vvessel написа:alexdb написа:vvessel написа:alexdb написа:vvessel написа:W84me написа:Рикардиньо с 5 гола в 11 непълни мача!
Рикардиньо е цар на някакви чикиджийски голове като този. Това му е втория или третия, при който топката рикошира в него и влиза. Гледах му и головете от подготовката и всичките са някакви подобни и то от вратарското поле. Дали е късметлия или с добро пласиране, не знам, но засега добре му връзва.
То на оня тъмния от Тирето да не са някакви други?
Преди години и на Костов голяма част от головете са такива. Въпрос на борбеност и пласиране.
Костов беше друга бира. Поне една трета от головете сам си ги изработваше. Беше много борбен, много пресираше и много вкарваше. Ако имахме такъв нападател тази година щяхме да сме първи. Без преувеличение.
Роналдо. Само където рядко вкарва. Ама той ако вкарваше често с качествата, които видимо притежава нямаше да е в Левски. А то да имаше кой дузпи да вкарва щяхме да сме още в борбата за първото място.
Има едно клипче в Тубата на головете на Костов, ако искаш си го пусни и ще видиш разлика от земята до небето. Роналдо наистина е борбен, но до тук. Трябва си и майсторство. Друг е въпросът, че Костов играеше и с много класни футболисти. Класни спрямо тия сега.
Пустах си го. И си потвърдих, че разлика почти няма. 14 гол е кажи речи огладално копие на този днес на Роналдиньо. От 16 г. 4-5 са си такива, че има и 1-2 комични, като вратаря да му метне топката на крака от никаква ситуация. Други 5-6 са след пас по конец към него и само си слага крака. Има и няколко изработени с борбеност, но нека Роналдиньо навърти толкова мачове, колкото Костов и ще видим.
За мен Роналдиньо не е лош нападател, но поставените към него задачи от Мъри, които продължава и Топчо са по-нетипични и не е чист централен нападател-консуматор. Роналдо има много качества - борбен е, има прилична техника, в защита играе много добре за нападател, напорист е, много трудно му се отнема топката, достатъчно бърз е за да надбяга защитата. За съжаление като повечето бразилероси не е комбинативен, при центриранията е зле. Падна му и самочувствието да стреля и рядко вкарва, а доста изпуска. Това са неща върху които треньора трябва да наблегне сериозно. Според мен между Уелтон и Роналдо втория е по-доброто попадение. Разбира се има много да работи, но ако го направи следващия му отбор вероятно ще е в силно първенство.