Мнениеот olimpi » 08 ное 2022 13:21
В началото на тази година бих казал, че френците най-вероятно ще си защитят титлата (като СШ за първи път от 1962, тогава Бразилия). За разлика от блестящия си отбор през 80те, имат класа и прагматизъм + необходимата доза късмет и хитрост. Но, сега имат доста контузени и докато в нападение изглеждат страховито с Мбапе и Бензема, не стоят добре нещата в защита и донякъде в средната линия (Канте е аут, Погба не е ясно дали ще се въстанови), все пак могат да върнат назад Гризман, от който им дойдоха повечето голове в Русия. Имат и огромен опит и увереност.
Аржентина на хартия изглеждат супер, но пак нямат класен портиере, защитата с изкл. на Мартинес е доста палава, а само с нападение което би трябвало да вкарва гол след гол не се печелят турнири.
Бразилия с тези спенсъри в защита същата работа. Освен това ЦН ако е Жезус е ОК, но ако не изтеглят Неймар назад няма кой да им връзва играта. Да, Каземиро е класа, но не е креативен играч, а Фред е смешка.
Ингилизите статистически имкат доста шансове (полуфинал и финал на последните две големи пътвенства), но там тренерът е и..т + има доста контузени.
На мен много ми се иска отбор, който не е печелил СП да стане шампион, Белгия например, но там май им мона зенита на поколението, а и защитата е на възраст като Йов.
Холандците много ми харесаха, балансиран отбор без звездомания, комбинативен бърз футбол, ако няма чутовни издънки, а ван Гаал е способен на такива може най-накрая да вземат купата (а дано).
Дойчо не го слагам, нямат класата, смпяна на поколенията, но пък много обичат умрялата лисициа да го играят и да стигнат до финал (82 и 86) .
Дано стане интересно първенство, все пак не е след края на сезона, играчите поне тези от Европа няма да са уморени до смърт и би трябвало да са в топ форма.
Олимпий Панов -Опълченец в 1-ва рота на 1-ва Опълченска дружина, член и секретар на БРЦК. Участник в боевете при Ст. Загора, Шипка и Сливница. Майор Панов е родоначалник на българската артилерия. Продължител на делото на Левски и борците за свобода.