Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот bubka » 10 яну 2023 14:47

Soulen написа:
bubka написа:
Soulen написа:Естествено, че релевантното събитие, което се е случило на теб сега е по-значимо от нещо преди 50 години, случило се на някой друг, каот ти не си бил жив свидетел.

В такъв случай защо говорите толкова против комунизма, след като това са събития, които не са се случили на вас и на които не сте били живи свидетели?

Това пък какво общо има?

Ако ми зададеш въпроса кое е по-важно, дали да съм на мечтаната си работа с добър доход или комунизма, веднага ще ти отговоря, че сегашното е по-важно.

Явно за теб миналото е по-важно от бъдещето ти, щом задаваш такъв въпрос на Реднек.

Как какво общо има. Това са твои думи. Перефразирани.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 10 яну 2023 14:51

Red_Neck написа:
bubka написа:
Red_Neck написа:
bubka написа:Двете са независими събития едно от друго. И едното не омаловажава или не засилва значението на другото.
..........

Факт!
Кое от двете е по-исторически стойносттно за СТРАНАТА и НАРОДА ни?
Това е дилемата. За Дилянски бомбандировките от 1944, за мен ВДИГАНЕТО НА НАРОДА СРЕЩУ ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛИКА и последващото поемане по нов път.
Аз все още мисля, че съм прав ;))) А ти?

Аз казах, каквото мисля вече.

За последно, с надеждата да схванеш, защото с 2 грама мозък от двама ни не е този, който си мислиш, че е. Говорим за различни нюанси на "стойността", които са трудно сравними. Един битов пример - някой застрелва брат ти на улицата(примерно). Две години по-късно например те назначават на някоя мечтана работа и поемаш по нов път. Кое за тебе има по-голяма "стойност"?

Изключително тъп пример ;)))
Ако беше намесил капковото напояване, по щеше да ти се получи ;))

Онова капково няпояване, по което беше разбит по всички точки и замлъкна без да отговориш ли? Да, доста тъп пример. Има тъпи примери, има и тъпи хора, които не могат да схванат смисъла на даден пример. Нали така?
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 10 яну 2023 14:52

Eminem написа:
Thsmith написа:
Eminem написа:
Thsmith написа:
Eminem написа:Не, ти си безродник и предател!

За да предадеш някого е нужно преди това да му обещаеш нещо. Само да отбележа.

Ако работиш срещу държавата и срещу народа, както този чуждопоклонник е национално предателство и без да си им обещавал нещо.

Това значи, че всички про-руско настроени са предатели по твоята дефиниция. Виждаш ли къде е проблема?

Къде е? Всички видове чуждопоклонници са национални предатели. Не говорим за уважение към някоя държава, а за това да поставиш чужда държава и народ над твоите.

По принцип да.
Но трябва да разбереш, че болшинството хора, които подкрепят Русия или САЩ, НЕ поставят РФ/САЩ над България, а са просто на мнение, че ЗА България е по-добре да бъде съюзник със съответната държава.
Не че няма такива дето поставят други държави над България, де. Но това са привърженици на РФ и Турция основно, не на САЩ.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 10 яну 2023 14:56

tiamat написа:
Eminem написа:
Thsmith написа:
Eminem написа:
Thsmith написа:

Ако работиш срещу държавата и срещу народа, както този чуждопоклонник е национално предателство и без да си им обещавал нещо.

Това значи, че всички про-руско настроени са предатели по твоята дефиниция. Виждаш ли къде е проблема?

Къде е? Всички видове чуждопоклонници са национални предатели. Не говорим за уважение към някоя държава, а за това да поставиш чужда държава и народ над твоите.

По принцип да.
Но трябва да разбереш, че болшинството хора, които подкрепят Русия или САЩ, НЕ поставят РФ/САЩ над България, а са просто на мнение, че ЗА България е по-добре да бъде съюзник със съответната държава.
Не че няма такива дето поставят други държави над България, де. Но това са привърженици на РФ и Турция основно, не на САЩ.

Задавал съм въпроса тук на някои русофили дали са ОК, Русия да бъде съсипана, ако това ще е добре за България, но позитивен отговор не съм прочел.

Докато всеки, който харесва САЩ, макар, че по-скоро само се толерира, не съм видял някой да ги харесва, с кеф ще гледа как САЩ гори, ако това е добре за България.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 яну 2023 14:56

Eminem написа:
Thsmith написа:
Eminem написа:
Thsmith написа:

Тоя либерал безродник - "оранжев врат" е именно от тези. Така, както тук има и такива, които ще поставят Русия над България.
Там, че това което защитаваш в повечето случаи е смятано също за предателство от другата страна или може да бъде сметнато. Всъщност всеки има право на мнение и позиция, дори да е откровено тъпа и про ватническа или силно либерлна. За да те предаде някой е нужно първо да ти обещае нещо, да ти дължи нещо.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 10 яну 2023 14:58

Red_Neck написа:
От друга страна имаме първия голям народен бунт срещу ПОДМЯНАТА НА ПРЕХОДА от политческата върхушка. В последсвие се оказа, че в голяма степен имаше и "подмяна на подмяната", ама това е друга тема. ;))
За 7 години другарите бяха успели да преразпределят по-голямата част от държавното имущество и почти напълно бяха преразпределили спестяванията на ЦЯЛОТО население. Практически семействата бяха ЗАНУЛЕНИ. В магазините нямаше ХРАНА!
... и това в мирно време, а не по време на ВСВ!!!!
Последва => Паричен съвет (с всичките му екстри); => членство в НАТО; => членство в ЕС; => Условия за СИГУРНОСТ И ПРОСПЕРИТЕТ за ВСИЧКИ!

Пиша ти го за последен път, защото си наистина МЕГА дебилен. Никъде не съм ти оспорил значението на това събитие. Оспорвам ти да го сравняваш с човешки жертви, защото първо са несравними, второ, защото ако наистина в извратения ти морален кодекс едното стои над другото, то всичките онези "обиди" по-горе, не са обиди, а констатации, каквито и са. И трето, ако беше попрочел малко, щеше да видиш, че има не само човешки жервти, но и материални(няколко милиарда за онова време), както и морални(както между другото не беше прочел за капковото напояване, а се оказа, че има такова :))

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 10 яну 2023 15:04

bubka написа:
Онова капково няпояване, по което беше разбит по всички точки и замлъкна без да отговориш ли? Да, доста тъп пример. Има тъпи примери, има и тъпи хора, които не могат да схванат смисъла на даден пример. Нали така?

Серьожа, ..... дай по темата, ... или предпочиташ да вземеш малко въздух? :)))
... ама избърши пяната, че малко се изложи.
За протокола, да знаеш, че не ти се сърдя. Предполагам, че толкова ти е акъла.

ПП: Капковото е ясно, .....там се разбрахме - по време на Соца у ваше село е имало "стотици декари черешови градини с капково" :)))
Имам силни съмнения, че си виждал череша освен на пазара, ама здраве да е.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 10 яну 2023 15:13

Red_Neck написа:
bubka написа:

Серьожа, ..... дай по темата, ... или предпочиташ да вземеш малко въздух? :)))
... ама избърши пяната, че малко се изложи.
За протокола, да знаеш, че не ти се сърдя. Предполагам, че толкова ти е акъла.

ПП: Капковото е ясно, .....там се разбрахме - по време на Соца у ваше село е имало "стотици декари черешови градини с капково" :)))
Имам силни съмнения, че си виждал череша освен на пазара, ама здраве да е.

Ако искаш по темата, тогава не я измествай пръв. Не аз я изместих с капковото и не аз твърдя, че "череши не се напояват, защото април и май вали, а те узряват рано" ;ддддд.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 10 яну 2023 15:18

Soulen написа:
tiamat написа:
Eminem написа:
Thsmith написа:
Eminem написа:
Thsmith написа:За да предадеш някого е нужно преди това да му обещаеш нещо. Само да отбележа.

По принцип да.

Задавал съм въпроса тук на някои русофили дали са ОК, Русия да бъде съсипана, ако това ще е добре за България, но позитивен отговор не съм прочел.

Докато всеки, който харесва САЩ, макар, че по-скоро само се толерира, не съм видял някой да ги харесва, с кеф ще гледа как САЩ гори, ако това е добре за България.

И аз това казвам. Русофилите, които поставят РФ над БГ са много повече и в абсолютни стойности, и в относителни от "западофилите", които поставят Запада над БГ.
И аз съм задавал този въпрос на русофили, на живо, обикновено се подхилкват и не отговарят нищо. Странно поведение...
Но като цяло мнозинството хора са си българофили, независимо от външнополитическите им симпатии.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 яну 2023 15:22

Ние сме част от Запада, а не нещо отделно. Заради това сме в ЕС и НАТО. Това сме ние, а не те. Каквото е добро за Запада, това е добро за целият съюз по един или друг начин.
И обратното, каквото е добро за враговете ни, то неминуемо е лошо за нас. Нашите врагове са на изток, колкото и на някой да му е неприятно.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”