Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: Войната в Украйна

Мнениеот ReBorn1982 » 18 май 2023 08:15

Лъжат като разпрани всички ....

То затова вчера в Киев имаше лов на граждани, снимали събитията, даже ги изтипосали да се "извинят" .... щото свалили уж всички ракети, ама на записите се видяха няколко големи взрива .... тая нощ пак всичко са "свалили", ама има видео от Одеса на взривове, и в Хмелницки пак имало "фойерверки" и т.н. ......

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: 200 000 - 80 000

Мнениеот Red_Neck » 18 май 2023 10:39

Drunken_Master написа: Може ли загубите на руснаците да са 200 000 души чисто математически!?

Математически може, ....ама що не питаш твоя човек Витанов, ... той ще ти ги сметне с големия калкулатор ;)))
После може да хванеш някой патрЕот от форума да ти ги разбие по етнически и религиозни групи :)))

По спомен започнаха с:
- редовни 180-200К;
- сепаратисти от Донбас 40-50К;
- кадировци 10-15К;
- наемници (Сирия, Абхазия, Осетия, .... ) 10-15К;
- ЧВК Вагнер общо около 50-60К;
- мобилизация 300К;

Общия състав на редовата армия преди нахлуването беше около 1,1 млн, от които около 900К редови войници. За да мобилизират 300К есента, сам може да си направиш сметка колко редови са дали фира до онзи момент. :)))

Реално не мисля, че съветските жертви са повече от 100-120К, но няма как да знаем със сигурност, защото информацията е оскъдна.
Едно е сигурно, жертвите и от двете страни са огромни.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 18 май 2023 11:39

Руснаците как реши, че са почвали с 200 000!? Това кой го твърди? Щото точно вашите любими сайтове, като Свободна Европа твърдят, че са 120 000. Нова ТВ твърдят, че са 140 000. Frog твърдят, че са 100 000. 24 часа твърдят, че са 130 000. За 200 000 абсолютно никой не съм видял да пише в месеца около началото на войната. Ако искаш ще ти дам и източниците, ако не можеш и сам да се увериш.
Дори и за новомобилизираните, не съм особено уверен, че са били 300 000, понеже и Залужни говори за 200 000, и Арестович и т.н.

"Руснаците подготвят около 200 000 нови войници. Не се съмнявам, че те отново ще тръгнат към Киев“, казва Залужни.

Алексей Арестович: Путин планира да настъпва със силите на 200 000 новомобилизирани - ще се справим с тях за 2-3 месеца

„Къде ще ударят с новите 200 000, които все още се обучават, това е въпрос за милиони долари”, смята Густав Гресел, старши сътрудник по политиката на Европейския съвет за външни отношения.: „Има много подготвителни действия на северната граница, срещу Харковска област. Видях информация за диверсанти и разузнавателни екипи, които се опитват да проникнат там”.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 18 май 2023 12:44

"По спомен започнаха ... "
Не ми се рови по сайтове сега, но имам спомен, че 10-на дни след инвазията американското разузнаване оценяваше руски войски в Украйна на 180-200К.

Колкото до мобилизацията, ... самият Шойгу обяви цифрата 300 000, но ти предпочете да цитираш Залужни :)))))))
Не е лесна и твоята :)))

Едит:
Nearly all of the troops Russia amassed on Ukraine’s border are now fighting inside the country, a senior Pentagon official said Monday.
President Joe Biden has previously said Russia had 190,000 troops in military readiness.

https://www.cnbc.com/2022/03/07/pentagon-says-nearly-100percent-of-pre-set-russian-troops-are-now-in-ukraine.html
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 18 май 2023 12:54

Мда... американското разузнаване. Единия ми цитира CNN, другия ми цитира американското разузнаване...

Дори в хамериканската Уикипедия, където се уповават на Times... пак не е особено близко с твойто предположение. Ни в първата вълна, ни във втората...
Изображение

П.С.
Иначе мойта не била лесна...

------------------
Понеже го коментирахме в другия форум. Основната част от жертвите и на двете страни са от артилерийски огън. Четох за над 80%. Така, че да кажем, натовските оръдия да стрелят по-добре и по-точно, нали все ни надувате главите. Ама броят на употребените снаряди от руските е в пъти над украинските. И какви според теб могат да бъдат жертвите от руска страна... и от украинска? Колко си имал по математика?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 18 май 2023 13:07

:)))))))))
Черпаков, ти си НЕСПАСЯЕМ :)))
Що се нахендряш сам?
"169 000 - 190 000" не е ли по-близо до моето 180-200, отколкото до твоето 100-120?
300 000 не е ли част от интервала >200 000 или 200 000 ПЛЮС, ако трябва да сме пунктуални?

Прехвърли официалната съветска сводка около "частичната мобилизация", какво казаха официалните лица от Кремъл, ТАСС - МАСС и .... пак ела да ми цитираш Залужни :))))

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза, че в рамките на обявената частична военна мобилизация в страната на военна служба ще бъдат призовани 300 000 души, предаде ТАСС.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 18 май 2023 13:14

Виж ся... Имаш навика, като почнеш да се ос*раш в дебати, да почнеш да обиждаш, да се изнизваш и т.н. Правил си го неведнъж. Помним мега дебата за Украинското ССР, дето било набутано "насила". Тръгна пак да ставаш жалък и смешен и се направи на обиден.
Аз не съм твърдял нищо. Аз ти цитирам до момента единствено и само ваши любими сайтове, които ги пльоскате тук най-редовно. Аз в Дневник, Дойче Веле, Свободна Европа, ФрогНюз, Таймс и т.н. никога не бих влязал, понеже няма да повярвам на нито една тяхна дума.
И ти пак не си и разбрал. Тук изобщо дори и не споря. Само мега идиот може да вярва на това, което се поства от генералният щаб, при положение, че дори вече и самото украинско население не им вярва. А и самият Зеленски е потвърдил, че кара генщаба да лъже за да се поддържал висок морала на войниците им. Той Зеленски го твърди, бе, бате!? Не го твърди ТАСС..
200 000+ било по-близо до 300 000, отколкото до 200 000... Супер, умно момче си ти! 15 е по-близо до 1460 отколкото до 20.

Все тая... не съм и очаквал адекватно включване от теб.
Изображение

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 18 май 2023 13:27

С какво съм те обидил?
.... че си правя т@шак с теб ли? Извинявай! ;)
Ти попита:
Drunken_Master написа:Добре, бе... майка му стара. Може ли загубите на руснаците да са 200 000 души чисто математически!?

Аз ти казаха, че МАТЕМАТИЧЕСКИ е възможно, като се аргументирах с числа.

Сега, понеже си добре с математиката, щи ми отговориш ли кое е единственото условие МАТЕМАТИЧЕСКИ да не е възможно жертвите да са 200 000?

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 18 май 2023 13:32

Сиреч, има 200 000 избити и още 400-500 000, които са ранени? Брато, ти дебил ли си?
Изображение

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 18 май 2023 13:34

Сиреч, не умувай, нямаш потенциала ;))))
Просто отговори на въпроса за "математическата възможност" и после ще се разберем кой е дебил :)))

Върни се в “Свободна зона”