Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот metodito » 24 мар 2023 07:35

Една от жените на годината в САЩ според USA Today:
https://eu.usatoday.com/in-depth/opinio ... 600134001/
Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 24 мар 2023 09:33

ReBorn1982 написа:
garfield22 написа:"Най-миролюбивата държава в света" САЩ с поредния си рекорден военен бюджет, те вече открито заявяват, че Китай е най-голямата заплаха за тях, явно са осъзнали, че до няколко десетилетия Китай ще ги детронира от позицията им на световен геополитически лидер и най-развита страна в света и те завинаги ще загубят своята хегемония:
https://news.bg/world/kitay-e-nay-serio ... tsiya.html

Трябва постоянно пред американския данъкоплатец да се размахва някакво плашило, за да се оправдава постоянното печатане на още и още долари и увеличаване на и без това космическия военен бюджет. Това е държава с над 30 трлн. долара дълг .......

Китай военно не е никаква заплаха за САЩ, не китайски военни кораби постоянно обикалят около САЩ и не Китай има военни бази около САЩ .....

Китай е най-голямата заплаха за САЩ. Военно естествено няма кой да ги пипне, икономически е проблема. Русия например е на нивото на Иран и Северна Корея като интерес и заплаха. Което прави смехотворно напъните на орките да си придават важност пред САЩ.

Засега обаче имат 2 огормни слабости Китай. Първата е, че могат да бъдат докарани до глад, ако САЩ ги блокира по море. Това е най-голямата им слабост и затова реват за Китайско море. Ако превземат Тайван, биха си решили този проблем в момента и биха докарали огромни главоболия на САЩ и ЕС.

Другата е, че за разлика от Русия, която не зависи толкова от Запада, народа винаги може да го изгладува, икономиката на Китай е силно експортно ориентирана. Подобни санкции буквално ще убият държавата им. То ние тука в ЕС и в САЩ ще го усетим брутално едно ембарго към Китай, а те направо бутат кепенците.

Та общо взето, Япония, Корея и САЩ по всяко време могат да блокират всички пристанища на Китай и да го унищожат.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 24 мар 2023 14:47

https://money.bg/business/amerikanskata-banka-pacwest-e-v-kritichna-situatsiya.html

Люш люш .... все повече почват да се клатят, не съм сигурен дали печатницата ще насмогне да напечата "ликвидност" за всички, а и печатницата помпи инфлацията, която и сега е много висока .....

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 24 мар 2023 15:27

ReBorn1982 написа:
THE G.A.M.E написа:Естествено, че Щатите са най-великите в света и в това спор няма как да има.
Американски подводници и самолетоносачи бродират край бреговете на Русия и Китай. Последните непрекъснато вдигат врява, че едвали не "Янките" се готвели да ги нападнат. А те просто са там, за да си пазят инвестициите в Тайван. :)
Около 70 % от светът прави и мисли това, което кажат от Вашингтон.
Факт ли е ? Факт ! Доказан при това.
Е, не са ли най-великите ? :)

Еееее .... посмали малко, 70 % ...... виждаш че почти целият свят си търгува с Русия, явно не им дреме. Затова и САЩ се опитва да налага тавани на цените на руски енергоносители, щото не може да спре държавите да ги купуват.
Имам на предвид като пространство и страни.
Понеже, то само населението на Китай и Индия прави почти 50 % от цялото население на планетата, ама викам, айде, да не правя повечко уточнения, че ще излезна пак расист.

Простичко - Представи си Китай и Русия, да дават наклон на Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Австралия, Канада, Япония и т.н. от влиятелните Държави, с кой да търгуват, кой да облагат със санкции, и какви отношения да имат с определени страни.
Звучи смехотворно, нали ? :)
Според мен времето, в което това евентуално може да се случи, е твърде далеч в пространството.
А САЩ го правят, понеже са световен икономически, политически и военен лидер.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 24 мар 2023 17:16

После тук да не се чудят защо в бъдеще Китай ще е номер 1. И недейте да ги обвинявате, защото в момента сащ сам се унищожава. Това е така, защото там сега се назначават хора на важни постове в частния и държавния сектор, не защото имат качества, а само защото са черни или транс.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 24 мар 2023 17:24

Министър на отбраната в САЩ в момента е не най-достойният, а най-черният ...... a този дърт пeдераст по-горе дори няма нужда от коментар, не знам как ще вечерям довечера след като видях снимката.

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 24 мар 2023 20:13

Eminem написа:После тук да не се чудят защо в бъдеще Китай ще е номер 1. И недейте да ги обвинявате, защото в момента сащ сам се унищожава. Това е така, защото там сега се назначават хора на важни постове в частния и държавния сектор, не защото имат качества, а само защото са черни или транс.

Китайците заслужават само уважение и нищо друго. За 50 години станаха световна суперсила с много работа и дисцилина, измъкнаха стотици милиони души от бедността и то без да започват и разпалват войни по всички краища на света, подобно на Империята на злото от Северна Америка. Тука се говори за как било опасно, че ще си наложат диктатурата, ще ни следят и т.н.- пак за разлика от САЩ, Китай не налага своите ценности на света. Друг въпрос е, колко това на САЩ са ценности.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 24 мар 2023 20:35

bobonikolov написа:
Thsmith написа:Отстъпката не е точно подарък, но как и да е.

Не е отстъпка. Американците плащат $660 млн а Словакия -$340 млн. Т.е за едни 10 броя руски мигове, система за ПВО Куб Америка ще извади от собствения си бюджет $660 млн, с които ще доплати на Bell за словашките хеликоптери, а Словакия ще плати останалите $340 млн.

Не е точно така.
Да кажем аз имам останал 150 годишен монокъл. Не го ползвам и не ми върши никаква работа. Продавам го за 100$ и съм напред 1000$. Ако обаче го подаря на някой, а след това друг ми измисли награда и каже, че ще финансира част от покупката на катераческа екипировка за 10 000 и от теб се иска да платиш само 3400 $, а другите 6600$ ще ги финансира той. Да де, но ти на планина не си стъпвал и не искаш да стъпваш. Това не ти трябва. Хубаво, взимаш го изгодно, но не ти трябва.
Резултат: Не си изкарал 100$ от продажбата на монокъл, а си дал 3400$ за нещо ненужно.

---
Остин си има нормална военна кариера и ме съмнява да е защото е черен, при това е от Алабама където хич не са на почит тези неща. За разлика от много от другите назначение, съмнява ме това да е точно такова.

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 24 мар 2023 21:02

Има други, много по-достойни от тоя. Не се прави, че не си наясно .... Остин е министър на отбраната, защото е черен. Както и Обама беше сложен за президент, защото е кафяв .... иначе и за чеп за зеле не става.

Кметица на Чикаго е една невероятно проста и посредствена женица ..... но е такава, защото е черна и лесбийка.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 24 мар 2023 21:39

Чакай сега, смесваш нещата. Обонго е изборна длъжност, а министър се назначава от победителя в изборите и се одобрява от други победители в сената.
В Чикаго специално, Републиканец не е печелил ако се не бъркам от над 100 години, не случайно са града с най-голяма престъпност и най-много убийства. Що се отнася до Остин, не съм срещнал някакви сериозни скандали около него. Републиканците основно хейтват по марк мили. Съмнява ме някой от нас да е тесен специалист по военното дело за да каже дали той е най-подходящия демократ за това, но наистина не е дал сериозен повод (или аз съм го пропуснал) да се атакува точно неговото назначение.
Примерно Аш Картър, Панета, Хейгъл бяха много, многооооооо по скандални и с мнооооооого въпросителни около действията им. Е до този момент не е влязъл в обувките на Каспър Уайнбъргър, но не е и Аш Картър : )

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

Върни се в “Свободна зона”