СП 2022 (финал): Аржентина - Франция - 2:2 FT (3:3 et - 4:2 aet)

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

ChuckNorris
Контакти:

Re: СП 2022 (финал): Аржентина - Франция - 2:2 FT (3:3 et - 4:2 aet)

Мнениеот ChuckNorris » 19 дек 2022 15:35

Red_Neck написа:Ше виете още седмица-две на умряло, па ше ви мине, .... споко :)))
Конспирации, бутане, ФИФА, дузпи, картони, ... като превъртите репертоара по 3-4 пъти и ще приемете фактите:
- Аржентина е световен шампион;
- Категорично надигра всеки един от 7-те си съперника;
- В 6 поредни мача вкараха 2 и повече гола;

- Меси MVP на турнира;
- В 3 мача записа едновременно гол и асистенция;
- В 6 от 7 мача има пряко участие за гол;

Всичко останало е въпрос на гледна точка и малко повече страсти ;)))

Фактите са си факти. Но това, че след седмица две ще се забрави всичко никак не е вярно. След 56 години още се говори за несъществуващия гол на Англия, първенството в Аржентина 1978г, божията ръка и т.н. моменти от историята, когато победителят е отричан и заклеймяван. Това ще е просто поредния случай. И след 50 години ще се говори за съмнителни дузпи и съдийско подпиране. Това няма да се забрави, можеш да бъдеш сигурен. Но факта си е факт - Аржентина е световен шампион. Честно или не, всеки сам преценява за себе си.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Това дузпа ли е ? :)

Мнениеот Drunken_Master » 19 дек 2022 15:48

Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 19 дек 2022 15:55

Както казах, че за мен дузпата за Аржентина бе пресилена, така и след като виждам ръката на Упамекано при корнера на Коман, съм на мнение, че и втората за Франция не трябваше да я има. Като оставим настрана спорните ситуации, не крия, че бях за Франция, независимо какъв наклон дават някои хора във форума, кой кого трябвало да подкрепя и т.н. Цветът на кожата пък съвсем не е аргумент - това, че някой си е черен, не го прави автоматично по-лош или нещо подобно. Франция ги харесвам от времето на Зидан като цяло, през 1994 съм бил на почти 4 и футбол не съм гледал, та сигурно затова неотсъдената дузпа срещу Италия не ми е повлияла негативно спрямо французите. Чисто обективно погледнато, от 120 минути вчера Франция бяха по-добрият отбор само след 80-тата минута в редовното време и в последните няколко минути на второто продължение, така че успехът за Аржентина е закономерен, като реално беше заслужено да дойде още в редовното време. Разбира се Франция имаха доста кадрови проблеми още преди турнира, но това е част от играта и всеки трябва по някакъв начин да се справи с това. Един Ди Мария също имаше травма преди вчерашния мач, та явно Скалони реши, че не е готов за повече от малко над 60 минути, но и без него отборът му се справи. Селяшките изпълнения на някои определени футболисти на "гаучосите" са съвсем отделна тема и са били коментирани вече, но спортно-технически титлата си я заслужиха според мен. Радвам се конкретно за Меси, че спечели най-големия липсващ за него за трофей, макар че и той влезе в общата селяшка картинка, което разбира се не ми допада особено.
Последна промяна от Udoji90 на 19 дек 2022 15:57, променено общо 1 път.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 19 дек 2022 15:55

Колкото голът с ръка на Дон Диего се е забравил толкова и този мач ще се забрави!
Аржентина имат 3 титли всяка една от тях с огромни полемики: Гол с ръка доказан, огромно
количство спорни решения на реферите в тяхна полза на последното световно.

Потребителски аватар
locke
Контакти:

Мнениеот locke » 19 дек 2022 16:04

matador1 написа:Толкова. Утре ще е също толкова безсмислен мач. Финалът Аржентина - Франция ще започне с резултат 1:0 след дузпа, реализирана от Меси. После не се знае вече.

лол, позна
ViscaBarca написа:Байерн ще ни пусне аванта...не е в техен интерес да имат враг в наше лице!

kingofpop написа:По-вероятно да изчукам Мис Свят отколкото Челси да елиминират Байерн

smoothc написа:Наполи.
Да си спретнат с Ман Сити един "Небесносин плешив" финал?

:lol: :mrgreen:

plmar
Контакти:

Мнениеот plmar » 19 дек 2022 16:12

Pichichi написа:Колкото голът с ръка на Дон Диего се е забравил толкова и този мач ще се забрави!
Аржентина имат 3 титли всяка една от тях с огромни полемики: Гол с ръка доказан, огромно
количство спорни решения на реферите в тяхна полза на последното световно.

Започваме със страха от хунтата на генерал Батиста"78, едно незабравено от никой и до днес 6:0! Естествено, ако има някой на когото да не му пука, то това са Лалетата, и уцелената в 90+ мин. греда! Това, ужасяващо ми напомня за кракът на Мартинес от вчера.
Изображение

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 19 дек 2022 16:23

Аржентина тотално надигра съперниците си и в седемте мача. И тук не говорим за голове, а за териториално надмощие. Холандия и Франция нямаха удар съответно до 86 и 80 Мин и се играеше в тяхната половина целия мач буквално. Хърватия бяха смазани, също както и Полша и Мексико в групите. Същото важи и за Саудитите, въпреки загубата. Аз не се сещам друг отбор да е мачкал така съперниците си от Бразилия 2002 насам, но там с Феномена и Ривалдо е ясно
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

RMCF
Контакти:

Мнениеот RMCF » 19 дек 2022 16:28

Титлата на Аржентина си е заслужена, въпреки че имаше доста спорни и несъществуващи дузпи в тяхна полза. Само се надявам лаиците, които са на мнение, че дузпите на аржентинците ги има, да не реват ако има подобни отсъждания и в ШЛ след 2 месеца. Да няма пак Перез, Франко, УЕФА мафия и т.н. :))

Plovdiv_1926
Контакти:

Мнениеот Plovdiv_1926 » 19 дек 2022 16:30

Аржентина, Бразилия и Португалия бяха най-силните отбори на това първенство за мен. На вторите им повлияха очакванията, на третите драмата с Роналдо точно в навечерието на първенството. Жалко, че не видяхме и другите 2 отбора на полуфиналите, щяха да са епични 4 мача от тях до финалите заедно с французите, които като единици, ако нямат контузени, са над всички.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 19 дек 2022 16:34

Drunken_Master написа:
insaneboy1 написа:Русия ни спря газа, ама от тая тема може да захраниш цялата страна. Кеф, кеф. Мед ми капе като чета пяната, която излиза от устата на някои индивиди.

Пак да питам, имаше ли дузпа при първият гол на Аржентина, понеже на нас много ни излизала пяна от устата...
И Русия не ни е спряла никакъв газ, а ние си го спряхме сами с антируската политика, която водим. Благодаря за вниманието...

Естествено, че имаше, както Русия ни спря газа и се отърваваме лека-полека от игото им. Но ще има идиоти, които ще ги подкрепят, но те все повече ще намаляват.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Върни се в “World Cup 2022”