Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

helic
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот helic » 19 юни 2023 11:19

мдааа, горе долу сте понапипали проблема и съм съгласен с много от констатациите тук.
Само ще допълня и отбележа - в Европа футболът предимно е така да го кажем спорт на бедните и имигрантите. На пръсти се броят големите играчи в европейския и световния футбол, чийто родители са богати и заможни хора. За тия деца на имигранти успеха във футбола е кажи речи единствения начин да избягаш от гетото и да разполагаш после с пари. Иначе се завърта колелото на бедност-наркотици-безработица и т.н. За това там талантите си скъсват гъза в буквалния смисъл на думата.
Тук при нас пирамидата е малко обърната - както сполучливо сте отбелязали - мотивът е коври-дискотеки-вървежност и т.н.
Но пък и има лъч надежда, не мога да си кривят душата, може и да започва промяна към добро.
Във Варна, където живея в момента и от вече над 25 години школи и групи има колкото искаш. И виждам много, наистина много деца да отиват да тренират. Кои ще отпаднат, кои ще продължат, ще стане ли нещо от тях, това е вече друга песен и наистина зависи много от самите треньори и тяхната квалификация. Но основата на пирамидата - масовостта се формира. За съжаление е свързана с пари - за всичко се плаща - такси за тренировка, екипировка и т.н, но я има.
На мен и двете ми деца тренират плуване. Един последните години (15-20) откровено зарязан спорт в България. Но надеждата я има. Няма да ви кажа какво удоволствие ми донесе ходенето по състезания, където на едно от състезанията имаше над 900 деца от различните възрасти. ЗА индивидуален спорт като плуването това ми се вижда сериозна цифра. И носи надежда.
Отделно сигурно над 80% от децата на всичките ми познати практикуват нещо - гимнастика, плуване, футбол, лека атлетика, бойни спортове, волейбол и т.н. Това са децата на средната класа. На масовия спорт се полагат основите. Това е лъч надежда. И се надявам нещата да продължат в тази посока. ДАно не си остана просто прекален оптимист.
От друга страна негативното го знаем - липса на треньорски кадри и плачевна демография, наборите с всяка изминала година намаляват.
Сори за офтопика :)

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 19 юни 2023 11:20

koisa написа:Костов щял да взима три пъти по-малка заплата от Стоилов... Супер, само представянето на отбора да не се окаже три пъти по-слабо.
Принципно въобще не ми пука дали ще взима по-малко или повече от Стоилов. Стига да върши добра работа, а отбора да играе добре и да побеждава!

Когато се пести от треньор следват пестеливи резултати.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

ikar
Контакти:

Мнениеот ikar » 19 юни 2023 13:43

realno написа:
koisa написа:Костов щял да взима три пъти по-малка заплата от Стоилов... Супер, само представянето на отбора да не се окаже три пъти по-слабо.
Принципно въобще не ми пука дали ще взима по-малко или повече от Стоилов. Стига да върши добра работа, а отбора да играе добре и да побеждава!

Едва ли резултата ще бъде по негативен от сега приключилото първенство. Не вярвам някога да се повтори това да бъдем на 24точки от шампиона?

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 19 юни 2023 14:04

ikar написа:Едва ли резултата ще бъде по негативен от сега приключилото първенство. Не вярвам някога да се повтори това да бъдем на 24точки от шампиона?

Че то в последните 10 години си завършваме стандартно на около 20 зад Луноходец.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 19 юни 2023 14:07

realno написа:

В предишните 10 години записахме велики резултатите в първенството. :lol:

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 19 юни 2023 15:03

helic написа:мдааа, горе долу сте понапипали проблема и съм съгласен с много от констатациите тук.
Само ще допълня и отбележа - в Европа футболът предимно е така да го кажем спорт на бедните и имигрантите. На пръсти се броят големите играчи в европейския и световния футбол, чийто родители са богати и заможни хора. За тия деца на имигранти успеха във футбола е кажи речи единствения начин да избягаш от гетото и да разполагаш после с пари. Иначе се завърта колелото на бедност-наркотици-безработица и т.н. За това там талантите си скъсват гъза в буквалния смисъл на думата.
Тук при нас пирамидата е малко обърната - както сполучливо сте отбелязали - мотивът е коври-дискотеки-вървежност и т.н.
Но пък и има лъч надежда, не мога да си кривят душата, може и да започва промяна към добро.
Във Варна, където живея в момента и от вече над 25 години школи и групи има колкото искаш. И виждам много, наистина много деца да отиват да тренират. Кои ще отпаднат, кои ще продължат, ще стане ли нещо от тях, това е вече друга песен и наистина зависи много от самите треньори и тяхната квалификация. Но основата на пирамидата - масовостта се формира. За съжаление е свързана с пари - за всичко се плаща - такси за тренировка, екипировка и т.н, но я има.

Ами западняците имат имигранти, ние имаме роми при това бол. Кой ги спира чрез футбола да имат нормален живот? Преди треньорите ходеха по училищата и отбираха тези, които им правеха впечатление. Тренираха ги при това безплатно. Освен това преди имаше и деца, а сега те намаляха в пъти. Освен това сложиха такси в школите, ами не всички могат да си ги позволят, особено ромите. Т.е. спортът става елитарен, аме не елитен, а само за елита.
Що се отнася до качеството и труда. Само една случка от преди повече от 40 години. В ямболската А окръжна осемдесетте години, като войник в едно от тамошните поделенията бяхме направили с аборигените там страхотен отбор - в една от контролите тупнахме дори пловдивското Локо със Садъка, Сотиров и Ераносян. Играем като гости в Болярово, на полувремето водехме с 2:0, малко след началото на второто полувреме в отбора домакин се появи нов играч - местно ромче - дойде с трактора от полето и веднага се включи в играта, за десет минути обърна резултата, обра овациите на публика, и малко преди края се окачи отново на трактора и продължи към полето. Е ние вече бяхме останали с 9 човека, но това е другата болна тема за съдиите, там имаше един с никнейма Зелката, разказваше ни играта. Те така...
Последна промяна от Der Schmarotzer на 19 юни 2023 15:28, променено общо 1 път.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 19 юни 2023 15:13

ikar написа:
realno написа:

Едва ли резултата ще бъде по негативен от сега приключилото първенство. Не вярвам някога да се повтори това да бъдем на 24точки от шампиона?

Специално го изрових - изоставане от първия
2022/23 - 20 точки след 30 кръга, 24 точки след 35
2021/22 - 24 точки след 26 кръга, 27 точки след 31
2020/21 - 36 точки след 26 кръга (втора осмица), 29 точки след 32 (играем с кръг повече от шампиона и сме във втората осмица, ерго не е релевантно)
2019/20 - 13 точки след 26 кръга, 19 точки след 31
2018/19 - 8 точки след 26 кръга, 13 точки след 36
2017/18 - 16 точки след 26 кръга, 24 точки след 36
2016/17 - 16 точки след 26 кръга, 20 точки след 36
2015/16 - 14 точки след 32 кръга (тук стана заверата с Литекс)
2014/15 - 13 точки след 22 кръга (втора осмица), 7 точки след 32 (играли сме с шматките от втората осмица и не е релевантно)
2013/14 - 14 точки след 26 кръга, 22 точки след 38
2012/13 - 1 точка след 30 кръга, когато станахме Щампиони с везалката

Т.е. като изключим времето на Черепа, всички други случаи сме си стабилно 20+ точки от делиорманци, като дори 2 пъти сме играли във втората група, извън шампионската. Добре ли е? Апропо, само миналата година с Мъри сме с минимално отстъпление при мачовете от втората фаза спрямо шампиона, и то щото вече бяхме взели купата. Във всички други случаи разликата е брутална напролет, освен ако не играем във втората шестица, осмица или колкото и да е. та айде малко по-така с цифрите, може ли?
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
mikata

Мнениеот mikata » 19 юни 2023 15:37

От школата май файда няма,след Михайлов и Домовчийски почти нищо няма извадено.
България има природни богатства,

България има народ несломим,

България има от всичко по малко

но само един - ЛЕВСКИ футболен тим !

helic
Контакти:

Мнениеот helic » 19 юни 2023 15:43

Der Schmarotzer написа:
helic написа:мдааа, горе долу сте понапипали проблема и съм съгласен с много от констатациите тук.
quote]
Ами западняците имат имигранти, ние имаме роми при това бол. Кой ги спира чрез футбола да имат нормален живот? Преди треньорите ходеха по училищата и отбираха тези, които им правеха впечатление. Тренираха ги при това безплатно. Освен това преди имаше и деца, а сега те намаляха в пъти. Освен това сложиха такси в школите, ами не всички могат да си ги позволят, особено ромите. Т.е. спортът става елитарен, аме не елитен, а само за елита.
Що се отнася до качеството и труда. Само една случка от преди повече от 40 години. В ямболската А окръжна осемдесетте години, като войник в едно от тамошните поделенията бяхме направили с аборигените там страхотен отбор - в една от контролите тупнахме дори пловдивското Локо със Садъка, Сотиров и Ераносян. Играем като гости в Болярово, на полувремето водехме с 2:0, малко след началото на второто полувреме в отбора домакин се появи нов играч - местно ромче - дойде с трактора от полето и веднага се включи в играта, за десет минути обърна резултата, обра овациите на публика, и малко преди края се окачи отново на трактора и продължи към полето. Е ние вече бяхме останали с 9 човека, но това е другата болна тема за съдиите, там имаше един с никнейма Зелката, разказваше ни играта. Те така...

ами съгласен съм, за това го и написах за таксите.
Не съм се интересувал как е в Западна Европа и дали плащат такси и какви (т.е. дали са достъпни за простолюдието)
При нас за средната класа са поносими, си мисля.
На дете за плуването плащам 80 лв на месец, убеден съм че сумайти народ дава повече пари за цигари и алкохол на месец.
Убеден съм и че чрез подходяща програма/и от страна на държавата с едни смешни пари могат да се подпомогнат тези, които не могат да си го позволят. Та дори на всяко едно дете да плаща тая шибана държава по 80 лв на месец за спорт, за десет набора на година това са към 600-700 млн лв. За какви ли не безсмислени работи се пилеят повече пари.

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 19 юни 2023 15:54

........

Специално го изрових - изоставане от първия
2022/23 - 20 точки след 30 кръга, 24 точки след 35
2021/22 - 24 точки след 26 кръга, 27 точки след 31
2020/21 - 36 точки след 26 кръга (втора осмица), 29 точки след 32 (играем с кръг повече от шампиона и сме във втората осмица, ерго не е релевантно)
2019/20 - 13 точки след 26 кръга, 19 точки след 31
2018/19 - 8 точки след 26 кръга, 13 точки след 36
2017/18 - 16 точки след 26 кръга, 24 точки след 36
2016/17 - 16 точки след 26 кръга, 20 точки след 36
2015/16 - 14 точки след 32 кръга (тук стана заверата с Литекс)
2014/15 - 13 точки след 22 кръга (втора осмица), 7 точки след 32 (играли сме с шматките от втората осмица и не е релевантно)
2013/14 - 14 точки след 26 кръга, 22 точки след 38
2012/13 - 1 точка след 30 кръга, когато станахме Щампиони с везалката

.........

Резил след резил. Какви пари за заплати за треньори и играчи са дадени в този период?

Върни се в “Левски”