Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Soulen » 16 мар 2023 18:14

ivan56 написа:
ReBorn1982 написа:Нищо не си казвал, познах те по заядливия стил. Даже никнейма не ти помнех, само помня, че беше от Русе. Но стила ти помня.

И не си мисли, че нямаше да те познаят бързо-бързо.

"Не знаеш какво е спам" :D
Кашчей редовно го употребяваше.
Чакаме Станко и онова лайно Месифен

Станко миналата година се беше появил за малко. Той беше велик трол, сегашните не могат да му стъпят на малкия пръст.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 16 мар 2023 18:29

ReBorn1982 написа:Ти ли мА "уби" ??! Изображение

Не, няма нужда ..... свикнал съм с този, на онзи и паролата сигурно не му я помня вече ....

Soulen написа:Тя се обвърза в последствие. И преди съм писал, че темата на Серия А беше велика едно време. Там се запозна с Бероеца, дето и той беше фен на Милан и заедно с един левскар и бианконер Сторм, се бориха за нея. После Сторм спря да пише дори.

Е, аз явно по-късно съм бил, щото вече беше с бИроИца ..... но беше серт мома, сега се сещам ...... левскарка, националист, жабарофил ..... Изображение

Не помня. Ама Кашона аз го утепах и в момента съжалявам...
Наскоро се мерна пак ... и пак изчезна деба.... дано да е добре, че е на възраст човека ->
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 16 мар 2023 20:29

Soulen написа:Тя се обвърза в последствие. И преди съм писал, че темата на Серия А беше велика едно време. Там се запозна с Бероеца, дето и той беше фен на Милан и заедно с един левскар и бианконер Сторм, се бориха за нея. После Сторм спря да пише дори.

Той Сторма замина за чужбина, май отиде на бригада в Америка и си остана там. Нещо бизнес беше почнал, ма то с Миро бяха близки повече покрай Юве и той е споменавал.
Иначе Летисия и миланиста май вече си бяха двойка и ги тролехме нещо, не че Сторма я е искал. Аз помня че я изгонихме от темата за италианското като почнахме да слагаме голи жени към прогнозите и тя се направи на някаква морална и изчезна. Тя чак и фейсбуците ни беше ровила, да ни търси кой кой е.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 16 мар 2023 20:30

Започваме отначало : D

Седем съдии от Върховния административен съд (ВАС) се отведоха от делата на бившите изпълнителни директори на обявената в несъстоятелност „Корпоративна търговска банка“ за отмяна на различни актове на съда, с които през 2015 г. им беше отказано участие по делото за отнемане на лиценза на банката.

Както е известно, през 2014 г. БНБ отне лиценза на КТБ (първо я постави под специален надзор). Това решение на централната банка беше оспорено пред Върховния административен съд (ВАС) от основните акционери в КТБ, включително мажоритарният „Бромак“ (собственост на Цветан Василев). В две последователни. определения ВАС обаче прие, че нито акционерите, нито членовете на ръководството на банката имат право да обжалват решението за отнемане на лиценза, защото не са страни в административното правоотношение и не са адресати на оспорения административен акт. Съдът прие, че само назначените незабавно след поставянето на КТБ под специален надзор квестори могат да я представляват по делата за лиценза.

Миналата година обаче Европейският съд по правата на човека прие, че КТБ е била лишена от справедлив съдебен процес при делото за отнемането на лиценза ѝ и е било погазено правото на собственост на акционерите ѝ.

Решението на съда в Страсбург е основание за отмяна (чл. 239, т. 6 АПК) на определенията на ВАС, с които беше потвърдено отнемането на лиценза на КТБ и с които беше отказано на директорите на банката и на акционерите ѝ да участват в процеса. Самият ЕСПЧ посочи в решението си, че именно отварянето наново на делото за лиценза е най-подходящият начин за отстраняване на констатираното от него нарушение. Но подчерта: „В същото време изпълнението на решенията на ЕСПЧ не трябва неправомерно да нарушава принципите на сила на пресъдено нещо и на правната сигурност в гражданския процес, по-специално когато съдебните спорове засягат трети лица, чиито законни интереси трябва да бъдат защитени“. Съдът в Страсбург посочи още, че фактът, че са минали 7 години от постановяването на окончателното определение на ВАС за отнемането на лиценза също е съществено съображение.

Сега на основание на решението на ЕСПЧ акционери и директори в КТБ поискаха отмяна на всички актове на ВАС, които са в нарушение на приетото от съда в Страсбург и не им дадоха да участват в делото за отнемането на лиценза.

Във ВАС са образувани три дела. По две от тях 7 съдии вече си направиха отвод по искане на директорите на КТБ, а очакването е отводите да продължат лавинообразно.

Причината за това е, че шефовете на фалиралата банка настояват, че по делата за отмяна не трябва да се произнасят не само съдиите, участвали в приемането на спорните решения и определения, но и всички съдии, участвали в разглеждането на тълкувателно дело №4/2015 г. на ВАС. Това тълкувателно дело приключи с отказ на мнозинството във ВАС да се произнесе по искането на Висшия адвокатски съвет да се определи кръгът от лицата, които могат да обжалват решения на БНБ за отнемане на банкови лицензи.

То беше подписано с особено мнение само от 11 съдии. Те са Марина Михайлова (вече пенсионирана), Диана Добрева (в момента член на Комисията за атестирането и конкурсите на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет), Жанета Петрова, Теодора Николова, Атанаска Дишева (в момента член на ВСС), Виолета Главинова, Искра Александрова, Николай Гунчев, Даниела Мавродиева, Аглика Адамова и Соня Янкулова (в момента съдия в Конституционния съд). Т.е. на всички останали, които са работили във ВАС към 2016 г., се иска отвод. Така да разгледат делата остават само съдиите, повишени във върховния съд след 2016 г.

Първите отвели се са Таня Вачева (участвала при разглеждане на делата, образувани по предявени от други лица жалби срещу отнетия лиценз на КТБ), Анелия Ананиева (подписала тълкувателното определение по тълк. дело № 4/2015 г.), Юлия Тодорова (съпруга на адвокат Ангел Ганев – процесуален представител на „Бългериан Акуизишън Къмпани II С.а.р.л“ ООД – акционер в КТБ), Иван Раденков и Лозан Панов – участвали при разглеждане на делата по жалби срещу отнетия лиценз на КТБ и Диана Гърбатова и Весела Павлова – гласували определението по тълкувателно дело № 4/2015 г.

4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 16 мар 2023 20:49

Само да отбележим поредната вандалщина срещу българщината в РСМ ..... естествено, у нас никаква реакция от борците срещу някакъв тъп паметник в центъра на София ..... ма то е много по-лесно да "воюваш" с паметници отколкото да защитаваш интересите на България срещу една измет, очевидно поощрявана от САЩ и ЕС.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 16 мар 2023 21:27

Днес май се е случило нещо, което има потенциал да се превърне в голям скандал и да катурне "Добрите Сили", а.к.а ДС. Разбили са престъпна група, която се е опитвала да свали Гешев и да изнудва съдии, прокурори, хора в МВР, а като политически връзки с тази престъпна група са намерени да се споменава Кирчо, Кокорчо и Цецо от Белград :)))))).

https://dnes.dir.bg/temida/chuyte-razgo ... a-prokuror

https://blitz.bg/obshtestvo/prokuratura ... 42557.html

По време на презентацията на прокуратурата бяха представени и 15 аудиозаписа на разговори между петима души. На тях лицето, наречено Красимир Каменов – Къро разговаря с обвиняемите, както и с лице, за което има данни, че е журналист, засягайки имената на Кирил Петков, Асен Василев, „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, главния прокурор Иван Гешев и др.

От записите се чуват изрази като: „Сега ще видим дали Гешев ще хвърли топката…“, „Любомир Георгиев сигурно ще отиде на изборите…“, „Митко BIRD“, „Давам ти Дилян.“, „Тоя Борислав от ГДНП…“, „Цецо ми звъня вчера от Белград…“.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 16 мар 2023 21:44

rhaegar написа:

Той Сторма замина за чужбина, май отиде на бригада в Америка и си остана там. Нещо бизнес беше почнал, ма то с Миро бяха близки повече покрай Юве и той е споменавал.
Иначе Летисия и миланиста май вече си бяха двойка и ги тролехме нещо, не че Сторма я е искал. Аз помня че я изгонихме от темата за италианското като почнахме да слагаме голи жени към прогнозите и тя се направи на някаква морална и изчезна. Тя чак и фейсбуците ни беше ровила, да ни търси кой кой е.

От вашия форум за Серия А с Маркизио си пишех по едно време. Даже името му помнех, Мартин май се казваше. Играехме Хартстоун докато беше още добър. Честно казано май само с него съм си писал извън форума.

А и още едни момче имаше от Пловдив, даже май фейса му имах, ама не му помня ника вече.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 16 мар 2023 21:52

Само да ви кажа, че от време на време мярвам в коментариите под статийките на сайта профил с името Кашчей. Значи профила не са го блокирали.

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 16 мар 2023 22:57

rhaegar написа:
Всички в тоя форум претърпяват катарзис, рано или късно.

Aaa не, аз съм инатлив и не се променям : )
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 16 мар 2023 23:25

Soulen написа:
rhaegar написа:

От вашия форум за Серия А с Маркизио си пишех по едно време. Даже името му помнех, Мартин май се казваше. Играехме Хартстоун докато беше още добър. Честно казано май само с него съм си писал извън форума.

А и още едни момче имаше от Пловдив, даже май фейса му имах, ама не му помня ника вече.

Само да вметна, че тия от форума на Ювентус... 80% от тях са болни мозъци. Отдавна спрях да влизам в малоумният им форум. Маркизио, и той не прави особена разлика. Тоя другия... Сторм ли къв беше, не беше ли оня, дето беше фен на 1000 отбора едновременно? Челси, Ювентус, Левски и Барселона? Нещо подобно... А и Мидълзбро май харесваше. Веднъж го попитах, ако случайно тия четири отбора се засекат в групите на ШЛ, какво ще прави? Сигурно ще си реже вените. Той се разсърди, завалията... Много чувствителни люде...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Върни се в “Свободна зона”