Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот paceto » 18 окт 2022 20:41

Drunken_Master написа:
paceto написа:Сринали със земята?
Много обичате да си играете с думите.

Добре, де... Поритнали задниците им. Така по-добре ли е ? :)

Ама пиши нещата както трябва и не вкарвай такива изрази, защото някой незапознат със ситуацията ще ти повярва.
Като цяло се бомбардира Белград и градчета с военни бази, складове и поделения из страната. Не са се мятали ей така бомби от въздуха безцелно като през ВСВ над Берлин или Дрезден, който е почти изравнен до кота 0.

Не са се пускали ракети по жилищни сгради и квартали, въпреки че има и подобни грешни попадения ако мога да ги нарека така, но те са малък процент от всичките удари в Сърбия. За почти 3 месеца въздушни атаки и то не масирани през цялото време са загинали малко над 500 цивилни като повечето са в Косово, а според сърбите са загинали около 2000 човека. Няма как да мине без жертви от цивилна страна за съжаление, но ако направиш сега една съпоставка със загубите в Украйна за почти 8 месеца война ще се хванеш за главата.

Сега искам да ми кажеш защо вече няколко дни се пускат дронове камикадзета в Киев (и не само) из кварталите и каква е целта на тези събития? По принцип ако искаш да рушиш инфраструктура с някаква цел предимно военна ти го правиш през нощта в ранни зори, за да намалиш жертвите от цивилните. НАТО така започна атаката над Белград в часовете след полунощ, американците така започнаха и атаките си над Багдад няколко часа след полунощ. Не мяташ ракети по обед или рано сутринта, когато хората са тръгнали за работа или просто се разкарват по улиците и парковете.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 18 окт 2022 20:49

paceto написа:Сега искам да ми кажеш защо вече няколко дни се пускат дронове камикадзета в Киев (и не само) из кварталите и каква е целта на тези събития?

Нямам никаква представа. Не следя военните действия. Както виждаш от постовете ми, питам Търмън и останалите, какво става по фроновете на Украйна.

paceto написа:По принцип ако искаш да рушиш инфраструктура с някаква цел предимно военна ти го правиш през нощта в ранни зори, за да намалиш жертвите от цивилните. НАТО така започна атаката над Белград в часовете след полунощ, американците така започнаха и атаките си над Багдад няколко часа след полунощ. Не мяташ ракети по обед или рано сутринта, когато хората са тръгнали за работа или просто се разкарват по улиците и парковете.

Да не изкарваме американците големи защитници на мира и невинните жертви... Абсурдно е !
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 18 окт 2022 20:55

Нищо такова не съм казал, а казах, че когато действаш умно на бойното поле и имаш ясни цели се прави точно така. Това си е военна тактика от векове първо да се прекъснат всякакви комуникации на врагът и складовете за снабдяване и казармите. Не за друго по фронта лечебните центрове са с огромни червени кръстове, за да се виждат от високо и от далече и да не стреляш по тях или да ги нападаш с конници и пехота.

Винаги удряш в късните часове, когато врагът ти е свалил гарда и почива.

Много удобно все като те питам за ситуацията в Украйна и не си запознат, ама за други събития си запознат и то минали и най-вече, когато не е замесена Русия. Като говорим за сринати със земята градове за Алепо чувал ли си? :)

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 18 окт 2022 21:04

Дрънкъне.... айрян без мляко си мойто момче.....Пълен пример за "качеството" на образователната система си ти. Колкото и да повтаряш едни и същи лъжи по мой адрес те няма да станат истина. Слабо ме интересува какво мисли някой за мен в тоя форум още по-слабо ме интересува какво мислиш ти и още 2-3-ма русофили. Форумния идиот си ти пич. Неспособен да води дискусия, липса на образование, липса на възпитание,лъжец и абсолютен глупак. Достоен си за съжаление честно....

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 18 окт 2022 21:07

bobonikolov написа:Дрънкъне.... айрян без мляко си мойто момче.....Пълен пример за "качеството" на образователната система си ти. Колкото и да повтаряш едни и същи лъжи по мой адрес те няма да станат истина. Слабо ме интересува какво мисли някой за мен в тоя форум още по-слабо ме интересува какво мислиш ти и още 2-3-ма русофили. Форумния идиот си ти пич. Неспособен да води дискусия, липса на образование, липса на възпитание,лъжец и абсолютен глупак. Достоен си за съжаление честно....

За пореден път бягаме от дискусия и зададен въпрос. Каква изненада ! :)
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 18 окт 2022 21:08

paceto написа:Нищо такова не съм казал, а казах, че когато действаш умно на бойното поле и имаш ясни цели се прави точно така. Това си е военна тактика от векове първо да се прекъснат всякакви комуникации на врагът и складовете за снабдяване и казармите. Не за друго по фронта лечебните центрове са с огромни червени кръстове, за да се виждат от високо и от далече и да не стреляш по тях или да ги нападаш с конници и пехота.

Винаги удряш в късните часове, когато врагът ти е свалил гарда и почива.

Много удобно все като те питам за ситуацията в Украйна и не си запознат, ама за други събития си запознат и то минали и най-вече, когато не е замесена Русия. Като говорим за сринати със земята градове за Алепо чувал ли си? :)

По-късно ще ти отговоря, че се правя, че работя в момента... :)
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 18 окт 2022 22:14

paceto написа:Много удобно все като те питам за ситуацията в Украйна и не си запознат, ама за други събития си запознат и то минали и най-вече, когато не е замесена Русия.

Мисля, че вече я разисквахме тая тема. Казах ти, че нямам време, нито нерви за да си хабя, за да следя, какво се случва по бойното поле на Украйна. От време на време с кафето и цигарата си пускам Павел Иванов. И понеже ще ме питаш, защо му вярваш... Не му вярвам на 100%, имам си едно на ум. Именно заради това постоянно питам този и онзи, какво се случва, за да сверявам долу-горе информацията.
Относно "миналите събития", помня много добре, какво се случи в Югославия, макар че бях още дете. Помня лицемерието на нашите лицемерни властници начело с Пешо Коня и Иван Костов. Да виждаш нещо общо между събитията и реакцията на властниците ?

paceto написа:Като говорим за сринати със земята градове за Алепо чувал ли си? :)

Естествено, че съм чувал. Не, не одобрявам...
Изображение

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 18 окт 2022 23:04

Таквва помия сътвориха демокрациите в Сирия с какъв морал я зачекваш тая държава изобщо.
Една колона от Тойоти дето ги виждахме по тв не избомбихте от Коалицията. Сателитите слепи ли бяха, та тия даже и монетен деор си отвориха под вашите здрави удари.

Алепу... А Сирт? Той на кво прилича
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 19 окт 2022 01:20

Само не си мислете, че у нас няма такива агенти като дори ще им е много по-лесно да убеждават дадена медия или журналист, анализатор и т.н. Дори бяха записали с видео един руснак май пак в Чехия беше как дава подкуп на журналисти, за да им прокарват пропагандата като това се случваше 1-2 години преди войната. Сега нещата са се задвижили още повече, така че като говорите за платени американски медии, които дори не се крият, че са били спонсорирани е хубаво да казвате и за руските, които странно защо се крият кои финансират и с какви суми.

Русия е плащала на чешки журналисти, за да хвалят политиката на Путин

Директорът на чешката Служба за сигурност и информация Михал Коуделка съобщи, че през 2021 г. е разкрит агент, действащ в полза на Руската федерация.

Сред основните цели на агента, който е използвал добрите си връзки в чешките политически и журналистически среди, са били да координира изказвания на политици и да влияе върху медии, за да осигури манипулативно отразяване на темите, свързани с руските интереси.

Според Михал Коуделка "групата за влияние", част от която е бил руският агент, е разполагала с достатъчно пари, за да подхранва и разширява кръга от проруски журналисти и активисти.

"Групата за влияние" е плащала за редица материали и е финансирала пътувания в чужбина, показват данните на чешката Служба за сигурност и информация.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 19 окт 2022 01:24

Паце, сложи си ръка на сърцето и кажи, че ви дразни Копейкин, понеже е обвързан с Русия. Всичко друго е гнусно лицемерие. И тоя Боб Никълсън, дето пише, колкото да не заспи, той точно да говори, че нивото у нас било ниско и затова се гласувало за него... Извинявай много...
Руски агент ? ОК, нека да бъде така... Ми, другите пък са хамерикански агенти ? Кво прайм ? На хранилка при "Америка за България" ? Що не виете на умряло срещу тях ?
Изображение

Върни се в “Свободна зона”