Трансфери, спекулации, контроли и подготовка

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
GrEeN-FaN
Контакти:

Re: Зима 22-23 - трансферни илюзии, снежни контроли и подготовка :)

Мнениеот GrEeN-FaN » 14 яну 2023 17:05

ogrizko написа:ФАРУЛ – ЧЕРНО МОРЕ 0:1

Черно море записа победа в първата си контрола от зимната подготовка. „Моряците“ на Илиан Илиев надиграха лидера на Румъния – Фарул Констанца с 1:0 на базата на тима в Олидиу, Констанца. Единствения гол в мача реализира Исмаил Иса.

В шестата минута домакините създадоха първата опасност в мача. В 6-ата минута след изстрел от наказателното поле топката срещна гредата. В 10-ата минута вратарят на Фарул сгреши и подари топката на Беншаа, който стреля от близо но стражът се реваншира и спаси. Малко след това Исмаил Иса получи топката в пенала и бе съборен от бранител, но въпреки претенциите на целия отбор на Черно море, съдията не отсъди дузпа.

В 33-ата минута Исмаил Иса получи топката в половината на домакините, напредна и пусна пас между двамата централни бранители към Беншаа, който стигна топката преди вратаря, но стреля в тялото му.

В 38-ата минута Черно море поведе в резултата. След страхотна атака отляво, Александър Василев намери Николай Златев, той елегантно с пета продължи към бека на варненци, който центрира по земя в наказателното поле, където Исмаил Иса вкара за 1:0.

Илиан Илиев прави 5 смени на почивката. На местата на Иван Дюлгеров, Александър Василев, Виктор Попов, Живко Атанасов и Закария Беншаа влязоха Георги Георгиев, Цветомир Панов, Мартин Дичев, Росен Стефанов и Мишаел Алвеш.

В 56-ата минута Черно море пропусна да вкара втори гол. Цветомир Панов отне топката в половината на Фарул и намери Мазир Сула в наказателното поле, който фронтално срещу вратата стреля покрай страничната греда.

В 64-ата минута Лъчезар Йорданов и Матеус Ферейра влязоха на местата на Мазир Сула и Исмаил Иса.

Последваха силни минути за домакините, който пресираха „моряците“ в спобствената си им половина, но не успяха да застрашат вратата на Георги Георгиев. В 73-ата минута Калин Георгиев и Марин Петков влязоха на местата на Алекс Фернандес и Николай Златев. В 80-ата Наско Янков замени Петар Боснчич, а Берк Бейхан влезе на мястото на Васил Панайотов.

В 87-ата минута страхотна атака отдясно на Мишаел Алвеш, който проби по целия фланг и центрира в наказателното поле, където Матеус Ферейра стреля с левия крак, но прати топката високо над вратата.

Съставите:

Черно море: Иван Дюлгеров, Петар Босанчич, Живко Атанасов, Виктор Попов, Александър Василев, Мазир Сула, Васил Панайотов, Алекс Фернандес, Закария Беншаа, Николай Златев, Исмаил Иса.

Резерви: Георги Георгиев, Берк Бейхан, Калин Георгиев, Лъчезар Йорданов, Мартин Дичев, Марин Петков, Матеус Ферейра, Мишаел Алвеш, Наско Янков, Росен Стефанов, Цветомир Панов.

Фарул Констанца: Marian Aioani, Dan Sibru, Lonut Larie, Andrei Artean, David Kiki, Tudor Baluta, Dragos Nedelcu, Constantin Grameni, Denis Alibec, Alexi Pitu, Louis Munteanu
-=-=-=-
хубава победа за самочувствието ;) някой ако е гледал мача отнякъде може да сподели впечатленията си.... явно на Сашо Василев няма да му трябва аклиматизация :))

Целият мач изгледах и смея да твърдя ,че за 1ви мач от новата година стояхме доста стабилно на Румънците имаше доста груби влизания на тия мамалиги и важното от целия мач е да излезем без контузени.За новите немога да кажа нищо от 20-30мин игра само Мишел се октрои със остри влизания и центрирания на 2-3 пъти но до там.За А.Василев мисля ,че ще му трябва още някой друг мач за да се нагоди със съотборниците си.Закариа беше тотална дупка ,а Иса пък имаше доста голямо желание и не закъсня с гол! Само Варна и Черно Море !

Sole
Контакти:

Мнениеот Sole » 14 яну 2023 17:11

Изненадваща победа предвид,че те са приключили с подготовката си за шампионата, а ние тепърва започваме. От взелите участие липсват А.Ангелов,В. Василев и Димов? /+ болния Велев/
Последна промяна от Sole на 14 яну 2023 18:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Eastern
Контакти:

Мнениеот Eastern » 14 яну 2023 17:50

Благодарности за линка на greenpeak.
За мачът: На мен най много ми се понрави Алекс. Отлични извеждащи, отигравания със по едно докосване, явно вече се е климатизирал и започва да показва на какво е способен. Също бих отличил Сула и Иса. Освен голът, Иса беше доста подвижен и направи мн добър пас който изведе Закария сам срещу вратаря . Второто полувреме във центъра влезе Лъчо Йорданов и игра мн добре, аз продължавам да недоумявам защо Илиан не го ползва във официалните срещи.
За новите попълнения е мн рано да се говори но определено Машадо мисля че беше високото момче, не ми се понрави. Напомня ми малко на Гираси, дано да греша. Другият бразилец направи едно,две добри включвания и толкова. Василев му трябва малко сработване и ще е ОК.

Потребителски аватар
'enki'
Контакти:

Мнениеот 'enki' » 14 яну 2023 19:14

И аз мисля, че играхме добре. Иса ми се понрави доста този мач, направи много хитър пас към Закария освен гола. От новите ми хареса Василев. Според мен много бързо ще се впише в колектива, доста борбен ми изглежда и има добро центриране. Аз също не разбирам, защо не се гласува по-голямо доверие на Л.Йорданов. Поне да го видим в няколко мача. Сула е трети полусезон при нас и честно казано още не съм сигурен дали става. Като за първи мач определено се представихме повече от добре.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 14 яну 2023 20:50

Аз пък виждам не напасване за след Попов, ами напасване с Попов. Титулярния (за сега) състав е ясен и Попов си почна в него. Този, които ще излезе от титулярите видно е Панов за сметка на Сашо Василев. Новите бразилци казах, че не ми харесват и двамата. Мязат на Мади Кета. Колкото до Алекс - още от първата му поява си личеше, че е футболист отвсякъде, който търси аклиматизация. Даже не знам кой с какъв акъл повдигна въпроса за напускане....абе отвсякъде си личеше, че има класа и възхода му не ме изненадва хич. Мисля, че Ангел Ангелов и Велислав ще имаме още повече скорост на крилата, а Дани Димов ще продава сила и мощ на халфовата линия. Още се надявам на Наско Илиев, но се радвам, че Иса изненадващо започва да връща някаква форма (без големи очаквания). Повече от добре за първи мач и то без няколко титуляри, все пак онези са лидер в Румъния и много по-напред в подготовката. Пак ще кажа - супер попълнение е Сашо Василев. Такова ще е и Наско Илиев - българите. Бразилците - кой става, кой не става....абе тези двамата в най-добрия случай един ще става и то след лятото, не ми харесаха още на клиповете, при Алекс беше друго, там си личеше, че има класа и талант някакъв, тук при тези виждам Мади-та, но дано опровергаят.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 14 яну 2023 21:00

на мен пък ми е най-интересно да видя французина какво ще представлява ...че ми е интересно какъв скаут е Курьор :))) гризе ме любопитството, но само за него няма информация още...
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 15 яну 2023 08:12

gong - Черно море официално привлече второто си зимно попълнение. Това е халфът Мишаел Сантош Силва Алвеш, който днес подписа с „моряците“.

Мишаел започва кариерата си в своята родина с екипа на Метрополитано. През 2018 г. преминава във втородивизионния японски Гифу, където записва 12 мача и бележи 2 гола.

През 2020 г. се завръща в Бразилия, като играе последователно за Якобина, Байя де Фейра, Гуарани де Собрал и УНИРБ. Пристига в Черно море от португалския Прайензе, участващ в местната четвърта дивизия. За този клуб изиграва 8 мача и вкарва 2 гола, като за последно е бил на терена на 7 януари в мач срещу Васко да Гама Видигуейра.

2.
Черно море преотстъпва талант в отбор от Втора лига. Това е десният краен бранител Петър Иванов, който ще трупа опит в тима на Янтра Габрово. Роденият през 2003 година защитник ще играе за втородивизионния тим до края на сезона.

Петър Иванов подписа първия си професионален договор с Черно море през лятото на 2022 година, като водеше тренировъчен процес с представителния тим на "моряците", но играеше за дублиращия отбор на варненци в Трета лига.

На "Тича" възлагат големи надежди за бъдещето на младия играч, но предвид конкуренцията на неговия пост на този етап, трудно би играл за мъжкия отбор. Затова спортно-техническият щаб на Черно море прецени, че Иванов има нужда от мачове в професионалния футбол и го изпрати да играе във Втора лига, за да трупа опит.

Иванов ще се присъедини към Янтра Габрово днес и по всяка вероятност ще направи първа тренировка с новия си отбор следобед.
---------------------
добро решение за младежа според мен :)))
ИзображениеИзображениеИзображение

Nobody007
Контакти:

Мнениеот Nobody007 » 15 яну 2023 16:11

Все още не съм видял в игра новотрансферираните бразилци. Чакаме и французин….
Нека видим, но аз лично нямам големи очаквания… т.е. не мисля че би дошъл някой над нивото на тези които заминаха - Кета, Мимито и Клементе.
Дано поне не са като Сами ел Анаби, Фоде Гираси или онова недоразумение Джеваро Непомусено…. И такива идваха при нас… Още не съм ги забравил и дано като тях повече не виждаме да идват.
Да видим и французина, че да се успокоим :)))
П.С. За Василев - аз лично съм много доволен… Дано и Наско да дойде. Това вече ще е добра стъпка напред.

Sole
Контакти:

Мнениеот Sole » 15 яну 2023 16:30

В Черно море не отписват френски нападател
gong.bg
В Черно море продължават да очакват френския нападател, въпреки че идването му се забавя. Оказа се, че той имал да разреши някои проблеми, но е дал дума на Илиан Илиев, че ще дойде на „Тича“.

С него в общи линия селекцията приключва, тъй като на „Тича“ вече разполагат с голяма вътрешна конкуренция и Илиев има по две опции, че и повече, за всеки пост.

Очаква се в края на този месец или началото на февруари някои от по-младите играчи да бъдат дадени под наем на втородивизионни или третодивизионни клубове, за да трупат игрова практика.

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 16 яну 2023 16:24

„Морето“ привлича швейцарски халф
https://dsport.bg/moreto-privlicha-shve ... AWb8-UvVSY

Полузащитникът идва от Първа лига
Полузащитникът, който очакват в Черно море, е швейцарец, научи dsport. Той е млад опорен халф. Очаква се да се приъседини към "моряците" тази седмица. Футболистът идва от Първа лига на Швейцария.

С неговото привличане Илиан Илиев ще има повече опции сред дефанзивните халфове. Той ще се превърне във втория швейцарец, играл на Тича. През 2019-а година на вратата на Морето пази Миодраг Митрович.

Халфът ще бъде четвъртото ново попълнение, след като по-рано с клуба се обвързаха Александър Василев, бразилците Мишаел Силва Алвеш и Матеус Мешадо.
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Върни се в “Черно море”