Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот BRF » 27 яну 2023 14:19

Pichichi написа:Войната грам не ме интерсува но причините са повече от ясни.
Едни големи държави искат да имат геополитически интереси по цялата планета включително
и на границите на най- големите си уж врагове. Други първоначално са искали и имали такива интереси
само в района си но вече също искат повче а искат и да удържат района си.
Тук не става дума само за войната в момента Украйна-Русия, става дума за всички войни и конфликти
в последните 20/25 г. и замесени не са само САЩ и Русия, играчите вече са повече.
Няма разлика дали руска, американска, китайска, израелска и т.н.т. бомба убива сирийци, украинци, иранци,
либийци, руснаци, аременци, кюрди, азери, израелци, сърби, косовари и т.н.т.

Браво!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 27 яну 2023 14:19

ivan56 написа:
ReBorn1982 написа:Никой нищо не оправдава. Просто когато си мълчал за едното, е малко цинично да морализаторстваш за другото ..... или ще осъждаме всяка подобна агресия, или никоя ....

Отворете си тема за Ирак, Афганистан, Виетнам и се съберете там да си осъждате агресията на американците.
На теб ще ти е най-трудно при тоя душевен катарзис, който си преживял.
Не е нужно на всяко мнение да се пънете с вие що биете негрите ставате банални.
Пп Сега чакаме Мастъра да пусна бягащите виетнамци.

Гавриш се с иракските и сирийски деца ли, пич?

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 27 яну 2023 14:43

Drunken_Master написа:
ivan56 написа:
ReBorn1982 написа:Никой нищо не оправдава. Просто когато си мълчал за едното, е малко цинично да морализаторстваш за другото ..... или ще осъждаме всяка подобна агресия, или никоя ....

Отворете си тема за Ирак, Афганистан, Виетнам и се съберете там да си осъждате агресията на американците.
На теб ще ти е най-трудно при тоя душевен катарзис, който си преживял.
Не е нужно на всяко мнение да се пънете с вие що биете негрите ставате банални.
Пп Сега чакаме Мастъра да пусна бягащите виетнамци.

Няма смисъл, да ги пускам, понеже Пацето отново ще ги изтрие... :)

Да, ама в тема за Виетнам не може да те пипне :D

metodito написа:Гавриш се с иракските и сирийски деца ли, пич?

Пак ни в клин ни в ръкав.
Имаме си закачка с Мастъра за тази снимка, ама кво ли ти се обяснявам.
И когато някога станеш родител а не да си мислиш само за собствения задник(както се беше изразил в една от темите или нещо подобно) можеш да дойдеш да си говорим, как родител ще се гаври с деца. Ай пътувай сега.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 27 яну 2023 15:19

BRF написа:
ivo55 написа:Може да си пишете за арабските държави колкото си искате, но това естествено не е никакво оправдание Москва да нападне със стотици хиляди войници, самолети, танкове, ракети и ощше какво ли не съседна европейска държава. Трябва да си луд да мислиш, че едното оправдава другото.

А Сирия е арабска държава, управлявана от тоталирен режим, начело с генерал, подобно на другите създадени такива "държави" в Северна Африка. А не е монархия като повечето държави в Близкия Изток. Но трябва да можеш да четеш с разбиране, за да схванеш какво ти се обяснява.

Не ставаш за разговор,хубав ден!

Естествено, че не ставам за това, кето ти разбираш под "разговор".
На мен няма как да ми посочваш за "оправдание" на руската агресия и нападение над съседна държава "случващото се в Сирия", нито "обилните валежи на Тансмания оня ден", нито някаква друга ирелевантна глупост.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 27 яну 2023 15:48

ivo55 написа:
BRF написа:
ivo55 написа:Може да си пишете за арабските държави колкото си искате, но това естествено не е никакво оправдание Москва да нападне със стотици хиляди войници, самолети, танкове, ракети и ощше какво ли не съседна европейска държава. Трябва да си луд да мислиш, че едното оправдава другото.

А Сирия е арабска държава, управлявана от тоталирен режим, начело с генерал, подобно на другите създадени такива "държави" в Северна Африка. А не е монархия като повечето държави в Близкия Изток. Но трябва да можеш да четеш с разбиране, за да схванеш какво ти се обяснява.

На мен няма как да ми посочваш за "оправдание" на руската агресия и нападение над съседна държава "случващото се в Сирия", нито "обилните валежи на Тансмания оня ден", нито някаква друга ирелевантна глупост.

Къде видя да оправдавам можеш ли да ми кажеш?Или всички си пишете по принцип!?Лицемерно ми обясняваш как имало чужди армии в други държави,затова ти посочих друга!Просто си каже доводите и това е!Почвай там за Путлер,за горките украйнски бежанци,за слабата армия и за всички други модерни неща!

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 27 яну 2023 16:39

BRF написа:
ivo55 написа:
BRF написа:

Къде видя да оправдавам можеш ли да ми кажеш?Или всички си пишете по принцип!?Лицемерно ми обясняваш как имало чужди армии в други държави,затова ти посочих друга!Просто си каже доводите и това е!Почвай там за Путлер,за горките украйнски бежанци,за слабата армия и за всички други модерни неща!

Влезнал си в темата да си пишеш за някакви си твои странични съждения, в които не се съдържа никаква теза, така излиза. Демек приказките ти са безпредметни, защото не са по предмета на тази тема. Или ти е самотно или преследваш целта да разводняваш темата с бръщолевене за случващото се в Сирия, Мексико, Виетнам, аржентина, реколтата в Мавритания и скакалците в Турция.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 27 яну 2023 16:42

ivo55 написа:
BRF написа:
ivo55 написа:
BRF написа:

Влезнал си в темата да си пишеш за някакви си твои странични съждения, в които не се съдържа никаква теза, така излиза. Демек приказките ти са безпредметни, защото не са по предмета на тази тема. Или ти е самотно или преследваш целта да разводняваш темата с бръщолевене за случващото се в Сирия, Мексико, Виетнам, аржентина, реколтата в Мавритания и скакалците в Турция.

Разкри ме,приятен уикенд!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 27 яну 2023 19:29

ivan56 написа:Пак ни в клин ни в ръкав.
Имаме си закачка с Мастъра за тази снимка, ама кво ли ти се обяснявам.
И когато някога станеш родител а не да си мислиш само за собствения задник(както се беше изразил в една от темите или нещо подобно) можеш да дойдеш да си говорим, как родител ще се гаври с деца. Ай пътувай сега.

Да пътувам, няма, ама лицемерието в темата е видно. Военните престъпления са такива, независимо от кого се извършват.

Потребителски аватар
moreto vn
Контакти:

Мнениеот moreto vn » 27 яну 2023 21:00

Екипът на инициативата "Капачки за бъдеще" стига до бойното поле, за да предостави на украинците хуманитарна помощ от България.

"Нашият приятел Саша Андреев, който беше ранен от осколки, водейки част от екипа ни за хуманитарна помощ, почина! Нека имаме в молитвите си неговите близки: съпруга Ирина, син Руслан, дъщери Дарина и Диана, както и внучката Сара! Благодаря на Бога за времето, прекарано заедно и примера му на посветено служение! Всички ние тъжим за поредния отнет живот в тази брутална война! Саша, до Възкресението!", пише Стоян Славчев.

Пастор Ангел Пилев, който е бил в екипа, обстрелван с минохвъргачка, написа: "Нашият брат, приятел и съработник Саша снощи издъхна в болницата в Харков. Един достоен и добър човек беше подло убит от руски снаряд, виновен единствено за това, че се опитва да помага на пострадалите от войната. Почивай в мир, Саша, ще се видим отново в Славата на нашия Господ!".

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 27 яну 2023 21:22

ivan56 написа:
garfield22 написа:Хърватският президент признава истината за Украйна и изпращането на немските танкове, Хърватия е пострадала от войната с Русия преди 80 години и не иска да повтаря отново същата историческа грешка, за разлика от германците, които отново влязоха във война срещу старият им противник:
https://fakti.bg/world/750311-ako-vashi ... ovna-voina

Тоя е същият мухльо като ген.Деси.

Така е, Ванка, всеки, който не повтаря опорките, спуснати от Вашингтон, е мухльо .....

Върни се в “Свободна зона”