Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот NOMER14 » 03 апр 2023 08:14

rhaegar написа:
bubka написа:
ПП и ДБ нямат никакви местни структури. Тях и БСП ще ги бие на местния вот. Просто в по-малките места хората гласуват по-скоро за личности, отколкото за партии, а на места има дългогодишни успешни кметове.

Явно започват да ги организират, щом и в наше село отвориха офис. Е, до сега само са го налепили с плакати и вътре не съм виждал никой, но и честно казано не съм минавал от там в работно време. А и вече на втори поредни избори имат кандидат-депутат от града.

Стари муцуни, скачащи от партия на партия, колкото щеш. Пък и за 33 години се родиха млади, неоцапани с политика.
Местните избори са по-мажоритарни.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 03 апр 2023 08:18

[offtopic][/offtopic]
NOMER14 написа:
bobonikolov написа:Това няма никакво значение в момента. Победител реално няма, защото ще има нови избори. С 39% избирателна активност нищо няма да стане.

Това не е вярно.
Избирателната активност е над 55%.
Имащите право на глас според списъците е 6,5 млн. Според преброяването преди година и нещо в България живеят около 5 млн. Гласуват около 2,5 млн. 300 хил нямат право на глас.
Грубо казано зад граница са над 2 млн, от които гласуват 150 хил. А зад граница колко са не са живи, не се знае.

Аз казвам каква беше цифрата снощи. И днес гледам, че никъде не пише още за 55% избирателна активност. Редовно правителство с мнозинство -йок

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 03 апр 2023 08:20

Дори и не ги знам какви ще са, честно казано. Иначе тоя кандидатът не е бил до сега в политиката, а е сигурно около 50 годишен и не е като да не е имал шанс до сега.

Ама то при нас на последните местни избори кандидатът за кмет на БСП беше член на ГЕРБ, до деня в който беше издигнат за такъв.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 03 апр 2023 09:29

bubka написа:
Soulen написа:Единствената изненада е ИТН. Между другото Копейките скоро ще станат втори, както вървят нещата. Добре си водат кампаниите, няма какво да се лъжем.

Преди седмица ми споделиха, че Ковачки е врътнал кранчето на Янев. И миналия път без купени вот в Бургас и Стара Загора нямаше да влезнат.

Баце ще иска да играе с ПП да ги досъсипе преди местните избори. Бях убеден, че Герб ще загубят бая големи области, но за момента се очертава само София да падне и пак не е сигурно. В Пловдив Коцето Димитров ще бие убедително бившия областен на ДБ, който ми е съсед между другото. В Бургас също е ясно, а Варна може Копейката да го превземе дори, което ще е цирк голям.

ПП и ДБ нямат никакви местни структури. Тях и БСП ще ги бие на местния вот. Просто в по-малките места хората гласуват по-скоро за личности, отколкото за партии, а на места има дългогодишни успешни кметове.

Е те трябва да вземат големите градове. Малките градове и общини не са приоритет. София за мен им е сигурна. Герб са слабички там вече. Но само София едва ли ще е достатъчна да бутнат Герб.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 03 апр 2023 09:56

Пълен провал на нео марксистката коалиция Козяк, ха ха ..... и се обединиха, и пак зад ГЕРБ.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 03 апр 2023 10:24

Не знам до колко потвърденото окопаване на Боце и шайката му като непреодолимо препятствие е повод за радост обаче.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 03 апр 2023 11:27

bobonikolov написа:[offtopic][/offtopic]
NOMER14 написа:
bobonikolov написа:Това няма никакво значение в момента. Победител реално няма, защото ще има нови избори. С 39% избирателна активност нищо няма да стане.

Това не е вярно.
Избирателната активност е над 55%.
Имащите право на глас според списъците е 6,5 млн. Според преброяването преди година и нещо в България живеят около 5 млн. Гласуват около 2,5 млн. 300 хил нямат право на глас.
Грубо казано зад граница са над 2 млн, от които гласуват 150 хил. А зад граница колко са не са живи, не се знае.

Аз казвам каква беше цифрата снощи. И днес гледам, че никъде не пише още за 55% избирателна активност. Редовно правителство с мнозинство -йок

Ти на написаното ли вярваш.
Те делят 2,5 млн на 6,5 млн. Това 6,5 реално в България е 4,7 млн.
С Регъра сме го обсъждали това.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 03 апр 2023 11:29

ReBorn1982 написа:Пълен провал на нео марксистката коалиция Козяк, ха ха ..... и се обединиха, и пак зад ГЕРБ.

Чакай да излязат официалните резултати. Щото в момента гледам... при 86.5% обработени протоколи, че Възраждане е пред ДПС даже, което мен лично ме съмнява. А и Славчо е вътре, което още повече ме съмнява.
Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 03 апр 2023 11:32

rhaegar написа:Не знам до колко потвърденото окопаване на Боце и шайката му като непреодолимо препятствие е повод за радост обаче.

Електоратът му не ще раздаване на пари, а да няма инфлация.
Електоратът му не е от пенсионери или от пенсионери с малки доходи.
А че държавните чиновници по места подкрепяли Герб, е преувеличено. Техните заплатки са ниски. Не говоря за висшия ешелон, те сигурно си ходят за гъби.

Потребителски аватар
insaneboy1
Контакти:

Мнениеот insaneboy1 » 03 апр 2023 11:39

[wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTgeRES7WfrIeE2Qzeot_8QxtSWJDD-scT3VA&usqp=CAU[/wrapimg]
Anulo mufa

Върни се в “Свободна зона”