Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Thsmith » 19 фев 2023 21:13

ReBorn1982 написа:
Thsmith написа:
ReBorn1982 написа:Швеция (бъдещ член на НАТО), Чехия (член на НАТО), Унгария (член на НАТО), Бразилия, ЮАР ..... никой не ги ще, баш така е .....

Брей, Швеция си ползва собствените самолети? Какво чудо! Я сега пробвай да изкараш страните с Ф-ки в авиацията да видим дали ще ти стигне страницата?
Аз винаги съм бил против харченето за глупости, но да се опитвате да пробутате някакво фиатче за сметка на мерцедеса е просто нелепо.

Ами Швеция няма силата да оказва такъв политически натиск, нормално е нейните самолети да са по-рядко срещани. Половината от тия F-ки по света се купуват по политически причини, точно както е в нашия случай.

Да де, натиска и политически причини. Иначе много, хубави, много бойни и при всичките конфликти по света, никой не ги купува за да се бие с тях.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 19 фев 2023 22:24

Кажи, Смити, нали "федералното правителство не произвежда самолети", що не дойде някой от Локхийд Мартин да ни "убеди" да ги купим, а идва заместник шефче от ..... федералното правителство ??!

По същия начин дойдоха едни сенатори у нас и малко след това отказахме Южен Поток ..... сигурен съм, че както с F16, просто случайно съвпадение е било, САЩ никога не са ни оказвали натиск за нищо ....

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 19 фев 2023 22:40

ReBorn1982 написа:Кажи, Смити, нали "федералното правителство не произвежда самолети", що не дойде някой от Локхийд Мартин да ни "убеди" да ги купим, а идва заместник шефче от ..... федералното правителство ??!

По същия начин дойдоха едни сенатори у нас и малко след това отказахме Южен Поток ..... сигурен съм, че както с F16, просто случайно съвпадение е било, САЩ никога не са ни оказвали натиск за нищо ....

Заместник-шефчето идва да ти каже, че няма да ти плаща масрафа и да те пази докато ти си играеш на далаверки.
А от ЛМ няма нужда да убеждават никой, те и сега не могат да смогнат с поръчките.

Що се отнася до ЮП, трябва да направим паметник на Маккейн. Вероятно е държавния служител свършил най-много за нашия бюджет в последните 20 години.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 19 фев 2023 23:33

Thsmith написа:
ReBorn1982 написа:Кажи, Смити, нали "федералното правителство не произвежда самолети", що не дойде някой от Локхийд Мартин да ни "убеди" да ги купим, а идва заместник шефче от ..... федералното правителство ??!

Заместник-шефчето идва да ти каже, че няма да ти плаща масрафа и да те пази докато ти си играеш на далаверки.
А от ЛМ няма нужда да убеждават никой, те и сега не могат да смогнат с поръчките.

Що се отнася до ЮП, трябва да направим паметник на Маккейн. Вероятно е държавния служител свършил най-много за нашия бюджет в последните 20 години.

Кой масраф плащат тук изобщо?
Паметник за тоя, дето превърна от транзитираща страна в зависима от съседите си.
Да беше натиснал да предотоворим условията.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 19 фев 2023 23:56

ReBorn1982 написа:Ето ти фактите:

https://news.bg/politics/dzhon-salivan-nadyavame-se-balgarskite-vvs-da-letyat-na-f-16.html

Зам. държавният секретар Джон Съливан идва у нас, лично набива канчетата на Бойко Борисов (министър председател), Красимир Каракачанов (министър на отбраната) и Румен Радев (президент), след което ние скоропостижно "размисляме" и се отказваме от Грипен и взимаме F16 .....

Не, че съм някакъв капацитет ама все ми се струва че тия Ф-ки са сигурно поне едно ниво по-добри от тези Грипен.
И като хвърляш пари един път на сто години, е добре да купиш нещо наистина читаво и доказано.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 20 фев 2023 00:22

ivan56 написа:
ReBorn1982 написа:Ето ти фактите:

Зам. държавният секретар Джон Съливан идва у нас, лично набива канчетата на Бойко Борисов (министър председател), Красимир Каракачанов (министър на отбраната) и Румен Радев (президент), след което ние скоропостижно "размисляме" и се отказваме от Грипен и взимаме F16 .....

Не, че съм някакъв капацитет ама все ми се струва че тия Ф-ки са сигурно поне едно ниво по-добри от тези Грипен.
И като хвърляш пари един път на сто години, е добре да купиш нещо наистина читаво и доказано.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13443982
Военните чакат оферта за “Грипен” през февруари

То тая опорка падна още есента, когато се оказа, че тъй като ще останем без самолети за определен период от време заради добрите ни партньори от САЩ, ще трябва да търсим други, с които да ги заместим.

https://news.bg/politics/iskame-da-kupi ... ripen.html
Искаме да купим от Швеция 10 изтребителя "Грипен"

Писмото за покупка на шведските изтребители е изпратено два дни, след като на 16 септември Стоянов обяви, че България обмисля оферти от Швеция и Франция за наем на самолети "Грипен" или "Мираж". Като те трябваше да запълнят времето, в което МиГ-29 няма да могат да летят от края на тази година до 2025 - 2030 г., когато България ще разполага вече с пълна ескадрила от американски изтребители F-16.

Очевидно е, че "лошите" Грипен могат да бъдат заместник на Ф-ките. Освен това, ако поровиш, ще попаднеш на инфо, че самолетът работи с множество американски компоненти. Можеше да имаме качество на нормална цена, но проблемът е, че дори и обикновени хора нямат нищо против да плащат в повече, стига парите да се озоват в частна американска компания.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 20 фев 2023 01:17

fcb_bg написа:
Thsmith написа:

Кой масраф плащат тук изобщо?
Паметник за тоя, дето превърна от транзитираща страна в зависима от съседите си.
Да беше натиснал да предотоворим условията.
Общия, общия. Влязъл си с уговорка да харчиш 2% - ще харчиш. И ако си подписал договор за взаимопомощ, това не значи да виеш като линейка и да чакаш някой да те спаси, а да се подготвиш поне елементарно.
С тези глупости за транзитиращите страни, просто сте уникални. Дай и на теб да ти предложа нещо. Ще теглиш заем от 20 млн и аз ще ти прекарам газ до блока. Е той проекта може да струва 50 пъти по малко и да е супер неизгоден, но важното е, че ще имаш газ. Навит ли си или по хубаво да го пропуснеш този проект?

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 20 фев 2023 01:56

Сиймур Хърш за DemocracyNow:
https://www.youtube.com/watch?v=d4BuMaGlKp0

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 20 фев 2023 10:55

Thsmith написа:

От кого ме пази този вашингтонски льольо, някой ме е нападнал ли ??

Дотук единствено пази джоба ни ..... да не вземе да се напълни с пари, та го разтоварва периодично.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 20 фев 2023 11:03

ivan56 написа:Не, че съм някакъв капацитет ама все ми се струва че тия Ф-ки са сигурно поне едно ниво по-добри от тези Грипен.

Разбира се, че F16 е по-добър самолет. Но е мега скъп и капризен. Грипен е в пъти по-добър като съотношение цена - качество. F16, ако трябваше да взимаме, трябваше да направим като румънците - втора употреба от друга НАТО-вска държава. Нов F16 е мега скъпотия, пари на вятъра.

Върни се в “Свободна зона”