drunken_Master написа:
ivan56 написа:
Drunken_Master написа:ЧУДО! Политици с топки! У нащо село не сме видели подобно нещо!

Вучич за отказа да наложи санкции срещу Русия: Минаха 505 дни. Аз бях този, който първоначално се противопостави на налагането на санкции, смятайки, че моралната позиция на Сърбия е най-важна. Правим ли пари от това или не? Не. Имаме ли много проблеми поради това? Да имаме. Сигурен ли съм, че ще продължим? Не, не съм сигурен. Защото за мен е много по-важно каква ще бъде правната и моралната ни позиция

Китай предупреди Запада срещу планове за създаване на аналози на НАТО в Азия.
Китайският говорител Хуа Чунинг написа за това в социалните мрежи.
„Не сме забравили кървавия дълг на НАТО към Китай за бомбардирането на нашето посолство в Югославия. Страните от Азиатско-тихоокеанския регион са против военната машина, особено срещу „азиатско-тихоокеанската версия на НАТО“, която разпалва блокова конфронтация или нова студена война“, каза тя.

Поляците настояват да спре въоръжаването на Киев.
Жители на Варшава протестират до украинското посолство с искане да се спре доставката на оръжия за режима в Киев. Акцията е посветена на годишнината от Волинското клане.

Нормално за вас путинофилите да залагате на куци коне.
Той и оня се надяваше руската кочина да му помогне, ама свърши в Хага и югокочината се разпадна на малки парченца и като бонус получи нови враждебни съседи. Красота.
Политиците с топки са до там, докато не получат парен чук.

Орбан ако е "куц кон", представям си какви са Просто Киро и бай Тиквун...

Къде пише нещо за Орбан?
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 16 юли 2023 16:58

tiamat написа:Външният министър на Индия мдд е казал, че Индия няма интерес към общата валута на БРИКС.

То и Швеция примерно няма интерес към еврото, но това не пречи Еврозоната да съществува.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 16 юли 2023 17:07

Швеция за еврозоната не е като Индия за БРИКС ;)

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 16 юли 2023 17:10

tiamat написа:Швеция за еврозоната не е като Индия за БРИКС ;)

Да бе, знаем я тази поредна куха опорка "ама това е различно".

Нищо не пречи БРИКС да въведе своя валута и всеки, който има желание да я ползва.

orko_eba4

Мнениеот orko_eba4 » 16 юли 2023 17:31

Кво стана с евразийския съюз дето щеше да стартира на 1 януари 2015г и да помита гадния ЕС ?! :roll: Същата работа е и БРИКС. Куха пропаганда за дебилното зомбонаселение в Рашка и техните креатури в др. страни. :lol: 8-) Нещо като танка Армата шумно прокламиран към 2014та, а после оказал се поредната бутафорна дрисня, дето не могат да я направят заради санкции и пр. при това говорим за ония меките след Крим. :mrgreen:
"В продължение на четири години танкът се движеше по Червения площад, но все още няма окончателни тактически и технически спецификации. Те са написани неясно и неразбираемо. Няма конкретни данни. Никой не е виждал бойни изпитания или стрелба. Досега не е формулирана концепцията за начина, по който е създаден танкът. Преди Нова година имаше информация, че съществуващите танкове ще бъдат изпратени на фронта, но след това тази новина беше опровергана и този танк отново беше забравен
8-)

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 16 юли 2023 18:17

Colonelcassad написа:
tiamat написа:Швеция за еврозоната не е като Индия за БРИКС ;)

Да бе, знаем я тази поредна куха опорка "ама това е различно".

Нищо не пречи БРИКС да въведе своя валута и всеки, който има желание да я ползва.

То така или иначе ще трябват нови валути .... или досегашни такива да станат водещи .... Понци схемата (долара) ще рухне рано или късно, просто е неизбежно. На печатница и постоянно растящи дългове не може да се кара още много.

Върни се в “Свободна зона”