Трансфери, спекулации, контроли и подготовка

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Eastern
Контакти:

Re: Зима 22-23 - трансферни илюзии, снежни контроли и подготовка :)

Мнениеот Eastern » 08 ное 2022 21:27

ogrizko написа:
moreto vn написа:Мартин Минчев и Ил.Илиев младши,които стана и шампион на Кипър.Общото е че всички се развиха и бяха продадени в чужбина при Ил.Илиев.

да ....ама аз искам да кажа, че тия юноши дето уж не им е било даден достатъчно шанс ...никой не се е развил освен Наско Илиев :) демек, значи може правилно да не им е бил даден шанс?! иначе и мен ме кефи да се дава шанс на юношите, но все пак гоним резултати и добре че сега има Б отбор, че там може и да се получат нещата и за другите дето по-малко попадат пред очите :)

То пък Гираси, Вилела, Зе Гомеш и т.н.т. , много са се развили след като ги налагахме и търпяхме!

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 08 ное 2022 22:12

Аз също гласувам 100% доверие на Илиан Илиев!!! Когато пиша критики към него го правя с идеята, че Черно Море трябва да се развива, а и всеки трябва да бъде градивно критикуван. Смятам, че всички имаме една цел тук - Илиан, играчи, фенове - Черно Море да побеждава! Това, че подкрепяме, обаче не означава да не си казваме нещата директно каквито са. Всичко приемам, но глупостите със Сула - НЕ! Това не е детска градина да се сърдим един на друг, ако има проблеми - говорим един с друг, решаваме ги и заедно срещу противника, не така, под масата.....Или ако не може да ги решим - като Касми си поема пътя. Щом е тук Сула значи проблемите не са нищо повече от сърдене на Илиан. Но пасовете на Сула носеха точки, повече - носеха победи, дори и без Сердюк, забиването на Сула на пейката съсипа играта ни в най-критичния момент от полусезона и ето, че сме до стената опрени всякак! Иначе - попълнения - 2, повтарям - ДВАМА нападатели трябват! Едно крило задължително, защото Кета не става. Един халф, който да умее да играе футбол, като Клементе, но по-напред, защото Панайотов и Велев не могат да подават топката, а Дани Димов е твърдо за поста на Клементе и защитниците човек като се върне. Задължително един бек. Колко станаха? 4 човека. Но класни! И метла, да, всеки над 32-33 г. с периферна роля като Иса, като Велев, като Курьор вече - пътя. А към тях и Кета.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 08 ное 2022 23:10

Eastern написа:То пък Гираси, Вилела, Зе Гомеш и т.н.т. , много са се развили след като ги налагахме и търпяхме!

хахах, така е :) истината е, че амбициите на клуба са ниски... не е проблема в Илиан и който и да дойде на неговото място ще е същото или по-зле ;) но амбициите няма да бъдат по-големи преди да бъде завършен стадиона, защото явно там се влагат пари в момента повече.... на новия стадион със сигурност амбициите ще се повишат :) а поне вече доста по-сериозно се строи ....ама ще трябва да изтърпим още 2 подобни сезона май, на мен не ми пречи чак толкова .....не е като да кажем, че сме свикнали с челните позиции чак толкова :) на мен ми харесва перспективата, след 2 години като направят стадиона ако не се повишат амбициите тогава вече съм съгласен да се протестира.... ама сега срещу кого да протестираме? ако изгоним тия други по-амбициозни ще дойдат ли? и кой ще довърши стадиона примерно?! затова аз съм за европа през 7 място, след като продаваме играчите и сами не си даваме шанс за предно класиране повече смисъл има в 7 място :)

иначе и аз мисля, че някои играчи трябва да се освободят вече и да се търсят свежи заместници, обаче не съм съгласен за Кета - въпреки че е неефективен със сигурност много раздвижва играта ни напред и има своята роля и е още много млад :) освен това е само половин сезон тук и мисля, че трябва да му се даде малко повече време и шанс ....може като се успокои и аклиматизира да почне и някаква ефективност да показва ...поне изглежда да играе с желание и да проявява чувства към случващото се на терена ..като пропусне го е яд и т.н. ;)
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
'enki'
Контакти:

Мнениеот 'enki' » 09 ное 2022 12:44

За мен, че ръководтсвото няма абиции и че отборът се държи около 6-7 място е ясно от много години. Също така ми е ясно, че стадионът няма да бъде готов поне в близките 5-10 години. Изхождайки от тази ситуация съм на мнение, че за Черно море е много по-добре да изкара 1 от 10 юноши и ще спечели много повече, отколкото да продаде 3 от 10 чужденци, примерно. Досега ние произведохме и продадохме Минчев и Джуниър, като Виктор, Велислав, Златев и Дюлгеров имат много голям шанс и те да успеят да направят трансфер в чужбина. Ако някой от тях успее да направи кариера и стигне до следващи трансфери, Черно море ще получи процент от продажбата. Ако пък някой реши да се върне в по-късен етап от кариерата си обратно в Черно море, това също би бил допълнителен плюс. И въобще тези играчи ще бъдат посланици на Черно море навсякъде, където отидат, във всяко тяхно поприще, ако щете дори и като коментатори, ръководители, скаути и какво ли още не. А от друга страна, какво точно печелим от един чужденец, който, ако е наистина добър, винаги ще си мисли за Черно море, като отбор, в който е попаднал, само защото е в нужда и просто трябва възможно най-бързо да се махне, ако иска да запази шансове за някаква кариера. Ние пък трябва да сме търпеливи с него и да му дадем време. Следват няколко добри мача и веднага се почват слухове за трансфер и въпросният играч си тръгва след година за около 200-300 хил.. Това са успешните ни трансфери. Другите просто ги чакаме да се разиграят, а те така и не го правят и след няколко полусезона си тръгват. Така че за мен еднозначно отговорът е налагане на наши юноши и ИНВЕСТИРАНЕ в детско-юношеската школа на всичко нива - треньори, педагози, психолози, терапевти, терени, общежития, стипендии. Във всичко.

deadlock
Контакти:

Мнениеот deadlock » 14 ное 2022 17:42

Добре, новина в Гонг, че Мимито може да бъде разкаран. Супер новина. Но защо и Фернандес? В него има в пъти повече футбол, отколкото в Мимито и братчето му Кета. Велев ще си го държим като талисман. Поне договорите на Иса и Курьор изтичат зимата. За съжаление съм на 99% сигурен, че Сула също ще бъде разкаран. В общи линии, ще махнем 2-ма от тримата ни по-креативни играчи и най-вероятно ще вземем поредните блъскачи и туристи тип Каспаравичус.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 14 ное 2022 20:53

Точно пък Алекс?! За всичките си включвания е показвал интересни неща, а освен това е и само на 20 г. Велев тука ли ще остава? Той какво направи цялата есен? Иначе за Иса и Курьор гласувам за, категорично първия много много отдавна свърши за футбола, а Курьор го направи някъде в края на миналия шампионат. Сула ясно, нашия треньор така реши - беше най-добрия ни играч, заби го на пейката, съсипа му формата и си играехме игрички от детската градина. Именно изваждането на Сула от отбора съсипа буквално играта ни, а очакванията на Илиан дърварите му като Велев, Кета, Мимито, Иса и т.н. да трупат точки с блъскане и кюскане до зимата бяха напълно развенчани и отбора се срина - реално ако не бяха 2-те избухвания на Ники Златев срещу Ботев Вр и Хебър (с блестящ голов пас на пуснатия за 5 мин само Сула в 90 мин) - щяхме да сме и с още 4 точки по-малко. Друго на ръка и незаслужената победа тук на Локо Сф - 7.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
Veso1913
Контакти:

Мнениеот Veso1913 » 15 ное 2022 11:07

Относно чужденците в отбора искам да кажа,че обикновено им трябва поне половин сезон за да привикнат към странната меко казано БГ действителност.На някои и повече време,но колкото и да е качествен даден футболист,като попадне в тази действителност,шанса му да разгърне потенциала си не е много голям.В тази връзка примери дал Бог,но ще ви върна само един сезон назад,Леандро Андраде е играча на фокус.Помните ли как същите хора задаваха същите въпроси какво търси това момче при нас.Сега въпросите са насочени към Мади,Мимито и Алекс.Хора,разберете че им трябва време.Същите въпшроси се задаваха и за Курьор,ако помните.Човека донесъл ни най голямата радост бе обявен за полунекадърник.Разбира се от същите форумни герои.Абе хора,върнете се да видите какви ги пишехте същите хора преди сезона отново за същите герои.Тогава бяха супер,сега са тотал щета.Не става така.Относно Велев,Илиан го държи заради неговата поливалентност.Друг е въпроса,че в момента е еднакво неполезен където и да е по терена.Както обикновено съм на мнение,че Илиан е чоека за нас,един от нас и няма да намерим по добре вършещ работата си треньор с предоставените от шефовете условия.Даже и децата вече знаят,че целта е максимум 6-то място,или задържане понякога в долната половина за привидна атака на Европа от седма позиция.Разбира се,вече се усетиха че на гърба на Илиан могат да се правят и пари и затова сега гледаме не обикновено текучество,а и прибиране на парици в касата на...не на Черно море разбира се.Сега за Мартин Милушев и Денислав.В Б група,колко точно гола има Дени?И къде се намира Добруджа в класирането?Доколкотоо зная,Дени не иска да е пейка при нас,а иска да играе редовно.Ето,играе редовно,а колко редовно бележи е друг въпрос.Той си има договор,не е преотстъпен.За Мартин зная че е преотстъпен и при показване на добри игри ще бъде върнат в отбора,Нали това е идеята да се преотстъпват играчи?Давайте малко по сериозно.Няма отбор който да не изпада в кризи.Следя английското и испанското първенства,там има отбори в шокиращо слаба форма,ВЪПРЕКИ страхотните инвестиции в играчи,треньори и разбира се заплати.В момента нашият отбор е в криза,това е повече от ясно.Хубавото е че идва дълъг период в който има шанс за привличане на играчи точно каквито ни трябва и се надявам пролетта да е нашият полусезон/както беше дълги години преди/.
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!

Потребителски аватар
Eastern
Контакти:

Мнениеот Eastern » 15 ное 2022 13:01

Veso1913 написа:Относно чужденците в отбора искам да кажа,че обикновено им трябва поне половин сезон за да привикнат към странната меко казано БГ действителност.На някои и повече време,но колкото и да е качествен даден футболист,като попадне в тази действителност,шанса му да разгърне потенциала си не е много голям.В тази връзка примери дал Бог,но ще ви върна само един сезон назад,Леандро Андраде е играча на фокус.Помните ли как същите хора задаваха същите въпроси какво търси това момче при нас.Сега въпросите са насочени към Мади,Мимито и Алекс.Хора,разберете че им трябва време.Същите въпшроси се задаваха и за Курьор,ако помните.Човека донесъл ни най голямата радост бе обявен за полунекадърник.Разбира се от същите форумни герои.Абе хора,върнете се да видите какви ги пишехте същите хора преди сезона отново за същите герои.Тогава бяха супер,сега са тотал щета.Не става така.Относно Велев,Илиан го държи заради неговата поливалентност.Друг е въпроса,че в момента е еднакво неполезен където и да е по терена.Както обикновено съм на мнение,че Илиан е чоека за нас,един от нас и няма да намерим по добре вършещ работата си треньор с предоставените от шефовете условия.Даже и децата вече знаят,че целта е максимум 6-то място,или задържане понякога в долната половина за привидна атака на Европа от седма позиция.Разбира се,вече се усетиха че на гърба на Илиан могат да се правят и пари и затова сега гледаме не обикновено текучество,а и прибиране на парици в касата на...не на Черно море разбира се.Сега за Мартин Милушев и Денислав.В Б група,колко точно гола има Дени?И къде се намира Добруджа в класирането?Доколкотоо зная,Дени не иска да е пейка при нас,а иска да играе редовно.Ето,играе редовно,а колко редовно бележи е друг въпрос.Той си има договор,не е преотстъпен.За Мартин зная че е преотстъпен и при показване на добри игри ще бъде върнат в отбора,Нали това е идеята да се преотстъпват играчи?Давайте малко по сериозно.Няма отбор който да не изпада в кризи.Следя английското и испанското първенства,там има отбори в шокиращо слаба форма,ВЪПРЕКИ страхотните инвестиции в играчи,треньори и разбира се заплати.В момента нашият отбор е в криза,това е повече от ясно.Хубавото е че идва дълъг период в който има шанс за привличане на играчи точно каквито ни трябва и се надявам пролетта да е нашият полусезон/както беше дълги години преди/.

Хах, значи за чужденците трябвало да бъдем търпеливи и да ги изчакаме една година, да не говорим за Вилела примерно, който го чакахме три сезона и си получи доволно игрово време, а за Денислав и др. младежи, Илиан много бързо преценява че не стават за мъжкият футбол. Както сам каза примери бол! Относно примерът ти със Милушев че като се разиграе ще му се даде шанс, също не вървиш. Видяхме го миналият сезон, когато Лъчо Йорданов се разигра във Добруджа, върна се, и ? НЕ ПОЛУЧИ НИТО ЕДНА МИНУТА ШАНС ЗА ИЗЯВА!
Със другото твърдение че Илиан бил наш човек и щял на пролет да подобри нещата, КАТО ПРЕДНИТЕ СЕЗОНИ, също не вървиш. Първо ако беше НАШ ЧОВЕК, като човек излязъл от тази школа, щеше да гласува повече доверие на нашите ТАЛАНТИ.
Второ, управията му през пролетта я гледаме вече пети сезон, във който е постигнал точно толкова колкото и С. Генов, В. Попов, Гонзо и т.н., тоест НИЩО. Затова не виждам причина да се определя като най точният човек за треньор и без него едва ли не няма да ни има.
Хора, не са ни проблем резултатите и точките, а ужасната форма на футболистите която според мен е резултат от работата на треньора! Да кажем че се привлекат качествени чужденци, още лятото ще бъдат шитнати за жълти стотинки, и следва същият омагьосън кръг във който изглежда че Илиан няма против да се върти. За мен той не е по различен от шефовете и си гледа собствената изгода от цялата схема със тези трансфери.

Потребителски аватар
Veso1913
Контакти:

Мнениеот Veso1913 » 15 ное 2022 14:45

Eastern написа:
Veso1913 написа:Относно чужденците в отбора искам да кажа,че обикновено им трябва поне половин сезон за да привикнат към странната меко казано БГ действителност.На някои и повече време,но колкото и да е качествен даден футболист,като попадне в тази действителност,шанса му да разгърне потенциала си не е много голям.В тази връзка примери дал Бог,но ще ви върна само един сезон назад,Леандро Андраде е играча на фокус.Помните ли как същите хора задаваха същите въпроси какво търси това момче при нас.Сега въпросите са насочени към Мади,Мимито и Алекс.Хора,разберете че им трябва време.Същите въпшроси се задаваха и за Курьор,ако помните.Човека донесъл ни най голямата радост бе обявен за полунекадърник.Разбира се от същите форумни герои.Абе хора,върнете се да видите какви ги пишехте същите хора преди сезона отново за същите герои.Тогава бяха супер,сега са тотал щета.Не става така.Относно Велев,Илиан го държи заради неговата поливалентност.Друг е въпроса,че в момента е еднакво неполезен където и да е по терена.Както обикновено съм на мнение,че Илиан е чоека за нас,един от нас и няма да намерим по добре вършещ работата си треньор с предоставените от шефовете условия.Даже и децата вече знаят,че целта е максимум 6-то място,или задържане понякога в долната половина за привидна атака на Европа от седма позиция.Разбира се,вече се усетиха че на гърба на Илиан могат да се правят и пари и затова сега гледаме не обикновено текучество,а и прибиране на парици в касата на...не на Черно море разбира се.Сега за Мартин Милушев и Денислав.В Б група,колко точно гола има Дени?И къде се намира Добруджа в класирането?Доколкотоо зная,Дени не иска да е пейка при нас,а иска да играе редовно.Ето,играе редовно,а колко редовно бележи е друг въпрос.Той си има договор,не е преотстъпен.За Мартин зная че е преотстъпен и при показване на добри игри ще бъде върнат в отбора,Нали това е идеята да се преотстъпват играчи?Давайте малко по сериозно.Няма отбор който да не изпада в кризи.Следя английското и испанското първенства,там има отбори в шокиращо слаба форма,ВЪПРЕКИ страхотните инвестиции в играчи,треньори и разбира се заплати.В момента нашият отбор е в криза,това е повече от ясно.Хубавото е че идва дълъг период в който има шанс за привличане на играчи точно каквито ни трябва и се надявам пролетта да е нашият полусезон/както беше дълги години преди/.

Хах, значи за чужденците трябвало да бъдем търпеливи и да ги изчакаме една година, да не говорим за Вилела примерно, който го чакахме три сезона и си получи доволно игрово време, а за Денислав и др. младежи, Илиан много бързо преценява че не стават за мъжкият футбол. Както сам каза примери бол! Относно примерът ти със Милушев че като се разиграе ще му се даде шанс, също не вървиш. Видяхме го миналият сезон, когато Лъчо Йорданов се разигра във Добруджа, върна се, и ? НЕ ПОЛУЧИ НИТО ЕДНА МИНУТА ШАНС ЗА ИЗЯВА!
Със другото твърдение че Илиан бил наш човек и щял на пролет да подобри нещата, КАТО ПРЕДНИТЕ СЕЗОНИ, също не вървиш. Първо ако беше НАШ ЧОВЕК, като човек излязъл от тази школа, щеше да гласува повече доверие на нашите ТАЛАНТИ.
Второ, управията му през пролетта я гледаме вече пети сезон, във който е постигнал точно толкова колкото и С. Генов, В. Попов, Гонзо и т.н., тоест НИЩО. Затова не виждам причина да се определя като най точният човек за треньор и без него едва ли не няма да ни има.
Хора, не са ни проблем резултатите и точките, а ужасната форма на футболистите която според мен е резултат от работата на треньора! Да кажем че се привлекат качествени чужденци, още лятото ще бъдат шитнати за жълти стотинки, и следва същият омагьосън кръг във който изглежда че Илиан няма против да се върти. За мен той не е по различен от шефовете и си гледа собствената изгода от цялата схема със тези трансфери.

Единственото което разбрах е,че Илиан не е точният треньор за нас и е на нивото на С.Генов,В.Попов и Гонзо-тоест е един никакъв треньор.Нито дума за представянетоо на Денислав/имах много надежди в него/,мина през числата,после пак при нас и накрая в Добруджа където постига какво?30 гола за сезон?Отбоира върви напред единствено заради него?Или останалите изброени от теб,каквоо точно са постигнали?Разберете че си има треньори които са всеки ден с тези играчи и виждат потенциала им в тренировките.След това идват изявите в мачовете.Тогава идват и решениятя-в отбора,под наем или освободен.Разбирам че според теб сме разкарали всички юноши-звезди и сме се напълнили с некадърници,в пъти по зле от тях.Юношите не са панацея или някакви богопомазани.За да получат шанс,трябва да го заслужат.И аз искам 11 юноши на терена и 14 на пейката,ама няма такъв отбор в света.Няма и да има.Даже има един отбор който залагаше само на момчета родени в тази област,но не се получава и при нас няма да се получи.А освен това,всеки талант се мисли за най голямата звезда и иска титулярно място защото...просто защото е юноша на отбора.Само че такъв филм няма.Никъде по света не пускат аванта,само защото в този отбор са го учили да рита топката.Или има качества и играе,или няма и чао.Така че за да не наводняваме темата с обикновените факти свързани с юношите ни,просто пусни една те-Време ли е Илиан да си ходи,или ДА?Виждам къде те сърби и ти давам идея как да се почешеш.Пробвай,очаквам много интересен резултат.
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!

deadlock
Контакти:

Мнениеот deadlock » 15 ное 2022 15:02

Не знам колко шанс ще бъде даден на Милушев (ако изобщо му бъде даден), но се надявам да е повече от този на Лъчо Йорданов. Денислав има 7 гола и 1 асистенция в 16 мача до момента за Добруджа. Ок, в Б група е. Ок, нивото е по-ниско. Само ще кажа, че и Атанас Илиев игра немалко време в Монтата и то във същата тази Б група след като му бе даден г/д същия шанс в Черно Море. Стигна и до националния отбор. Да, юношите не са панацея, но и доста нелоши играчи изпуснахме без дори да им се даде шанс. На тези години е важно да се играе редовно и поне аз съм на мнение (като форумен специалист, естествено), че по-добре да играят наши юноши, отколкото някакви наемници и печки, които днес са тук, а утре ги няма при първата по-добра оферта. На чужденците им трябва повече време, да, но какво изобщо са показали Мимито и Кета до момента (освен тоталните си неможачески способности)? Курьор, Родриго, Леандро, Алекс, Сула и много други показваха нещо дори и в периодите си на адаптация. Курьор започна с головете ако не се лъжа още от 4-5-я си мач. Родриго загатна пролетта, през която беше взет, че му трябва просто една подготовка и лятото избухна. Леандро наистина имаше по-голям период на адаптация, защото е по-млад, но показваше някакви проблясъци, нещо. Същото, което се случва с Алекс и Сула сега. От двете братчета освен едно безцелно мачкане на топката и безмислени маймунджълъци друго не се е видяло.

Върни се в “Черно море”