Transcarpathian Hungarians are being mobilized into the Ukrainian army in a "forced manner", many of them die, said Hungarian Minister of Foreign Affairs and Foreign Economic Relations Peter Szijjarto.
He stressed that this is another reason why Hungary insists on the need to start peace talks. Hungarian media previously reported that the largest mobilization since the beginning of the conflict was being carried out in Transcarpathia, which is associated with heavy losses of the Transcarpathian 128th mountain assault brigade near Soledar. The Metropol publication reported that hundreds of meters from the border with Hungary, the bodies of Ukrainian soldiers are stored in a refrigerated car for weeks, the deaths of which are not reported to relatives.
Войната в Украйна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Drunken_Master
- Контакти:
Re: Войната в Украйна
А унгарците започнаха да говорят за насилствената мобилизация на тяхното малцинство в Украйна, интересно, някой от пумпалите в НС следи ли какво се случва с българите по ония земи? Смисъл, ясно е, че на "тимчасово окуповані територіi" Путин им е забранил да учат български и така нататък, но тия, които живеят под контрола на Зеленски в какво състояние са или са напълно отписани като преимуществено проруски хора(може и орки), което ги прави неинтересни?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

Furious_Monk написа:Каква срамота бе човек, ние гледаме американците и се учим от тях... Какви учители са тези, които признават насилието като допустима мярка за управление....
В каквото те ни научиха, в това вярваме...
Силно впечатление ми прави, че откакто се включих в темата, нямаш нито едно мнение, в което да има конкретика, факти, логически съждения или нещо такова. Някакви кухи фрази, безглаголни изречения, никакви факти и никакво лично мнение. Нулев принос затова да се получи дискусия. Да не ровиш в нета и да копираш цитати на някой безизвестен философ, известен единствено с безполезността и недсъдържателността на своите съждения?
Нали знаеш, че тая тема си има тема и в никакъв случай не е "празнодумие". За войната в Украйна кажи нещо, и ако може да е конкретно и да съдържа някаква собствена твоя мисъл, която да си в състояние да аргументираш :) Аз съм за, да се насладя на различно от моето мнение, но да е обосновано, дори и да сичтам, че е неправилно аргументирано. Но поне да е интересно.
Това с "ние сме американци" и "така са ни научили" или там каквито и да бяха безстойностните цитати е ... много скучно наистина.
Със същия успех може да размиваш темата и с важни мисли като "вечерта е студена, вероятно утре ще е топло" :)))
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!
- Furious_Monk
ivo55 написа:Furious_Monk написа:В основата на прощащината стои свободата на контролирането на човешкото мислене,поне предполагаемата такава.
Ние сме свободни, ние сме американци, не ти пука от човешката гледна точка, важна е тази, която ни носи полза на нас самите. Да живее Лекс Лутър, да живее Америка...
Е вече ни се изясни за прощащината :)))
Я сега обясни за човешката гледна точка, която очевидни е руската, и пак очевидно е напълно обратната на нечовешката американска. Интересно е да разберем как човешката гледна точка (на кои човеци?!?) оправдава съседна държава да нападне твоята с войски, танкове, самолети, вертолети, подводници, крайцери, балистични ракети и всякакви оръжия и да окупира няколко области от твоята родина, разрушавайки на над 90 % всички сгради и всякаква инсфраструктура. Разясни, много ти се моля. Разясни да разберем, че тая логика е напълно неясна за 99% от света, с изключение на СССР, Иран и Северна Корея. Дори Китай изобщо не иска да има нищо общо с режима в Москва. който текущо е узурпирал властта и всеки несъгласен се арестува. като заначало за до 30 дни без право на обжалване пред съд и прократура. Просто по решение на някой милиционер.
Нищо не оправдава насилието, но винаги има полза от него. Това също научих от миротворците с огромна вяра. Видях как помогнаха на моята нация, видях как оправдават чуждата агресия с думи, които са нужни за личния покой. Видях как се ръкостискат с тези, който я прилагат. Видях как приемат ръцете на тези, които налагат ред, който не свързан с тяхното разбиране за свобода, просто защото им носи финансова изгода..
Видях много неща, които са свързани с политиката, а не с човешката свобода. След това те ми казаха, че трябва в тази свобода, а не в политиката.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.
Анчелоти.
ivo55 написа:Furious_Monk написа:Каква срамота бе човек, ние гледаме американците и се учим от тях... Какви учители са тези, които признават насилието като допустима мярка за управление....
Силно впечатление ми прави, че откакто се включих в темата, нямаш нито едно мнение, в което да има конкретика, факти, логически съждения или нещо такова. Някакви кухи фрази, безглаголни изречения, никакви факти и никакво лично мнение. Нулев принос затова да се получи дискусия. Да не ровиш в нета и да копираш цитати на някой безизвестен философ, известен единствено с безполезността и недсъдържателността на своите съждения?
Нали знаеш, че тая тема си има тема и в никакъв случай не е "празнодумие". За войната в Украйна кажи нещо, и ако може да е конкретно и да съдържа някаква собствена твоя мисъл, която да си в състояние да аргументираш :) Аз съм за, да се насладя на различно от моето мнение, но да е обосновано, дори и да сичтам, че е неправилно аргументирано. Но поне да е интересно.
Това с "ние сме американци" и "така са ни научили" или там каквито и да бяха безстойностните цитати е ... много скучно наистина.
Със същия успех може да размиваш темата и с важни мисли като "вечерта е студена, вероятно утре ще е топло" :)))
Е, ти кажи, кво само питаш тоя и оня.
Дай да видим какво мислиш за причините довели до конфликта.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
- Drunken_Master
- Контакти:
Нещо като скрита камера, разговор между офицери и военни, 18 оцелели от цяла рота, не искат да умират повече...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gwI9paXk6x4[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gwI9paXk6x4[/youtube]
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

Чл. 100.
(1) Президентът е върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Република България.
(2) Президентът назначава и освобождава висшия команден състав на въоръжените сили и удостоява с висши военни звания по предложение на Министерския съвет.
(3) Президентът възглавява Консултативния съвет за национална сигурност, чийто статут се определя със закон.
(4) Президентът обявява обща или частична мобилизация по предложение на Министерския съвет в съответствие със закона.
(5) Президентът обявява положение на война при въоръжено нападение срещу страната или при необходимост от неотложно изпълнение на международни задължения, военно или друго извънредно положение, когато Народното събрание не заседава. В тези случаи то се свиква незабавно, за да се произнесе по решението.
Никъде по света, включително в Русия, мобилизацията не е доброволна. Нито пък при мобилзиация гражданите се делят по етническо самосъзнание. Разяснявам, защото, колкоти да е разочароващо, голяма част от народонаселението не е чело конституцията на собствената си страна.
- Furious_Monk
ivo55 написа:Furious_Monk написа:Каква срамота бе човек, ние гледаме американците и се учим от тях... Какви учители са тези, които признават насилието като допустима мярка за управление....
Нека да ти е скучно, то и на американците им е скучно, когато си повярват, че имат най-правилната посока на управление и хората следват тази посока без въпроси.
Няма какво друго да ти кажа, това е управление което налага волята на по-силния.. Ако украйнците са по-слабите, да умират и толкова, ако са достатъчно силни, да се спасяват.. Няма човещина тук, има само успех или провал, нищо друго.
Силен или слаб, ти си там, на картата и се бориш с вижданията на други хора.
Анчелоти.
Анчелоти.
Добър си, признавам. Професиоанелн трол, бръщолевиш някакви безпредметни глупотевини и възпрепятстващ всякаква полемика, просто защото няма как да се защитава теза през 21 век, че има оправдание една държава да нападне друга, да избива стотици хиляди души мирно население, да прогони милиони, да разрушава училища, болници, детски градини и жилищни квартали.
Добър си.
Аз загубих интерес. А и минах само да припомня, че няма нито един украински войник на руска територия. Ясно е кой е агресора и е ясно за целия свят. Което всъщност прави твоите усилия да са загубено време в тролене.
Разкарвам те решително и със замах от ежедневието си. Къш. :)))
Добър си.
Аз загубих интерес. А и минах само да припомня, че няма нито един украински войник на руска територия. Ясно е кой е агресора и е ясно за целия свят. Което всъщност прави твоите усилия да са загубено време в тролене.
Разкарвам те решително и със замах от ежедневието си. Къш. :)))
-
- Контакти:
JustChelsea написа:А един пенсионер от къде да изкара бе, циничен миризливец?
Егати смотаният малоумник.
Ами да гледа теб и да прави обратното.
Имал е 45 години за да материализира уменията си във финансов актив.[/quote]
- Furious_Monk
Просто се уча от най-добрите. При тях човещината е слабост, която те прави все по-слаб като вярващ в идеали, които не са в твоя полза.
Защо да си човек, когато може да печелиш много повече в ролята на злодей, който създава такъв според човешката нужда? Какво значение има какъв си, като от значение е колко печелиш от това?
Наречи ме професионален трол, аз вярвам, че съм непрофесионален човек.
Защо да си човек, когато може да печелиш много повече в ролята на злодей, който създава такъв според човешката нужда? Какво значение има какъв си, като от значение е колко печелиш от това?
Наречи ме професионален трол, аз вярвам, че съм непрофесионален човек.
Анчелоти.
Анчелоти.