Ами именно - работа на иранците си е сами да си сменят режима. Като дойде САЩ и им избомби градовете със сигурност ще живеят "по-добре" като се възстановяват следващите 20 години.
Не знам кое не е коректното с Либия като освен всичко друго са били държавата с най-високо БВП на човек от цяла Африка, без дългове, със златен резерв от 143 тона злато и силни връзки с Франция и Европа. Кадафи като идва в Париж, идва с цялата си шатра заедно с камилите. И това в центъра на Париж. А знаеш ли кога това се променя и изведнъж САЩ решават, че Либия има нужда да бъде "демократизирана" - съвсем случайно точно след като Кадафи обявява, че ще иска страните да купуват петрол от него в злато, а не в долари. Което е подкрепено и от други африкански лидери. Нали се сещаш до какво е можело да доведе това? След което от САЩ стават силно загрижени за правата на хората в тази страна.
Между другото американците се натискат доста на Иран, обаче странно защо все още не смеят да демократизират страни с налично или със съмнения за налично ядрено оръжие.
Тема за политика - Свят
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за политика - Свят
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
bubka написа:Ами именно - работа на иранците си е сами да си сменят режима. Като дойде САЩ и им избомби градовете със сигурност ще живеят "по-добре" като се възстановяват следващите 20 години.
Не знам кое не е коректното с Либия като освен всичко друго са били държавата с най-високо БВП на човек от цяла Африка, без дългове, със златен резерв от 143 тона злато и силни връзки с Франция и Европа. Кадафи като идва в Париж, идва с цялата си шатра заедно с камилите. И това в центъра на Париж. А знаеш ли кога това се променя и изведнъж САЩ решават, че Либия има нужда да бъде "демократизирана" - съвсем случайно точно след като Кадафи обявява, че ще иска страните да купуват петрол от него в злато, а не в долари. Което е подкрепено и от други африкански лидери. Нали се сещаш до какво е можело да доведе това? След което от САЩ стават силно загрижени за правата на хората в тази страна.
Между другото американците се натискат доста на Иран, обаче странно защо все още не смеят да демократизират страни с налично или със съмнения за налично ядрено оръжие.
Не са ги бомбили, само защото нямат ясна полза. Каква точно заплаха е Иран за САЩ и какво има на тяхна територия, което може да се вземе?
Кадафи е самозабравил се идиот. Така става като повече от 20 години управляваш като цар самодържец. Губиш реална представа за действителността. Колко тъп трябва да си, че да го играеш контра на САЩ като могат за няколко дена да съсипят всичко, което си изградил. А след цялата история с нашите медици, аз лично щях да се радвам на една публична екзекуция. Слабо ме вълнува, че народа му сега бил по-зле, ние нямаме никакъв интерес от това дали Либия и Кадафи са добре или зле.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
Soulen написа: Слабо ме вълнува, че народа му сега бил по-зле, ние нямаме никакъв интерес от това дали Либия и Кадафи са добре или зле.
Но пък те вълнува дали народа на Иран ще бъде по-добре или по-зле, ако САЩ не се или се намесва, след като ние също нямаме никакъв интерес от това дали ще са по-добре или по-зле. Това е интересна позиция.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
bubka написа:Soulen написа: Слабо ме вълнува, че народа му сега бил по-зле, ние нямаме никакъв интерес от това дали Либия и Кадафи са добре или зле.
Но пък те вълнува дали народа на Иран ще бъде по-добре или по-зле, ако САЩ не се или се намесва, след като ние също нямаме никакъв интерес от това дали ще са по-добре или по-зле. Това е интересна позиция.
Вълнува ме от лична неприязъм към всякакви радикални талибани, които тормозят жените си. Такава ми е принципната позиция към всички крайни мюсюлмани, които живеят по Шериата.
Домашното насилие също ми е болна тема, заради огромното и неглижиране в България, но това е друга тема.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
- Drunken_Master
- Контакти:
Бубка беше редно и да напишеш коя страна, след обвързването си със САЩ от 9 милиона стана циганорски коптор с ниско образование, силикон, чалга, пошлост и тъ нъ... :)
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

Българин жалещ за Либия и тия диваци, ми идва в повече на лицемерието Ви.
Същите тия диваци, които обвиниха българи с опит да накажат Запада за Локърби и в опит да смажат опозицията в Бенгази.
Възмездието идва рано или късно.
Същите тия диваци, които обвиниха българи с опит да накажат Запада за Локърби и в опит да смажат опозицията в Бенгази.
Drunken_Master написа:Бубка беше редно и да напишеш коя страна, след обвързването си със САЩ от 9 милиона стана циганорски коптор с ниско образование, силикон, чалга, пошлост и тъ нъ... :)
Да не би и Русия да се е обвързала, че са топ в Европа по проституция, силикон, пошлост и т.н. :)
- Drunken_Master
- Контакти:
Soulen написа:Drunken_Master написа:Бубка беше редно и да напишеш коя страна, след обвързването си със САЩ от 9 милиона стана циганорски коптор с ниско образование, силикон, чалга, пошлост и тъ нъ... :)
Да не би и Русия да се е обвързала, че са топ в Европа по проституция, силикон, пошлост и т.н. :)
Тук удари на гредЪ. Точно пък от Русия да е дошла тая "пошлост"... Що до 1989-а не са го виждали хората? Нали сме били руска колония?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

Drunken_Master написа:Soulen написа:Drunken_Master написа:Бубка беше редно и да напишеш коя страна, след обвързването си със САЩ от 9 милиона стана циганорски коптор с ниско образование, силикон, чалга, пошлост и тъ нъ... :)
Тук удари на гредЪ. Точно пък от Русия да е дошла тая "пошлост"... Що до 1989-а не са го виждали хората? Нали сме били руска колония?
Май не ме четеш? Питам защо в Русия е същото? Да не са американска колония и те?
- Drunken_Master
- Контакти:
The Gas написа:Българин жалещ за Либия и тия диваци, ми идва в повече на лицемерието Ви.
Пуйол, пак трябва да ти се дообяснява... Никой не жали за Либия, правим най-обикновени сравнения.