Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Soulen » 09 мар 2023 11:26

Drunken_Master написа:Ти не говореше за НАТО, а за САЩ. Аз ползи от обвързаността със САЩ не виждам. Виждам една държава (България), която е една нископлатена ку*ва на сутеньора си (САЩ). Ф16-ките? Кога?

11 юли 2019
Каракачанов подписа сделката за F-16: Цената е $1.256 млрд, чака се отстъпка от $60 млн.

https://www.mediapool.bg/karakachanov-p ... 95561.html

Скоро ще станат 4 години...
Иначе оправдания - бол. КоВид, война, Меркурий ретрограден...

Странно, че америакнците ни виждат като руска ку*ва. Мислиш ли, че не следят какво е отношението към тях. Как зад гърба им пробвахме да играем на два стола през годините и че сме единствената държава с русофили в ЕС и НАТО?

НАТО и САЩ са едно и също. След загубата на Студената война, само те могат да гарантират нашата сигурност и цялост. На малки държави като нас, им трябва гръб или от Русия или от САЩ, иначе рискуваш Югославски и Украински сценарии.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 09 мар 2023 11:32

Мхм... направо ги виждам как търчат, да ни помагат.
Между другото... интересно, защо в Югославия се намесиха без да има страни-членки, а сега не могат? :)
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 09 мар 2023 11:35

Просто някой ушанки и чугуни си жадуват да са в руска орбита, но за огромно тяхно съжаление това никога повече няма да се случи.
Само идиот може да пита какво му било предимството да е член на тези два съюза.
Може просто да погледне Украйна и да си зададе въпроса, дали това щеше да им се случи(не говорим кой виновен и кой не) ако бяха член на тези съюзи.
Най-малкото нито ЕС нито НАТО щяха да позволят членка да се замесва във военен конфликт в който директно ще бъдат замесени.
Да не говорим, че руснаците нямаше да им стиска да се изправят пред точка.5
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 09 мар 2023 11:37

Drunken_Master написа:Мхм... направо ги виждам как търчат, да ни помагат.
Между другото... интересно, защо в Югославия се намесиха без да има страни-членки, а сега не могат? :)

Ми ние сме в НАТО, няма да има никога нужда да ни помагат. То сценария е ядрена война и края на света там. Никой няма да рискува да провери решителността им. А и не се ли намесят, НАТО ще се разпадне, така че са длъжни.

Това за Югославия нещо не ти го разбрах. Максимално изгодно за САЩ беше конфликта да приключи в Косово за 2 седмици както и стана. Сега интереса е да приключи поне за 2 години и като гледам и там печелят. В последните 50 години, нямат загуба спрямо набелязани цели и постигнати резултати.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 09 мар 2023 11:38

Щото бяха наясно, че ще ги приключат бързо сърбежите и на никой не му пука за тия отрепки.
С руската кочина нещата са малко по-сложни.
----
Ти верно искаш да ти се обяснява като на първолак.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 09 мар 2023 11:39

ivan56 написа:Просто някой ушанки и чугуни си жадуват да са в руска орбита, но за огромно тяхно съжаление това никога повече няма да се случи.
Само идиот може да пита какво му било предимството да е член на тези два съюза.
Може просто да погледне Украйна и да си зададе въпроса, дали това щеше да им се случи(не говорим кой виновен и кой не) ако бяха член на тези съюзи.
Най-малкото нито ЕС нито НАТО щяха да позволят членка да се замесва във военен конфликт в който директно ще бъдат замесени.
Да не говорим, че руснаците нямаше да им стиска да се изправят пред точка.5

Е той Мастъра вече гледа да спори само за спора и да измества темата.

Ясно е, че всеки с 2 грама мозък знае, че и двата съюза са жизненоважни за България и спорят колкото да плюят краварите.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 09 мар 2023 11:58

ivan56 написа:

Щото бяха наясно, че ще ги приключат бързо сърбежите и на никой не му пука за тия отрепки.
С руската кочина нещата са малко по-сложни.
----
Ти верно искаш да ти се обяснява като на първолак.

От милосърдие било. Смятай...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 09 мар 2023 14:08

https://www.24chasa.bg/biznes/article/13952108

Айде още милиарди за строежа на "зеления" комунизъм .... съвсем очевидно "зелената" енергия е скъпа, неефективна и ненадеждна, и не може да се наложи по нормален път, затова се изливат милиарди, налагат се тежки такси за по-евтините енергии, а накрая и забрани ..... Европа ще свърши много зле с тая "зелена" олигофрения, буквално сама си слага примката около шията.

Все едно се връщаме в комунизма и петилетките .....

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 09 мар 2023 16:50

Soulen написа:
Drunken_Master написа:Тя подкрепата не е малка, огромна е... но от всякъде изплува лицемерието. Не мога, да разбера, как не си ги сваляте тия розови очила!? Много искам Бобо Николов да ми отговори на въпроса, тая помощ от САЩ дали ВПК-то ще я дава безвъзмездно на изкуственията? Понеже момчето от сутрин до вечер ни се врича във вечна вярност в американската държава. Преди няколко месеца Граучо му лепна етикета "Велик Бобо", понеже според "мислителя" "великия българин не искал да дава оръжия на Украйна". Снощи пък нарекъл Радев "руска подлога" заради Ф16-ките, дето даже още не са и дошли. Няма и да дойдат май... Баси д... (както наричам Помияра редовно)

Нали знаеш, защо братята Кенеди бяха думнати?

И така и не разбрах защо не трябва да сме в НАТО като ти изтъкнах ползите и логично няма как да бъдат оборени. Другото са локуми. САЩ ще си прибере всичко с лихвите от Украйна. Всяко спасение или Освобождение си има цена. Както на 3-ти март се изтъква помощта на руснаците, а не че всичко сме си го платили в злато после нали. Безплатен обяд няма сигурно за н-ти път го повтарям.

Няма никакво значение лицемерно ли е, долно ли е и т.н. просто бизнес и интереси. Нашата държава е на правилното място и всеки, който смята по друг начин, е идиот който не притежава никаква политическа мисъл. Буквално няма почти никакви негативи за НАТО спрямо позитивите и сигурността, която получаваме в замяна.

Точно затова и Тръмп мрънкаше, че САЩ издържа цяла Европа, а ние се скатаваме тук.

Аз не разбирам защо изобщо му отговаряш на това момче.
Поредните му лъжи на тоя айде да не го наричам какъв, че ще си изпрося бан. Не напразно съм го блокирал. Къде съм казвал, че нещо ще се дава безвъзмездно да отговори това човече? Самите САЩ си казват, че след края на войната ще се тегли чертата и Украйна ще плати това, което е унищожено като техника а останалото, което може да се върне ще се върне обратно в САЩ. И ако може да покаже един мой цитат къде съм се клел във вярност на САЩ, че пък било то и от сутрин до вечер? Това момче е за психиатрия честно. Да живея тук. Да поддръжник съм на свободата и демокрацията. Да съвсем на ясно съм, че САЩ не са перфектна държава и имат много трески за дялане. Особено в политиката. И винаги когато съм искал съм изказвал критика. Защото това мое право е записано в американската конституция.И да никога няма да призная руския терор за “освобождение” защото не съм глупак като него. И няма да се притеснявам да наричам всеки един, който защитава тоя руски режим “руска подлога” пък било то и президента, най малкото защото точно това прави- подлага се на руснаците. Както и копейката и един ку други политици в България.Това момче има такива сериозни дефицити, че е направо притеснително.
Само малоумник не би разбрал, че точно НАТО ни спасява задника в момента от руската армия ама какво да му обясняваш на такъв човек….

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 09 мар 2023 17:10

bobonikolov написа:
Soulen написа:
Drunken_Master написа:Тя подкрепата не е малка, огромна е... но от всякъде изплува лицемерието. Не мога, да разбера, как не си ги сваляте тия розови очила!? Много искам Бобо Николов да ми отговори на въпроса, тая помощ от САЩ дали ВПК-то ще я дава безвъзмездно на изкуственията? Понеже момчето от сутрин до вечер ни се врича във вечна вярност в американската държава. Преди няколко месеца Граучо му лепна етикета "Велик Бобо", понеже според "мислителя" "великия българин не искал да дава оръжия на Украйна". Снощи пък нарекъл Радев "руска подлога" заради Ф16-ките, дето даже още не са и дошли. Няма и да дойдат май... Баси д... (както наричам Помияра редовно)

Нали знаеш, защо братята Кенеди бяха думнати?

И така и не разбрах защо не трябва да сме в НАТО като ти изтъкнах ползите и логично няма как да бъдат оборени. Другото са локуми. САЩ ще си прибере всичко с лихвите от Украйна. Всяко спасение или Освобождение си има цена. Както на 3-ти март се изтъква помощта на руснаците, а не че всичко сме си го платили в злато после нали. Безплатен обяд няма сигурно за н-ти път го повтарям.

Няма никакво значение лицемерно ли е, долно ли е и т.н. просто бизнес и интереси. Нашата държава е на правилното място и всеки, който смята по друг начин, е идиот който не притежава никаква политическа мисъл. Буквално няма почти никакви негативи за НАТО спрямо позитивите и сигурността, която получаваме в замяна.

Точно затова и Тръмп мрънкаше, че САЩ издържа цяла Европа, а ние се скатаваме тук.

Аз не разбирам защо изобщо му отговаряш на това момче.
Поредните му лъжи на тоя айде да не го наричам какъв, че ще си изпрося бан. Не напразно съм го блокирал. Къде съм казвал, че нещо ще се дава безвъзмездно да отговори това човече? Самите САЩ си казват, че след края на войната ще се тегли чертата и Украйна ще плати това, което е унищожено като техника а останалото, което може да се върне ще се върне обратно в САЩ. И ако може да покаже един мой цитат къде съм се клел във вярност на САЩ, че пък било то и от сутрин до вечер? Това момче е за психиатрия честно. Да живея тук. Да поддръжник съм на свободата и демокрацията. Да съвсем на ясно съм, че САЩ не са перфектна държава и имат много трески за дялане. Особено в политиката. И винаги когато съм искал съм изказвал критика. Защото това мое право е записано в американската конституция.И да никога няма да призная руския терор за “освобождение” защото не съм глупак като него. И няма да се притеснявам да наричам всеки един, който защитава тоя руски режим “руска подлога” пък било то и президента, най малкото защото точно това прави- подлага се на руснаците. Както и копейката и един ку други политици в България.Това момче има такива сериозни дефицити, че е направо притеснително.
Само малоумник не би разбрал, че точно НАТО ни спасява задника в момента от руската армия ама какво да му обясняваш на такъв човек….

Тъй, де... Не ти ли е минавало през акъла (ти го имаш в огромни количества), че това не е просто един бизнес за САЩ. Икономиката им върви, ВПК-то не спира да бачка...? Или? Викаш... няма такова нещо, това са слухове само.
НАТО ни брани и ЕС ни храни... там е ясна работата!

П.С.
Иначе е хубаво, че си "поддръжник на свободата и демокрацията", а живееш в САЩ!
Изображение
Изображение

Върни се в “Свободна зона”