Трансфери, спекулации, контроли и подготовка

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Veso1913
Контакти:

Re: Зима 22-23 - трансферни илюзии, снежни контроли и подготовка :)

Мнениеот Veso1913 » 01 фев 2023 12:36

Страхотна новина за нашето футболно семейство-отбор,ръководство и фенове!Успех на Наско и много голове за нас!
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 01 фев 2023 20:22

gong - Старши треньорът на Черно Море - Илиан Илиев, говори след втората контрола на тима си за деня - срещу Дунав Русе. "Моряците" спечелиха с 2:1, а по-рано през деня победиха и Созопол с 1:0. Илиан Илиев говори за първенството и целите пред отбора.

"Почти винаги винаги го правим (2 контроли в един ден), когато има възможност, важното е да се изиграят за първи път по 90 минути, повечето футболисти го направиха. Резултат никога не сме търсили. Плюс това видях, че в първия мач играха девет юноши от школата и се стараха момчетата. Не сме търсили резултатите да са водещи, ако ги търсихме щяхме да омесим отбора – млади с по-опитни. Игрово още има какво да наваксваме, особено новите хора, които са в отбора. Те трябва да се адаптират към нашия стил на игра. Ние изпитваме слабости по фланговете, говорим като индивидуалности, което пък донякъде трябва да го компенсиране с много активности от крайните защитници"

"Радвам се, че Атанас Илиев се върна при нас. Видяхте, че и днес, говоря особено за втория мач, създадохме доста ситуации, като не ги завършваш, резултатът винаги виси при 1:0 при такава ситуация да ти отбележат. Така че се надяваме с неговото идване първото нещо – да се увеличи конкуренцията на поста, и второто естествено да го вкараме във форма, след толкова време, което е пропуснал, за да ни помага. Да не си с отбор е трудно, индивидуално се е готвил. Със сигурност няма да правим глупости, да го форсираме и после да пропусне голям период, не дай си Боже. Така че да не избързваме, до мача с Левски има 10 дни. Днес направи първа тренировка с топка от много време, утре пак е с отбора и се надяваме наистина до мача с Левски да видим в какво игрово състояние е. Да, търсим флангови футболист, тъй като там изпитваме трудности. Аз ви казах – в първата контрола имаше девет човека от младите, конкуренция са там, но някои от тях още не са готови да създадат нужната конкуренция. Нямаме много опции, говоря като опитност и обиграност и затова търсим още един атакуващ човек, но не на всяка цена, да не правим глупости", допълни той.

Запитан коя теза поддържа за началото на втория дял от шампиона – март, април или както е сега Илиев каза, че климатът се е променил малко. "При мен най-важното е, че недоумявам защо не се игра през декември. Всички почиваха от началото на Световното първенство до 1 декември и после си продължиха да играят. В Румъния, където е по-студено теоретично на север, играха почти до 20 декември. Ние почивахме от началото на декември, когато свършиха мачовете за Купата, някои от много по-рано. Така че аз първо недоумявам защо не се игра декември месец, а това кога ще почне първенството е според това колко мача ти остават да изиграеш. Ако бяхме изиграли още четири мача, щяхме да имаме около 18 мача, които можеш да изиграеш за три месеца, да почнем малко по-късно, ама ние почиваме декември, искаме да почиваме януари, февруари, март, става много. За мен най-важното нещо е кой измисли да се почива декември. Оттук-нататък вече следствието е, че започваш по-рано, защото иначе няма да изиграеш първенството“, завърши Илиан Илиев.
=========
както казах трябва да внимаваме все пак с Наско поне в началото :) иначе нормално да очакваме ама след месец-два примерно...
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
greenpeak
Контакти:

Мнениеот greenpeak » 10 фев 2023 10:56

"Юношите на Черно море Лъчезар Йорданов и Калин Георгиев ще преминат в отбори от Втора лига. Ръководството на "моряците" и футболистите постигнаха споразумение двамата да трупат игрови опит в тимове, където ще играят редовно.

На „Тича“ възлагат големи надежди за бъдещето на своите юноши, но предвид конкуренцията в представителния отбор на този етап, трудно биха играли за мъжкия отбор. Затова спортно-техническият щаб на Черно море прецени, че двамата имат нужда да се развиват.

Лъчезар Йорданов ще играе за тима на Добруджа, в който има цели 10 футболисти, излезли от школата на Черно море. Калин Георгиев пък по всяка вероятност ще носи екипа на Дунав Русе."

https://chernomore.gong.bg/bg-football/ ... iga-719484

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 14 фев 2023 18:31

gong- Дунав Русе обяви, че привлича полузащитника на Черно море – Калин Георгиев. Юношата на "моряците" преминава в Малката Виена с постоянен контракт, а не под наем, както се очакваше да се случи.

Ето какво написаха „драконите“ на страницата си във Фейсбук:

Добре дошъл казваме на Калин Георгиев, който идва при нас от отбора на Черно море (Варна). Двата клуба вече се споразумяха за начина, по който футболистът ще премине при „драконите“, като това ще бъде с постоянен договор.

Калин е халф и е на 21 години, като досега бе част от разширения състав на представителния отбор на варненци, както и от дублиращата им формация. С него русенци ще се опитат да добавят още опции в халфовата си линия, като в същото време това се случва с привличането на още един млад и преспективен български състезател.

Нека му пожелаем успех при нас.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 23 фев 2023 21:42

gong-Родният ЦСКА 1948 и два чужди клуба следят под лупа изявите на младежкия национал от Черно море Велислав Василев. Вече втори сезон десният външен халф на „моряците“ се развива в правилната посока и логично има интерес към него.

На „Тича“ са поставили цена на юношата на варненския клуб, която е различна за родното първенство и чужбина, и която е по джоба на евентуалните купувачи.

Кандидатите за Василев ще го гледат в още няколко мача, преди да решат дали да започнат преговори с него.

Няма да е изненада обаче, ако до май и други клубове се наредят на опашката за подписа на Велислав.
---------------------------------
тая тема е за смъкване вече май, но и това реших да го пусна тук :) писна ми от това 1948!!!! дано да се окаже по-умен от украинеца, че не знам...

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 23 фев 2023 23:50

Не си само ти. Аз още от есента пиша срещу това футболно недоразумение 1948-ма, числата. За пръв път има клуб, чието съществуване е подчинено на идеята да саботира другите - основно ЦСКА и при възможност - Черно Море, Локо Сф, а зимата разбиха и Локо Пд. Това ла*но Цеката и неговия футболен урод писват на всички. Тези 9 полу-идиота, които ги държи на заплата да заемат длъжността "фенове" също. Вили вярвам никога не би се навил да играе пред 9 човека и в подобен псевдо-отбор. Честно да ти кажа - макар фенските заяждания с Левски, с ЦСКА - това никога не е проблем, всеки от нас е наясно, че и съперничеството ни е важно и всичко и над това стои някакво уважение към историята, традициите, хората. Към Числата на Цеката нямам никакво уважение, а едно пълно презрение към целите на тозо боклук и неговия миризлив клуб - цели, които както казах са саботаж на другите, тяхното отслабване и разбиване. И феновете на ЦСКА са прави - който отива там се продава и става маша на Цеките в тяхното начинание. Ето как разбиха Локо Пд. Преди това нас със Сердюк. Чакам да ни гостуват тези смешници и 9те клоуна, които Цеко държи на заплата, вярвам, че няма да им хареса гостуването тук (а май и никъде другаде вече).
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 01 мар 2023 10:56

като цяло не мога да повярвам, че правим трансфер в последния момент.... не знам добре ли е или зле това, но ще видим ...казвам не знам, щото двамата бразилци какво ще ги правим?! не стават ли много трима наши и трима чужденци на позиция крило 6 човека... а дори сула, велев и т.н. също играят като крила от време на време.... ?!?!?1

иначе не знам Стрелеца какъв клип е гледал и къде го е видял лявото крило, да не би да е гледал някакъв друг Едгар Пачеко понеже видях и друг да има... но като гледам тия 2 гола на нашия Пачеко, то нашия изглежда да играе като дясно крило повече :)

https://www.youtube.com/watch?v=j0hP6pLPxqA
https://www.youtube.com/watch?v=ejtdHsJPMzI

Потребителски аватар
Veso1913
Контакти:

Мнениеот Veso1913 » 01 мар 2023 11:22

ogrizko написа:като цяло не мога да повярвам, че правим трансфер в последния момент.... не знам добре ли е или зле това, но ще видим ...казвам не знам, щото двамата бразилци какво ще ги правим?! не стават ли много трима наши и трима чужденци на позиция крило 6 човека... а дори сула, велев и т.н. също играят като крила от време на време.... ?!?!?1

иначе не знам Стрелеца какъв клип е гледал и къде го е видял лявото крило, да не би да е гледал някакъв друг Едгар Пачеко понеже видях и друг да има... но като гледам тия 2 гола на нашия Пачеко, то нашия изглежда да играе като дясно крило повече :)

В трансфермаркета пишат че играе на позиции 1-основна лявво крило.Втора и трета са му второстепенни като дясно крило и лек нападател.Зависи от треньора къде ще го сложи и къде ще е най полезен.Цената му според маркета е 375 к евро.След една година при нас очаквам да е над 500к.Колко точно ще е си зависи най вече от него.А го взехме за НУЛА.Това е новата линия с новия директор.Произвеждаме или надграждаме млади играчи ии после Морето минава на самоиздръжка.Но затова е необходимо класиране в Европа и да не отпадаме от готвачи и сервитьори като едни сини пеперудки.Значи е необходимо сплав от това което правим+работа на "тихият" фронт.Иначе ЙОК.
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!

Vladislav
Контакти:

Мнениеот Vladislav » 01 мар 2023 11:42

ogrizko написа:като цяло не мога да повярвам, че правим трансфер в последния момент.... не знам добре ли е или зле това, но ще видим ...казвам не знам, щото двамата бразилци какво ще ги правим?! не стават ли много трима наши и трима чужденци на позиция крило 6 човека... а дори сула, велев и т.н. също играят като крила от време на време.... ?!?!?1

Двамата бразилци малко като се постопли започват като спасители на "Астор Гардън", да са във форма за началото на следващия сезон. Наистина не проумявам как е възможно през зимата, при оставащи малко над 10 мача да вземеш футболисти, които не можеш да използваш в половината от тях. случая не коментирам въобще качествата на момчетата, на тях едва ли също им е приятно. Илиан каза че търси флангови футболист, дано го е намерил. Млад е, идва от най- продуктивната европейска школа, да му пожелаем успех. Пачеко звучи много яко.

deadlock
Контакти:

Мнениеот deadlock » 01 мар 2023 14:18

Не знам, не стават ли много крилата в този отбор? Василев, Златев, Ангелов, двамата нови бразилци, това момче сега. Или се готви някаква продажба на някой измежду Василев/Златев, или има нещо друго. Надявам се това да не повлияе на минутите на Ангелов, на момчето просто му трябва да играе 10-тина мача и ще е пушка.

Върни се в “Черно море”