Всекидневна

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
matador1
Контакти:

Re: Всекидневна

Мнениеот matador1 » 14 дек 2022 10:04

Capitano_Puyol написа:И В Уругвай е горе долу същото. Аржентина и Уругвай като цяло са запазили старите европейски традиции и излизат извън догмите на модернaта либерал-толеращина.

В Уругвай не е същото. Дори при първата им титла един от голмайсторите е с африкански корени. Аржентина просто е расистка държава. Не случайно след падането на нацизма в Германия много от апологетите и поддръжниците му бягат там.

Capitano_Puyol

Мнениеот Capitano_Puyol » 14 дек 2022 10:08

Само че такива с германски фамилии като гледам ги няма в националния отбор, даже и в политическия живот на страната. Наследници са на колонизатори главно испанци и италианци. Нацистите след ВСВ бягат в много страни от Южна Америка, вкл. и в Бразилия, не е само Аржентина.
Барса и Лудогорец, але, алеее...

Plovdiv_1926
Контакти:

Мнениеот Plovdiv_1926 » 14 дек 2022 14:18

Какви нацистки държави, какви пет лева :D Просто, където е имало огромни плодородни плантации/ Бразилия, Колумбия, Венецуела, Еквадор/ е нормално да е имало повече хора, внесени да ги обработват и това да даде отражение върху населението сега.

Аржентина и Уругвай имат повече бели преселници, но има и останки от местните индианци- Марадона, Суарез, сега Нунез са си изцяло смесени. В Чили и Перу също почти няма черни , тъй като са основно планински държави, а и са пък и от другата страна на Андите, преселването е било много по-трудно, но там индианската кръв като процент е много повече.

Или вие си представяте как нацистите са се преселили от Германия през 40-те и за десетина години са избили негрите в Аржентина и Уругвай :D

В момента може аржентинците са по-расистки настроени спрямо съседите си, защото с Уругвай са единствените две почти хомогенно бели държави на континента, срещал съм го и аз, ама причината затова да са само бели не е, че са расисти изначално и поради тази причина не са вкарвали негри да им работят, а защото е нямало чак толкова какво да се изкара от тази работа, тоест чисто икономическа. По същата причина и в Южните щати е имало повече негри, отколкото в Северните, въпреки че са по-големи расисти там.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...

ihtiandar
Контакти:

Мнениеот ihtiandar » 14 дек 2022 14:33

Няма значение. -. в неделя сядат на френският чеп.
Към коментаторите - казва се само фамилията на играча.Двете имена се казват ако има 2ма с еднакви първи.Абе мода ли е , знания ли показвате , пред кого?

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 14 дек 2022 14:58

tiamat написа:Някой ако всъщност прочете статията, ще види, че въобще не става въпрос за това, за което се е получил скандала. Статията е всъщност на тема "Чудили ли сте се защо няма черни в Аржентина, при положение че навсякъде в Южна Америка има и при положение, че преди еди си колко години са били 1/3 от населението?" Не е, както го изкарват, "Вие аржентинците сте расисти, защото не включвате черните си в отбора". Просто авторът е поставил много неуместно, двусмислено заглавие, и естествено много народ са подпалили.

А защо трябва във всяка тема да се намесват черните ?? .... самият материал е малоумен, но като видиш откъде е, ти става ясно защо се прави. Омърсиха всичко тези ..... айде, ще си спестя квалификацията.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 14 дек 2022 15:32

ReBorn1982 написа:
tiamat написа:Някой ако всъщност прочете статията, ще види, че въобще не става въпрос за това, за което се е получил скандала. Статията е всъщност на тема "Чудили ли сте се защо няма черни в Аржентина, при положение че навсякъде в Южна Америка има и при положение, че преди еди си колко години са били 1/3 от населението?" Не е, както го изкарват, "Вие аржентинците сте расисти, защото не включвате черните си в отбора". Просто авторът е поставил много неуместно, двусмислено заглавие, и естествено много народ са подпалили.

А защо трябва във всяка тема да се намесват черните ?? .... самият материал е малоумен, но като видиш откъде е, ти става ясно защо се прави. Омърсиха всичко тези ..... айде, ще си спестя квалификацията.

В грешка си. Темата на материала Е за черните. Просто идиотски е намесен национала на Аржентина и оттам. На мен лично ми стана много интересно къде наистина са се дянали черните в Аржентина. Не че материала отговори на любопитството ми.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 14 дек 2022 15:33

Capitano_Puyol написа:Само че такива с германски фамилии като гледам ги няма в националния отбор, даже и в политическия живот на страната. Наследници са на колонизатори главно испанци и италианци. Нацистите след ВСВ бягат в много страни от Южна Америка, вкл. и в Бразилия, не е само Аржентина.

Че те тия с германските фамилии са избягали там да се скрият от преслдване, със сигурност са си променили имената.

Plovdiv_1926
Контакти:

Мнениеот Plovdiv_1926 » 14 дек 2022 17:46

tiamat написа:
ReBorn1982 написа:

В грешка си. Темата на материала Е за черните. Просто идиотски е намесен национала на Аржентина и оттам. На мен лично ми стана много интересно къде наистина са се дянали черните в Аржентина. Не че материала отговори на любопитството ми.

Аржентина сега видях, че се отказва от робството още през 1813 и оттогава имиграцията им е само от бели хора, като през 19-ти и началото на 20-ти век са най-големите вълни.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 14 дек 2022 20:22

Аз писах и в друга тема... Аржентинците имат чувство на превъзходство над останалите народи и етноси.
Особено над тези в Ю. Америка.
Между 800 хил. и 1.5 млн. немци+италианци ( най-вече от северна Италия, където фашизмът е бил особено на почит ) ... Се преселват в Аржентина, не само след ВСВ, но и преди това.
Това е сериозна инжекция в местният ген.
Другото което е... Коренното местно население, не е индианско !
Кореняците са патагонците, който му е интересно, нека провери как са изглеждали... Ще остане доста изненадан. :)
Въобще, като цяло Аржентина е доста различна Държава в сравнение с останалите южно-американски страни.
Не-напразно, при изданията на "Копа Америка", всички останали винаги са срещу Аржентина.
Дори уругвайците са викали за Бразилия, при мачове Аржентина - Бразилия. :)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 14 дек 2022 20:33

THE G.A.M.E написа:Кореняците са патагонците, който му е интересно, нека провери как са изглеждали... Ще остане доста изненадан. :)

На мен ми е интересно откъде идва онзи ген, който прави повечето аржентинци да изглеждат като току-що излезли Гимли-та от мините във Властелина на пръстените. Някакви несъразмерни, набити гротескни джуджета тип Меси, Тевез, Акуня и много други :д. Очевидно не са кореняци аржентинци :).
[offtopic][/offtopic]

Върни се в “World Cup 2022”