Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Soulen » 25 юни 2023 14:35

Drunken_Master написа:
Economist Intelligence Unit (EIU) публикува списък с най-подходящите за живеене градове в света през 2023 г. Първото място едва ли е изненада за някого.
1. Виена
2. Копенхаген
3. Мелбърн
4. Сидни
5. Ванкувър
6. Цюрих
7. Калгари
8. Женева
9. Торонто
10. Осака

Няма краварски град в топа... :lol:

Държавата с най-лоши социални услуги и здравеопазване няма място дори в топ 100.

Иначе всичко е от Западния лагер, ако не си забелязал. Нищо руско, китайско, индийско или всякакво от кочините Брикс. Те 5те държави би трябвало да са в топ 10 за най-лоши места за живеене.

Моя личен топ 10 ще изключи Канада със сигурност. Това е ужасна държава за живот за мен, там си е чист комунизъм, дори американците така говорят за нея.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 25 юни 2023 15:20

Всичко това скоро няма да става за живот, спокойно. С новите жители тези градове много скоро ще са кочини тип Йоханесбург и Детройт.

orkoeba4a

Мнениеот orkoeba4a » 25 юни 2023 17:24

Споко. Ще ходим тогава у Аржентина. Там не пускат черни дори в националния отбор, за което получиха обвинения на Световното от разни либерастки медийки, що играели 11 европеиди в националния и нямало разнообразие. :lol:

Изображение
Обобщение на вчерашния ден. "Нападне ли ни НАТО, си ебало майката...трябва да звъним на Лукашенко." :mrgreen:

Потребителски аватар
CSKA 78

Re: Войната в Украйна

Мнениеот CSKA 78 » 25 юни 2023 20:45

Не съм писал отдавна в тази тема! Но това ми мнение е най-вече за войната! Ясно е, че войната е много лоша и дано не се случва да се пренесе и на наша територия! Каквито и причини да са представили в началото на войната за започването ѝ то...тази война изглежда е най-вече за влияние!
Войната всъщност е Запад срещу Изток! И в пропадналия вече Запад влизат САЩ, ЕС, Англия, Канада, Украйна и други слугуващи страни на Краварите! А в Изтока са - Русия, Китай, Япония, Ю. Корея, богатите арабски страни, някои православни източноевропейски страни(като Унгария) и нашата страна! Въпреки че новото правителство явно иска да ни вкара в конфликт! Защо всичко опира до влиянието?! Защото САЩ се опитват да прокарват навсякъде своите "ценности", а ЕС им пригласят, например за гей пропагандата, която е достигнала такива размери, че в някои страни като Канада, там учат малките деца под 4-ти клас на секс, преподаван от учител педера.т, или даже травестит! В Щатите постоянно излъчват вече филми, сериали, други предавания, даже музика, с участието на обратни! Като се опитват да промиват мозъците на новото поколение! И доста от тях поддават! Няма вече филм или сериал от Щатите, в който да няма смесени двойки, като задължително единият партньор(брачен) ще е черен, а другият бял! По този начин искат да внушат на младите, че в това няма нищо лошо, че да си обратен също няма нищо лошо! Само че хомосексуализмът си е вид сексуално заболяване! Каквито са и педофилията, зоофилията, геронтофилията, садомазохизъм, формикофилия, апотемнофилия, мизофилия, трансвестофилия, некрофилия и други видове перверзии! За Запада демокрация е, както в САЩ, да се нарече цял месец на обратните! В други страни националните им герои имат по един ден в годината за честване! В щатите си измислят "празници", траещи цял месец! Но така е, когато тази страна е доста нова на години и явно си няма нац. герои! Президентите им, за по-известните става въпрос, изобразени на банкнотите на доларите, те не могат вече да са нац. герои, защото доста от тях са имали роби!
В крайна сметка нямам нищо против, черните, обратните и други малцинства, стига да не влизат в личното ми пространство, при това насила! На доста от хората по света им е доста по-комфортно да изберат за брачен партньор човек от своята раса! Всеки обаче е имал гадже(дори да е за кратко) с различен цвят от неговия!
Та в западналия Запад се наблюдава разпад на семейството, на моралните норми, които са заменени от перверзии! В изброените по-горе от мен страни от източния лагер семейството все още е на почит! Има само два пола - мъжки и женски, както е в природата!
Затова аз съм за Русия в тази война! Обаче дано да приключи по-бързо! Защото има голяма вероятност и други страни да се включат в нея, и тогава третата световна ни е в кърпа вързана!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

orkoeba4a

Мнениеот orkoeba4a » 26 юни 2023 01:32

Русия е катун с ракети - с какво друго може да ни плаши Путин?

Изображение

Путин плаши с нови ядрени ракети "Сармат".

Русофилите вероятно квичат от кеф, че децата им могат да станат жертва на руската радиация.
С какво друго да плаши Путин ли?!
Видяхме колко струва руската армия и руското оръжие.
Зорлем мобилизираха под заплаха от затвор 10 г. още 300 000 поданици за пушечно месо, защото всеки ден руската армия губи в Украйна стотици войници и офицери.
Досега са дали над 223 000 жертви.
Ще кажете, това е нищо за държава, в която при ПТП загиват годишно над 20 000 човека, държава, в която има над 2 милиона болни от СПИН, от които се лекуват само 40%, а от системна злоупотреба с алкохол годишно в Русия преждевремно умират над 500 000 човека. (2 130 000 са бездомни, повечето от които деца).
"Жените ще народят други", винаги са казвали фашистите в Кремъл, а слепите им поданици с приведени глави сякаш са съгласни да пращат децата си, за да "освобождават".
И от какво ще ме освободиш, бе, руснако?!
Ще ме научиш как да гледам чушки и домати ли, бе?!
Как да правя сирене и луканка ли?!
Как да варя истинска ракия, а не шибания ви самогон?!
Как да правя коли и телевизори ли ще ме научиш?!
Както "освободи" прадядо ми от земите му след 1944 г. и го накара да изкорени 40 дка чушки и 40 дка аспержи, за да сади картофи...
С какво друго да плаши Путин ли?!
Ми, каква руска стока може да видиш в магазините?!
Парфюми ли, коли ли, телевизори ли, смартфони ли, дрехи и обувки ли, вино ли, колбаси и сирена ли, фармацевтика ли?!
Ние, европейците, столетия наред развиваме традиции в производство на стоки, храни, дрехи, техника.
Какво произвежда Русия ?!
Ракети и танкове и то с крадени от Запада технологии.
Ракети, насочени срещу нашите деца.
Не ми се мисли как ще вие утре безродната рософилска сган, ако руска ракета падне тук?!
Вероятно тези безродници, ако оживеят, ще квичат "така ни се пада!"
Руската империя винаги е била фашистка държава!
Както нейните управляващи, така и огромната част от т. нар. руснаци винаги са оправдавали безумните жертви, насилия, агресия и никога не са зачитали живота и правата на отделната личност в името на оцеляването на фашисткия режим в Кремъл и паразитния му имперски апарат.
Русия и днес паразитира върху земите и костите на десетки завладени с терор и насилия народи.
ФАКТ!
95 % от БВП на Русия е от суровини и само 5% от промишлено производство, вкл. оръжейно.
Катун с ракети!
С какво друго да плаши Путин?!

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 26 юни 2023 12:41

https://news.bg/int-politics/zhozep-borel-ne-vizhda-prechki-pred-prisaedinyavaneto-na-rsm-kam-es.html

Ето, нашите европейски "партньори и съюзници" не виждат никакъв проблем пред присъединяването на РСМ към ЕС, всичко върви прекрасно ....

и от европейска страна няма нищо, което би блокирало присъединяването на страната към ЕС. По думите му при това присъединяване ще бъдат стриктно спазени европейските принципи и стандарти.

А това е специално за Ванката ....

По отношение на вписването на българите в Конституцията на РСМ, Борел заяви, че двустранни въпроси не трябва да бъдат обвързващи и няма да определят процеса по присъединяване.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 26 юни 2023 14:19

Абе то не трябва ама нали именно заради това приеха френското предложение. Тоя същият изкукал дъртак преди време разправяше, че северняците трябва да си променят конституцията.
Колкото и да са ни продажни нашите политици, се обзалагам, че ще има вето ако тия не си променят конституцията.
Макар, че те са нагли, нима не продължават са използват звездата на Вергина и да продължават да си преписват история от древна Македония и културта, въпреки споразумението с Гърция.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

orkoeba4a

Мнениеот orkoeba4a » 26 юни 2023 15:25

Но гърците има наложиха промяна на името. Това нещо не могат да го върнат назад. :mrgreen:

orkoeba4a

Мнениеот orkoeba4a » 26 юни 2023 18:00

Русия не е държава, а фарс

Изображение

Русия не е държава, а фарс! В нея днес си приятел на властта, утре “терорист” и “предател”, а в други ден пак приятел на властта. Понякога тази метаморфоза е възможна в рамките на един работен ден. Единственото, което никога не се променя в такава социално-политическа среда е, че човешкият живот и достойнство са функция на прищявките на владетеля, който и да е той.

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 26 юни 2023 18:07

Диктатура... другата и форма, че ако не платиш нужната цифра пари, децата няма да се справят... но това вече е избор...за себе си или за следващото поколение (евентуално).
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Върни се в “Свободна зона”