Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот bubka » 27 май 2023 18:37

Трудно е да се каже дали ще стигне да е първа. Неговият вот е функция на това какви тъпотии ще направят "евроатлантическите" партии(а те се справят чудесно с правенето на тъпотии) и към момента е контролен лакмус на това доколко действията им бягат от дневния ред на хората. Именно затова е полезен и гласувам за него. За някои неща ми е твърде краен и ако например се стигне до положение да наближи 35-40%, ще си помисля дали да гласувам за Възраждане. Сега не знам дали ще е първа, но вярвай, че ако няма успех с предоговарянето на ТЕЦ-овете и ни ги затворят, както е договорил Киро Тъпото до 1-2 години, вотът за него ще избухне до невиждани размери. Защото ще ни удари по джоба(ама истински), а българинът само тогава се събужда - като го ударят по джоба.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 27 май 2023 18:41

То какво друго важно нещо има освен финансите? Основното е финансите. И той може да се събуди, но не значи че ще подкрепи самоубийство с този циркаджия. Копейкин има абсолютен макс от 500-600 хил гласа при около 3 млн гласували. Да си удари задника в тавана, тази критична маса не може да я мине.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 27 май 2023 18:52

Colonelcassad написа:
ivan56 написа:Ето и във форума активираха проруските клетки, завръщането на един "неутрален"потребител, който се беше изгубил....

LMAO, какви паранои те гонят само! Казах защо се върнах - заради цирка! Тук в чужбина, където живея нямам много контакти с българи, с които да нищя родната политика. А другата причина е, че имах много работа през последните месеци и нямах много свободно време.

От записа:

02:28:20 - 02:28:33 "Всъщност тука ние трябва да си отговорим на един много стратегически въпрос, който според мен просто го отлагаме във времето и той е, и всеки за себе си да си отговори "До колко дългосрочно движение или кауза виждат партия "ПП", защото имам чувството, че всички седнахме с една идея, че тука сме за 4 години и ще опаткаме/опапкаме ситуацията и всеки ще си отиде на острова в Тихия oкеан".

линк, някой да каже дали съм чул правилно, не знам на кого са тези думи:
https://www.youtube.com/watch?v=pE5fzM_rbKo

Ама що ми се обясняваш сега :)
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 27 май 2023 18:59

bubka написа:Трудно е да се каже дали ще стигне да е първа. Неговият вот е функция на това какви тъпотии ще направят "евроатлантическите" партии(а те се справят чудесно с правенето на тъпотии) и към момента е контролен лакмус на това доколко действията им бягат от дневния ред на хората. Именно затова е полезен и гласувам за него. За някои неща ми е твърде краен и ако например се стигне до положение да наближи 35-40%, ще си помисля дали да гласувам за Възраждане. Сега не знам дали ще е първа, но вярвай, че ако няма успех с предоговарянето на ТЕЦ-овете и ни ги затворят, както е договорил Киро Тъпото до 1-2 години, вотът за него ще избухне до невиждани размери. Защото ще ни удари по джоба(ама истински), а българинът само тогава се събужда - като го ударят по джоба.

Все те мислех за сериозен човек, макар и с други виждания ама това за Копейката, няма как да го разбера.
На Копейката вота се дължи на идотите които успее да хване на кукичката. Бяха ваксините, сега е войната и лева, други конспирации за сега няма.
И аз мога да се обзаложа с който иска, че няма как да е първа или втора политическа сила.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 27 май 2023 19:06

Изслушах записа. Целият. Всичките пет часа.
И да ви кажа – възхитен съм.

Какво се чува:
• Чуват се млади хора, които търсят правилен път в сложна обстановка.
• Чуват се млади хора, които преценяват плюсове и минуси на различни решения.
• Чуват се млади хора, които разбират, че може би жертват собствената си политическа кариера, но искат да направят нещо позитивно за България.
Какво не се чува:
• Не се чува да говорят за финансови схеми.
• Не се чува да говорят за раздавалки.
• Не се чува да говорят за компромис с цивилизационния избор на България да сме част от нормалната европейска демокрация.
Освен това, използват толкова културен език, че чак не е за вярване. Като нагласено стои. Ако някога публикуват записи от оперативки на нашия офис, ПП ще изглеждат като синеоко бебе с нова дрънкалка пред нас.
Изнесеното на онази пресконференция е поднесено манипулативно. Например, истинският цитат за "маркетинг бранда" звучи така:

„Ако имахме само ГЕРБ като основен враг, животът щеше да е супер. Имаме ДПС, имаме ИТН, имаме руснаците, всъщност отзад се крие… имаме Радев. Цялата тази структура е един враг. И ако се опитаме да отиграем “максимизирай срещу ГЕРБ независимо от всичко", шансът да изпуснем цялата топка е огромен. ГЕРБ е само един бранд на голямото зло, което стои отзад. Да, основен маркетинг бранд за нас като враг, но не като реален враг.“
И да, Радостин Василев излъга, че е пуснал да записва след като е тръгнал да си ляга. Записът си започва със самото начало на онлайн срещата. Целенасочено подготвена провокация. Може да се окаже, че е записвал всички срещи, на които е присъствал, но чак при тази да са решили да го активират.

Ако не ви се слуша целия запис, колегите от Булевард България са извели основното тук: https://boulevardbulgaria.bg/articles/i ... ptudVug1vs

За финал:
-> Ако ГЕРБ реши да използва ситуацията, за да натрупа малко дивиденти и в типичен стил да изнудва за преимущества, ще направи груба грешка. Защото може да се върнат темите за ПКП, за „Оди пеш, бе!“, за Руския поток, за МОЧА, за хилядите други глупости, които направиха и които ни докараха дотук.
-> Ако ППДБ се уплашат и се откажат, то не заслужават да управляват. Имат цялата ни подкрепа, да я използват. Нищо не се е променило, нищо укорително не са направили, просто са се сблъскали челно с тинята на завладяната държава. Да се изправят, да се стегнат и да продължат.
-> Ако всички ние се поддадем на тази елементарна сглобка тип Биг Брадър, или по-скоро детската градина втора група, то си заслужаваме съдбата.
Има моменти в живота, когато един едничък избор може да промени съдбата ни за десетилетия напред. Може би сега е точно такъв момент. Дано всички сме на висота, защото залогът е бъдещето на децата.
Спокоен ден!

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 27 май 2023 19:11

Той единствен поставя въпросите свързани с политиките налагани ни от Европа и дали и доколко са в наш интерес. Другите партии дори не стигат до момента просто да разгледат другата гледна точка, камо ли да опонират на ЕК и ЕС. Затова и дърпа доста електорат. Заблуда е, че дърпа вот само по линия на Русия. А и докато трае войната няма как да гласувам за партия, зависима от САЩ. На Киро Тъпото още на 25-ти февруари му се четеше в очите как изгаря от нетърпение да ни направи "домакини" на война НАТО-Русия, ако така му наредят, с всичките му бедствия произтичащи за България от такова нещо. Просто вие още не сте разбрали, че ние вече сме "поделени" като територия и ще сме част от "Запада", каквото и да се случи, но все още може да имаме някаква независимост и да филтрираме спусканите отгоре политики в зависимост от нашия интерес, но това няма как да стане при продажници или зависими фигури като Киро Тъпото или Баце.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 27 май 2023 19:21

bubka написа:Той единствен поставя въпросите свързани с политиките налагани ни от Европа и дали и доколко са в наш интерес. Другите партии дори не стигат до момента просто да разгледат другата гледна точка, камо ли да опонират на ЕК и ЕС. Затова и дърпа доста електорат. Заблуда е, че дърпа вот само по линия на Русия. А и докато трае войната няма как да гласувам за партия, зависима от САЩ. На Киро Тъпото още на 25-ти февруари му се четеше в очите как изгаря от нетърпение да ни направи "домакини" на война НАТО-Русия, ако така му наредят, с всичките му бедствия произтичащи за България от такова нещо. Просто вие още не сте разбрали, че ние вече сме "поделени" като територия и ще сме част от "Запада", каквото и да се случи, но все още може да имаме някаква независимост и да филтрираме спусканите отгоре политики в зависимост от нашия интерес, но това няма как да стане при продажници или зависими фигури като Киро Тъпото или Баце.

Не, не. Не дърпа само по линия Ватникленд. Събира всички маймуни от различните страни. Точно заради това казвам, че тавана му е 500-600 к, а не 200. И не е толкова трудно да се размие този вот при нужда. Достатъчно е другите маймуни тип Расате, Волен, Джамбазки и ко да почнат да атакуват нанси клубове, магазини и какво ли не и всеки да бие тъпана и да получава голямо медийно отразяване. Всеки ще си дръпне гласове в неговата посока, тези които са по фашистки настроени ще отидат при един, тези които са просто ватници - при друг. "Македонците" при трети и тн.
Аз лично не съм притеснен изобщо нито от записи, нито от войни. Просто за времето в което имаха мнозинство, пропуснаха да свършат каквото и да било. Аз много много не слушам хората, а гледам какво правят. Точно заради това не бих ги подкрепил и не им вярвам особено. Не заради някакви записи или някакви други далечни неща. Все ми е тая дали Кирил спи с колежките си, все ми е тая с кого се консултира и какви закони ще има в Македония. Не ми е все тая обаче някой да ми раздава данъците на разни паразити или инфлацията да подскача като след удар с парен чук, а ние само да я засилваме вместо да я борим. Не ми е все тая и за празните приказки без никакви действия и нищо свършено в каквато и да е сфера.

-----
п.с. Да не забравя да пожелая "гръм да го удари" този гений, който реши да напуска светофарите в София през нощта.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 27 май 2023 19:25

Тъй като Борисов се заинтересувал какво ще кажа за записа от заседанието на ПП, да не го затруднявам - не коментирам записи, не ме интересуват "кухните", най-вече защото това са активни мероприятия. Не съм коментирал и неговите записи, нецензурния му език, липсата на елементарно възпитание, да не говорим за поведение спрямо лидерите на ключови партньори. Да оставим личните му дефицити, проблемът е, че нанася огромна вреда на държавата. Ако не се досеща защо Рюте ни спира за Шенген, не него, всички нас български граждани, да се върне на записите си.

Но това е минало. Него не можем да променим. Не му държа личен карез, защото ме включи в черния списък на телевизиите и днес е чудо, ако някой ме покани. Имам други начини да комуникирам с хората. Не обичам да се жаля, а да намирам решения.
Ще му кажа само едно - в опитите да се възползва от ситуацията, да не прегъне палката. Ясно е, че лидерите на ПП правят грешки, особено по темата за администрацията. Дори от елементарна гледна точка - с тази администрация трябва да работиш, друга няма. Ако има смяна, тя трябва да върви от горе надолу и само на принципа качествен човек на мястото на калпав или зависим.

Но по отношение на службите не може да има два въпроса - следя работата им - като започнем от ДАР до ДАНС.
Разбирам го, че е притеснен, защото освен хората по върховете, които Радев назначи, отдолу са хора назначени от ДПС и ГЕРБ. Но и това е по-малкия проблем - защото съм убеден, че и там ако има подмяна, тя трябва да върви с разум, особено на по-ниски равнища. Пак защото няма хора!?

Работя с открити източници и мога с увереност да твърдя, че има НПО центрове, които вършат по-добра работа от разузнавателните ни служби. Самият аз, смятах и информирах всички, че Путин ще нападне Украйна, въз основа на моите анализи, без достъп до разузнавателна информация, и се чудех, защо след като американското разузнаване, направи публично достояние /без прецедент/ своите анализи, че Путин ще нападне Украйна, нашите служби, до една, повториха руските опорки. Ако това не е свидетелство, че са пробити, здраве му кажи.

Ами за противодействието на руските служби и специалните им операции? Няма да го соча с пръст, но е видно, че нашето контраразузнаване не работи нито профилактично, нито проактивно, нито рутинно за неутрализация на руските тайни операции. То не бяха взривове, не бяха отравяния, не бяха убийства и ... нищо!? Това служби ли са?
Кой толерира езика на омраза на Възраждане? Същите служби, които Възраждане покани на изслушване в Народното събрание?
Или имаме служби или нямаме, и няма нищо страшно, ако признаем, че са пробити и трябва сериозна подмяна.
Виж, как да стане това е друг въпрос. Ако ПП имаха 121 депутата - можеше да стане и по грузинския модел /макар, че както се видя, нещата се обърнаха там/. Но с малко депутати, всяка промяна може да стане умно и без да компрометира дългосрочните цели.

И да не забравя, това че сега стават неща, които е трябвало да стават още през 2009 година, или през 2012 година, или през 2015 година е пряко признание, че ГЕРБ ги е блокирало, следователно носи отговорност за несъстояли се реформи и пропуснати шансове. Това как изглежда на фона на напъните около записите? Борисов, разбери, това ти е последния шанс да поправиш наследството си.

И. Василев

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 27 май 2023 19:31

Ако утре е в интерес на САЩ да хвърлят България под автобуса като поредния антируски плацдарм за "изтощаване" на Русия, то въобще няма да им мигне окото и без да се замислят ще ни набутат в месомелачката. САЩ не искат да воюват директно и пряко с Русия, а чрез такива проксита и колонии като нас. А нашите полезни идиоти с промити мозъци от медиите на Сорос с радост ще измират като мухи за интересите на САЩ, както се случва в момента с украинците. Но той Сорос още преди 20 години си призна, защо НАТО трябва да дръпне клетите източноевропейци в алианса - като пушечно месо за бъдещите войни на хегемона.

Ей го, @JimBeam е възхитен от записа. Само да попитам - днес се включи кризисният PR на Кирчовците, като започнаха да ни убеждават как това, което изтече от записите едва ли не е нещо съвсем нормално, че разни посолства могат не само да се месят, а и да окупират българските службите, защото видите ли, били сме партньори, та в тази връзка да попитам: Според вас на нашите посолства в САЩ, Германия или Полша, примерно, дали им позволят така "партньорската" да редят назначения и да им се месят в службите!? Въпросът ми е риторичен!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 27 май 2023 19:35

Thsmith написа:То какво друго важно нещо има освен финансите? Основното е финансите. И той може да се събуди, но не значи че ще подкрепи самоубийство с този циркаджия. Копейкин има абсолютен макс от 500-600 хил гласа при около 3 млн гласували. Да си удари задника в тавана, тази критична маса не може да я мине.

Сега Израждане има 358 хил гласа. Може да дръпне 50 хил от Слави, 50 хил от Янев и много трудно още 50 хил от Бсп (достатъчно й дръпна на Курнела). От ПП не може да дръпне - просто те няма да гласуват, а от Герб и ДБ абсурд да вземе нещо.
Да, 500 хил му е таванът, но те не са на Волен. Волен в най-добрите си избори не можа да мине 400 хил, които поради намалената активност и други причини сега се равняват на 250-300 хил. Допълнителните гласове късата Копейка ги взе от Бсп с откровено по-комунистическата си риторика. Както се вижда във форума тази риторика фаща дикиш и се припознава за сметка на Бесепету.

Върни се в “Свободна зона”