Drunken_Master написа:paceto написа:Лесно може да разберете нещата ако например ми кажете какъв е процента на това САЩ да нападне държава в Европа и какъв е шанса в проценти Русия да го направи.
Това ли е вече мантрата ? Нападение над Европа ? Ми, Югославия ? Тя не е ли европейска държава ?
Писали сме за Югославия и дори нагоре изнесох данни.
Пак ще повторя атаките над Сърбия не бяха дело само на САЩ, а на още 10 държави под егидата на НАТО. Не е еднолично решение както беше войната в Ирак и Афганистан.
За това написах САЩ, а не НАТО и не съм изненадан, че се правиш на ударен и много добре знаеш какво имах предвид.
И не, не е мантра, а факти и мантрата е вашата позиция като почнеш да говорим какво правят руснаците и от другата страна се повтарят едни и същи дъвкани теми. Между другото повтаряте точно думите на Путин от миналата седмица като оправдание защо са спрели тока и водата с тази разлика, че той го прави с ехидна усмивка с ясното съзнание какво прави и защо го прави.
Ако все още вярвате, че са там за защита на някакви руснаци, а не за ресурси и влияние значи изобщо не гледате голямата картинка.
И да, шанса в проценти Русия да нападне държава от Европа е много по-голям от това САЩ да го направи, а и те нямат причина да правят същото. Виж руснаците си мислят, че балтика и източна Европа им принадлежи и може да си измислят всякакви причини да го направят, така както стана с Украйна. Утре ще нападне Литва, Латвия и Естония с мотива, че били руски земи преди Х години и да спасявал някакви руснаци, нищо че самите руснаци там не искат да имат нищо общо с тях.