Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Neo M
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Neo M » 09 апр 2023 05:16

delqnski47 написа:...Даже аз лично ще измисля начин да подпомагам семействата за да раждат повече деца, щото тва е най важния капитал за една държава...

И нищо съществено няма да постигнеш. От всички възможни фактори, които влияят върху този процес, финансовият е с най-малка тежест. Процесът с увеличаването на раждаемостта сред българското население, за да се стигне до момент, в който бяхме почти 9 мил. души, е стартирал в последните десетилетия на робството. По това време империята е позволила на "раята" да притежава собствена земя. И постепенно масовият профил на българското семейство е влезнал в графата "многодетно". Единият ми дядо е роден 21-ва година на миналия век. Били са 7 деца и са имали доста моменти, когато им се е намирало само хляб за ядене. С навлизането на индустриализацията, въвеждането на сменния режим на работа и миграцията / особено след 44-та г. / на хората от селата към градовете, масовият семен модел се ограничава до две деца. А дори не съм намесил и репродуктивния проблем, който съществува сред достатъчно голяма част от съвременното население на страната ни. Така или иначе, демографията е процес, при който резултатите от промяната на условията влияещи над него се проявяват десетилетия по-късно. Например, докато гонихме бодро бройката от споменатите вече 9 млн. души население по време на НРБ, вече са били в ход процеси, които доведоха до обратна демография в страната и намаляване драстично на населението. Но дори и да пренебрегнеш написаното от мен до тук, аз мога да ти задам един простичък въпрос, чийто отговор би ми послужил като аргумент срещу твоето твърдение. Ако имаш достъп до подобна статистика, би ли цитирал какъв е процента на многодетни семейства / 3 и повече деца / сред тези с достатъчно финансово обезпечение за тази цел? Въобще на българското общество периодично му се навират в лицето някакви панацеи за промяна на живота му, които много често са глупави, екзотични / и неприложими за модела, по който е устроена държавата ни / или пък са частично замазване на нещата, което още повече влошава ситуацията. Няколко примера: намаляне на броя на депутатите в НС, мажоритарна система на избор / която не е лоша сама по себе си, но едва ли ще даде желания ефект у нас /, пряк избор на полицейски шефове и прокурори по местоживеене и ред други недомислици. Последният пример е фрапантна демонстрация за неразбиране / макар и да съм убеден, че всъщност Трифонов и сценаристите му го знаят и осъзнават много добре / на държавното устройство на САЩ и в частност това на България. А междувременно не искаме да се научим на първо време да спазваме простички правила в ежедневния ни живот. Като това да не пресичаме на червен сигнал от пешеходния светофар, дори и в това време да не преминават автомобили по пътните платна.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 09 апр 2023 12:07

paceto написа:А, имах си аз да стане депутат, въпреки че преди месец в онова интервю май каза точно обратното. Да видим дали и Бойко няма да се отметне за пореден път, че той вече няколко пъти казва, че ще бъде, после нямало да бъде и сега пак щял да бъде, за да водел разговорите.

Слави Трифонов отказа да е депутат

Председателят на "Има такъв народ" Слави Трифонов е подал заявление, с което се отказва да бъде народен представител в 49-ото Народно събрание, стана известно на днешното заседание на ЦИК, съобщава БТА. Заявлението на Трифонов е прието с 12 гласа "за" и един "против". Той водеше листите на партията в Стара Загора и Благоевград, където тя спечели по един мандат.

"Отново Централната избирателна комисия взе решение за необявяване за избрани на вече избрани депутати", каза по време на заседанието Цветозар Томов, който гласува "против". "Аз съм категорично против тази практика, която е възможно да доведе до много сериозни изкривявания на вота на хората на местните избори, които предстоят. Тъй като взехме такива решения - обявеният списък от нас депутати не съответства на волята на избирателя в пълна степен", обясни мотивите си той.ЦИК прие и решение, с което да обяви имената на народните представители в 49-ото Народно събрание. Те ще бъдат публикувани на сайта на комисията днес.

Последно Трифонов бе депутат в 45-ото Народно събрание, когато партията му зае второто място след изборите на 4 април. Тогава той не се яви нито веднъж в парламента, но заради извънредната обстановка заради COVID-19 имаше възможността да участва онлайн в пленарните заседанията. След това на първите предсрочни избори през юли шоуменът се отказа от надпревара за място в Народното събрание, с обяснението че мястото му не е там, а "да носи отговорност за хората, които са там, и това, което правят". През ноември 2021 г. и октомври 2022 г. Трифонов отново не се включи в кандидатдепутатската битка, като на последните избори партията му дори остана извън парламента.

Именно. Виж как си го написал добре - "МАЙ" каза и правиш категорични заключения :))
Иначе Трифонов повече от няколко часа на стол не може да издържи.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 09 апр 2023 13:24

delqnski47 написа:
paceto написа:А, имах си аз да стане депутат, въпреки че преди месец в онова интервю май каза точно обратното. Да видим дали и Бойко няма да се отметне за пореден път, че той вече няколко пъти казва, че ще бъде, после нямало да бъде и сега пак щял да бъде, за да водел разговорите.

Председателят на "Има такъв народ" Слави Трифонов е подал заявление, с което се отказва да бъде народен представител в 49-ото Народно събрание, стана известно на днешното заседание на ЦИК, съобщава БТА. Заявлението на Трифонов е прието с 12 гласа "за" и един "против". Той водеше листите на партията в Стара Загора и Благоевград, където тя спечели по един мандат.

"Отново Централната избирателна комисия взе решение за необявяване за избрани на вече избрани депутати", каза по време на заседанието Цветозар Томов, който гласува "против". "Аз съм категорично против тази практика, която е възможно да доведе до много сериозни изкривявания на вота на хората на местните избори, които предстоят. Тъй като взехме такива решения - обявеният списък от нас депутати не съответства на волята на избирателя в пълна степен", обясни мотивите си той.ЦИК прие и решение, с което да обяви имената на народните представители в 49-ото Народно събрание. Те ще бъдат публикувани на сайта на комисията днес.

Последно Трифонов бе депутат в 45-ото Народно събрание, когато партията му зае второто място след изборите на 4 април. Тогава той не се яви нито веднъж в парламента, но заради извънредната обстановка заради COVID-19 имаше възможността да участва онлайн в пленарните заседанията. След това на първите предсрочни избори през юли шоуменът се отказа от надпревара за място в Народното събрание, с обяснението че мястото му не е там, а "да носи отговорност за хората, които са там, и това, което правят". През ноември 2021 г. и октомври 2022 г. Трифонов отново не се включи в кандидатдепутатската битка, като на последните избори партията му дори остана извън парламента.

Именно. Виж как си го написал добре - "МАЙ" каза и правиш категорични заключения :))

Знае, ме го боли гърба, но се кандидатира! Сигурет съм, че никой не знае кой е следващия в листата, който ще го замести. Хората са гласували за г-н Трифонов и в този ред на мисли ИТН трябва да изгубят депутатско място. Така е морално, а те са морални. Инак са лъжци. При Тото г-н Трифонов каза, че ще вледе в НС... Той е лъжец. Така излъга, че ще емигрипа в Полша, ако Волен отиде на балотаж на президентските избори. По същия начин излъга, че ще направи албум на спечелилия музикалното му предаване и че ще вземе на турнето си танцьорите от състезанието, което провеждаше. Естествено не позволи и на спечелилия конкурса му за водещ да стане водещ. Г-н Трифонов е най-обикновен лъжец.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

На линия
THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 апр 2023 13:24

BRF написа:И само се замислете понеже темата е Политика България,изборите бяха преди 5 дни и вместо да се говори какво ще правим ,какво ще правят избраните партии и да действат за България ни занимават с чеченци,тротинетки и някакво убийство и нито дума за политика!Няма Парламент няма бюджет и което е най-страшно няма разговори!После пак Президента ще е виновен като му прехвърлят отговорността!
Аз за какво не гласувам ?
Но влезлите по някакъв начин в политиката знаят, че с каквито и дебелщини да се занимават, при нови избори пак ще са на върха на пирамидата.

У нас преди, по време и след избори, почти никой не говори за политики.
Само пропаганда ( вътрешна и външна ) ... Лични нападки и обиди.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 09 апр 2023 13:29

pomiqrat написа:
delqnski47 написа:

Знае, ме го боли гърба, но се кандидатира! Сигурет съм, че никой не знае кой е следващия в листата, който ще го замести. Хората са гласували за г-н Трифонов и в този ред на мисли ИТН трябва да изгубят депутатско място. Така е морално, а те са морални. Инак са лъжци. При Тото г-н Трифонов каза, че ще вледе в НС... Той е лъжец. Така излъга, че ще емигрипа в Полша, ако Волен отиде на балотаж на президентските избори. По същия начин излъга, че ще направи албум на спечелилия музикалното му предаване и че ще вземе на турнето си танцьорите от състезанието, което провеждаше. Естествено не позволи и на спечелилия конкурса му за водещ да стане водещ. Г-н Трифонов е най-обикновен лъжец.

Не съм сигурен дали го е казвал при Тото това,но дори и да го е казвал, с тея 11 човека по добре да влезе някой експерт.... не мислиш ли? Кво ще прави Слави Трифонов там ми е интересно. Онея другите с по 60 човека си правят схемите с местата, защото са много и си купуват местата, изместват се един друг, скандалите са при тях. Тук като си с 11 човека кви схеми ще правиш и то с 1 човек? С 11 човека тряя си много обран с местата и да си сложиш възможно най точните хора, а най добре е да са конкретни експерти в нужната област! В момента ИТН имат малко време да се докажат, да поизкарат още някой компромат срещу останалите, но за тая работа ти трябват точните хора. Абсолютно безмислено е и Слави, и Тошко едновременно да са там, а Тошко е много по добър в говоренето. В екипа освен хора, които да политиканстват (Тошко) ти трябват и експерти..
По принцип това е минусът на сегашната форма на избирателна система - отделната личност не може да изпъкне и се налага да промотираш по известен, но не такъв експерт като теб човек, за да събере гласове и после да ти даде място. Заради това трябва да се смени тази пропорционална система, която има и редица минуси освен горния. Много по добре е мажоритарната тежест да се промени и да се засили и така на всеки кандидат народен представител по ясно и изразено ще му четем освен партийните, а и негови лични програми. Една от основните идеи на ИТН е да се засили личната отговорност върху всеки политик и това е основна идея на двата референдума, които те инициираха. Само че политиците за които гласувате постоянно избягват това, защото е много по добре да управляваш без ясно изразена лична( а и партийна) отговорност - коалиции, пропорционални избирателни системи и т.н. и т.н. и не знам как тва още не го виждате толкова години. Първото - това с коалициите, особено е най ясно изразения начин за размиване на отговорност и не знам как още не сте го разбрали! Ако изключим Царя, който беше частен случай (а и не беше чак толкова зле) не е имало партия, която еднолично да е взела властта в България включително и Бойко Борисов, който винаги е управлявал с коалиции и отделна подкрепа, и да е имала лична отговорност за събитията. Време е да се промени тая система, ако изобщо искате да тръгнем нагоре. Държавата е като една огромна фирма, която вие сте собственик и си назначавате директори да я управляват. И не може ей така да оставяте директорите като сгафят да им позволявате да си прехврлят отговорността и поради тая причина наемате един главен директор, който да ги избира тях, вие да ги одобрите и ако стане гаф да се обърнете и да държите сметка към главния директор, където вече ще е ясно кой носи тежката отговорност! Време да почнете да мислите малко по предприемачески и да си подредите къщичката за птиченца и кой какво ще назначавате и кой ще поема отговорност в крайна сметка. С тея ''коалиции'' сме заникъде...
Във всяка сериозна голяма фирма има собственик, директор точно под него и остналите директори, които са нещо като Борд на Директорите. А не да е джаста праста кой решава, кой управлява, кой нам си какво и накрая касата празна....
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Sstefanov
Контакти:

Мнениеот Sstefanov » 09 апр 2023 16:54

Понеже съм и малко заблуден и не следя много нещата, кои за бога са чеченец , някаква тротинетка и кука? Че даже и в социалната мрежа, приятелчета на децата ми от България, постват и коментират. Не съм отварял да гледам, но се надявам, че не са поредните малоумници на пиадестал?

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 09 апр 2023 17:02

Sstefanov написа:...поредните малоумници на пиадестал?

Баш това е. А пък Тротинетката (нещо средно между той и тя) е и партиен член на ДБ по линия на толерастките политики ;д.
[offtopic][/offtopic]

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 09 апр 2023 17:25

По скоро е партиен член на Възраждане по линия на правенето на скандал и събирането на позитиви от манипулирането на празни тикви.

--
п.с. Аз разбрах за този от форума тук. Да ме извинява ако го бъркам, но ми се струва, че 1982 му следеше личността и пускаше материали за него. Другите двама не съм ги чувал.

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 09 апр 2023 17:28

Sstefanov написа:Понеже съм и малко заблуден и не следя много нещата, кои за бога са чеченец , някаква тротинетка и кука? Че даже и в социалната мрежа, приятелчета на децата ми от България, постват и коментират. Не съм отварял да гледам, но се надявам, че не са поредните малоумници на пиадестал?

Емили Тротинетката е той, но е тя и харесва жени. Лесбийка е. Мъжа и си клъцта пишока, за да стане жена и да могат да бъдат заедно. Тротинетка, защото шофира тротинетка със 100 км. из града и никой не я арестува, защото тряцва да сме толерантни към различните.

Тошо Куката и Чеченеца са плод на Пловдивския въздух. Там някакви много странни индивиди се раждат. Тошо Куката e дребен престъпник с баща бивш служител на МВР. Едно време се гавреше с едно джудже от Пловдив известно като Главния :D Тошо Куката преди години го направи известен протежето на Милен Цветков в предаването му. Чеченеца е като от freak shоw от цирка. Та Тошо куката му е липсвала славата и се закрепил до Чеченеца, защото сега той е в тренда. Емили, който е Емил някак се е сдружил с тях и са започнали да правят клипове заедно и служат за подигравка, а малките деца сякаш им се кефят. Въпросните трима са хванали в МОЛ-а слабоумно момче и са го вързали като куче и са го карали да лае. Учителка разпознала момчето. Подала сигнал и тримата заседнаха в ареста. Жалкото е, че вероятно няма да влязат в затвора и да ги пръснат.

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 09 апр 2023 17:31

delqnski47 написа:
pomiqrat написа:
delqnski47 написа:

Не съм сигурен дали го е казвал при Тото това,но дори и да го е казвал, с тея 11 човека по добре да влезе някой експерт.... не мислиш ли? Кво ще прави Слави Трифонов там ми е интересно. Онея другите с по 60 човека си правят схемите с местата, защото са много и си купуват местата, изместват се един друг, скандалите са при тях. Тук като си с 11 човека кви схеми ще правиш и то с 1 човек? С 11 човека тряя си много обран с местата и да си сложиш възможно най точните хора, а най добре е да са конкретни експерти в нужната област! В момента ИТН имат малко време да се докажат, да поизкарат още някой компромат срещу останалите, но за тая работа ти трябват точните хора. Абсолютно безмислено е и Слави, и Тошко едновременно да са там, а Тошко е много по добър в говоренето. В екипа освен хора, които да политиканстват (Тошко) ти трябват и експерти..
По принцип това е минусът на сегашната форма на избирателна система - отделната личност не може да изпъкне и се налага да промотираш по известен, но не такъв експерт като теб човек, за да събере гласове и после да ти даде място. Заради това трябва да се смени тази пропорционална система, която има и редица минуси освен горния. Много по добре е мажоритарната тежест да се промени и да се засили и така на всеки кандидат народен представител по ясно и изразено ще му четем освен партийните, а и негови лични програми. Една от основните идеи на ИТН е да се засили личната отговорност върху всеки политик и това е основна идея на двата референдума, които те инициираха. Само че политиците за които гласувате постоянно избягват това, защото е много по добре да управляваш без ясно изразена лична( а и партийна) отговорност - коалиции, пропорционални избирателни системи и т.н. и т.н. и не знам как тва още не го виждате толкова години. Първото - това с коалициите, особено е най ясно изразения начин за размиване на отговорност и не знам как още не сте го разбрали! Ако изключим Царя, който беше частен случай (а и не беше чак толкова зле) не е имало партия, която еднолично да е взела властта в България включително и Бойко Борисов, който винаги е управлявал с коалиции и отделна подкрепа, и да е имала лична отговорност за събитията. Време е да се промени тая система, ако изобщо искате да тръгнем нагоре. Държавата е като една огромна фирма, която вие сте собственик и си назначавате директори да я управляват. И не може ей така да оставяте директорите като сгафят да им позволявате да си прехврлят отговорността и поради тая причина наемате един главен директор, който да ги избира тях, вие да ги одобрите и ако стане гаф да се обърнете и да държите сметка към главния директор, където вече ще е ясно кой носи тежката отговорност! Време да почнете да мислите малко по предприемачески и да си подредите къщичката за птиченца и кой какво ще назначавате и кой ще поема отговорност в крайна сметка. С тея ''коалиции'' сме заникъде...
Във всяка сериозна голяма фирма има собственик, директор точно под него и остналите директори, които са нещо като Борд на Директорите. А не да е джаста праста кой решава, кой управлява, кой нам си какво и накрая касата празна....

Ако някой ми каже, че ще направи нещо и не го направи, повече не присъства в живота ми. Минавам единствено на здравей.

Върни се в “Свободна зона”