СП 2022: Полша - Саудитска Арабия - 2:0 FT

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Re: СП 2022: Полша - Саудитска Арабия, Събота от 15:00

Мнениеот Udoji90 » 26 ное 2022 17:03

bubka написа:
Udoji90 написа:Дружината от преди 20-тата минута трябваше да са с 10 души и щяха да вземат един дедов тогава, ама както и да е...

Доста нагло изказване предвид бруталното съдийско подпиране за арабелите.

А саудитсите се скъсаха да лежат.

Мати Кеш имаше един жълт картон и после вкара лакът в лицето на съперник при скок за висока топка. И това беше още в началото при 0-0 и игрово превъзходство за арабите. Дузпата се случи много след това и вероятно изобщо нямаше да я има, ако беше даден червеният картон. Плюс това, аз вече написах, че беше пресилена. Общо взето само факти съм споменал. Така че по-скоро твоето изказване е нагло. ;)
Последна промяна от Udoji90 на 26 ное 2022 17:04, променено общо 1 път.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

RMCF
Контакти:

Мнениеот RMCF » 26 ное 2022 17:03

bubka написа:

Арабите ги порязаха и срещу Аржентина, и срещу дърварите днес. Първо измислена дузпа за Аржентина, после спестен червен на Полша.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: СП 2022: Полша - Саудитска Арабия - 2:0 FT

Мнениеот NOMER14 » 26 ное 2022 17:04

Хубаво е, че вкараха втори гол за голова разлика, но дали ще им стигне.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 26 ное 2022 17:07

Много добре се видя, че лакътят на Кеш беше неумишлен. А саудитците се оказаха брутални симуланти. Падане и лежане за всяко докосване. Все пак се надявам последния мач да бият Мексико.
Последна промяна от bubka на 26 ное 2022 17:08, променено общо 1 път.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 26 ное 2022 17:08

Е, и? Като е неумишлен, не значи, че не е за картон. И директни ЧК са били давани за подобни удари.
Аз пък се надявам Аржентина да им напълнят кошницата на тези в последния мач и да не им гледам скучната игра в елиминациите. ;)

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Мнениеот miro_rz » 26 ное 2022 17:17

Udoji90 написа:
bubka написа:
Udoji90 написа:Дружината от преди 20-тата минута трябваше да са с 10 души и щяха да вземат един дедов тогава, ама както и да е...

Мати Кеш имаше един жълт картон и после вкара лакът в лицето на съперник при скок за висока топка. И това беше още в началото при 0-0 и игрово превъзходство за арабите. Дузпата се случи много след това и вероятно изобщо нямаше да я има, ако беше даден червеният картон. Плюс това, аз вече написах, че беше пресилена. Общо взето само факти съм споменал. Така че по-скоро твоето изказване е нагло. ;)

Това си беше нарисуван ЖК, даже и ЧК сме виждали за подобно нарушение!
Хайде гледайте ги тези мачове.
За мен дузпата беше лека.
Изображение

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 26 ное 2022 17:21

Кеш си беше за червен картон, просто е смешно, дори тези технологии да не могат да помогнат в такива ситуации. Не казвам, че след това Саудитска Арабия нямаше да падне, но нека се свири справедливо, за да не се стига до дискусионни ситуации. Дано Полша отпадне още в груповата фаза.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 26 ное 2022 18:32

Няма такова нещо като задължителен жълт картон при единоборство във въздуха, когато един играч удря друг с лакът, ще ме извинявате. Всичко е въпрос на тълкуване в зависимост от спецификата на самото единоборство, кой как захожда към него, каква инерция има, има ли умисъл, дали може да се избегне, слаб или силен е ударът и т.н. Нямаше вторично движение на лакътят на поляка съм противниковият играч, пуснете си сиуацията, нито ударът беше силен. Нормално единоборство във въздуха. А когато това се случи, поялците вече бяха нашарени с 5-6 жълти картона за най-нормални нарушения, без някакви грубости. Още от тогава ги беше захванал. След което арабите се усетиха и почнаха да падат и квичат за щяло и нещяло и да си искат нарушение за какво ли не. Само първото полувреме поне 5-6 пъти лежаха по терена. После дойде и балетното изпълнение за несъществуващата дузпа. Нямам някакви антипатии към тях, обаче просто бяха бутани в този мач и играха симулативно. Нещо, което не видях в други отбори до момента. По-рано на мача Франция-Дания дадоха повторение на едно единоборство, в което единият играч удари другият с лакът във врата. Нито падна, нито изквича, нищо. Дадоха за 2-3 секунди това повторение. Половината от вас даже сигурно няма да могат да си припомнят за какво иде реч.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 26 ное 2022 18:51

5-6 картона не бяха, а само 3. Първите 2 бяха видими и от самолет. За третия си мислех, че е пресилен, но като видях повторението, имаше умишлено задържане за гащетата и там. Нормалното единоборство във въздуха за мен не включва лакът във врата или лицето на съперника - ако и да не е умишлено, пак си е опасно. (Сериозни контузии са били причинявани от нарушения без умисъл.) За мен си е жълт картон.
За падането и лежането на арабите след това не отричам, но с изключение на дузпата, други съществени грешки в тяхна полза не видях. Първата грешка в двубоя беше точно спестеният втори жълт и този момент рефлектира върху цялостният развой след това.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 26 ное 2022 20:29

Според мен съдията малко бутна поляците, а арабеските нямаха и късмет. Въпреки всичко си запазват всички шансове да продължат.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Върни се в “World Cup 2022”