За или против пушенето на обществени места
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: За или против пушенето на обществени места
Твърдо против забраната.Всеки има право на избор, защо не забранят на производителите да произвеждат, а забраняват на потребителите.През летните месеци, когато в почти всички заведения има градини и дворчета, пак ли ще е забранено????, а като пуша на терасата у дома съм извън собствеността си и някой може да долови цигареният дим...тогава какво, сигурно съм нарушил закона.А и досега не съм чул непушач да каже на събеседник:ТУК СЕ ПУШИ, НО МНОГО ПЪТИ СЪМ ЧУВАЛ ВЪПРОСА:УДОБНО ЛИ Е ДА ЗАПАЛЯ ЦИГАРА ИЛИ ТУК ПУШИ ЛИ СЕ ПРОСТЕТЕ....ТВЪРДО ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
- child in time
- Контакти:
love_hurts написа:child in time написа:Хиляди години се пуши! Не казвам че е полезно но смятате ли че за 1 , 5 ...10 години може да се прекрати този порок и то от корен! Все пак става въпрос и за вид свобода която естествено се простира до там където започва свободата на другия ( не пушач) и все пак е свобода!
Да разбира се, че може този навик по-другите страни започва да изчезва. Навсякъде на запад, ако си пушач те третират като втора ръка човек. Все по-малко хора пушат вече по белите държави !
Въпрос и на култура и образование ако питаш мен! Цялото ни общество не е обединено около подобна идея ! Няма сили за това! Наложено централно и с репресии ще има отрицателен знак! Българина трябва да узрее за подобна идея!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! 
- Sagittarius
Честно казано-подкрепям.Срещу тютюнопушенето трябва да се води война,ако трябва и с всички възможни средства и методи!Не е нормално всеки трети петокласник да пуши и защо пуши?Защото като одите в кафе(за сефте) и види батковците запалили п оедин фас и с по една ку*ва около тях...си викат...ааааа това значи е примера и палят...Ей затова съм за забраната,защото просто ме дразни и ако направя забележка на някой отходен комин,да си дръпне фаса настрани от мене започват едни физиономии,едно недоумение.И като говорим за дискриминация - ами ние не сме ли дискриминирани от правото си да дишаме чист въздух,а не никотинов облак?Като искаш да пушиш-в ъгъла,като псе,или в кенефа-подходящо място за цигари.А,междудругото - настоявам 1 кутия цигари да стане 20 лева поне,а за цигари без бандерол и контрабанда - затвор директно-срещу тютюнопушенето трябва да се води война както казах,то трябва да се смаже с железен ботуш.На едно от първите места в света сме по тютюнопушене сред децата и лидери в класациите на раковите заболявания.Приветствам подобна мярка и настоявам за задълбочаването по-нататък(най-вече с жестоки цени на цигарите,ама направо убийствени) 
Репортерка на ПРО БГ към Илиан Илиев " Но ти си левскар"....Илиан Илиев: "Нееее,аз съм от Черно Море"
..ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ обичаме теее...
..ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ обичаме теее...
- cska_liverpool
- Контакти:
Аз съм собственик на заведение и ще ви кажа какво обичат 99% от посетителте ми :
Задушевна, лека мъгла от цигарен дим-осквернявана от приглушена светлина от стари опушени полилеи,тежки дървени маси отрупани с дебели мезета и полуизпразнени бутилки , примесеният мириз на парфюми ,вино и чам от разпалената камина огряваща с пламъците си блесналте погледи на засукани красавици-разположени върху колената на отбор юнаци,или кършещи потни тела под звуците на страхотните поп фолк мелодии.....
Само едно да отнемеш от тази идилия- няма да е същото !..
Задушевна, лека мъгла от цигарен дим-осквернявана от приглушена светлина от стари опушени полилеи,тежки дървени маси отрупани с дебели мезета и полуизпразнени бутилки , примесеният мириз на парфюми ,вино и чам от разпалената камина огряваща с пламъците си блесналте погледи на засукани красавици-разположени върху колената на отбор юнаци,или кършещи потни тела под звуците на страхотните поп фолк мелодии.....
Прокобо мръсна, върви на майната си! 

suni написа:Аз съм собственик на заведение и ще ви кажа какво обичат 99% от посетителте ми :
Made in Bulgaria
suni написа:Аз съм собственик на заведение и ще ви кажа какво обичат 99% от посетителте ми :
+1
HASTA DE LA VICTORIA
- mad butcher
- Контакти:
plamak написа:Твърдо съм против пушенето, обаче със забрани няма да стане. Според мен трябва да вдигнат цените на цигарите сто пъти, като най-ниската цена да бъде 200 лв. Най-грозното е, че почти няма жена или девойка в България, която да не пуши и то пушат, като дърти циганки където им падне. Бях в шейново и останах изумен, като видях,че майки пушат преди и след раждане. Според мен това е престъпление към собствените си бебета.
Жена ми като разбра че е бременна със със сина ми ги отказа тои сега е на 1г и 2м още не ги е пропушила та както казаха въпрос на личен избор.Но аз като баща не бих позволил да пуши както и аз не си позволявам да пуша при него.
миле гърбавия на 12 Май 2012 07:54
Е,според тебе колко хора ще прочетат това твое писание? Толкова много букви не са по силата на 99% от потребителите на "Гонг".
Е,според тебе колко хора ще прочетат това твое писание? Толкова много букви не са по силата на 99% от потребителите на "Гонг".
Имам 25 години стаж като пушач. Стигах по три кутии на денонощие. От 12 години не пуша, и затова мога да правя разлика. Ко/га/й/то пуше/х/ е/бях/ глупак
Помня през 1976 год. по време на ЛОИ в Монреал по стадионите НЕ ! се пушеше. Пийването и .екса са друга тема.
Но, за да спасят "рейтинга" властващите отмениха едно от малкото хубави нещо, гласувани от предишния парламент.
Както при ГМО-тата, ще ги гласуваме сега, а после налагаме 5-годишен мораториум.
И така, който пуши е НЕ юнак.
Помня през 1976 год. по време на ЛОИ в Монреал по стадионите НЕ ! се пушеше. Пийването и .екса са друга тема.
Но, за да спасят "рейтинга" властващите отмениха едно от малкото хубави нещо, гласувани от предишния парламент.
Както при ГМО-тата, ще ги гласуваме сега, а после налагаме 5-годишен мораториум.
И така, който пуши е НЕ юнак.
- mad butcher
- Контакти:
niki87 написа:suni написа:Аз съм собственик на заведение и ще ви кажа какво обичат 99% от посетителте ми :
Made in Bulgaria![]()
![]()
Еми тва е България ние не сме Германия ходи там в заведение да видиш има ли такава атмосфера.
миле гърбавия на 12 Май 2012 07:54