NBA Regular Season 22-23

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

pill
Контакти:

Re: NBA Regular Season 22-23

Мнениеот pill » 17 ное 2022 18:01

Няма как да е по-велик от Хакийм.
“Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.”

https://youtu.be/6kARhdu_yqk

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 17 ное 2022 18:08

Хакийм си е кажи-речи американец, почти не е играл баскетбол в Африка, съвсем млад отива в Америка и израства като баскетболист там. Даже после игра за САЩ.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 17 ное 2022 18:11

Drunken_Master написа:Я ми обясни, как може да се твърди, че заради расизма... Петрович е бил "пейка" в Портланд ? На кой ? На Клайд Дрекслър ! Не си сериозен, когато го твърдиш това. Няма треньор, който да предпочете "негърчето", пред това отбора му да бие...

Няма смисъл да ти обяснявам, нямаш си и на идея, че НБА беше съвсем друг свят тогава. Ти я гледаш от времена, в които вече беше глобализирана.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 17 ное 2022 18:22

За расизъм измежду играчите съм съгласен. Примерно оня бийф между Скоти Пипън и Тони Кукоч, понеже Фил избра да се даде топката на Кукоч в последните секунди срещу Никс от плейофите през 1994-та. Ама да се твърди, че треньора не бил го пускал, понеже имало расизъм е глупаво. Няма нормален треньор, който да избере расистките си възгледи пред това отбора му да бъде максимално силен...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

pill
Контакти:

Мнениеот pill » 17 ное 2022 18:42

Нищо общо с расизъм няма онази ситуация. Просто Пипън е бил салти, защото като лидер на отбора той е искал да вземе последната стрелба, а Фил просто го е върнал в реалността, в която Пипън никога не е бил клъч играч.
“Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.”

https://youtu.be/6kARhdu_yqk

Потребителски аватар
rmfan5
Контакти:

Мнениеот rmfan5 » 17 ное 2022 19:16

ReBorn1982 написа:
rmfan5 написа:То хубаво ама тв рейтинги в днешно време не са показателни при наличието на стрийм услгуги, безплатни стриймове и тн., още повече този линк е за тв рейтинг само в САЩ.

Тук си прав, а и очаквах този отговор. Да, така е. Но имай предвид и, че и за 90-те (а и всички останали години оттогава) са отразени същите 2 неща:

1. Само тв рейтинга в САЩ
2. Тогава също не всички гледаха по директното ТВ предаване финали, особено феновете извън САЩ. Аз примерно всички мачове от финали, които съм гледал тогава, съм ги гледал на записи в следващите дни, просто тогава нямаше тези възможности, които има днес ......

П.п.: знаеш ли каква мъка е 1993-а единственият ти шанс да гледаш Чикаго и Финикс да е около седмица по-късно, и с "уникалния" коментар на Манченко ??! Изображение

Да де и аз това казвам през 90-те тв рейтингите са били доста по-показателни докато сега има много възможности които те не хващат.
Иначе за 1993 даже ме учудва че са давали НБА в БГ, в youtube даже има някакви НБА клипчета на Манченко , а за българският коментар няколко пъти съм се опитвал да гледам и ми идва в повече, но пак по-добре от нищо.
[wrapimg=]http://prikachi.com/images/523/7021523v.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 17 ное 2022 19:19

Аз като много малък си спомням "НБА Екшън" с Методи Манченко, май и Кедъра беше там. Иначе най-приятни спомени ми бяха с Калчо-то с Мичмана (май), след Всяка Неделя с Кеворк по Ефир 2... Баси мамата ! Все едно е било преди цял век ! :Д
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 17 ное 2022 19:50

Drunken_Master написа:За расизъм измежду играчите съм съгласен. Примерно оня бийф между Скоти Пипън и Тони Кукоч, понеже Фил избра да се даде топката на Кукоч в последните секунди срещу Никс от плейофите през 1994-та. Ама да се твърди, че треньора не бил го пускал, понеже имало расизъм е глупаво. Няма нормален треньор, който да избере расистките си възгледи пред това отбора му да бъде максимално силен...

Виж, никъде не съм писал, че Дражен не е пускан заради расизъм от треньора (също бял, между другото, що за расизъм ще е ??!) ..... просто тогава на чуждите играчи се гледаше като на второ качество, помня, че и Тони Кукоч го каза в някакво интервю преди години - как е трябвало да полага двойни усилия за да се докаже, защото е усещал как го гледат с надменност, нищо че е дошъл като европейски топ играч.

А расистка нотка имаше при някои черни звезди, но това е друга тема.

Като цяло, не разбирам защо пак подхвана тая тема .... това е моето мнение, не те карам да си съгласен с него.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 17 ное 2022 19:55

ReBorn1982 написа:Като цяло, не разбирам защо пак подхвана тая тема .... това е моето мнение, не те карам да си съгласен с него.

Защото продължава да ми е странно, явно има нещо недоизказано и неизяснено между нас. Както и да е, майната му... Според мен, трудно ще бъде на едно ниво с Пау Гасол и Дирк Новицки.
Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 17 ное 2022 20:03

rmfan5 написа:Иначе за 1993 даже ме учудва че са давали НБА в БГ, в youtube даже има някакви НБА клипчета на Манченко , а за българският коментар няколко пъти съм се опитвал да гледам и ми идва в повече, но пак по-добре от нищо.

"Давали" е доста силно казано .... излъчваха разширен репортаж (около час) на 1 мач на седмица, всяка неделя вечер (някъде около 22 часа май беше), като мачът беше игран близо седмица по-рано. По-късно въведоха NBA Action, магазинно предаване около половин час всеки четвъртък, като имаше и Топ 10 на изпълненията на седмицата.

В по-късни години вече, гледахме по DSF (немски спортен канал), както и някои други канали, там даваха много повече, включително директно мачове .... макар и да не разбирах нищо на немски, предаванията бяха класи над БНТ и Манченко, също така мачовете се излъчваха с атмосфера от залата, не приглушена и да слушам само гласа на Манченко от студиото .... човекът почти нищо не разбираше от баскетбол, личеше му, че е в чужди води, отделно и май има някакво леко умствено изоставане, поне така се усещаше.

Върни се в “Архив”