Мнениеот sokoleto46 » 18 юни 2023 13:45
Един колега по-горе явно е сбъркал МАРИН Петков с МАРТИН Петков,които от Левски отиде в Септември,а сега ще премине в отбор от Азербайджан.
Що се отнася до МАРИН ПЕТКОВ от Левски,това момче страшно ми допада ! Но нито един треньор досега не му намери правилното място на терена.Той определено не е подходящ за крило,защото няма добра линейна скорост.Не е и за плеймейкър в достатъчна
степен.Има страхотен удар с ляв крак,предимно по тревата,подобно на Ромарио,Стоичков и други подобни.Може винаги да реши даден мач,стига да му се открие възможност да стреля,както го направи в мача с Литва.Но как да го направи като беше изпратен
за ляв защитник ??? Изпълнява дузпи безупречно,за разлика от разни Аулини и други подобни.Но няма кой да му намери мястото и да го пуска поне за 30-40 минути,а не за 1-2-5 минути при безвъзвратно загубен мач или вече решен такъв.Знаете ли какво,драги колеги,откакто футболните треньори не се подбират по тяхните умения,виждания за футбола и усета и подхода към играта и играчите,а по притежанието на диплома или след стаж в някой виден чуждестранен клуб,вече няма свестни треньори !!!
За да не ставам прекалено досаден,ще ви дам един пример : аз съм левскар от Пловдив и треньор на Ботев беше Бай Георги Генов.
По негово време Гунди дойде в отбора,там бяха Чико /Динко Дерменджиев /,Тумби /Георги Попов/,преминаха Патрата /Христо Илиев/,Сашо Костов,Стоичко Пешев,Мики Костадинов и т.н.Това бяха годините,когато бях постоянно раздиран от раздвоението между любовта ми към Левски и благоговението пред таланта на играчите в Ботев,пък още повече когато те бяха всъщност играчи на Левски ,временно пребиваващи в Ботев.Та да се върна на бай Георги Генов.Всички в града говореха,че той няма някакво футболно образование или диплома,а бил просто един...шивач ! Но беше голям треньор,селекционер,мотиватор и каквото искате!
Не съм сигурен дали негова беше идеята да преквалифицира Чико от вратар в крило,но това е бил гениално прозрение за неговия талант и промяна в бъдещето му и славната му кариера.Ето това имам предвид когато се говори за Марин Петков.Просто ще го похабят това момче,ако още малко го въртят по целия терен и го карат да търка пейката.Дано има късмет !