Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Drunken_Master » 05 апр 2023 14:08

A, значи вие можете да мразите руснаците, а ние не можем да мразим хамериканците а.к.а. краварите? На нас руснаците поне са ни дали нещо, хамериканците кво са ни дали? ЛГБТ, циганска "интеграция" и нон-стоп плюене по всичко руско...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 05 апр 2023 14:12

ivan56 написа:
Soulen написа:
Drunken_Master написа:Ае, кога на САЩ им е пукало за някоя държава? Кога? Щели да ги натиснат, да намалят цените... Я виж какво се случи в държави като Ирак и Либия след тяхната намеса? После Велик Бобо ми обяснява, че в Сирия пазели петрола от Башар Асад...
Просто се учудвам защо някой е против БЪЛГАРСКИТЕ интереси да имаме ниски горива. Ако ще камък върху камък да не остане върху някоя талибанска държава, все ми е тая.

Щото за тях е важно руската кочина да е добре, и си мразят американците. Това е.
Ние уж получаваме "евтиният" руски петрол сорт Урал, ама цените като за Брент.
Иначе е крайно време всички "бензиностанции" да си получат дозата шамари и де си седнат на задника.
Иначе никой не им пречи да си търгуват с местните валути, ама що ли всеки иска доларес.
Аз ще дам един безобиден пример с един китаец в Италия и един в Солун с които търгувам, не искат и да чуят за юани дори и евраците не ги приемат с голямо желание. Но като видят чичо бенджи стават много сговориливи.

И сърбите се кефят на еврото например. В цяла Африка и Азия си искат долари, щото утре тяхната валута може да става само за подпалки и тапети, нормално. Без валутен борд, всички, не само копейките, щяха да си държат парите в Евро.
Последна промяна от Soulen на 05 апр 2023 14:14, променено общо 1 път.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 05 апр 2023 14:14

Drunken_Master написа:A, значи вие можете да мразите руснаците, а ние не можем да мразим хамериканците а.к.а. краварите? На нас руснаците поне са ни дали нещо, хамериканците кво са ни дали? ЛГБТ, циганска "интеграция" и нон-стоп плюене по всичко руско...

А, ако действията им са в наш интерес, трябва пак да ги критикуваме ли? Понякога представи си, интересите ни съвпадат. Аз не виждам нищо лошо, ако трябва и война да се обяви на някоя мюсюлманска кочина, ако това ще е добре за нас и Европа.

Ти защо подкрепяш Русия, заради сантимент ли някакъв? Мисля, че трябва да се подкрепя каквото ни е изгодно в краткосрочен и дългосрочен план.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 05 апр 2023 14:20

Soulen написа:Мисля, че трябва да се подкрепя каквото ни е изгодно в краткосрочен и дългосрочен план.

ОК... Ето ти го абсолютно аналитичен пример... сегашното положение. Как би коментирал скъсването с всичко руско? Единственият, който печели от войната е САЩ. После разни лицемери като някои (ай да не споменавам, че ще изям пак бан), ми ронят крокодилски сълзи за украинският "етнос"...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 05 апр 2023 14:26

Drunken_Master написа:
Soulen написа:Мисля, че трябва да се подкрепя каквото ни е изгодно в краткосрочен и дългосрочен план.

ОК... Ето ти го абсолютно аналитичен пример... сегашното положение. Как би коментирал скъсването с всичко руско? Единственият, който печели от войната е САЩ. После разни лицемери като някои (ай да не споменавам, че ще изям пак бан), ми ронят крокодилски сълзи за украинският "етнос"...

Ето ти веднага отговор. В такава ситуация просто се минимализира загубата. Имаш вариант да скъсаш с всичко руско или да скъсаш с всичко ЕС и американско. Хайде дай честен отговор с коя иконимика сме обвързани най-много и какъв избор имаме. Виж лагера на Русия и лагера на САЩ, просто няма база за сравнение. От два стола се пада на земята за държави като нашата, които не могат да предложат нищо и е важна единствено територията. Какво произвеждаме или притежаваме, което да е ценно, че да ни се разрешава да действаме като Турция?

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 05 апр 2023 14:49

Drunken_Master написа:

Ами ние и преди войната в Украйна, не получавахме нищо даром от Русия, плащахме и тогава едни от най-скъпите(ако не и най-скъпото) горива. Каква полза имахме от тях, като бяха монополисти в един от най-важните сектори и си правиха каквото искат?
Сега да ми говориш за Германия и големите индустрии, че губят, ама специално за нас, айде моляти се?
Сигурно не знаеш(щото не ти отърва) какъв ни е търговският баланс с тях.
Дори и нашата икономика спечели от тази война, колкото и да е цинично. Заводите за торове, енергията който изнесохме и още куп примери.
История на комунзма там поне си чел нещо. Тука пишеш глупости.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 05 апр 2023 15:03

За мен е от съществено значение, да водим някаква балансирана политика, това е... Нещо, което донякъде се опитваше и Виктор Орбан да води. Врича се в някаква вярност към ЕС и Вашингтон, но не престава да се противи срещу ЛГБТ простотии, емигрантски вълни и т.н. Освен това, Орбан е и единственият държавник на високо ниво от ЕС, който публично каза, че руският газ е най-добрата алтернатива. Можеш да погледнеш назад в темата, колко статистики бяха изнесени за фалирали предприятия из Европа. Причината за фалитите я знаем много добре... Не случайно пак той алармира, че НАТО обмислят да изпращат войски в Украйна.
А ние се вричаме във вечна вярност към ЕС и САЩ и благодарение, на което вече взимаме ОТНОВО руски газ, ама от Турция. Излишно е да казвам, че Ердоган ще вземе дебел хонорар образно казано, нали? В смисъл цената няма да е същата, както едно време. Малко или много посредника ще си вземе солиден процент.
В последните месеци не знам, какво стъпа "на криво", че на Путин да му писне на оная работа и да обяви Унгария за "неприятелска". Вероятно, не знаем част от истината. Доколкото си спомням, Орбан много пъти е изказвал възмущението си от самото предложение за изпращане на войски в Украйна.
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 05 апр 2023 15:08

Drunken_Master написа:За мен е от съществено значение, да водим някаква балансирана политика, това е... Нещо, което донякъде се опитваше и Виктор Орбан да води. Врича се в някаква вярност към ЕС и Вашингтон, но не престава да се противи срещу ЛГБТ простотии, емигрантски вълни и т.н. Освен това, Орбан е и единственият държавник на високо ниво от ЕС, който публично каза, че руският газ е най-добрата алтернатива. Можеш да погледнеш назад в темата, колко статистики бяха изнесени за фалирали предприятия из Европа. Причината за фалитите я знаем много добре... Не случайно пак той алармира, че НАТО обмислят да изпращат войски в Украйна.
А ние се вричаме във вечна вярност към ЕС и САЩ и благодарение, на което вече взимаме ОТНОВО руски газ, ама от Турция. Излишно е да казвам, че Ердоган ще вземе дебел хонорар образно казано, нали? В смисъл цената няма да е същата, както едно време. Малко или много посредника ще си вземе солиден процент.
В последните месеци не знам, какво стъпа "на криво", че на Путин да му писне на оная работа и да обяви Унгария за "неприятелска". Вероятно, не знаем част от истината. Доколкото си спомням, Орбан много пъти е изказвал възмущението си от самото предложение за изпращане на войски в Украйна.

Балансираната политика му режат еврофондове и е с най-високата инфлация в ЕС. И пак ще бъде обявен за враг на Русия.

Представи си сценария на ВСВ и някой да води балансирана политика. Няма такъв филм, или си с нас или против нас. Избираш страната, която ще ти донесе по-малко загуби. Все пак малките държави само могат да загубят в такива конфликти, въпроса е колко точно ще загубят.

В мирна обстановка може да правиш алъж вериж с всички, както правеше Бойко, но в момента сме в нова глобална война, засега относително студена.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 05 апр 2023 15:08

ivan56 написа:Тука пишеш глупости.

Много яко звучи от човек, дето цяла година ни надува главата за цените на "скъпия" руски газ... И кво стана? Пак руски газ взимаме? Сигурно щото сме руски подлоги? Или как го беше казал Кройфа и Бобо Николов... Радев бил "проруски".
Изображение

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 05 апр 2023 15:28

Глупостите ги пишеш ти, защото тази тема не те интересува и не четеш по нея. Клъвнеш от оня пробит форум кво пишат дураците и го плеснеш тук, както и за войната в Украйна.
За да плещиш глупости трябва да имаш някакви доказателства не приказки на аба.
Ква е разликата като получавахме руски газ преди войната от други посредници и сега от Турция примерно(щото доказателства кор)?
Сега може и руски да вземаме, нали са на фатмака хората.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Върни се в “Свободна зона”