Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Drunken_Master » 17 мар 2023 14:51

Российским подразделениям удалось закрепиться на заводе «АЗОМ» в Артемовске, идет продвижение вглубь промзоны — врио главы ДНР Денис Пушилин
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
boglev
Контакти:

Мнениеот boglev » 17 мар 2023 16:48

Командирът на батальон на 46-а отделна бригада Анатолий "Купол" е бил понижен в длъжност, след като в интервю за в. "Вашингтон Пост" е критикувал украинските въоръжени сили, съобщи "Украинская правда" и главният редактор на украинското бюро на американското издание Изабел Хуршудян. По-късно тази информация беше потвърдена от говорителя на украинските въздушнодесантни войски Валентин Шевченко.

На 13 март "Вашингтон Пост" публикува статия за състоянието на украинските въоръжени сили в навечерието на контраофанзивата на Украйна, която се очаква през пролетта. Журналистите са разговаряли с няколко украински военнослужещи, включително от "Купол". "Вашингтон Пост" твърди, че неговото подразделение се е сражавало в Донецка област и се е изтеглило от Соледар през зимата, след като украинските военни са били обкръжени от руските войски.
Офицерът казва, че е станал свидетел на това как стотици украински войници изоставят позициите си, докато групи наемници от ЧВК "Вагнер" настъпват. "Купол" свързва тази ситуация с факта, че на фона на загубите в редиците на въоръжените сили има много лошо обучени новобранци.

За една година война, казва той, около 100 от 500-те войници на неговия батальон са били убити, а 400 - ранени, което е довело до попълване на подразделението с неопитни новобранци.

"Получавам 100 нови бойци и дори не ми дават време да ги обуча. Казват ми: "Вземи ги в бой". [А в боя] новобранците просто захвърлят всичко и бягат. Това е. Разбирате ли защо? Защото войникът не стреля. Аз го питам: "Защо?" А той казва: "Страхувам се от звука на стрелбата". И по някаква причина нито веднъж дори не е хвърлял граната ", казва "Купол", като освен това отбелязва и недостига на боеприпаси на фронтовата линия.
«Войну убивают войной, кровь смывают кровью, зло вернется к тому, кто его сотворил!»[center][/center]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 17 мар 2023 17:35

Хага, съд, Путкин, капут.
Жалко, че няма правосъдие като при ония диваци, да го обесят публично.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 17 мар 2023 18:05

ivan56 написа:Хага, съд, Путкин, капут.
Жалко, че няма правосъдие като при ония диваци, да го обесят публично.

Това означава само едно. Путин никога повече няма да стъпи на Запад от Русия. От тук на сетне избора пред руснаците е ясен. Или живеят в изолация с цар Путин на власт или ще трябва да изберат нов президент и изцяло нов курс. Означава също и, че преговори за мир стават почти невъзможни.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 17 мар 2023 18:53

Защо Хага не съди хамериканци?
The American Service-Members' Protection Act known informally as the Hague Invasion Act, is a United States federal law described as "a bill to protect United States military personnel and other elected and appointed officials of the United States government against criminal prosecution by an international criminal court to which the United States is not party

This authorization led to the act being colloquially nicknamed "The Hague Invasion Act", as the act allows the President to order U.S. military action, such as an invasion of The Hague, where the ICC is located, to protect American officials and military personnel from prosecution or rescue them from custody.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 17 мар 2023 19:03

Русия, както САЩ не е страна по Римския статут и решенията на съда в Хага нямат правна тежест.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 17 мар 2023 19:10

Смити, спешъл фур ю...
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 17 мар 2023 19:14

Осама на конче : ) Брей... чудно защо за мен. Нито съм религиозен, нито нищо ; )

bubka написа:
Мастъре, войната може да приключи много скоро. Следи нещата на банковия фронт в САЩ.

На теория, ако нещата се сринат максимално, това не означава по-малко напрежение, а вероятно води до нужда от разгръщане за да се кешират ползите : )
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 17 мар 2023 19:21

Thsmith написа:Осама на конче : ) Брей... чудно защо за мен. Нито съм религиозен, нито нищо ; )

bubka написа:
Мастъре, войната може да приключи много скоро. Следи нещата на банковия фронт в САЩ.

На теория, ако нещата се сринат максимално, това не означава по-малко напрежение, а вероятно води до нужда от разгръщане за да се кешират ползите : )

Кеширане на хартийки които в световен мащаб даже ги няма Смити...Виртуална реалност..Демек ..Захарен памук..Лапаш нещо..ама няма нищо в стомаха
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 17 мар 2023 19:25

Thsmith написа:Осама на конче : ) Брей... чудно защо за мен. Нито съм религиозен, нито нищо ; )

bubka написа:

Възможно е. Но не знам какво ще бъде мнението на американското общество да се наливат пари в Украйна, когато банковият сектор там е пред колапс. Най-малкото ще доведе до сериозен ръст в процентите на Баче Тръмп, а демократите едва ли искат такова нещо. Само за последната седмица ФЕД е налял над 300 млрд долара ликвидност в банките.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”