Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Drunken_Master » 08 окт 2022 23:50

Thurman Murman написа:Ами Бобо, извинявай, ама човек и да иска да е цивилизован, ти просто не му даваш шанс.
И ето последният пример - ти, дето си пускал в тоя форум безброй текстове и статии на английски, сега се оплакваш, че някой пуснал веднъж на руски?!
Ами ти според мен си се объркал много. Това тук не е американски форум, а български!!! И съответно, английските и руските текстове имат еднаква тежест и са еднакво (НЕ)разбираеми за потребителите.

Не знам как да те приема някой насериозно, след като не ти идва на ум, дори нещо толкова елементарно?!

Кажи с две-три изречения, какво се случва по фронтовете ?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
boglev
Контакти:

Мнениеот boglev » 08 окт 2022 23:52

bobonikolov написа:
boglev написа:Еми, отвори си очите какви източници ползваш. Моста е отворен и по него се минава. Търси си видеа и си ги гледай.
Текстове на руски е същото като текстове на английски, украински и хинди, чете ги който ги разбира.

Аз разбрах, че има допълнителна информация. Забележката ми не е за това, а за начина, по който се обръщаш към мен. Щеше ли да ти струва нещо ако беше казал например "Хей не си прав ето това най-новата информация..." и да посочиш информацията, вместо да започнеш с моста между невроните и т.н. Турмана същата работа- прочете нещо мое, с което не е съгласен и вместо да се изрази цивилизовано тръгва и той с краката напред. Ицко същата работа.

Ако позволиш една корекция - с краката напред изнасят умрелите. Грубо се влиза с "бутонките напред"
«Войну убивают войной, кровь смывают кровью, зло вернется к тому, кто его сотворил!»[center][/center]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 09 окт 2022 00:07

Thurman Murman написа:
ReBorn1982 написа:Иначе огромна излагация за Русия е това с Кримския мост. Путин, ако иска да запази доверие в себе си (вътрешно в Русия), е длъжен е да удари в близките дни много важни украински инфраструктурни обекти. Да видим дали ще покаже решимост или слабост ....

Железопътната връзка беше възстановена след 14 часа, а автомобилната след 10. Добра реакция все пак.
Това си е грозен терористичен акт, срещу който никой не е застрахован.
Западът няма как открито да подкрепи подобно изпълнение, което пък отвързва ръцете на руснаците за подобаващ отговор. Много се надявам да свалят вече кадифените ръкавици и да ги пратят обратно в каменната ера.
Но да видим докъде ще им стигне търпението, на което аз лично се изумявам.

Цялата война, която води Русия дотук, е много странна ..... не мога да разбера, как може да не си сринал отдавна цялата инфраструктура и логистика на Украйна - мостовете над Днепър, ЖП линии, летища, електроцентрали ..... днес нямаше да има никакви контраофанзиви, просто щото нямаше да са възможни .....

Всичко е много странно - и Русия се лигави, и Запада уж подкрепя Украйна, ама им снася оръжия на час по лъжичка ..... принципно не вярвам в това с предварителната договорка, ама вече започвам да изпитвам съмнения ..... така не се води война. .....

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 09 окт 2022 00:18

bobonikolov написа:
boglev написа:Другарче, ти сам се припозна в моето мнение, аз не съм те цитирал.
Точно ти , да обясняваш кой виси във форума, който имаш на ден повече мнения, отколкото аз за три месеца е леко смешно.
Трудно се подминават твоите копирани фермани, без да има две думи лично размишление.

Хайде, лека вечер, че много ти обърнах внимание

Да бе аз съм се припознал. Аз пускам информация, че моста ще е затворен за месец според руските власти от българска медия. След моя коментар нито преди моя няма един коментар, който да споменава това. Ти се включваш с краката напред изсипвайки някакви заядливи приказки за мостове между неврони и т.н. и слагаш някаква информация на руски точно по темата с моста. Еми извинявай, че съм се припознал, при положение, че никой друг не е пускал мнение след мен на тая тема.... Айде лека и от мен. И аз ти отделих много време....

Може би проблема идва от това, че информацията не е изяснена както трябва понеже мостът не е прекъснат 100% и едното платно не е засегнато, но другото е. Пътят по моста е с двупосочна лента и в двете посоки, но от това, което се вижда само е разрушена едната от двупосочната лента. Моста там няма как да бъде отворен по тази лента и вероятно или ще затворят целият участък около срутената страна или ще го направят двупосочен само с една лента и в двете посоки.

ReBorn1982 написа:Цялата война, която води Русия дотук, е много странна ..... не мога да разбера, как може да не си сринал отдавна цялата инфраструктура и логистика на Украйна - мостовете над Днепър, ЖП линии, летища, електроцентрали ..... днес нямаше да има никакви контраофанзиви, просто щото нямаше да са възможни .....

Всичко е много странно - и Русия се лигави, и Запада уж подкрепя Украйна, ама им снася оръжия на час по лъжичка ..... принципно не вярвам в това с предварителната договорка, ама вече започвам да изпитвам съмнения ..... така не се води война. .....

Не го прави, защото приказките му за специална военна операция в Донбас отново ще заминат на кино. Не води тотална война, а уж само в Донбас и ако разрушиш всичко после трябва да го възстановяваше със собствени средства. Когато водиш окупация ако правиш подобни атаки то така или иначе ще засегнат и теб самият и хората, които уж защитаваш. Малко ли градове сринаха като Мариупол например, че и завода е на 90% е разбит, а ти искаш всичко да се руши. Дори американците като бомбеха Сърбия, която обичате да давате за пример не разруши всичко макар атаките да бяха само от въздуха и лесно се поразяват всякакви цели.

Като правиш атаки гледаш да поразяваш военни цели и някои стратегически места като прекъсваш токът на градът, а не на цялата държава. Киев остана без ток на някои места в първите часове, но после беше възстановен.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 09 окт 2022 01:47

paceto написа:
bobonikolov написа:
boglev написа:Другарче, ти сам се припозна в моето мнение, аз не съм те цитирал.
Точно ти , да обясняваш кой виси във форума, който имаш на ден повече мнения, отколкото аз за три месеца е леко смешно.
Трудно се подминават твоите копирани фермани, без да има две думи лично размишление.

Хайде, лека вечер, че много ти обърнах внимание

Да бе аз съм се припознал. Аз пускам информация, че моста ще е затворен за месец според руските власти от българска медия. След моя коментар нито преди моя няма един коментар, който да споменава това. Ти се включваш с краката напред изсипвайки някакви заядливи приказки за мостове между неврони и т.н. и слагаш някаква информация на руски точно по темата с моста. Еми извинявай, че съм се припознал, при положение, че никой друг не е пускал мнение след мен на тая тема.... Айде лека и от мен. И аз ти отделих много време....

Може би проблема идва от това, че информацията не е изяснена както трябва понеже мостът не е прекъснат 100% и едното платно не е засегнато, но другото е. Пътят по моста е с двупосочна лента и в двете посоки, но от това, което се вижда само е разрушена едната от двупосочната лента. Моста там няма как да бъде отворен по тази лента и вероятно или ще затворят целият участък около срутената страна или ще го направят двупосочен само с една лента и в двете посоки.

ReBorn1982 написа:Цялата война, която води Русия дотук, е много странна ..... не мога да разбера, как може да не си сринал отдавна цялата инфраструктура и логистика на Украйна - мостовете над Днепър, ЖП линии, летища, електроцентрали ..... днес нямаше да има никакви контраофанзиви, просто щото нямаше да са възможни .....

Не го прави, защото приказките му за специална военна операция в Донбас отново ще заминат на кино. Не води тотална война, а уж само в Донбас и ако разрушиш всичко после трябва да го възстановяваше със собствени средства. Когато водиш окупация ако правиш подобни атаки то така или иначе ще засегнат и теб самият и хората, които уж защитаваш. Малко ли градове сринаха като Мариупол например, че и завода е на 90% е разбит, а ти искаш всичко да се руши. Дори американците като бомбеха Сърбия, която обичате да давате за пример не разруши всичко макар атаките да бяха само от въздуха и лесно се поразяват всякакви цели.

Като правиш атаки гледаш да поразяваш военни цели и някои стратегически места като прекъсваш токът на градът, а не на цялата държава. Киев остана без ток на някои места в първите часове, но после беше възстановен.

Съгласен съм, че може и да не е пълна.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 09 окт 2022 02:25

Мен ми е чудно как ще обвинят украинците за подобно нещо, защото това определено не е ракета. Вижда се как се е отцепил сегмента да пътя и отгоре няма поражения т.е. заложени са експлозиви отдолу, а и на онова видео, където дават от вътрешността на моста се вижда, че гърмежа идва отдолу. Няма как да е саботаж при положение, че моста се охранява 24 часа с видео наблюдения и пунктове с хора.

Така, че руснаците пак ще пуснат някоя глупост или ще обвинят украинците без да дават много яснота кога и как е станало, а тъпият народ няма да се замисли как въобще е станало това без никой да ги види. Слагането на експлозиви не е работа за 5 минути, така че ще е интересно да се види какво ще кажат.

Друг вариант е с корабче/лодка с експлозиви, който минава под моста, но това ще направи за пореден път защитата им за смях, че са позволили подобен обект да се доближи до моста.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 09 окт 2022 02:36

paceto написа:Мен ми е чудно как ще обвинят украинците за подобно нещо, защото това определено не е ракета. Вижда се как се е отцепил сегмента да пътя и отгоре няма поражения т.е. заложени са експлозиви отдолу, а и на онова видео, където дават от вътрешността на моста се вижда, че гърмежа идва отдолу. Няма как да е саботаж при положение, че моста се охранява 24 часа с видео наблюдения и пунктове с хора.

Така, че руснаците пак ще пуснат някоя глупост или ще обвинят украинците без да дават много яснота кога и как е станало, а тъпият народ няма да се замисли как въобще е станало това без никой да ги види. Слагането на експлозиви не е работа за 5 минути, така че ще е интересно да се види какво ще кажат.

Друг вариант е с корабче/лодка с експлозиви, който минава под моста, но това ще направи за пореден път защитата им за смях, че са позволили подобен обект да се доближи до моста.

На едно от видеата си вижда как точно секунда преди взрива (или единия от взривовете), под автомобилния мост се появяват едни вълни, които преди това ги нямаше сякаш идва лодка....

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 09 окт 2022 03:06

Да, гледах ето тук дори го има отбелязано.
https://twitter.com/ulrich_ttua/status/ ... 5671120897

И така да е пак няма много логика да замине само едно от платната в двулентов участък.
Както и очаквах са затворили поразената лента или поне около участъка и се движат само в едната. Само колите се допускат обаче не и камиони и тежки машини.

https://twitter.com/OAlexanderDK/status ... 6391185408

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 09 окт 2022 08:13

ReBorn1982 написа:
Thurman Murman написа:
ReBorn1982 написа:Иначе огромна излагация за Русия е това с Кримския мост. Путин, ако иска да запази доверие в себе си (вътрешно в Русия), е длъжен е да удари в близките дни много важни украински инфраструктурни обекти. Да видим дали ще покаже решимост или слабост ....

Железопътната връзка беше възстановена след 14 часа, а автомобилната след 10. Добра реакция все пак.
Това си е грозен терористичен акт, срещу който никой не е застрахован.
Западът няма как открито да подкрепи подобно изпълнение, което пък отвързва ръцете на руснаците за подобаващ отговор. Много се надявам да свалят вече кадифените ръкавици и да ги пратят обратно в каменната ера.
Но да видим докъде ще им стигне търпението, на което аз лично се изумявам.

Цялата война, която води Русия дотук, е много странна ..... не мога да разбера, как може да не си сринал отдавна цялата инфраструктура и логистика на Украйна - мостовете над Днепър, ЖП линии, летища, електроцентрали ..... днес нямаше да има никакви контраофанзиви, просто щото нямаше да са възможни .....

А чудиш ли се каква ще е реакцията и какво ще стане ако направиш това и Киев получи съответните оръжия за да направи същото на територията на русия? Понеже ще падне още една спирачка относно ескалацията?

Иначе и на мен ми беше чудно в началото и даже го коментирах това, че Урките явно вярват силно във връщането на всичко след като не бутат язовири и всичко подобно докато отстъпваха. Това супер много ме учудваше, че не изгарят всичко и не се опитват да наводнят Ватниците в началото.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Thurman Murman
Контакти:

Мнениеот Thurman Murman » 09 окт 2022 09:54

Drunken_Master написа:
Thurman Murman написа:Ами Бобо, извинявай, ама човек и да иска да е цивилизован, ти просто не му даваш шанс.
И ето последният пример - ти, дето си пускал в тоя форум безброй текстове и статии на английски, сега се оплакваш, че някой пуснал веднъж на руски?!
Ами ти според мен си се объркал много. Това тук не е американски форум, а български!!! И съответно, английските и руските текстове имат еднаква тежест и са еднакво (НЕ)разбираеми за потребителите.

Не знам как да те приема някой насериозно, след като не ти идва на ум, дори нещо толкова елементарно?!

Кажи с две-три изречения, какво се случва по фронтовете ?

В момента времето притиска страшно много украинците, от гледна точка на това, че след няколко седмици руснаците ще вкарат на фронта мобилизираните резерви и тогава огромното им преимущество в жива сила, вече няма да има такава тежест и значение.
По тази причина, сега провеждат диви и дори на моменти отчаяни контраофанзиви по много фронтове. Отчаяни, защото когато ситуацията не е в твоя полза, губиш страшно много и хора и техника.
Само в Херсон натискат от поне 4 посоки. Отделно не са спирали и в Харков, и по посока Луганск. На границата на ЛНР има съсредоточени между 20 и 40 000 човека от ВСУ.
За контраатаката им в Запорожие пък, са изтеглили дори част от резервите, които се биеха в Донбас. В резултат на което, ЧВК Вагнер, успяха да вземат няколко села около Бахмут и допълнително да усложнят ситуацията за украинците там.
Това изтегляне на хора от Донбас, за контраофанзивата в Запорожие, започва вече ясно да говори, че и украинските сили в жива сила не са неизчерпаеми и започват да се стопяват лека-полека.
Но са без особено голям избор в момента - бързат да контраатакуват бясно по всички направления, преди руснаците да са вкарали резервите и да си върнат инициативата.

Иначе продължава буквално ежедневния обстрел срещу Донецк, при който постоянно умират деца и други цивилни. Див тероризъм, за който всички, много двулично, си затварят очите.

Върни се в “Свободна зона”