Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот delqnski47 » 25 яну 2023 15:15

ivan56 написа:
delqnski47 написа:
ivan56 написа:За разлика от някой, някой други следим този конфликт от самото начало. Войната не е от 24.02
Децата на Данбас срещу децата на Украйна ако искате като цифри(грозно и противно сравнение ама като за простите ви путинофилски глупости е ок)
Терора на "руснаци" -същите тия "руснаци" бяха леко напомпани от истинските руснаци и решиха, че могат ей така да завземат власта в Донецк и Луганск, Мариупол и тн. като стрелят горят и убиват и си мислеха, че просто ей така ще им се размине, щото Москва е зад тях, е не познаха.
И тука без да ми се включват с глупостите за москали на клона и който не скача е москал, защото въпреки всички тия глупости нямаше един репресиран имаш се за руснак по тези ширини преди 2014.
Всичко друго е долна лъжа, ако някой каже нещо различно. Никога преди Майдана,че и по време на него е нямало "терор" над имащи се за руснаци.
Всичко започна с Крим и незачитане на границите на суверенна държава.

Тва по CNN или по думите на авторитарния "зелен" наркоман където всичко около + него е корупция и цензура го извлече като данни. Дано да е поне първото.
За сравнението с децата си прав, изключително грозно и противно сравнение, но като за човек, който просто ей така мрази цяла нация и му се привиждат путинофили не очаквам друго. Тва че аз не мразя нещо не ме прави "фил" на същото, но кво да говоря на човек, който наричаше хората, които не искат да се бодат с ваксини срещу вируси - "антиваксъри". Все едно да наречем турците "вегани" , защото не ядат свинско, но праволинейността в някои хора е изключителна.
П.П. Крим беше автономна република към Украйна така както Източна Румелия беше автономна част към Османската Империя. Колкото Румелия е турска толкова и Крим е украински, защото няма как автономна област с 1/5 население украинско да се води украинска, но индоктриниран с пропаганда мозък не може да го осмисли тоя факт.
Сега очаквам абсолютно малоумното сравнение с Кърджали, което ще докаже, че индоктринацията пречи на лесно смилаеми факти и информация.

Да почнем с това, че тия глупости със CNN се изтъркаха като македонията на Славун.
Можеш да си ги провериш нещата и да дойдеш да кажеш, кое не е така. Някъде ти преди Майдана да беше чул за напрежение и терор над руснаци в Източната част?
За децата ти първи почна, с глупостите за Децата на Донбас, а за Децата на Украйна или те не са важни. Лицемерно и гнусно. Имайте честа поне да си признаете, стига мишкувахте. Или ви е срам от позицята, която заемате?
А Крим по всички международни правила е част от Украйна от 1991 година, с което дори представиси Русия е съгласна до преди няколко години.Каквито и глупости да пишете много добре знаете, че не са истина и подържате проруска версия.
Виж историята на Крим и спри с глупостите, че ставаш смешен. Процесите в историята не почват преди 100 години.

Къде пък го прочете тва с международните правила, че не видях ?
В международните правила пише за едни референдуми и ако има "Да" то еди кво си....тва пише. Точка "Тоя референдум е незаконен, не ни кефи" не съществува в международното право. Отсега да ти кажа да не го търсиш.
Иначе тва с БЮРМ не знам с ква уста сега го коментирате. Поне замълчете една седмица..
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 25 яну 2023 15:39

BRF написа:
ivan56 написа:
Стига с тези глупости за ракети на НАТО в Крим, глупава опорка, която не лежи на никакви доказателства. А и за какво им е, ей ги балтийските републики и Полша(тия със сигурност на драго сърце ще приемат)
Естествено, че е "страхотна" идея да сравняваме деца но да благодарим на Делянски, който изкарва жертвите от една страна но удобно забравя, че другите са 3 пъти повече.
Да аз си признавам, че съм доволен че всеки руски агресор(90 % от тях)си получава заслуженото, защото е отишъл доброволно там за пари да убива украинци, които си бранят държавата.
И не мога да повярвам, че има нормални хора, които защитават тезата, че Путин бил прав.
Още повече пък от теб.

Аз смятам,че е прав за себе си да не допуска разполагане на ракети толкова близо до границата си!Не ме е питал какво да прави и смятам,че всяка война е отвратилно нещо!Агресията идва от Русия и едва ли има човек който да не го вижда,но да наричаш нещата за Крим опорка е доста несъстоятелно!Затова и те питах:кому беше нужно това!Светът е бил най-близо до ядрена война когато Русия разполага ракети в Куба с което застрашава САЩ!Тогавашната реакция на американците е била правилна от тяхна гледна точка!Не мога да сравня смъртта при децата и като цяло хората които загиват,кои са по-заслужели да умрат!
Отново казвам,че си много прав че тази война не е от 24.02,не е и от Крим!Нещата не се случват просто така ,а се планират!
Дай Боже да не разбираме върху нас си какво причиниха на украйнския народ Путин,САЩ и пройзводните им,ЕС и собствените му корумпирано надрусани управници!

Нещата са много преди Крим и манията на руснаците да са обградени винаги от послушковци. Така и не мога да разбера логиката на разпадане на СССР, като искаш всички постъветски републики да следват теб.
Да, съгласен че руснаците наливаха много пари в Украйна да си имат верен послушник там и хвърлиха луди пари да се прокарват руските интереси, чрез украинските политиците и олигарси, но в един момент този народ или да кажем на голяма част от тях им писна да живеят по съветски и искаха да част от Европа и да се откъснат от прегръдката на Москва, за мен това е основното на този конфликт.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 25 яну 2023 15:46

delqnski47 написа:
ivan56 написа:
delqnski47 написа:
ivan56 написа:За разлика от някой, някой други следим този конфликт от самото начало. Войната не е от 24.02
Децата на Данбас срещу децата на Украйна ако искате като цифри(грозно и противно сравнение ама като за простите ви путинофилски глупости е ок)
Терора на "руснаци" -същите тия "руснаци" бяха леко напомпани от истинските руснаци и решиха, че могат ей така да завземат власта в Донецк и Луганск, Мариупол и тн. като стрелят горят и убиват и си мислеха, че просто ей така ще им се размине, щото Москва е зад тях, е не познаха.
И тука без да ми се включват с глупостите за москали на клона и който не скача е москал, защото въпреки всички тия глупости нямаше един репресиран имаш се за руснак по тези ширини преди 2014.
Всичко друго е долна лъжа, ако някой каже нещо различно. Никога преди Майдана,че и по време на него е нямало "терор" над имащи се за руснаци.
Всичко започна с Крим и незачитане на границите на суверенна държава.

Тва по CNN или по думите на авторитарния "зелен" наркоман където всичко около + него е корупция и цензура го извлече като данни. Дано да е поне първото.
За сравнението с децата си прав, изключително грозно и противно сравнение, но като за човек, който просто ей така мрази цяла нация и му се привиждат путинофили не очаквам друго. Тва че аз не мразя нещо не ме прави "фил" на същото, но кво да говоря на човек, който наричаше хората, които не искат да се бодат с ваксини срещу вируси - "антиваксъри". Все едно да наречем турците "вегани" , защото не ядат свинско, но праволинейността в някои хора е изключителна.
П.П. Крим беше автономна република към Украйна така както Източна Румелия беше автономна част към Османската Империя. Колкото Румелия е турска толкова и Крим е украински, защото няма как автономна област с 1/5 население украинско да се води украинска, но индоктриниран с пропаганда мозък не може да го осмисли тоя факт.
Сега очаквам абсолютно малоумното сравнение с Кърджали, което ще докаже, че индоктринацията пречи на лесно смилаеми факти и информация.

Да почнем с това, че тия глупости със CNN се изтъркаха като македонията на Славун.
Можеш да си ги провериш нещата и да дойдеш да кажеш, кое не е така. Някъде ти преди Майдана да беше чул за напрежение и терор над руснаци в Източната част?
За децата ти първи почна, с глупостите за Децата на Донбас, а за Децата на Украйна или те не са важни. Лицемерно и гнусно. Имайте честа поне да си признаете, стига мишкувахте. Или ви е срам от позицята, която заемате?
А Крим по всички международни правила е част от Украйна от 1991 година, с което дори представиси Русия е съгласна до преди няколко години.Каквито и глупости да пишете много добре знаете, че не са истина и подържате проруска версия.
Виж историята на Крим и спри с глупостите, че ставаш смешен. Процесите в историята не почват преди 100 години.

Къде пък го прочете тва с международните правила, че не видях ?
В международните правила пише за едни референдуми и ако има "Да" то еди кво си....тва пише. Точка "Тоя референдум е незаконен, не ни кефи" не съществува в международното право. Отсега да ти кажа да не го търсиш.
Иначе тва с БЮРМ не знам с ква уста сега го коментирате. Поне замълчете една седмица..

Едно ще ти напиша и спирам, дано го схванеш.
Русия(чети буква по буква) подписва договор ако не се лъжа 1997 с Украйна(пак буква по буква) за ползване на военомрската база в Севастопол до 2004(пак по памет). Нямам друго какво да добавя за статуа на Крим като част от независима Украйна.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 25 яну 2023 16:01

bubka написа:А ти колкото и пъти да ми ходиш по мненията, това няма да промени фактът, че хората там още от тогава не са искали да са част от Украйна и само международното положение след разтурянето на Съветския блок не е позволило да са изцяло отделна държава или да са част от Русия. Очевидно обаче си прекалено тъп, за да схванеш есенцията на събитията.

Половината от 37% избирателна активност, при 85-90% активност в останалите области. Т.е 18-19% от всички имащи право на глас.
Да, мега масова подкрепа е имало в тези региони. Кой знае и по какъв начин им е обяснявано и колко са знаели реално за какво гласуват.

Знам, че е кофти да те оборят фактологически, но повярвай ми, не боли да кажеш "добре, сбъркал съм". Никой не е винаги прав. Вместо това включваш на обиди. Браво!

Дали съм тъп да схвана есенцията на събитията или не, тук няма значение, защото аз не коментирах есенцията на събитията, а резултатите от референдума.

Имаше и някакви други обиди, ама докато изкоментирам, си си променил мнението няколко пъти... Ок.

Също така си в грешка за числото 37 - това не е избирателната активност, а гласувалите "за" от имащите право на глас. Избирателната активност е в първата снимка, и в Крим е била 67+% - чакам да ми кажеш пак колко съм тъп и не схващам есенцията.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 25 яну 2023 16:21

tiamat написа:
bubka написа:А ти колкото и пъти да ми ходиш по мненията, това няма да промени фактът, че хората там още от тогава не са искали да са част от Украйна и само международното положение след разтурянето на Съветския блок не е позволило да са изцяло отделна държава или да са част от Русия. Очевидно обаче си прекалено тъп, за да схванеш есенцията на събитията.

Половината от 37% избирателна активност, при 85-90% активност в останалите области. Т.е 18-19% от всички имащи право на глас.
Да, мега масова подкрепа е имало в тези региони. Кой знае и по какъв начин им е обяснявано и колко са знаели реално за какво гласуват.

Знам, че е кофти да те оборят фактологически, но повярвай ми, не боли да кажеш "добре, сбъркал съм". Никой не е винаги прав. Вместо това включваш на обиди. Браво!

Дали съм тъп да схвана есенцията на събитията или не, тук няма значение, защото аз не коментирах есенцията на събитията, а резултатите от референдума.

Имаше и някакви други обиди, ама докато изкоментирам, си си променил мнението няколко пъти... Ок.

Също така си в грешка за числото 37 - това не е избирателната активност, а гласувалите "за" от имащите право на глас. Избирателната активност е в първата снимка, и в Крим е била 67+% - чакам да ми кажеш пак колко съм тъп и не схващам есенцията.

Включвам на обиди, защото половината от мненията са с цел заяждане. Защо не обориш фактологически и останалите 50 изречения от това, което съм написал? Ти хващаш едно и почваш да пишеш фермани по него, защото нямаш доводите да обориш останалите 49. Да, ТЪП си!
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 25 яну 2023 17:14

bubka написа:
tiamat написа:

Включвам на обиди, защото половината от мненията са с цел заяждане. Защо не обориш фактологически и останалите 50 изречения от това, което съм написал? Ти хващаш едно и почваш да пишеш фермани по него, защото нямаш доводите да обориш останалите 49. Да, ТЪП си!

Абсолютно не е заяждане. Просто ми се е набило в очите това твърдение, че "повечето граждани на Крим гласуват против на референдума за независимост на Украйна". А вярвам ще се съгласиш, че това е твърде важно събитие, за да бъде споменавано неправилно (даже подвеждащо), ей така мимоходом.

Смятам, че имам правото да оборвам или да не оборвам каквото си искам, не? Но да отговоря на въпроса, не бях запознат с останалите неща, които си написал. Съответно не съм могъл да коментирам. Аз, за разлика от други, си позволявам да правя сериозни твърдения само когато съм сигурен за нещо.

Писал съм фермани? Сериозно? Откога 19 думи (включая местоименията, предлозите, съюзите и числата) се броят за ферман? И две снимки, за да си подкрепя твърдението.

И да отворя една скоба, това за референдума в Крим преди разпада на СССР и после събитията покрай т.нар. Кримска Република (92-95) е интересно наистина.

ПП А, пропуснах да кажа за обидите. Общоизвестен факт е, че когато някой почва да обижда по време на спор, това издава или ниско ниво на култура, или липса на аргументи.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 25 яну 2023 17:37

delqnski47 написа:
bobonikolov написа:
delqnski47 написа:А Путлер ако е искал досега да ги е изравнил на кота 0, защото същия има ядрен арсенал, а тия нямат. Така че тия приказки са голям смях дет ги пускаш. Все едно сте в някъв измислен американски филм, така ги праскате тея коментари. Не знам дали се взимате насериозно с тия постове, ще е жалко, ако е така.
Путлер е с най много ядрени глави по официални данни. Само да ти го кажа за протокола. Може да карат ''москвичи'', но пък могат и да направят така че да не остане нито един либераст джендър на Земята с два клика на клавиатурата пък ако ще да е и с цената на техния живот.(що пък не)

Няколко подробности. Първо за разлика от Америка, където копчето наистина го натиска президента и всички останали са само изпълнители, в Русия не президента е този, който го прави. Ако Путин издаде заповед за нанасяне на ядрен удар има една камара хора под него, които могат да издадат различно разпореждане. Второ- има споделени мнения от експерти, че не се знае как точно е поддържан руския ядрен арсенал. Има информация, че едва малко над 1400 бойни глави са годни да бъдат използвани веднага от кораби, подводници самолети. От общо малко над 6000 бойни глави около 1700 са бракувани. Така годни остават около 4400, от които готови за сравнително бързо изстрелване са едва малко над 1400. Бройката е доста голяма, но е и доста по-малка от размятаните 6000 глави в началото на войната. Относно използването на ядрено оръжие. Моето лично мнение е, че нито Путин, нито някой от кохортата му има истинско намерение да използва такова. Защото това означава край на живота му, съответно царуването му. Така, че недейте толкова се прехласвате по атомните бомби. Няма да ги ползват споко.

Така, 1400 глави. А Украйна колко годни глави имат... :))
Не се "прехласвам", а просто отговарям на някои тук как украинската армия правила на пух и прах руската, само че едните ако пуснат главите и всичко приключва за тях.
И тва не е щото съм "путинофил" или разни такива глупости, просто тва са факти. Защо трябва да се отричат фактите. Тва е супер дразнещо. Аз нито искам да се ползват ядрени глави, нито искам да има война, а да приключва колкото се може по бързо. Предпочитам Украйна да загуби, щот за мен има два изхода : или Русия ще спечели, както прави във война по дефолт, или няма да сме живи да видим как Русия ще загуби, щот оня ще играе докрай и загуба означава голям крах за него докато за НАТО, които играят косвено тук нещата не стоят така. Ще я преживеят Украйна някак си. Това е мое мнение.

Спокойно Русия ще загуби и пак ще сме живи. За това казвам да не се ловите на ядрения шантаж. Не в необходимо руска ядрена ракета да удари натовска територия, за да има ответен удар. Необходимо е да създаде опасност за населението на целия свят, включително и за това на държави, които имат ядрени оръжия. Иначе да, Украйна няма такива. И няма, защото сглупи да ги предаде на Русия в цел на имагинерна независимост и неприкосновеност. Иначе преди това бяха втора ядрена сила в света след разпада на СССР до колкото помня.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 25 яну 2023 19:44

Горещи новини: Байдън официално обяви изпращането на 31 танка Ейбрамс на Украйна!
След седмици на обсъждане и консултации с партньорите си Съединените щати ще изпратят в Украйна 31 танкова M1 Abrams , съобщи в обръщение на живо американският президент Джо Байдън в сряда, когато часовниците в Киев показваха 7 вечерта.

За новината от Белия дом през деня подгряваше след проведен разговор с Лойд Остин министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников. „Имах телефонен разговор със секретаря по отбраната Лойд Джеймс Остин III. Обсъдихме резултатите от Рамщайн 8, по-нататъшното укрепване на украинската армия, включително доставките на танкове и поддръжката на новото въоръжение. Скоро ще бъдат обявени още добри новини. Имаме пълно доверие и силна подкрепа от САЩ. Заедно към победата“, написа военният министър на Киев.

Танковете, които анонсира Белият дом няма да бъдат на разположение на украинците веднага. Ще отнеме месеци, преди високотехнологичните машини да пристигнат на място в Украйна, коментират американски служители, няколко месеца се очаква да продължи и обучението на украинските екипажи. Танковете ще бъдат платени чрез Инициативата за подпомагане на сигурността на Украйна, която набира оръжия и оборудване от частната индустрия, а не от американските запаси.
Към днешния ден броя на танковете изглежда така:
Колко и от кого ще получи танкове Украйна:
Потвърдено:
Англия 14 Challenger 2
Полша 14 Leopard 2A4
Германия до две роти Leopard 2A6
Америка-31 Abrams M1
Очаква се пълно потвърждение:
Португалия-4 Leopard 2A6
Испания- 20-53 Leopard 2A4
Норвегия-8 Leopard 2A4
Финландия 14 Leopard 2A4/6
Обсъжда се:
Холандия 18 Leopard 2A6
Дания 6 Leopard 2A5/7

Общо над 100 танка ще бъдат предоставени на Украйна в следващите месеци! Това са решения взети по време на Рамщайн 8 на 20 януари! Заедно със стотиците бронирани машини, гаубици, стотиците хиляди снаряди за артилерия и патрони за оръжия знака за руснята е ясен. Днес Швейцария отмени забраната за реекспорт на нейни оръжия, което ще птвърже ръцете на Германия и други страни да започнат да снабдяват Украйна с боеприпаси за Гепард и други машини. Като добавим и вече започналата доставка на модернизирани Т-72 от Чехия и други необявени оръжия Украйна събира огромен брой машини за нова контраатака през май-юни. Това всичкото за онези, които постоянно питаха какво стана след 20-ти. Сега ще ви дам една друга информация.Рамщайн -9 е планувана за средата на февруари и ще има една дискусия- авиация. Вече се заговори за доставката на Ф16 от страни като Холандия. Ще се обсъждат доставките на ракети с голям обсег и друг тип самолети. Най-интересното ще се види през лятото. Сега са посети семената само.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 25 яну 2023 21:04

delqnski47 написа:Така, 1400 глави. А Украйна колко годни глави имат... :))
Не се "прехласвам", а просто отговарям на някои тук как украинската армия правила на пух и прах руската, само че едните ако пуснат главите и всичко приключва за тях.
И тва не е щото съм "путинофил" или разни такива глупости, просто тва са факти. Защо трябва да се отричат фактите. Тва е супер дразнещо. Аз нито искам да се ползват ядрени глави, нито искам да има война, а да приключва колкото се може по бързо. Предпочитам Украйна да загуби, щот за мен има два изхода : или Русия ще спечели, както прави във война по дефолт, или няма да сме живи да видим как Русия ще загуби, щот оня ще играе докрай и загуба означава голям крах за него докато за НАТО, които играят косвено тук нещата не стоят така. Ще я преживеят Украйна някак си. Това е мое мнение.

Нали ти е ясно, че в момента в който използва ядрена глава, (в най-добрия случай) всички около него ще се въоръжат с ядрени ракети и ще ги насочат към него, включително Украйна, която за момента е възпирана единствено от Запада.
И после какво правим? И какво прави КНДР като Република Китай обяви 2-3 седмици по късно, че също има ядрено оръжие в резултат на руския удар?
Както винаги, плоски сметки.

И кога дявол го взел Русия е печелила война без да има Британската Империя и/или САЩ на тяхна страна? Печелела по дефолт, цирк : )

п.с. Едно време имаше два рефрена. По-добре червен, а не мъртъв и По-добре мъртъв, но не и червен! Хипарите и съветските проксита повтаряха първата, а различните патриоти - другата. За щастие, Рейгън и Тачър довършиха ритнаха по задниците първите и смачкаха Империята на злото. Сега да се надяваме, че някой отново ще ви ритне по задниците и ще смачка Путлер.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 25 яну 2023 21:39

Запада е решил да предостави безплатно бая желязо за скрап на руската икономика под формата на танкове.
Иначе руските сили са вече в Бахмут.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”