Спам тема vol.2
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Спам тема vol.2
Те нетфликс измислиха и някаква чернокожа владетелка на викингите.....абсолютна простотия. Тотално полудяха.
Eminem написа:Те нетфликс измислиха и някаква чернокожа владетелка на викингите.....абсолютна простотия. Тотално полудяха.
Колко черна, щото има доказатлства че сред викингите е имало и тъмнокожи, след като са асимилирали роби, както и различни търговци от северна Африка или Испания. Може би черни точно не са били, но е имало някакво малцинство с по-тъмна от стандартната за скандинавците кожа.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

- Drunken_Master
- Контакти:
За чернилките... да знаете, че митовете, че всичко живо е страшна класа в баскетбола са измислица! Един имаше, на Механото... Камерунец, дето живеел във Фили. Миришеше на коптор от два километра. От 10 стрелби от тройката... 8 му бяха еърбол и дори не преувеличавам. ;ддд
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
rhaegar написа:Eminem написа:Те нетфликс измислиха и някаква чернокожа владетелка на викингите.....абсолютна простотия. Тотално полудяха.
Колко черна, щото има доказатлства че сред викингите е имало и тъмнокожи, след като са асимилирали роби, както и различни търговци от северна Африка или Испания. Може би черни точно не са били, но е имало някакво малцинство с по-тъмна от стандартната за скандинавците кожа.
Официално ърл Хакон е измислен персонаж, който обаче е базиран върху истинска историческа личност - Хакон Ериксон, управител на Норвегия и васал на датския крал Кнут Велики (също изобразен в сериала).
Така в крайна сметка се получава, че имаме един персонаж, който в историческата реалност е бил бял мъж, а в сериала е заменен с чернокожа жена, на която многократно се акцентира колко мъдра и способна е.
Освен това, тя, като управител на изключително важен град с пристанище и своеобразен център на търговията, разчита на охраната на жени бойци, които се предполага, че превъзхождат повечето мъже по бойни способности.
Да, звучи странно и откачено и по-важното - звучи не особено на място, особено предвид факта, че действията се развиват в самото начало на XI век - време, което исторически погледнато е силно доминирано от мъжете.
Съответно онлайн вече са се появили редица статии, публикации и видеа, разглеждащи този въпрос - как за пореден път американски сериал жертва историческата автентичност в опит да прокарва модерни политики на идентичността и крайноляв либерализъм.
Колко ли от тях са били владетели...
През последните години се наблюдава едно сериозно тикане на чернокожи персонажи в исторически филми и сериали, без реално там да има място за подобни. Като например чернокожата Ан Болейн или онзи злополучен проект за троянската война с черните Ахил и Зевс.
Или желанието да се вкарат чернокожи персонажи в света на "Властелина на пръстените" или други фентъзи истории, които отново представят средовековен, европоцентричен свят.
Либерали се ядосаха на „Викингът“ - имало само бели хора
Либералчетата ревнали и им измислиха чернокожи владетели.
Последна промяна от Eminem на 17 апр 2023 22:44, променено общо 1 път.
Чернокоси и мургави - "викинг" е повече описание на работа, а не етнос
"Дневник", разбира се.....
Изпуснал съм да й дам името в първия коментар - https://www.google.bg/search?cs=0&q=%D0 ... =913&dpr=1
Последна промяна от Eminem на 17 апр 2023 23:13, променено общо 1 път.
Сега я видях, бая са пресолили манджата. Ако беше леко мургава иди дойди. Иначе жена лидер в история за викинги не е учудващо, в тяхната митология жените изобщо не са слаби и винаги зад мъжете.
Колкото до фентъзи сериалите, видях черните елфи във "Властелина" и черните Велариони в "Домът на дракона", вкараха черни и в "Колелото на Времето". От една страна съм съгласен, че в представата на авторите те не са били черни, ама както казах и нагоре, майната му, всеки си има някакви идеи как да покаже нещата които режисира. От друга-не е толкова страшно да представиш нещата така, както ги е мислил авторът, ебаси.
Колкото до фентъзи сериалите, видях черните елфи във "Властелина" и черните Велариони в "Домът на дракона", вкараха черни и в "Колелото на Времето". От една страна съм съгласен, че в представата на авторите те не са били черни, ама както казах и нагоре, майната му, всеки си има някакви идеи как да покаже нещата които режисира. От друга-не е толкова страшно да представиш нещата така, както ги е мислил авторът, ебаси.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Аз лично веднага бягам от тези филмчета. Видя ли някаква такава дивотия, веднага ми скапва желанието и спирам да гледам.
Все едно да сложат някой бял да играе Шака Зулу или Токугава. Между другото ще е забавно да се види и реакцията в Азия да има някой филм с Торанага/Шогун/ или реалния Токугава и да бъде черен : )))))))) или черна жена ; )
Все едно да сложат някой бял да играе Шака Зулу или Токугава. Между другото ще е забавно да се види и реакцията в Азия да има някой филм с Торанага/Шогун/ или реалния Токугава и да бъде черен : )))))))) или черна жена ; )
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
-
ReBorn1982
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/14255643
НПО-тата "работят", не спират да се опитват да се докопат до мозъците на децата .....
НПО-тата "работят", не спират да се опитват да се докопат до мозъците на децата .....
Ако имам излишни милион лева ще направя филм за Барак Обама в главната роля Виктор Калев. Няма да ми се наложи да дам стотинка за реклама. НПО-тата ще ми направят луда такава.
Горките деца не гледат филми и сериали по тв и не използват интернет, за да четат и гледат подобни неща.
ReBorn1982 написа:https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/14255643
Горките деца не гледат филми и сериали по тв и не използват интернет, за да четат и гледат подобни неща.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
-
ReBorn1982
Мястото на простащината не е в училище. Извън него какво правят е отговорност на родителите, но на училище се ходи не за да учиш простотии, а полезни неща ....