Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот delqnski47 » 20 окт 2022 22:48

Thsmith написа:Аз съм готов да споря за каквото кажеш и винаги ще съм по упорит ;) Няма как да изкараш урките руснаци, а още по малко да се опиташ да представиш сценария, че видиш ли те Украйна ги била нападнала и те само чакат някой блатен плъх да дойде да ги освободи : ) Колкото и да го въртиш, колкото и да го сучеш, пак няма да напреднеш нито см.

а онзи шведския жечко е толкова лесен, че даже не е интересно

----

Между другото, трябва да си призная голямата заблуда в която бях в началото. Даже аз се бях излъгал, че ватниците са равностойни поне на Бритишите и ще пометат Украйна. Изобщо не очаквах някаква сериозна съпротива, а по скоро се надявах на окупация тип епопеята на Брежнев и ко, която бавно да ги източи. Случващото се обаче надхвърли и най-смелите ми желания около състоянието на Ватникленд. Това да те съборят с 20 камиончета с ракети и някакви рпг-та и на 8 тия месец вече да се чудиш как панически да отстъпваш, обявяваш мобилизации и подобни и .... : ) Миръкъл... Да не говорим каква радост е да гледаш гърча на всички копейкаджии и жлъчните им заплахи докато се чудят в коя дупка да се наврат от яд. Безценно удоволствие.

Аз не изкарвам урките руснаци, а ти изкарваш руснаците урки... :D Хора, които на репортаж на британска журналистка през 2014, с руските знамена се радваха на площада след като Крим стана част от РФ. :D Мога да го изнамеря ако искаш и да спориш с видеото.
Все едно на българите в БЮРМ, които казват че са си българи, да ме убедиш, че са БЮРМци. Няма как да стане.

П.П. Путин ако е искал, да ги е приключил ;) РФ са ядрена сила. Тъй че спокойно само... дишай, каубой :D
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 20 окт 2022 23:02

delqnski47 написа:
Thsmith написа:С бункера ли ще го транспортират или там е планувано да му е мавзолея ; ) Иначе не се съмнявам, че за Ватниците е от изключителна и единствена важност да ги признаят Северна Корея, Сирия и някой и друг негър, но ... файда от това йок.
Европейците да спре да ги **** за санкциите и да почнат да пращат оръжие като хората.

От ''изключителна важност'' им е, да :)) Да ги ''признава'' някой.... :D

Ами принципно "им" е. И този някой не трябва да е Родезия.

delqnski47 написа:
Thsmith написа:Аз съм готов да споря за каквото кажеш и винаги ще съм по упорит ;) Няма как да изкараш урките руснаци, а още по малко да се опиташ да представиш сценария, че видиш ли те Украйна ги била нападнала и те само чакат някой блатен плъх да дойде да ги освободи : ) Колкото и да го въртиш, колкото и да го сучеш, пак няма да напреднеш нито см.

----

Между другото, трябва да си призная голямата заблуда в която бях в началото. Даже аз се бях излъгал, че ватниците са равностойни поне на Бритишите и ще пометат Украйна. Изобщо не очаквах някаква сериозна съпротива, а по скоро се надявах на окупация тип епопеята на Брежнев и ко, която бавно да ги източи. Случващото се обаче надхвърли и най-смелите ми желания около състоянието на Ватникленд. Това да те съборят с 20 камиончета с ракети и някакви рпг-та и на 8 тия месец вече да се чудиш как панически да отстъпваш, обявяваш мобилизации и подобни и .... : ) Миръкъл... Да не говорим каква радост е да гледаш гърча на всички копейкаджии и жлъчните им заплахи докато се чудят в коя дупка да се наврат от яд. Безценно удоволствие.

Аз не изкарвам урките руснаци, а ти изкарваш руснаците урки... :D Хора, които на репортаж на британска журналистка през 2014, с руските знамена се радваха на площада след като Крим стана част от РФ. :D Мога да го изнамеря ако искаш и да спориш с видеото.
Все едно на българите в БЮРМ, които казват че са си българи, да ме убедиш, че са БЮРМци. Няма как да стане.

П.П. Путин ако е искал, да ги е приключил ;) РФ са ядрена сила. Тъй че спокойно само... дишай, каубой :D

Никога не съм казвал, че в дадена област няма блатни отрепки. Естествено, че има всякакви утайки. Ето и тук има разни подобни блатни плъхове, които размахват руски знамена. Това обаче не означава, че България чака някой да Ватник да ги "освобождава". Както и нещастието на нечии произход не означава, че някой копнее да бъде поданик на Путлер. Е, утайки винаги има, но са нищожно количество.

Щом ви успокоява... И аз между другото ако съм искал да съм между цицките на Памела Андерсън, Кармен Електра и Джени Маккарти, но от мен да мине... : )
Дишай, дишай. Едва ли ще става по лесно.
Последна промяна от Thsmith на 20 окт 2022 23:05, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 20 окт 2022 23:05

Thsmith написа:
delqnski47 написа:
Thsmith написа:С бункера ли ще го транспортират или там е планувано да му е мавзолея ; ) Иначе не се съмнявам, че за Ватниците е от изключителна и единствена важност да ги признаят Северна Корея, Сирия и някой и друг негър, но ... файда от това йок.
Европейците да спре да ги **** за санкциите и да почнат да пращат оръжие като хората.

От ''изключителна важност'' им е, да :)) Да ги ''признава'' някой.... :D

Ами принципно "им" е. И този някой не трябва да е Родезия.

delqnski47 написа:

----

Никога не съм казвал, че в дадена област няма блатни отрепки. Естествено, че има всякакви утайки. Ето и тук има разни подобни блатни плъхове, които размахват руски знамена. Това обаче не означава, че България чака някой да Ватник да ги "освобождава". Както и нещастието на нечии произход не означава, че някой копнее да бъде поданик на Путлер. Е, утайки винаги има, но са нищожно количество.

Ами и аз не разбирам тва развяване на чужди знамена, но както и да е. Няма нищо чуждо или блатно да развееш знаме на земя, където сте 70% сънародници и земята се води автономна.
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

На линия
Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 20 окт 2022 23:09

Нека си развяват каквито искат знамена, просто в един момент ще получат сметката от собственика на земята - Украйна.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 20 окт 2022 23:21

Ще получат....
https://www.youtube.com/watch?v=UkmI1BHAr8I

:DDD
Къдет вика Бойко на Асенката ''С голия г*з таралеж ще мачкаш'' ->
Sofia.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 21 окт 2022 01:08

bubka написа:
delqnski47 написа:Боже, сега гледам статистиката на Крим според Уикипедия (Автономна република Крим
Да бъдем по точни ;) )
Не 60, както мислех, а 70% руснаци и 20% укрита :))))
После било украинско тва. Пълен ташак ->
Как да кажеш на руското, че е украинско...
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%90% ... 0%B8%D0%BC

Преди някой да мъцне за Кърджали, да го стопирам в зародиш да не се мъчи. :) Кърджали е част от България и НЕ е автономна област към България както беше Крим към Украйна. Автономните области някой път са кофти работа за "хост" държавите им - справка Османската Империя и Източна Румелия :) В Конституцията на държавата ни са забранени автономни области така че дишкайте спокойно ;)
Та хората там в Крим си проведоха референдум и си казаха думата. Мурика и компания да извадят факти как в население с 70% руснаци референдума е незаконен. В противен случай да пият по една водка. :)

Там още 1991 година е проведен първият референдум изобщо в състава на СССР с искане за автономия. Около 93% от хората отговарят с да. При което в Украйна се приема закон за възстановяване на Кримската автономна съветска социалистическа република(КАССР). Тази автономия е напълно легитимна и не е оспорена от Украйна(няма и как, тъй като формално това решение е подписано в Киев).

Ако навлезем в детайли, по-късно през 1991г се случва едно събитие - още един референдум в Украйна за обявяване на независимост на последната, в който участват и жителите на Крим. Повечето са против. Формално обаче референдумът се отнася за Украйна, а не за Крим, тъй като последната е обявена вече за автономна република. Къде е тънкият момент тук - да се питат жителите на Крим заедно с тези на останалата част от Украйна по този въпрос е незаконно. Защо? Заради един закон от 1990 г "Относно реда за решаването на въпроси, свързани с напускането на съюзна република от състава на СССР“, който гласи, че "В съюзна република, имаща в състава си автономни републики, автономни области и автономни окръзи, референдумът се провежда отделно във всяка автономия. Народите на автономните републики и автономни образувания запазват правото си на самостоятелно решение по въпроса за оставане в СССР или в състава на напускащата република, както по отношение на своя държавно-правен статут“. Т.е, за да бъде отделена Кримската автономна република от състава на СССР тогава и изобщо какво да се случва оттам нататък, е следвало там да се проведе отделен референдум от украинския. Това формално прави оставането на Крим в състава на Украйна незаконно. Един вид още тогава украинците са си анексирали Крим незаконно. Поради което следват поредица от събития като например нов референдум и обявяване на независимост на Крим от Украйна през 1992, който не е признат и т.н и т.н. Бурето с барут е заложено още тогава, но ключовото е, че хората там са си руснаци и винаги са искали или да са независими, или да са част от Русия.

Хм, уикито казва обратното - 54% "за". Освен ако уикито е в грешка.
https://en.wikipedia.org/wiki/1991_Ukra ... referendum

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 21 окт 2022 01:15

Е така като стане. :)
Голяма издънка, а е нагледно как се дават насоки какво да се говори и какво не.

Russian official did not understand that his microphone was already on and asked the hosts: “don’t rock the boat” and don't talk too much about Iran

https://9gag.com/gag/a3ZL2nv

Руслан Пухов, член на Обществения съвет към Министерството на отбраната на Русия, директор на Центъра за анализ на стратегиите и технологиите.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 21 окт 2022 09:58

Президентът Володимир Зеленски обвини Русия, че е минирала язовира на ВЕЦ в района на град Херсон, който е под контрола на силите на Москва.

„Според нашата информация агрегатът и язовирът на Каховската ВЕЦ са били минирани от руски терористи“, каза Зеленски в ежедневното си обръщение, публикувано в социалните мрежи.

“Ако язовирът бъде разрушен,… Северно-Кримският канал просто ще изчезне”, а това би било “катастрофа от голям мащаб”, добави украинският президент

По-рано Зеленски в обръщението си към срещата на Европейския съвет заяви, че „ръководството на Русия е издало заповед самата енергийна система да се превърне в бойно поле“.

Говорейки чрез видеовръзка, той предупреди, че това ще стимулира нова вълна от украински бежанци, бягащи към Европа.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 21 окт 2022 10:08

Украинската армия изрази опасения от “нарастващата заплаха” от нова руска офанзива от територията на Беларус – северната съседка на Украйна, която послужи като тилова база на руските сили за нахлуването им в страната в края на февруари, съобщи Франс прес.

“Агресивната риторика на военните и политическите лидери на Русия и Беларус се засилва”, заяви пред медиите Олексий Громов от генералния щаб на украинските въоръжени сили. Според него “нараства заплахата руските въоръжени сили да подновят офанзивата на северния фронт”.

Москва и Минск създадоха през последните дни съвместни военни сили, отбелязва АФП.

По оценки на Громов “този път офанзивата може да (започне) на запад, от беларуската граница, за да се отрежат основните пътища за доставка на чуждестранно оръжие и военно оборудване” за Украйна, особено през Полша.

По-рано вчера беларуската служба за сигурност КГБ съобщи за “увеличаване на разузнавателните дейности от украинска територия, за ежедневни опити за нарушаване на беларуското въздушно пространство”.

Русия е атакувала още цели от украинската енергийна инфраструктура
“За съжаление ситуацията се развива много сериозно в южна посока”, каза шефът на КГБ Иван Тертел, без да даде подробности.

В понеделник беларуското министерство на отбраната обяви, че Русия ще разположи в страната “до 9000 войници” и около 170 танка като част от новата съвместна военна група на двете държави. Създаването на тази група, която има за задача да защитава границите на Беларус срещу предполагаема украинска заплаха, беше обявено миналата седмица, на фона на руските военни неуспехи в Украйна в последно време, отбелязва АФП.

Martinez1948
Контакти:

Мнениеот Martinez1948 » 21 окт 2022 11:37

Drunken_Master написа:
Martinez1948 написа:
Drunken_Master написа:Нацист и фашист едновременно ?! Смятай...

Ленинградският лилипут как хем е вярващ християнин и кагебеец в същото време.

Нацизма е произлязъл от фашизма, затова е пълен абсурд, това което пишеш. Пак нищо не зацепи...

Не бе русенец, зацепил съм отдавна. Жалкото е че русофилите у нас така и не зацепиха. А те са мнозинство в нашето общество , та за това и сме толкова ниска летва като народ.
Който бан подклажда другиму, сам изяжда него
“Bunch of slack-jawed faggots around here. This stuff’ll make you a goddamn sexual tyrannosaurus, just like me….”

Върни се в “Свободна зона”