Michael_Buble написа:groti написа:Оф.. Като ви чета конспирациите и ми се драйфа. Целият свят и байдън са против Левски. Като ви дразни положението ей го къде е април. Отивате и гласувате...
Мили ми Groti,
Караш ме да пиша неща, които не са за форум, но пък косвено са много свързани с незавидната съдба на любимия ни Левски.
Имах честта преди 10-ина години да направя дует с най-титулувания певец в България. Покрай съвместната ни работа, имах възможността да присъствам на много беседи. На една от тях много увлекателно ми бе разказано, как 95-та в комисията по култура в парламента, където е членувал въпросния певец, в един ден са дошли документите с лицензи за подписване за стартирането на 13 поп-фолк канала. В един ден!!!
Същият ден в патентното ведомство се регистрира от Слави Трифонов стила чалга. А само малко след това същия Трифонов започва да получава умопомрачителните за онова време 8000$ за предаване, което се превърна в ковачницата на най-проспериращия и до наши дни музикален стил. Стил, който беше най-удобната пързалка за умственото и духовно свличане на няколко поколения млади българи. Ако си мислите, че това става с предприемчив дух, невидимата ръка на пазара, търсене и предлагане, значи нямате никаква представа как се претворява голяма геополитика на терен.
Апропо, емблематични след няколко години станаха думите на Трифонов- "Не ми пука, че някакви си 10% интелектуалци не ме харесват. Важното е, че останалите 90 се на хранилката. А още по-важното е, че голяма част от тях вече снесоха яйца в инкубатора."(думите не са официално изречени, а пред колеги)
Преведено на онези, които не разбират от метафори- Когато първото чалга поколение даде поколение, мисията е изпълнена
Естествено, че Байдън дори не знае какво е това животно Левски. Не му е и работа. За тези неща от векове в колониалната територия се назначава генерал-губернатор(в наши дни разбирай посланик).
А всеки генерал-губернатор учи и стажува по 10 години по дипломатическите школи изпилявания с векове план "как да контролирам губернията в съзвучие с нашите интереси". Дори и той не знае какво е Левски.
Но той знае това, което трябва:
1. Назначаване на доверен продажен местен елит
2. "Образоване" на младите поколения
3. Заличаване на всички форми на идеологическа свързаност с историята и нейните символи на местното общество.
4. Безразличие съм авторитетите и мъдреците от историята и настоящето.
Има много подточки, но това е грубо казано.
Оттам техните тайни служби работещи на територията го запознават подробно с всички конкретни специфики на населението- манталитет, бит, култура, обичаи, предразположености, слабости и прочие.
На база всичко това се прави план за действие и се започва. И повярвай ми нашия малък и незначителен балкански футболен клуб Левски присъства напоително във всички доклади на чуждата идеологическа агентура на терен.
Както цялата английска империя започва да се занимава с един адвокатски секретар в Бомбай, наречен Ганди!
Това е съизмеримо все едно в наши дни Байдън да се занимава с лесничея Петър Иванов Кунчев от Казанлък, който обаче в един момент може да се окаже не Петър, а ВАСИЛ и не от Казанлък, а от КАРЛОВО!
И тук няма никаква световна конспирация. Това си се прави бавно и методично навсякъде, където има сериозни гео-политически интереси. А Балканите са точно такова място!
Докато не си вземем държавата в ръце и спрем да я харизваме в ръцете на комунисти(в единия случай) и атлантици(в другия) нищо добро не ни чака.